Pentru cineva nou în lumea blogging-ului, toți noii termeni aruncați în jur pot deveni destul de confuzi – mai ales dacă nu aveți prea puțin fond în calculatoare și dezvoltare web. Acest articol vă va explica câțiva dintre termenii mai obișnuiți pe care este posibil să îi întâlniți pe măsură ce începeți blogul. Să mergem direct la ea!


Ce este un blog, în orice caz?

Blog este scurt pentru „weblog” – un jurnal online, precum un jurnal sau un jurnal. Blogurile sunt de obicei site-uri personale în care indivizii creează postări despre orice, din viața lor de zi cu zi, până la rețete până la comentarii despre subiecte fierbinți, dar au evoluat pentru a include utilizarea de către companii și organizații pentru a vorbi despre probleme importante sau pentru a oferi expertiză..

Postările pe blog sunt de obicei listate în ordine cronologică inversă (adică cea mai recentă este listată mai întâi). Dar nu vă faceți griji, puteți oricând să reordonați postările dvs. de blog folosind opțiuni de temă încorporate (cum ar fi modificarea datei) sau instalând un plugin gratuit, cum ar fi Comandă tipuri de post.

Front End vs Back End

S-ar putea să vedeți uneori cuvintele aruncate la sfârșit și înapoi. în față este partea site-ului web pe care utilizatorii finali (adică vizitatorii site-ului) îl văd când vizitează un site.

Partea frontală a unui site web

Front-site-ul unui site web

capăt înapoi este partea în care se întâmplă toată codificarea – sau, în cazul bloggerului, unde se întâmplă managementul conținutului și designul site-ului web. Pentru tine, bloggerul, administratorul WordPress este sfârșitul tău. Când vă conectați la site-ul dvs. WordPress, vă conectați în partea din spate a site-ului.

Acesta este sfârșitul

Tabloul de bord WordPress, parte a administratorului.

Bootstrap, HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery

Dacă ați considerat că acești termeni provin dintr-o altă limbă în întregime, nu sunteți de departe. Dar nu este nevoie să vă lăsați ochii să strălucească acum de fiecare dată când îi vedeți!

CSS3, HTML5 și PHP sunt toate limbaje comune de programare. Sunt ceea ce utilizatorii dezvoltă pentru a construi și proiecta site-uri web. Ca blogger, probabil că nu va trebui să înveți sau să folosești niciun cod – mai ales că pluginurile wordpress pentru constructor de pagini au devenit atât de populare. Dacă utilizați o temă precum Total, puteți crea un site web personalizat complet, fără a învăța sau utiliza cod (toate secțiunile de pagini, culorile de culori, pictogramele și multe altele sunt încorporate!).

bootstrap este un cadru de dezvoltare care este utilizat pentru a construi site-uri web. Este un cadru frontal, ceea ce înseamnă că în loc să se ocupe de limbajul de codare, vedeți ce vede utilizatorul final. Conceput inițial pentru a încuraja consecvența instrumentelor interne de pe Twitter, a fost extins într-o colecție de instrumente disponibile oricărui dezvoltator.

jQuery este o bibliotecă JavaScript – software conceput pentru a face manipularea elementelor paginii web mai simplă și mai ușoară pentru dezvoltatori. Acest

Acestea nu sunt lucrurile pe care bloggerul mediu trebuie să le îngrijoreze, dar sunt menționate deseori în funcțiile de pluginuri, teme și alte aplicații, așa că acum știți ce sunt atunci când treceți peste ele.

Temă

A temă este designul frontal al blogului tău, uneori cunoscut sub numele de piele. Acesta conține schema de culori, fonturi, machete de conținut și multe altele. Majoritatea temelor premium WordPress permit personalizarea semnificativă și sunt construite pentru a fi compatibile cu pluginurile populare.

Când configurați un blog, unul dintre primele lucruri pe care le faceți este să alegeți o temă. Acest lucru vă ajută să setați stilul pentru blogul dvs. Dacă decideți că nu vă place tema pe care ați ales-o, puteți modifica tema WordPress mai târziu fără prea multe dificultăți. Unele teme sunt gratuite și altele sunt premium (adică trebuie să le cumpărați). Există o mulțime de teme gratuite disponibile pe WordPress.org, dar, de obicei, au o funcționalitate limitată și opțiuni de personalizare puțin sau deloc în comparație cu temele premium (doar ceva de reținut).

themedirectory

Directorul tematic WordPress.org

A tema copilului este utilizat pe lângă o temă părinte pentru a afișa personalizări. Când doriți să faceți modificări de bază pentru o temă (la codul propriu-zis), trebuie să utilizați o temă pentru a continua să actualizați tema părintească. Un exemplu popular este tema părinte Genesis creată de StudioPress care are tone de teme pentru copii disponibile pe internet. Tema părintească Genesis include toate caracteristicile temei de bază, în timp ce temele copilului includ stilul personalizat și machete.

Conecteaza

Plugin-uri sunt un tip de software care extinde funcționalitatea sau adaugă funcții specifice altor programe software. WordPress are tone de plugin-uri disponibile de la dezvoltatorii terți pe care îi puteți folosi pe site-ul dvs. web (din nou, opțiuni gratuite și premium), de la cumpărături până la galerii de imagini, până la formularele de contact și tot ce este între ele. Căutați pe Director de pluginuri WordPress, și consultați regulat blogul nostru pentru a afla mai multe despre pluginurile pe care vi le recomandăm!

plugindirectory

Directorul pluginurilor WordPress.org

Notă: plugin-urile WordPress pot fi utilizate numai cu bloguri și site-uri web care sunt găzduite de sine stătător, nu cu platforma WordPress.com gratuită.

Widget

Widget-uri sunt mici aplicații software care adună deseori informații de pe site-uri web sau alte aplicații și le afișează. Unele exemple sunt aplicații meteo, numărătoare inversă de evenimente și casete de conversie. În WordPress, widget-urile adaugă conținut și funcții la barele tale laterale, precum norii de etichete și căutările. Multe plugin-uri vă permit să adăugați widget-uri pe site-ul dvs..

dashboardwidgets

Secțiunea widget a tabloului de bord

Widget-urile pot fi, de asemenea, specifice temei sau extinse folosind un plugin. De exemplu, tema noastră elegantă de blogging WordPress include widget-uri personalizate pentru Instagram, înscriere la newsletter, despre secțiune și link-uri sociale.

Acestea sunt widget-uri personalizate din dreapta

sensibil

Când este un site web sensibil, asta înseamnă că este conceput să se configureze pentru a se potrivi pe orice ecran de dimensiuni, indiferent dacă este smartphone-ul, tableta sau computerul desktop. Elementele s-ar putea ascunde sau rearanja pentru a se potrivi corect în funcție de dimensiunea ecranului. Sensibilitatea a devenit o caracteristică standard în proiectarea web în ultimii ani.

Unele teme fac un pas mai departe și adaugă opțiuni de răspuns personalizate. De exemplu, tema Total include opțiuni pentru a ascunde sau afișa rânduri pe diverse dispozitive. Aceasta este o caracteristică unică de reacție pe care o puteți utiliza pentru a afișa un glisor pe desktopuri, dar ascundeți pe mobil (deoarece glisoarele pot fi greu de văzut pe ecrane mici, puteți alege să afișați o fotografie în loc).

Cadrul total: rânduri responsive

Totalul include opțiuni de răspuns la rânduri personalizate

Cod scurt

Scurtăturile sunt în esență macro-uri sau seturi de instrucțiuni de programare concepute pentru a face lucrurile în mod automat, ceea ce duce la reducerea timpului și a efortului din partea dvs. (și nu este nevoie de codificare). Cu alte cuvinte, codurile rapide sunt scurtături. În blogurile WordPress, unele teme conțin coduri scurte pe care le puteți utiliza pentru a vă formata conținutul – de exemplu, pentru a adăuga imagini sau butoane sau pentru a forma citate sau titluri de paragrafe. Dar dacă nu, nu poți întotdeauna să instalezi pur și simplu pluginul nostru scurt de cod Symple WordPress (tocmai am lansat versiunea 2.0, care este compatibilă cu Visual Composer!).

buttonshortcodes

Exemple de scurtături de butoane

Permalink, Slug

A permalink (scurt pentru „link permanent”) este adresa URL a unei postări pe blog sau a unei pagini web. Atunci când partajați postări sau pagini cu alte persoane, legătura directă este adresa web pe care o partajați. Puteți consulta pagina noastră de blog pentru a afla mai multe despre îmbunătățirea conexiunilor dvs. permalink.

A melc este partea URL care conține numele postării. Deseori este vorba doar de câteva cuvinte, destinate să descrie despre ce este vorba. WordPress folosește în mod automat titlul postării ca slug, dar puteți edita slug-ul, dacă este necesar. În imaginea de mai jos, porțiunea galbenă evidențiată este balaurul.

glossary_slug

Akismet

Akismet este un plugin de filtru spam pentru comentarii și ping-uri pe blog. Ideea este de a modera automat comentariile, astfel încât să vă puteți petrece timpul făcând alte lucruri – se oprește o medie de 7,5 milioane bucăți de spam pe oră! Akismet este preinstalat pe blogul dvs. WordPress, dar va trebui să îl activați atunci când configurați site-ul. Pentru mai multe informații, vizitați akismet.com.

Akismet-WordPress-opțiuni-wpexplorer

SEO

Acest acronim este scurt pentru Optimizare motor de căutare. Practic, SEO se asigură că site-ul dvs. web apare în rezultatele căutării în loc să se piardă în eter – ceea ce înseamnă mai mulți vizitatori ai site-ului. Vă puteți îmbunătăți SEO-ul WordPress folosind etichete, categorii și cuvinte cheie relevante din postările și titlurile dvs. și scriind titluri care spun vizitatorilor despre ce sunt mesajele dvs..

papalaxă

Defilare Parallax este locul în care imaginile de fundal se mișcă mai lent decât restul conținutului paginii web, ceea ce creează iluzia de profunzime. A fost folosit în jocuri video și animații pe computer încă din anii 1980, dar nu a fost folosit în designul web până în 2011. Utilizarea unei teme cu efecte de derulare paralaxă presupune că site-ul dvs. oferă un aspect elegant și modern.

cursor

Probabil că sunteți foarte familiari cursoare, chiar dacă nu vă dați seama – acestea sunt folosite în web design de ani buni. Glisoarele sunt galerii de imagini mici proiectate astfel încât fiecare imagine să fie afișată timp de câteva secunde înainte de a trece (sau a glisa) la imaginea următoare. Multe includ link-uri către postări de blog sau alt conținut. WordPress are zeci de plugin-uri slider disponibile, dintre care unele sunt adesea incluse în teme premium. Am mai vorbit înainte despre cele mai bune plugin-uri cu glisante WordPress, așa că asigurați-vă că puteți verifica această postare!

cursor

O imagine glisantă.

Trackback, Ping

Urmăritori sunt notificări pentru autorii site-urilor web care îi anunță când cineva leagă conținutul. A ping este un semnal de rețea care trimite un trackback. Trackback-urile pot ajuta la facilitarea comunicării între bloguri. Trackback-urile sunt uneori folosite pentru a insera link-uri de spam, așa că dacă utilizați funcția de trackback, ar trebui să luați în considerare utilizarea filtrelor speciale de spam.

Concluzie

Felicitări, acum cunoașteți niște termeni obișnuiți de blogging și dezvoltare! Sperăm că știind care sunt acești termeni vă vor ajuta să fiți un blogger mai încrezător pe măsură ce începeți. Vă puteți gândi la termeni mai confuzi? Dacă nu ești nou la blogging, ce termeni te-au confuz când ai început? Să auzim despre asta în comentarii!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me