Ghidul unui începător pentru întreținerea site-ului WordPress

Majoritatea proprietarilor de site-uri web nu se gândesc la întreținere. În loc să fie privit ca o necesitate, este adesea privit ca o corvoadă. Și, din păcate, este adesea o corvoadă care nu se face niciodată.


Prin faptul că nu mențineți corect site-ul, îl expuneți la o serie de probleme potențiale, cum ar fi creșterea probabilității de a fi piratat, creșterea vitezei de încărcare și reducerea clasamentului motorului de căutare..

În această postare vom explora cele mai importante zone ale site-ului dvs. care trebuie întreținute, precum și cursul nostru de acțiune recomandat pentru fiecare.

Principalele domenii de întreținere de luat în considerare

Înainte de a face orice modificări majore, asigurați-vă că faceți backup pentru site-ul dvs. web, doar în caz că faceți greșeli și trebuie să vă resetați site-ul la o formă anterioară. O rutină de întreținere corectă a WordPress va include următoarele domenii:

 1. Copie de rezervă a site-ului dvs. web
 2. Instalarea actualizărilor
 3. Prelucrarea comentariilor
 4. Configurarea securității
 5. Urmărirea stării de sănătate a site-ului web
 6. Optimizarea bazei de date

Copiile de rezervă

Copii de rezervă WordPress

Copiile de rezervă sunt o parte esențială a asigurării sănătății pe termen lung a site-ului dvs. web. Cu toate acestea, acestea sunt una dintre cele mai des neglijate părți ale procesului de întreținere.

Copiile de rezervă automate vor fi cel mai ușor curs de acțiune, dar este important să vă testați periodic copiile de rezervă pentru a vă asigura că funcționează corect. Aveți mai multe opțiuni de ales atunci când alegeți un sistem de rezervă. Mai jos veți găsi unele dintre cele mai populare.

Alegerea unui plugin

Există mai multe plugin-uri de înaltă calitate, care vor ajuta la automatizarea și simplificarea întregului proces de rezervă. Cele mai frecvente pluginuri plătite includ:

 • VaultPress
 • BackupBuddy
 • CodeGuard
 • Instantaneu
 • blogVault

Dacă sunteți în căutarea unei alternative gratuite, WordPress oferă câteva plugin-uri de înaltă calitate, care sunt încă opțiuni excelente. Acestea includ:

Dacă sunteți în căutarea unei defalcări a fiecărui plugin și a celor mai bune utilizări ale acestora, aruncați o privire la această postare.

Lucrul cu gazda dvs. web

Majoritatea gazdelor web oferă, de asemenea, opțiuni pentru a avea copii de rezervă programate în mod regulat pentru site-ul dvs. web. Acest lucru este de explorat în cadrul cPanel sau căutând acordul inițial de găzduire pentru a vedea dacă sunt incluse copii de rezervă obișnuite în planul dvs..

Utilizați mai multe opțiuni de backup

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, este esențial să faceți backup pentru site-ul dvs. web în mai multe locații diferite. De exemplu, în timp ce puteți avea o copie de rezervă programată în mod regulat, care trimite fișierele site-ului dvs. web către DropBox, puteți avea, de asemenea, copii de rezervă locale pe aparatul dvs. sau pe un hard disk extern.
Acest strat suplimentar de siguranță vă asigură că nu veți fi lăsat niciodată fără o modalitate de a vă restabili site-ul.

Actualizări WordPress

Actualizările software WordPress sunt publicate în mod regulat. Aceasta include nucleul WordPress împreună cu orice teme și plugin-uri pe care le-ați instalat.

Aceste actualizări trebuie să fie aplicate pe site-ul dvs. web, astfel încât acesta va continua să funcționeze corect. Fără a instala în mod regulat aceste actualizări, riscați ca conflictele de coduri și elementele site-ului dvs. să devină demodate. Acest lucru lasă site-ul dvs. mai deschis pentru hackeri și nu va funcționa la fel de eficient cum s-ar putea avea altfel.

Când instalați aceste actualizări, asigurați-vă că actualizați nucleul WordPress, tema dvs. și apoi orice plugin, în acea ordine. Acest lucru vă va ajuta să evitați orice plugin și conflicte tematice care vă pot elimina întregul site web.

Actualizări plugin-uri

Dacă site-ul dvs. web are o mulțime de pluginuri, asigurați-vă că le actualizați pe rând. În acest fel, dacă apare un conflict, veți ști care plugin a fost vinovatul și va fi mai ușor de remediat.

Comentarii și spam

Spamurile pentru comentarii apar, de obicei, sub formă de comentarii de calitate scăzută, care sunt, în general, publicate fără alt motiv decât pentru a crea un backlink. Aceste comentarii sunt foarte generale, nu se referă la articolul tău și nu adaugă valoare mică.

Cel mai bun mod de a face față spam-ului de comentarii este să îl oprești înainte să lovească. Dacă ați configurat măsuri anti-spam, vă veți împiedica o inundație de comentarii anti-spam să vă plagieze site-ul.

Akismet

Acest plugin vine de obicei echipat cu fiecare instalare a WordPress. Cu toate acestea, dacă nu este așa, urmați pașii de mai jos pentru a-l pune în funcțiune:

1. Navigați la Pluginuri> Adaugă nou, și căutați Akismet, după ce l-ați localizat în rezultatele de căutare, faceți clic pe ‘Instaleaza acum’.

2. Navigați înapoi la ecranul pluginurilor instalate și localizați Akismet. Faceți clic pe linkul intitulat Înscrieți-vă pentru o cheie API Akismet, și urmați pașii pentru a obține cheia API.

Akismet

3. Mergi la Setări> Akismet și introduceți cheia API.

Ești gata. Acest plugin a fost descărcat de aproape 30 de milioane de ori și va bloca acum spam-ul în timp ce dormiți.

Dezactivați comentariile

O altă opțiune este dezactivarea comentariilor pe întregul site. Puteți face acest lucru cu un plugin numit Dezactivați comentariile. Pur și simplu instalați acest plugin și aveți toate setările.

Navigheaza catre Pluginuri> Dezactivare comentarii și alege orice setare se potrivește nevoilor tale.

Dezactivați comentariile

Cu toate acestea, asigurați-vă că doriți cu adevărat să dezactivați comentariile pe întregul site înainte de a rula acest plugin.

Sănătate și securitate site-ului

Păstrarea site-ului dvs. sănătos înseamnă să-i păstrați pe atacatori în timp ce vă asigurați că site-ul dvs. are performanțe la cel mai înalt nivel posibil.

Instrumente de genul Instrumente pentru webmaster Google și Google Analytics vă va putea oferi valori complete ale site-ului web, astfel încât să știți ce zone ale site-ului dvs. au performanțe bune și care nu. Verificând periodic statisticile site-ului dvs. web, veți putea evita probleme înainte de a deveni prea mari pentru a face față.
Problemele obișnuite de sănătate a site-urilor web includ timp de dezactivare excesiv al site-ului, încărcare lentă a paginilor și link-uri sparte. Monitorizați-vă valorile pentru a observa orice modificări subtile în aceste zone înainte de a deveni drastice.
Un alt aspect al sănătății site-ului web este securitatea site-ului web. Mărimea site-ului dvs. și precauțiile generale de securitate vor determina cursul dvs. de acțiune. Majoritatea proprietarilor de site-uri web optează pentru opțiunea plugin, folosind un plugin precum:

 • Wordfence (liber)
 • Sucuri (premium)
 • iThemes Security Pro (premium)

Dacă aveți noroc, gazda dvs. web ar putea chiar să se ocupe de securitatea site-ului dvs. pentru dvs. Luând timpul acum pentru a avea un site web bine protejat, vă va ajuta să evitați dureri inutile din rezultatul hackingului sau al securității slabe.

Optimizarea și menținerea bazei de date

Curățarea și optimizarea bazei de date

Dacă aveți un site ocupat cu mult trafic și tone de conținut încărcate în mod continuu, baza de date ar putea să folosească puțin dragoste. Prin menținerea bazei de date, veți curăța în mod esențial platformele site-ului dvs. web, ceea ce va ajuta la îmbunătățirea vitezei de încărcare și la reducerea frecvenței erorilor din baza de date.

Cel mai simplu mod de a vă păstra baza de date curată și actualizată este să utilizați un plugin WordPress pentru a simplifica întregul proces. Oricare dintre pluginurile de mai jos va face o varietate de sarcini pentru a vă întreține și a optimiza baza de date. Și cel mai bine, toate sunt gratuite!

Fiecare plugin are note mari și descărcări ridicate, astfel încât plugin-urile pe care le alegeți sunt (sau sunt) cu adevărat la latitudinea dvs.!

Rămânând în buclă

Pur şi simplu care intenționează pentru a menține site-ul dvs. nu va fi suficient; de fapt trebuie să faci treaba. Cu toate acestea, luându-vă în serios întreținerea site-ului dvs. web și luând măsurile necesare în mod regulat, în viitor, veți putea evita dureri de cap grave.

Cel mai bun mod de a rămâne la curent cu lucrurile este să creezi un plan de întreținere care să se încadreze în programul tău. Indiferent dacă lucrați sau externalizați lucrările unui profesionist, asigurați-vă că este tratat în mod regulat.

De asemenea, poate merita să rămâneți la curent cu actualizările WordPress, inclusiv actualizări pentru orice pluginuri sau teme pe care le puteți utiliza. Acest lucru vă va ajuta să conștientizați eventualele defecte de securitate de care trebuie să aveți grijă și patch-urile respective de instalat.

Concluzie

Întreținerea regulată a site-ului WordPress vă va menține curățat site-ul pentru anii următori. Cu pluginurile pe care le-am evidențiat mai sus, procesul nu trebuie nici măcar să fie atât de dificil. Nu mai mult decât posibil doar o oră pe lună și vă puteți asigura că site-ul dvs. este sănătos și funcționează cele mai recente actualizări.

Aveți o rutină de întreținere regulată pe care o urmați? Ce zici de un plugin preferat de întreținere WordPress? Mi-ar plăcea să aud despre ei!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map