Ghid de marcare finală a schemei WordPress

Există miliarde de site-uri web pe internet, ceea ce înseamnă că trebuie să muncești din greu dacă vrei ca al tău să iasă în evidență de mulțime. În ultimii ani, s-a concentrat foarte mult pe Optimizarea motoarelor de căutare (SEO) pentru a face vizibil site-ul dvs., iar oamenii caută mereu noi modalități prin care se pot clasifica bine pe motoarele de căutare și pot conduce trafic mai ridicat pe site-ul lor..


Acest lucru se datorează faptului că este vorba despre un site web de afaceri sau unul personal, ultimul lucru pe care îl doriți este ca site-ul dvs. să ajungă pe o mulțime de pagini irelevante de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP) sau să fie greu de găsit și abia vizibil. Aici intervine marcajul Schema.

Dacă nu ai mai auzit de marcarea Schemei, nu-ți face griji că nu ești singur. Acesta este un concept relativ nou și unul conceput pentru a oferi mai mult context conținutului dvs. și pentru a vă ajuta să vă poziționați mai bine pe motoarele de căutare. Doriți să aflați mai multe despre modul în care marcajul Schema vă poate ajuta să faceți mai vizibil site-ul dvs. WordPress? Ai ajuns la locul potrivit!

În acest ghid cuprinzător, vom pune (și vom răspunde) următoarele cinci întrebări pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine ce este marcajul Schema și cum puteți utiliza acest lucru pentru a îmbunătăți site-ul dvs. WordPress. Aceste întrebări includ:

 • Ce este marcarea Schemei?
 • Care este diferența dintre Schema și SEO?
 • Care sunt diferitele tipuri de marcare Schema?
 • Cum puteți adăuga marcajul Schema pe WordPress?
 • De ce ar trebui să adăugați marcajul Schema pe WordPress?

Sunteți gata să aflați mai multe despre asta? Vom începe, în această primă secțiune, să aruncăm o privire asupra faptului care este marcajul Schema.

Ce este Schema Markup?

Test de date structurate Google

Obținerea capului în jurul valorii de marcare Schema poate fi dificilă în primele etape, dar trebuie să faceți acest lucru dacă doriți să folosiți acest lucru ca un instrument pentru a face site-ul dvs. WordPress mai vizibil. Motor WP simplifică conceptul descriind Schema astfel:

„Gândiți-vă la marcajul Schema ca la„ cartea de vizită ”pentru motoarele de căutare. Oferă context conținutului dvs. pentru a ajuta crawlerii să stabilească despre ce este vorba. În același mod, o carte de vizită le spune potențialilor clienți titlul postului dvs., marcajul Schema spune motoarelor de căutare ce lucruri sunt astfel încât să poată fi indexate în mod corespunzător.

Deci, pe scurt, Schema este un tip de microdate adăugate la paginile dvs. web pentru a oferi contextul motoarelor de căutare și a le ajuta să-și clasifice paginile în consecință. În esență, marcajul Schema servește patru scopuri principale – acestea sunt:

 1. Pentru a ajuta motoarele de căutare să îți indexeze site-ul corect
 2. Pentru a face site-ul dvs. să iasă în evidență vizual față de alte pagini de clasare pentru anumite termeni de căutare
 3. Pentru a ajuta cititorii să găsească conținutul pe care îl caută
 4. Pentru a adăuga context la linkurile și conținutul dvs.

Unul dintre rezultatele cheie ale marcării Schema este că paginile dvs. vor fi mai vizibile în motoarele de căutare în mod implicit și vor conduce mai multe clicuri către paginile dvs. Ba mai mult, unele dintre metadate vor apărea de fapt sub titlurile dvs. pe SERP-uri, oferind publicului o indicație mai bună despre ce este vorba despre pagina web.

De asemenea, este de remarcat faptul că, deși datele Schema sunt încă în primele etape atunci când vine vorba de dispozitive mobile, motoarele de căutare precum Google au început deja să prezinte rezultate bogate pentru termenii de căutare mobilă. Aceasta înseamnă că marcarea Schema vă poate îmbunătăți și paginile web pe tablete și smartphone-uri, iar acest lucru este deosebit de important, având în vedere faptul că mai mult de 50% din căutările globale acum sunt realizate pe dispozitive mobile.

Care este diferența dintre schemă și SEO?

Înainte de a merge mai departe, este important să clarificăm diferența dintre optimizarea motoarelor de căutare (sau mai precis WordPress SEO) și activitatea marcajelor Schema. SEO se referă la clasamente și vizibilitate, dar în prezent nu există dovezi că adăugarea de microdate prin Schema poate avea un impact direct asupra clasamentelor de căutare organică a site-ului dvs. În esență, ceea ce spunem este că Schema este adesea înțeleasă greșit ca o modalitate de a îmbunătăți clasamentul și nu este chiar așa.

Deși Schema optimizează paginile și postările dvs. și vă ajută conținutul să apară în SERP-uri mai relevante, nu vă crește în mod inerent clasamentele naturale precum SEO. Acestea fiind spuse, cu cât veți oferi mai mult context site-ului dvs. WordPress și conținutul pe care îl împărtășiți (prin recenzii, miniaturi, evaluări, produse etc.), cu atât este mai probabil să conduceți clicuri și trafic către site-ul dvs. Care, la rândul său, vă poate ajuta să creșteți vizibilitatea paginilor dvs. și să îmbunătățiți performanțele generale ale site-ului dvs. web.

Care sunt tipurile de marcare a schemei?

Pentru a ne baza pe înțelegerea marcajului Schemei, aruncăm acum o privire asupra diferitelor tipuri de scheme. Acesta are o varietate de forme și dimensiuni și va depinde de conținutul pe care îl partajați și de părțile pe care doriți ca publicul dvs. să le concentreze cel mai mult.

Puteți alege „presetările” Schemei pe WordPress, fie prin intermediul pluginurilor, fie prin adăugarea codului manual. Există multe tipuri de scheme (pe care le puteți vezi aici), dar plugin-urile populare Plugin-urile adesea adaugă doar tipuri de cheie care cred că vor fi necesare de majoritatea utilizatorilor. Schema și datele structurate pentru WP & AMP, de exemplu, afirmă că în prezent are cât mai multe 35 de tipuri diferite de scheme disponibil prin serviciile sale. Dar să aruncăm o privire la unele dintre cele mai des utilizate, mai jos:

 • Produs: Puteți adăuga unele informații cheie despre produsul dvs. pentru a apărea în rezultatele căutării, cum ar fi prețul, recenziile și disponibilitatea
 • Video: Dacă adăugați videoclipuri în paginile dvs., precum și descrierea, puteți include chiar și o miniatură pentru a ajuta la atragerea mai multor spectatori
 • Evenimente: Găzduiești / faci publicitate unui eveniment? Utilizați Schema pentru a vă asigura că informațiile despre date, vânzări și locații sunt vizibile pe pagina de rezultate
 • Rețete: Folosind fragmente bogate puteți împărtăși informații despre rețetă și de unde a apărut înainte ca cititorul să deschidă chiar linkul, vă poate oferi, de asemenea, evaluări de stea pentru rețeta dvs.
 • Postări / articole pe blog: Schema vă poate ajuta să îmbunătățiți aspectul blogurilor și articolelor dvs. și puteți împărtăși detalii despre autor și conținutul din interior
 • Afacere locală: Dacă sunteți o afacere locală, puteți face locația, recenziile și chiar orele de deschidere vizibile din pagina cu rezultatele căutării

Cum să adăugați Schema Markup pe WordPress?

Acum înțelegeți în totalitate care este Schema și modalitățile populare în care este utilizat de companii, site-uri de comerț electronic, bloggeri și multe altele, este timpul să aruncați o privire asupra modului în care puteți adăuga acest lucru pe site-ul dvs. WordPress. Ar fi WordPress fără un plugin? Desigur că nu! Deci, prima și poate cea mai simplă opțiune pentru adăugarea marcajului Schema pe site-ul dvs. este printr-un plugin, acestea vă vor ajuta să creați meta descrieri bogate și relevante. Există mai multe plugin-uri disponibile, inclusiv:

Yoast SEO

Plugin SEO Yoast

Adăugați automat informațiile Schema.org cu Yoast. Pluginul adaugă informațiile site-ului dvs. cu JSON-LD, cum ar fi numele site-ului, logo-ul, articole, social, căutare, etc.

Fragmente bogate All Schema

Fragmente bogate All Schema

Acest plugin gratuit vă permite să lucrați prin fiecare pagină și să postați informații despre conținutul din interior.

Schema aplicației Date structurate

Schema aplicației Date structurate

Acest plugin face munca grea pentru dvs. prin configurarea automată a setărilor și datelor Schemei în postările și paginile dvs..

Schemă și date structurate pentru WP și AMP

Schemă și date structurate pentru WP și AMP

Există o versiune plătită pentru acest plugin care vă oferă mai multe opțiuni pentru crearea de fragmente bogate Google.

Schema Pro

Schema Pro

Info și descărcareVizualizați Demo

Realizat de aceiași oameni care au creat fragmente Rich All In One Schema, acest plugin este ceva mai costisitor, dar vine cu 13 tipuri de scheme diferite și personalizare cu 1 clic.

Schema Vocabularului

Așa cum puteți vedea, există mai multe plugin-uri disponibile pentru adăugarea Schemei pe WordPress și pe care o alegeți va depinde de cantitatea de conținut de pe site-ul dvs. și dacă aveți bugetul pentru a investi într-un plugin plătit. Un alt mod în care puteți adăuga marcarea Schema pe site-ul dvs. web este adăugarea manuală a codului și acest lucru vă permite să faceți mult mai multe – dacă vă simțiți suficient de încrezători făcând această codificare chiar dvs..

Există trei vocabulare Schema diferite pe care le puteți utiliza pentru a codifica date de pe site-ul dvs., iar acestea sunt JSON-LD, RFDa și Microdata. JSON-LD, care reprezintă o notificare a obiectului JavaScript pentru date conexe, este cel mai popular și recomandat pe scară largă vocabular și poate cel mai bun pentru adăugarea schemei la WordPress.

Pentru a se asigura că toate vocabularul Schema a fost stabilit la un standard pentru toate motoarele de căutare (Google, Bing, Yahoo, etc), echipele au lucrat împreună pentru a crea o structură și o terminologie consecventă. De asemenea, au lansat Schema.org și acesta poate fi un instrument cheie pentru înțelegerea acestor vocabulare și care vă ajută să vă generați marcajul atunci când codificați site-ul dvs. WordPress.

Deci, dacă sunteți nou la codare sau încă nu sunteți sigur că adăugați Schema manual, puteți vizita  Schema.org pentru îndrumare.

De ce adăugați Schema Markup pe site-ul dvs. WordPress?

În această secțiune finală, vom rezuma de ce ar trebui să adăugați marcajul Schema la postările și paginile dvs. WordPress și să privim în general modul în care Schema vă poate îmbunătăți vizibilitatea. Pentru a face acest lucru, am reunit o listă cu cele patru motive pentru care ar trebui să luați în considerare adăugarea Schemei pe site-ul dvs., fie prin intermediul unui plugin, fie prin adăugarea codului manual. Principalele motive pentru adăugarea marcajului Schemei sunt:

 1. Structurarea datelor vă ajută site-ul dvs. WordPress să comunice mai bine cu motoarele de căutare și, prin urmare, să devină mai vizibil pe SERP-uri relevante
 2. Cu o mai bună înțelegere a conținutului dvs., motoarele de căutare precum Google pot oferi rezultate mai bune utilizatorilor săi
 3. Microdatele, cum ar fi fragmentele, miniaturile și ratingurile bogate, se dovedesc că cresc rata de clic pe site-ul dvs. web, ceea ce poate duce la o creștere a traficului de înaltă calitate
 4. În cele din urmă, prin adăugarea de date structurate, vă puteți dovedi în viitor conținutul pe măsură ce se creează tot mai multe tehnologii legate de căutare

Pentru a afla mai multe sau pentru a începe, mergeți la Schema.org pentru mai multe detalii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me