Teme pentru copii WordPress. S-ar putea să sune (și să pară) intimidant la început, dar odată ce veți învăța aspectele și aspectele (precum și frumusețea) temelor despre copilul WordPress, vă veți distra foarte mult. În această postare, vom descompune tema copilului WordPress în diferitele sale părți. Pentru a spune într-un alt mod, vom învăța:


  • Ce este o temă pentru copii WordPress
  • Merite ale temelor WordPress pentru copii
  • Demeriturile temelor pentru copii WordPress
  • Cum să creezi o temă pentru copii WordPress
  • Resurse tematice pentru copii WordPress

Ce este o temă WordPress pentru copii?

Deci, care este o temă pentru copii WordPress?

O temă WordPress pentru copii este practic o temă WordPress care „împrumută” fișierele șablon și funcționalitățile dintr-o altă temă WordPress cunoscută sub numele părinte. Încă nu lovesc nimic, am să explic totul în detaliu, vă promit.

A tema părintească este o temă tipică WordPress, cum ar fi tema noastră de vânzare totală de WordPress, tema implicită Douăzeci și paisprezece sau orice temă pe care o utilizați pe site-ul dvs..

Cea mai de bază temă pentru copii WordPress este pur și simplu un folder care conține un fișier special style.css. Nu vă faceți griji, va avea tot sensul odată ce explic. Una dintre întrebările care îți trec prin cap în acest moment este: De ce ai vrea să folosești o temă pentru copii, în timp ce există o mulțime de teme părintești?

Răspunsul este destul de simplu. Majoritatea temelor părinților primesc actualizări din când în când. Deci, dacă luați o temă părinte și personalizați codul (și stilul), veți pierde toate aceste modificări data viitoare când actualizați tema. De aici apar temele pentru copii WordPress. O temă pentru copii WordPress vă oferă puterea de a vă personaliza tema părintească, fără a risca să vă pierdeți modificările la actualizare. Desigur, puteți alege să eliminați actualizările dacă nu vă place să vă expuneți site-ul web la hackeri.

Trecând peste…

Cu câteva paragrafe în urmă, am menționat că temele copilului „împrumută” fișierele șablon și funcționalitatea din temele părinte. Cum se întâmplă asta? Gândiți-vă la temele copiilor ca fiind umbră tematică; își imită temele părintești. Totul este ca să creezi o copie a temei părinte, fără să copiezi nimic. Pare magie, nu?

Apăsați butonul de îngheț. Cum creezi o copie a temei părinte fără să copiezi de fapt nimic? Secretul pentru înțelegerea temelor copilului se află în fișierul special style.css despre care am menționat anterior. De fapt, secretul este o singură linie găsită în interiorul style.css. Ce linie întrebi? Mai multe despre asta într-o clipă. Întrucât vom crea o temă pentru copii mai târziu în această postare, voi prezenta doar câteva concepte de bază pentru a dezvălui linia despre care vorbesc și pentru a vă oferi o mai bună înțelegere a temelor despre copii..

Pentru a crea o temă pentru copii, trebuie să creați un folder (pentru tema copil) în directorul dvs. de teme WordPress. Puteți denumi folderul indiferent (sau după tema dvs.). În continuare, trebuie să creați un style.css cu următorul cod:

/ *
Numele temei: Numele temei copilului dvs. (de exemplu, Tema totală a copilului)
Tema URI: http://www.example.com (URL-ul temei copilului dvs.)
Descriere: O scurtă descriere a temei copilului tău
Autor: Numele tău merge aici
Șablon: numele directorului temei părinte (de ex. Total, douăzeci și paisprezece, etc.)
Versiune: 1.0.0
* /

Trebuie să salvați acest style.css în folderul temei copilului dvs. Acum, reveniți la a șasea (a 6-a) linie din codul de mai sus. Vei vedea:

Șablon: numele directorului temei părinte (de ex. Total, douăzeci și paisprezece, etc.)

Această linie spune tema copilului dvs. din care temă părinte să împrumute funcții și fișiere șablon. Această linie simplă leagă tema copilului dvs. cu tema părintească, acționând ca o conductă prin care tema copilului primește fișiere șablon și funcționalități din tema părintească. Aceasta înseamnă că trebuie să aveți tema părinte instalată pe platforma WordPress.

Este suficient să spunem că, fără această linie, nu aveți o temă pentru copii. Aveți doar un dosar și un fișier tipic style.css.

În rezumat, linia de șablon moștenește (cea mai mare parte) tema părintească atunci când activezi tema copilului tău. Toate modificările pe care le faceți temei copilului dvs. nu vor fi afectate dacă / când actualizați tema părinte. Cum îți place explicația asta? Urmați sau nu este suficient de clar? Dacă sunteți alături de mine, să trecem la avantajele și dezavantajele temelor copilului WordPress.

Care sunt avantajele utilizării unei teme pentru copii?

Aveți multe avantaje în utilizarea unei teme pentru copii și vă recomandăm oricui să utilizeze o temă care nu era personalizată pentru site-ul său web pentru a configura și activa o temă pentru copii. Am enumerat câteva dintre avantajele cheie pentru utilizarea unei teme pentru copii și de ce ar trebui să o luați în considerare cu tărie.

Succes

Actualizări sigure

Temele pentru copii WordPress împrumută doar funcții, șabloane și stiluri din tema părinte. Acest lucru vă permite să personalizați site-ul dvs. web fără a atinge tema părinte. Prin urmare, de fiecare dată când dezvoltatorii își actualizează tema părinte, puteți actualiza în siguranță site-ul dvs. fără a pierde modificări personalizate.

Temele pentru copii sunt ușor extensibile

Temele WP pentru copii vă oferă multă flexibilitate. Puteți crea fișiere de șabloane noi care nu au făcut parte din tema părinte. Puteți adăuga noi funcții, stiluri și multe altele. În plus, există numeroase cadre comerciale cu teme gratuite și cu opțiuni extensibile pentru a vă începe.

Temele pentru copii sunt în condiții de siguranță pentru căderi

Fiecare dezvoltator este uman și știm cu toții că a greși este om. Toată lumea face greșeli și toată lumea uită. Acestea fiind spuse, veți fi în supă dacă uitați să codați ceva când folosiți o temă părintească. Lucrurile sunt puțin diferite cu temele copiilor. Dacă uitați ceva cod, WordPress va încărca automat o alternativă (sau originalul) din tema părinte. Desigur, acest lucru este valabil numai dacă codul există în tema părinte.

Care sunt aspectele negative ale utilizării unei teme pentru copii?

Deși, în general, temele pentru copii sunt nemaipomenite și recomandăm tuturor celor care folosesc WordPress să activeze o temă pentru copii pe site-ul lor, dacă intenționează să facă modificări potențiale pe viitor, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le ții cont.

Există o curbă de învățare

Temele pentru copii sunt destinate în principal extinderii sau personalizării funcționalității temei părinte, ceea ce înseamnă că dacă nu sunteți dezvoltator, nu veți putea face cu tema copilului dvs. și veți dori să învățați unele codări pentru a lua potențial complet al temei copilului tău. Deci, dacă sunteți un începător, aveți nevoie de timp pentru a învăța funcționarea temelor părinților și a WordPress (precum și un pic de cod), în general, pentru a vă bucura de potențialul complet al temelor pentru copii. La fel, trebuie să-ți câștigi dungi. La urma urmei, veți codifica departe ca profesioniștii în cel mai scurt timp!

Lucrurile se rup sau se lasă în spatele lor

Dacă ați creat site-ul dvs. web în jurul unei teme părinte, va trebui să modificați câteva lucruri (de exemplu, meniuri, widgeturi și / sau opțiuni tematice) atunci când treceți la o temă pentru copii. Unele teme salvează setările în baza de date în funcție de numele temei, astfel încât atunci când treceți la tema copilului dvs., poate părea că ați pierdut toate setările temei părinte (setările personalizatorului), dar nu vă faceți griji că sunt în siguranță în baza de date, dar veți trebuie să vă întoarceți la părinte, dacă acesta este cazul, astfel încât să puteți copia setările și să le migrați. În tema noastră totală, vă oferim un panou de import / export util chiar în tabloul de bord, astfel încât să puteți copia tema Setările personalizatorului înainte de a trece la tema copilului dvs. și de a le migra.

În plus, dacă utilizați tema copilului dvs. pentru a oferi funcție suplimentară site-ului dvs., mai degrabă, atunci utilizați un plugin dacă schimbați vreodată tema părinte, este posibil să fiți nevoit să mutați unele modificări pe o nouă temă pentru copil, să redenumiți tema copilului dvs. actuală sau să mutați modificări într-un plugin personalizat.

Cum să creezi o temă pentru copii WordPress?

Vreau să presupun că ești proactiv și ai creat un folder și fișierul „special” style.css pentru tema copilului tău. Dacă tocmai ați trecut la această parte (sau așteptați cu nerăbdare această secțiune), vă rugăm să deschideți directorul dvs. de teme WordPress prin FTP / SFTP (… / wp-content / theme) și să creați un folder în care veți stoca tema copilului dvs..

Notă: Puteți accesa directorul temelor prin intermediul Managerului de fișiere din cPanel. Alternativ, puteți utiliza un client FTP, cum ar fi FileZilla dacă aveți conturi FTP activate.

Apoi, deschideți editorul de text preferat (al meu Notepad++) și creează un fișier style.css cu următoarele informații:

/ *
Numele temei: Numele temei copilului dvs. (de exemplu, Tema totală a copilului)
Tema URI: http://www.example.com (URL-ul temei copilului dvs.)
Descriere: O scurtă descriere a temei copilului tău
Autor: Numele tău merge aici
Șablon: numele directorului temei părinte (de ex. Total, douăzeci și paisprezece, etc.)
Versiune: 1.0.0
* /

Este același cod pe care l-am folosit mai devreme.

Încărcați fișierul dvs. style.css în folderul temei copil. În acest moment, fișierul dvs. style.css este gol (în afară de liniile de mai sus, care nu fac nimic în ceea ce privește stilul), deci nu vă așteptați ca tema copilului dvs. să semene cu tema părintească. Cu toate acestea, pentru a depăși acest obstacol, puteți importa style.css tema temei părinte creând un nou fișier funcții goale în interiorul folderului cu tema copil și adăugând următorul cod PHP:

function total_child_enqueue_parent_theme_style () {

// Obțineți în mod dinamic numărul de versiune al fișei de stil părinte (permite browserelor să re-cacheze foaia de stil atunci când actualizați tema)
$ theme = wp_get_theme ('Total');
$ version = $ theme-> get ('Versiune');

// Încărcați fișa de stil
wp_enqueue_style ('stil parental', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ version);

}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Asigurați-vă că schimbați locul în care scrie „Total” pentru a fi numele temei părinte. Acest lucru va permite temei copilului dvs. să actualizeze în mod dinamic numărul de versiune anexat la style.css părinte, astfel încât atunci când tema părinte este actualizată dacă au existat modificări la fișierul style.css din tema părinte, acesta va permite browserului și CDN-ului dvs. ( dacă folosești una) re-cache foaia de stil și împiedică site-ul dvs. să aibă probleme CSS atunci când este vizualizat.

Personalizarea temei copilului tău

copil-tema-particularizările

Acum vine partea distractivă. Cel mai probabil ați creat tema copilului dvs. pentru a face personalizări, așa că scufundați-vă!

  • Pentru a personaliza tema copilului dvs., nu trebuie decât să adăugați stilurile dvs. în fișierul style.css pe care l-ați creat. Ele vor înlocui stilurile corespunzătoare găsite în tema părinte.
  • Pentru a edita fișierele șablon, copiați-le mai întâi pe tema copilului dvs., apoi modificați-le de acolo. Dar nu TOATE fișierele pot fi copiate pe tema copilului și modificați, puteți copia numai fișierele șablon. Deci, dacă tema are anumite fișiere în interior pentru un folder include, inc, funcții sau alt folder care deține clase și funcții personalizate, s-ar putea să nu le poți copia și să le modifice. În aceste cazuri, poate doriți să vă uitați să utilizați filtre sau cârlige de acțiune pentru a modifica funcțiile implicite ale temei părinte.
  • Puteți adăuga fișiere de șabloane personalizate pe tema copilului dvs. pentru mai multe funcționalități
  • Utilizați fișierul funcției.php pentru tema copilului dvs. pentru a adăuga funcții personalizate și pentru a utiliza filtrele de temă părinte sau WordPress. Nu adăugați funcții noi în fișierul funcții.php din tema părintească!

WordPress va încărca fișierele și stilurile șablon în tema copilului dvs., dar dacă lipsește ceva, acesta va încărca fișierele corespunzătoare în tema părinte. Oh, da, temele copiilor sunt în siguranță, dar pariez că am spus asta deja.

Si asta e.


Pentru a încheia lucrurile …

Temele pentru copii sunt foarte puternice în ceea ce privește personalizarea și extensibilitatea. Mai mult, aceștia oferă motive bune de învățare pentru oricine dorește să învețe dezvoltarea temei WordPress. Acestea sunt simple și distractive pentru a crea și vă oferă o mulțime de opțiuni pentru a vă transforma site-ul WordPress, după cum doriți.

Proiectați și distrați-vă și nu vă lăsați înainte de a ne împărtăși cu noi în comentariile de mai jos. Ne place și apreciem feedback-ul dvs. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me