Gazduire partajată în cloud – Ce ar trebui să alegeți?

Gazduire partajată în cloud - Ce ar trebui să alegeți pentru site-ul dvs. WordPress?

Găzduire WordPress, găzduire partajată vs cloud, bun venit în lume sau ghicitori și mistere. Gazduirea WordPress este aproape un coșmar pentru orice utilizator WordPress care nu este suficient de versat pe toate variantele care există pe această piață.


Deci, vrei să găzduiești noul tău site WordPress și vrei să știi care este cea mai bună alternativă pentru proiectul tău? În acest articol, voi face tot posibilul pentru a clarifica principalele diferențe între hostingul cloud partajat și cloud și pentru a explica în detaliu de ce este posibil să ai nevoie de una sau de alta, în funcție de proiectul tău. Sper ca citind acest articol să fiți mult mai bine pregătiți pentru a face față tuturor alternativelor și, cel mai important, veți fi pregătiți să adresați întrebări importante companiilor de găzduire, în speranța de a avea o idee mult mai bună în ceea ce obțineți înainte de a intra în ea!

Ce este gazduirea partajată?

Găzduirea partajată este procesul prin care site-ul dvs. web este găzduit pe un server împreună cu site-urile altor utilizatori. Mai exact, un server dedicat este folosit pentru fișierele dvs., bazele de date și e-mail-urile împreună cu alți utilizatori, practic de partajare a resurselor. Întrucât natura găzduirii este cea a optimizării utilizării resurselor, utilizarea unui server dedicat pentru un singur client nu este optimă pentru furnizorul de hosting. Prin urmare, s-a născut conceptul de găzduire partajată în care un grup de utilizatori împărtășesc un server comun.

În această situație, utilizatorul se află partajarea resurselor a serverului menționat cu restul grupului pe serverul respectiv, aceasta este ceea ce este cunoscut mai des ca a nodul. Deoarece majoritatea serverelor dedicate sunt suficient de puternice pentru a găzdui sute de utilizatori în același timp, fără a sparge transpirația, aceasta este o practică acceptabilă.

În lumea găzduirii partajate, utilizatorii de pe un server partajat sunt de obicei gestionați de ceea ce se numește a panou de control. În acest scop, companiile de găzduire cumpără și folosesc panouri de control comune de hosting. Există tone de panouri de control bune și cunoscute, dar cele mai populare sunt cPanel și Plesk Onyx. Unele exemple bune de panouri de control gratuite sunt VestaCP și Centos Web Panel, dar probabil că nu le veți vedea la fel de des datorită naturii libere.

Gazduire partajată în cloud: cPanel

Panoul de control este responsabil pentru controlul resurselor și securității, astfel încât să mențină toți clienții în stare bună (conform condițiilor fiecărui plan de găzduire a utilizatorilor). Panoul de control este, de asemenea, responsabil de gestionarea e-mailurilor și a acțiunilor de domeniu legate de DNS și altele asemenea.

Deci, pentru a rezuma: găzduirea partajată este compusă dintr-un server (numit nod) în care un grup de utilizatori distribuie resurse prin intermediul unui panou de control.

Care sunt avantajele găzduirii partajate?

Gazduirea partajată poate fi mai rapidă decât cloud hosting, în funcție de calitatea și dedicația companiei de găzduire. Acest lucru poate fi adevărat, deoarece gestionarea resurselor dedicate serverului, dacă este făcută corect, garantează mai puțină latență. De asemenea, o configurație cu adevărat bună va fi mai rapidă decât o structură de cloud pentru principiul complexității. Având o structură mai puțin complexă în spatele procesului de găzduire a unui site va reduce latența și va crește performanța.

Există dezavantaje ale găzduirii partajate?

Problema este că majoritatea companiilor nu joacă corect în acest sens. De obicei, încearcă să maximizeze profiturile și, în acest sens, încearcă să pună cât mai mulți utilizatori pe fiecare nod. Aceasta va crește efectiv latența, deoarece serverele ar putea funcționa la capacitate maximă. De asemenea, introduce o altă problemă: securitatea. A avea prea mulți utilizatori pe un singur server se poate dovedi problematic din motive de securitate. Acest lucru poate fi atenuat cu utilizarea de versiuni speciale pentru a controla alocarea resurselor, cum ar fi Cloud Linux. De asemenea, Găzduirea partajată nu este ideală dacă trebuie să rulați scenarii specifice, de exemplu, un server de aplicații dedicat pentru noua aplicație.

Cel mai bun gazduire comună

Bluehost Web Gazduire

Găzduire partajată Bluehost

Unul dintre cele mai mari și mai bune exemple de găzduire partajată este Bluehost. Această opțiune populară de găzduire web oferă găzduire partajată ușor pentru toate tipurile de site-uri, inclusiv pentru cele care rulează pe WordPress. Vrei să vezi acest plan de găzduire în acțiune? Consultați ghidul nostru Bluehost pentru a afla mai multe.

Ce este Cloud Gazduire?

Cloud Hosting este arta de a utiliza un grup de servere pentru a găzdui un grup de utilizatori. În Cloud Hosting, companiile oferă de obicei un serviciu privat în care clientul poate avea un set de instrumente personalizate pentru a-și configura propriul server virtual privat. Serviciile de cloud hosting folosesc conceptul de mașini minuscule în care puteți deschide un „server de aplicații” în scopuri specifice sau puteți crea, suspenda și distruge serverele virtuale cu ușurință. Acest lucru este ideal pentru dezvoltatori și oameni care trebuie să utilizeze resurse specifice, fie că este vorba de găzduirea unui site web sau a unei aplicații.

Serviciile de gazduire cloud oferă resurse în modul de spațiu de stocare, performanță de stocare, lățime de bandă disponibilă, număr de procesoare etc. Cu cât sunt mai puternice procesoarele virtuale, performanța de memorie și stocare, cu atât costurile sunt mai mari. În acest context, serviciile Cloud funcționează ca construirea propriului PC virtualizat în care adăugați lucruri până când prețul și performanța își îndeplinesc obiectivul.

În acest tip de scenariu, serverele sunt virtualizate, astfel încât resursele sunt, de asemenea, virtuale. Aceasta înseamnă că, atunci când există o cerere suficient de mare de resurse, compania de găzduire poate adăugați servere noi la nod virtual să extindă cantitatea de resurse fără a fi nevoie să-i scoți pe clienți din nodul respectiv. Acest tip de configurare este ideal pentru extindere, întrucât compania nu trebuie să-și facă griji pentru resurse și nu are nevoie să realocăm utilizatorii. O structură cloud poate fi extinsă și extinsă nu numai la câteva servere, ci la sute de servere!

Gazduire partajată în cloud: nod virtual

Public vs Private Cloud

Gazduirea cloud poate fi împărțită în Public vs Cloud. În cele mai multe exemple de Cloud Hosting, compania care oferă aceste servicii angajează nor public modele ,. Aceasta înseamnă că trag resurse dintr-un set de servere virtuale disponibile publicului. Aceeași rețea publică este utilizată pentru a transmite date. Securitatea este gestionată pentru a vă asigura că datele sunt păstrate private. Un bun exemplu în acest sens este Cloudways, un serviciu bazat pe alte servicii Cloud (despre care vom vorbi puțin).

Pe o nor privat, compania deține rețeaua cloud și serviciile sunt mai potrivite pentru aplicații în care securitatea este primordială. Norii privați sunt în general structuri personalizate care nu depind de rețelele de cloud externe.

Care sunt avantajele hostingului cloud?

Principalul beneficiu al existenței unei structuri Cloud este că companiile nu trebuie să se îngrijoreze niciodată de capacitatea nodului. În acest tip de scenariu trebuie pur și simplu să adauge un alt server structurii virtuale. Acest lucru reduce efectiv alocarea resurselor și crește capacitatea fără nici o modificare a panoului de control sau a utilizatorilor din nod.

Deoarece hostingul cloud este orientat către resurse, puteți opri utilizarea unei resurse și nu va fi taxat. Acest lucru se datorează faptului că sunteți taxat de utilizarea resurselor, în timp ce, în hostingul partajat, ați fost taxat o sumă fixă ​​(indiferent dacă utilizați o resursă sau nu).

Și acolo dezavantaje cloud hosting?

Principalul dezavantaj al structurii norului este complexitatea. A avea atât de multe servere online cu tot ce poate fi virtualizat poate îngreuna o companie să descopere unde se află o problemă, deoarece aceleași date sunt împărțite și stocate într-un mod virtualizat. Acest tip de structură adaugă latență. Pentru site-urile critice, performanțele sunt imperative, o structură cloud poate avea rezultate mai puțin decât ideale. O altă problemă cu Cloud Hosting este că tinde să fie mai scump decât alternativele partajate. 1 GB de spațiu pe o găzduire partajată este de obicei mai ieftin decât 1 GB de spațiu pe un serviciu Cloud.

De asemenea, majoritatea serviciilor de cloud hosting nu includ serviciul de poștă. Pentru aceasta, trebuie să creați mașini virtuale separate în acest scop (sau să cumpărați un serviciu), în condițiile în care majoritatea găzduirilor partajate includ administrarea de mail în mod implicit.

Cel mai bun cloud hosting

Cloudways Gazduire cloud

Cloudways Cloud Gazduire

Dacă sunteți în căutarea de găzduire cloud fiabilă și accesibilă, în realitate nu este mai bun decât Cloudways. Oferiți top of the cloud hosting line (DigitalOcean, AWS, Google Cloud, etc) cu o interfață ușor de utilizat, astfel încât să vă puteți gestiona mai bine site-urile. Aflați mai multe în recenzia noastră completă Cloudways.

Și acum o dilemă

Acest lucru este logic și de înțeles, dar companiile de găzduire nu oferă în mod obișnuit planuri de găzduire partajate și uscate partajate. În lumea de azi, multe gazde încep să se amestece în comun cu serviciile de hosting cloud, într-un mod în care nu mai sunt atât de ușor de distins. De exemplu, acum este acceptabil să creăm contexte virtualizate în care un singur nod, gestionat ca un serviciu de găzduire partajată să conțină acum o serie de servere dedicate, virtualizate. Acest tip de configurare este aproape identic cu ceea ce companiile de servicii de hosting cloud oferă serviciile lor.

Acest lucru poate crea un scenariu în care plătiți pentru un serviciu de găzduire partajat care se comportă practic ca cloud hosting, dar care se află în spatele unui panou de control. În plus, unele companii au virtualizat panoul de control în interiorul unui VPS, astfel încât nu aveți nici măcar o distribuție corectă a resurselor, deoarece serverul real în care se află panoul de control nu este disponibil direct, doar o parte din acesta!

Ce să faci din asta?

În cele din urmă, nu contează ce face compania cu serverele. Fie că sunt servere dedicate care acționează ca noduri pure sau o adevărată structură de hosting de cloud, ceea ce contează cu adevărat este cât de bine administrează compania întregul pachet. A serviciu bun de găzduire cloud poate rula perfect bine chiar și pentru cele mai solicitante utilizări. Același lucru se poate spune despre bună găzduire partajată care rulează pe noduri hardware reale. Calitatea companiei de găzduire și angajamentul lor față de utilizatori face diferența în lume.

Așadar, este cel mai bun pentru mine gazduire partajată sau cloud?

Să vedem, aveți un nou site WordPress pe care doriți să îl puneți online. Cea mai importantă preocupare în acest moment este prețul și performanța. În acest tip de scenariu de găzduire partajată este probabil cel mai bun pariu, deoarece reduceți costurile prin angajarea unui serviciu care are nevoie de mai puține resurse pentru a controla fiecare nod (ceea ce se traduce la prețuri mai bune pe utilizator).

Pe de altă parte, dacă sunteți o companie sau o persoană care trebuie să configurați rapid site-urile și aplicațiile, un serviciu de găzduire în cloud vă va servi mai bine. Panourile de găzduire în cloud sunt de obicei mai bine pregătite pentru crearea și găzduirea celor mai sălbatice configurații, fără ca tu să fii nevoit să te temi de nimic. Amintiți-vă doar că va trebui să configurați un server de e-mail pe cont propriu, deoarece majoritatea serviciilor de hosting de cloud nu oferă unul.

Înfășurare partajată și cloud hosting

Indiferent dacă utilizați hostingul partajat sau cloud, veștile bune sunt că ambele servicii nu se exclud reciproc. Gazduirea partajată este minunată pentru a găzdui mai multe site-uri care au nevoie de opțiuni generale pentru e-mailuri, redirecționare, control DNS, FTP și servicii de baze de date. Serviciile de găzduire în cloud sunt mai orientate pentru dezvoltatori și pot fi excelente pentru găzduirea aplicațiilor sau site-urilor web în scopuri specifice. Datorită naturii ambelor servicii, de obicei lucrează bine împreună. De exemplu, pentru găzduirea unui site web și o aplicație în același timp sau prin nevoia de a controla un site web care se conectează la un magazin. Ce este și mai bine este că majoritatea companiilor de astăzi pot oferi ambele servicii în același timp.

Pentru a rezuma pozitivele Gazduire în cloud, ajungi să creezi configurații personalizate, controlezi resursele pe care le accesezi și chiar poți întrerupe resursele pentru a reduce costurile. Singurul dezavantaj real este că resursele tind să coste mai mult decât în ​​hostingul comun.

Cu Gazduire comună primiți un echilibru mai bun de servicii cel mai potrivit pentru site-urile web și serviciile tind să fie mai ieftine decât cloud hosting. Cu toate acestea, negativul este că nu puteți controla resursele și nici nu puteți porni sau opri serviciile, cum ar fi cu hostingul cloud.

Indiferent de serviciul pe care îl alegeți, acum aveți o idee mult mai bună atât despre argumente pro și contra. Ce preferi? Care sunt gândurile dvs. despre hostingul cloud partajat și cloud? Vă rugăm, împărtășiți-vă opiniile în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map