Editorul vizual WordPress: sfaturi și trucuri pentru începători

WordPress a fost construit inițial pentru a fi un sistem simplu de blogging care a făcut publicarea de conținut online într-o adiere. Cu timpul, s-a transformat într-un sistem de gestionare a conținutului (CMS). Utilizatorii au acum un control complet asupra designului și funcționalității site-urilor lor WordPress. Cu toate acestea, fără conținut, design și funcție nu înseamnă nimic și, în această privință, WordPress rămâne fidel rădăcinilor sale: crearea și gestionarea conținutului.


În timp ce o mulțime de funcții au fost încorporate în software-ul de bază WordPress, crearea de conținut rămâne forța sa principală. Având în vedere acest aspect, să aruncăm o privire mai atentă la editorul vizual WordPress din această postare și cum îl puteți utiliza mai bine.

WYSIWYG

WordPress vă permite să creați și să gestionați conținut vizual mai degrabă decât să-l codificați direct în fișierele dvs. Astfel, pentru cei neinițiați este numit editor WYSIWYG sau „Ceea ce vedeți este ceea ce obțineți”. Instrumentul editor are trei părți:

 1. Editor vizual
 2. Editor de text (unde puteți introduce cod)
 3. Media Uploader (pentru încărcarea fișierelor de imagine)

În mod implicit, Editorul vizual este activ când creați o nouă postare sau pagină (Pagini > Adăuga nou sau Mesaje > Adăuga nou). Dacă din întâmplare nu este activ, faceți clic pe acesta:

pic1

WYSIWYG înseamnă că ceea ce vedeți în editorul vizual în timpul editării postării dvs. este ceea ce va apărea în postarea publicată. Editorul de text vă permite să introduceți text simplu și, de asemenea, vă permite să introduceți cod (marcare HTML) direct ca și cum ați lucra cu fișierul HTML real. O activezi făcând clic pe butonul Text fila din extrema dreaptă a editorului:

pic11

Media Uploader face doar asta: încarcă fișiere media în biblioteca media, astfel încât să le puteți insera în postările dvs. după cum doriți:

pic10

Cu această scurtă introducere în puternicul editor vizual WordPress, să vedem acum cum puteți utiliza unele butoane cheie pentru a crea și edita conținut. Folosesc tema Blogger din colecția noastră de freebies pentru ilustrații.

Adăugarea textului

Primul lucru este să deschideți o pagină nouă sau să postați și să deschideți editorul vizual: Accesați Mesaje > Adăuga nou. În mod implicit, veți vedea o bară de instrumente condensată atunci când creați o nouă postare:

pic2

Faceți clic pe pictograma Sink Kitchen pentru a descoperi alte opțiuni de formatare în bara de instrumente:

pic3

Pentru crearea și gestionarea conținutului de bază, opțiunile de formatare de mai sus vor face bine. Chiar dacă sunteți nou la WordPress, majoritatea pictogramelor vor fi familiare cu alți editori de text, cum ar fi Microsoft Word. De fapt, toate pictogramele de pe bara de instrumente a editorului vizual îndeplinesc aceeași funcție ca și pictogramele identice din Microsoft Word, așa că le-am selectat pe cele mai puțin cunoscute pentru a discuta.

Pentru a adăuga text, pur și simplu introduceți conținutul în fereastra editorului. Cu toate acestea, uneori este posibil să aveți conținutul deja tastat undeva și, în acest caz, puteți să-l lipiți pur și simplu ca text simplu sau formatat din Word folosind aceste butoane din bara de instrumente:

pic4

Utilizarea acestui traseu este rapidă, iar editorul vizual face o treabă bună de a păstra o mare parte din formatarea dvs. din Word – mai bine decât copierea și lipirea standard, cel puțin. Cu toate acestea, după cum vei descoperi în curând, nu este o treabă fără cusur și uneori s-ar putea să sfârșești cu un text mangled. Am găsit că este mult mai ușor să lipiți ca text simplu și apoi să faceți formatarea în editorul vizual.

Eliminați formatarea din textul dvs.

După cum am văzut sau cum veți vedea când experimentați aceste butoane de formatare, editorul vizual are puncte slabe atunci când vine vorba de gestionarea textului formatat importat de la alți editori de text. Așadar, s-ar putea să descoperi că lucrul cu text simplu vechi este cel mai bun lucru de făcut. Acesta este butonul pe care ar trebui să-l utilizați pentru a elimina formatarea din textul importat:

pic5

Evidențiați-vă textul și faceți clic pe butonul respectiv. Textul dvs. va avea acum formatarea implicită a temei. Rețineți că acest buton nu funcționează pentru anumite tipuri de formatare, cum ar fi blocări și anteturi. Există și alte butoane de formatare care au grijă de aceste tipuri.

Modificarea tipului de text

Veți avea mai multe tipuri de text în document, inclusiv paragrafe și titluri. Pentru a schimba tipul de text, evidențiați porțiunea de text pe care doriți să o modificați și faceți clic pe meniul derulant format din stânga extremă a barei de instrumente a editorului. Selectați formatul dorit și ați terminat:

pic8

Evident, puteți să vă formatați postările așa cum doriți, dar asigurați-vă că există o anumită structură pentru consecvență. Titlurile de secțiune, de exemplu, ar trebui să aibă același format de titlu, de exemplu Rubrica 2, în timp ce rubrica principală este de obicei Rubrica 1. În plus, textul paragrafului standard ar trebui să aibă un format implicit și, de asemenea, textul și adresele preformatate.

Nu uitați: formatele implicite pentru diferitele tipuri de text depind de tema dvs. Fiecare temă vine cu stilul său implicit pentru tipurile pe care le vedeți în caseta derulantă format.

Folosește Paragraf tastați caseta derulantă pentru a elimina formatarea din antetele de la Eliminați formatarea butonul nu funcționează pentru titluri și blocaje.

Folosește blockquote buton pentru formatarea sau eliminarea formatării blocajelor:

pic9

Editare pe ecran complet

pic13

Dacă doriți să lucrați cu distracții minime, veți găsi modul de ecran complet ideal pentru dvs. și acesta este butonul care îl activează. Pur și simplu, închide toate lucrurile neesențiale de pe ecran și vă lasă doar cu caseta de conținut și o bară de instrumente condensată care se ascunde automat și apare atunci când treceți deasupra paginii.

Inserați mai multe etichete

PIC12

Deși aceasta este o caracteristică adesea neglijată a editorului vizual, este foarte utilă când vine vorba de afișarea de extrase de post pe blogul tău. După cum știți deja, dacă ați publicat postări pe blogul dvs., WordPress afișează extrase din aceste postări în paginile de acasă și arhive. Cu toate acestea, WordPress trunchie extrasele la întâmplare și acest lucru ar putea fi în mijlocul unei propoziții.

Aici este cel mai tare Introduceți mai multe funcția de etichetă este la îndemână. Vă permite să specificați exact unde se va încheia extrasul. Se va introduce un link care indică postarea completă în care ați specificat extragerea. Există multe moduri în care puteți să formatați această etichetă, dar, rețineți, în mod implicit, funcționează doar pentru postări (nu pentru pagini):

pic14

Notă: Utilizarea Introduceți mai multe eticheta se bazează pe suportul ales de tema dvs. Cele mai dezvoltate teme gândite o susțin, dar unele nu.

Adăugați și eliminați linkurile

pic15

Introducerea și eliminarea legăturilor este simplă și folosind aceste butoane. În mod implicit, acestea sunt inactive până când evidențiați textul pe care doriți să îl realizați. Butonul din stânga adaugă un link în timp ce cel din dreapta elimină legăturile.

Personaje speciale

pic6

Dacă ați folosit vreodată butonul de caractere speciale în Word, acest lucru ar trebui să fie familiar. Cu toate acestea, acesta este mai intuitiv, deoarece afișează codurile HTML și NUM ale unui personaj în timp ce treceți peste acesta:

pic7

Dacă sunteți un utilizator WordPress obișnuit, probabil că sunteți deja familiarizați cu cele mai multe dintre aspectele pe care le-am analizat mai sus, dar pentru noi utilizatori WordPress, acesta ar trebui să fie un ghid util pentru editorul vizual în WordPress; capacitățile sale, precum și limitările sale.

Aș dori, de asemenea, să aflu de la dvs. despre modul în care utilizați editorul vizual. Aveți sfaturi sau trucuri pe care doriți să le transmiteți?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map