Zilele în care a avut o temă drăguță a fost suficientă pentru a ieși în evidență în jungla web sunt numerotate. Creșterea masivă a WordPress, cu o mulțime de noi dezvoltatori talentați care creează tone de teme care arată bine, care permit chiar și celor mai mulți analfabeți de design să creăm un site web destul de plăcut, fără un buget masiv și fără a fi nevoie să petrecem nenumărate ore învățând designul, sigur de care.


Astăzi, pentru a face o impresie, tema trebuie să fie nu doar ușoară pentru ochi, dar intuitivă și pe care să o folosească. Vestea bună este că nu trebuie să fie un compromis. În multe cazuri, ușurința pentru utilizator complimentează pur și simplu o temă deja frumoasă și face din vizita site-ului dvs. web o bucurie completă la toate nivelurile.

Dar când vă gândiți la ușurința cu utilizatorii, este ușor să credeți că este ceva complex și costisitor rezervat site-urilor web mai mari, cum ar fi Facebook și YouTube. Dar nu trebuie să fie așa. Facilitatea utilizatorului poate însemna

Ce face o temă prietenoasă pentru utilizator?

Spre deosebire de frumusețe, dacă o temă este sau nu ușoară pentru utilizator, nu este un lucru pe care îl decizi asupra unui capriciu bazat pe preferințele tale estetice (care ar putea fi diferite de cele ale publicului tău). Este ceva pe care îl decideți având în minte (viitorul) dvs. public.

O temă este prietenoasă dacă:

  • Prezintă eficient conținutul care este cel mai important / relevant pentru publicul tău.
  • Designul este curat și intuitiv.
  • Stilul și imaginea tematică sunt relevante pentru site-ul dvs. web. (Sau invers, este suficient de neutru încât permite conținutului să vorbească de la sine.)

De asemenea, este un bonus dacă tema are caracteristici care acceptă ceea ce doriți să faceți cu site-ul în viitor. (Acest lucru face posibilă activarea de noi elemente, fără timp de întrerupere semnificativ. Și, desigur, orice timp de oprire poate fi o supărare pentru publicul dvs. dedicat.) Pur și simplu puneți-vă, dacă vă ajută să comunicați ceea ce doriți să comunicați mai eficient, o temă este user friendly.

De exemplu, folosind o temă standard de afaceri pe site-ul portofoliului dvs. dacă sunteți fotograf, puteți trimite un mesaj greșit. (Cu excepția cazului în care clienții dvs. principali sunt tipuri corporative care se simt cel mai mult acasă atunci când un site web care are oameni zâmbitori în costume ca imagine de fundal, atunci aș spune că aveți ideea corectă.) Un exemplu și mai evident este modul în care probabil că nu ar trebui să folosești o temă non-profit pe site-ul tău despre oferte pentru mărfuri de designer.

Dar, desigur, poate fi mai subtil decât acesta. În cele mai multe cazuri, este mult mai subtil. De exemplu, există multe teme din portofoliu, care arată minunat. Dintre cele pe care le-am dus până să spun Daisho, Yin și Yang și propria noastră temă gratuită Elegantă sunt exemple bune de teme minime de portofoliu (vezi mai jos pentru tine).

Daisho (modul homepage)

Daishoportfoliotheme

Yin Yang

yinandyangportfoliotheme

Elegant

elegantportfoliotheme

La prima inspecție, acestea sunt similare pe mai multe niveluri. Simplist, curat și frumos. Dar nu sunt fără diferențele lor cruciale. Yin & Yang permite o prioritate mai mare asupra conținutului vizual, optim pentru a spune un fotograf sau un designer, dar nu atât de optim pentru un redactor. În schimb, Daisho (în modul homepage) permite o concentrare mai mare asupra textului, îl face ideal pentru un produs sau serviciu care este mai greu de reprezentat pur și simplu prin imagini.

Conținutul care reprezintă cel mai bine ceea ce faceți ar trebui să fie prioritatea. Fie că este vorba despre un videoclip, un portofoliu de imagini sau scrierea în sine. (Același principiu pentru bloguri și alte site-uri web.)

Când vine vorba despre cât de curată și intuitivă este o temă, veți fi obligat să apelați la o judecată. Ca regulă generală, doriți să existe câteva opțiuni și distrageri care să poată îndepărta atenția de la centrul principal al site-ului dvs. web. Dacă descoperiți că tema vă invită să întreprindeți acțiunile pe care doriți să le facă un vizitator … de exemplu, consultați un portofoliu sau citiți mai multe despre un anumit serviciu, atunci puteți avea un deținător.

Când îndoiește: mergi pentru o temă simplă și curată

Dacă încă nu sunteți sigur de subiect sau puteți lua site-ul într-una din mai multe direcții în viitor, alegeți ceva curat, simplu, neutru. În acest fel, puteți face mici modificări sau chiar monumentale ale subiectului și logo-ului, dar continuați să utilizați aceeași temă. (Realizarea „reproiectărilor” incredibil de nedureroase.)

Când spun simplu, mă refer la design, nu neapărat la capacitățile temei. Cel puțin, ar trebui optimizat atât pentru mobil, cât și pentru web, având în vedere procentul mare de utilizatori de telefon mobil din aceste zile. (De obicei, acest lucru este menționat ca răspuns. Un termen pe care doriți să îl urmăriți.) Dacă doriți să începeți cu un simplu blog, dar doriți să aveți opțiunea de a crea o pagină de servicii cu aspect excelent în viitor, alegerea unei teme care acceptă atât de pe bâtă vă poate salva o durere de cap, câteva ore și, chiar, un ban de bani, în viitor.

Puteți merge, de exemplu, cu propriul nostru Total, care răspunde, are un aspect frumos al blogului, precum și un constructor de pagini pentru momentul în care doriți să construiți acele pagini de destinație..

Dar s-ar putea să vă întrebați De ce ar trebui să alegeți ceva simplu. Este posibil să fi observat că există ceva de boom al minimalismului în aceste zile când vine vorba de web design. Logo-urile se simplifică. Obiectele și butoanele 3D se transformă din nou pe plat. Marci mari implementează re-design-uri de site-uri care nu iau în considerare soluțiile artistice și animațiile de lux și, în schimb, se concentrează pe simplitate și utilizare.

Poate pentru că cercetarea este în curs, și spune mai simplu = mai bine arătat la majoritatea oamenilor. Cu cât un site este mai complex, cu atât este mai puțin atractiv pentru utilizatorul final la prima vizită. (Acest lucru nu înseamnă că oamenii nu vor împiedica schimbarea în timpul unei redesignări.)

În plus, limitarea la teme simple vă poate ajuta efectiv să alegeți una dintre sutele de mii care sunt acolo mai ușor. Și timpul pe care îl economisești poate fi folosit mai bine (cum ar fi crearea de conținut pentru noul tău site WordPress minunat).

Rezultă tema aleasă?

Înainte de a vă decide în final să cumpărați (sau să instalați pur și simplu) o temă, trebuie să consultați câteva lucruri înaintea dvs.

  • Este la zi?
  • Oferă sprijin activ?
  • Este fără bug?
  • Este o problemă de a face față?

Dacă utilizați directorul WordPress.org sau piața Themeforest, puteți afla cele mai multe dintre aceste lucruri și puteți obține un control bun asupra celorlalte, extrem de ușor.

Este actualizat?

Dacă tema dvs. nu este actualizată, ar putea avea găuri de securitate sau ar putea să nu fie compatibilă cu cea mai recentă versiune a WordPress. Acesta din urmă îți va oferi greutăți să găsești plugin-uri compatibile (sau te va lăsa cu versiuni depășite care au funcționalitate mai mică sau chiar probleme de securitate). Cea mai recentă actualizare tematică este listată la dreapta, sub butonul „previzualizare” din directorul WordPress.

dateupdatedwordpress

Și un pic mai jos în bara laterală dreaptă de pe Themeforest.

dateupdated

Dacă găsiți tema perfectă și se întâmplă să fie ușor învechit, ce ar trebui să faceți? Se intampla tot timpul. Un dezvoltator / proiectant va crea o capodoperă extrem de apreciată și va înceta să îi acorde atenție, pentru că pur și simplu nu merită timpul lor să jucați cu ea. Și cine îi poate blama? Poate fi tentant să mergi pentru o temă ca aceasta. Mai ales că nu multe alte site-uri web îl folosesc.

Ca regulă generală, este bine să rămâneți departe de temele vechi care nu au fost actualizate de mult timp. În primul rând, este posibil să nu funcționeze deloc cu cea mai nouă versiune de WordPress. Sau poate doar unele dintre funcțiile mai noi nu sunt acceptate. Dar, de fapt, cel mai rău caz este că funcționează, până la următoarea actualizare a WordPress-ului o face inutilă și trebuie să te ocupi de schimbarea temelor pe site-ul tău activ, pe deasupra de a găsi una nouă.

Dar dacă sunteți într-adevăr îndrăgostit de o temă învechită, ați putea argumenta: „De ce nu folosiți o versiune mai veche a WordPress cu care funcționează?” Iar răspunsul meu ar fi să vă invit să accesați „corecțiile erorilor WordPress” de pe Google și să vă reamintesc că compatibilitatea cu pluginurile ar putea deveni o problemă. Salvați-vă posibilele dureri de cap și rămâneți departe.

Oferă sprijin activ?

Pentru WordPress.Org puteți obține o indicație bună din numerele de pe prima pagină, care arată câte solicitări de asistență primesc răspuns, dar nu este întotdeauna un portret foarte precis. Unele dintre bilete ar putea fi duplicate, sau o problemă din cauza instalării și nu a temei în sine, sau autorul amenințării ar putea uita să îl marcheze ca rezolvat după ce a primit ajutor.

Pe Themeforest, ar trebui să verificați comentariile și să rămâneți în căutarea unor mențiuni despre suport în textul corpului. Pe pagina de vânzări a lui Yin și Yang, de exemplu, se menționează de fapt un forum dedicat de asistență la sfârșitul copiei.

Este fără bug?

În teorie, temele din directorul WordPress.org și piața Temei forestiere ar trebui să fie lipsite de erori, deoarece codul temei este revizuit înainte de includerea. Dar, în practică, din cauza capacității umane de eroare (mai ales atunci când vine vorba de persoane suprasolicitate care examinează codul), există câteva excepții.

O modalitate de a obține o impresie generală a integrității temei, este să parcurgeți cu atenție comentarii și recenzii și să vedeți dacă există o mențiune directă a unui bug tulburător care nu a fost rezolvat ca rezultat, puteți evita mai bine Tema cu totul (Dacă există unele mențiuni despre bug-uri minore, iar autorul răspunde rapid și pune în aplicare remedieri, acesta va fi, de obicei, un semn bun și nu unul rău …).

Este o problemă cu care să te descurci?

Deși comentariile / recenziile sunt din nou o sursă directă pentru informații, aș recomanda să căutați recenzii complete de către persoane care știu ce fac. Există câteva motive pentru acest lucru. În primul rând, poate fi greu de judecat alfabetizarea tehnică a cuiva printr-un comentariu / o recenzie din trei fraze. De asemenea, nu spune nimic despre așteptările pe care le-au avut. Acest lucru înseamnă că scurte comentarii de acest fel pot fi înșelătoare. Dacă decideți să parcurgeți strict comentarii sau nu există recenzii, trebuie să efectuați unele apeluri de judecată cu privire la competența tehnică a comentatorului, așteptările acestora și dacă este sau nu similară cu a dvs..

Dacă în acest moment vă faceți griji dacă merită sau nu să cheltuiți atât de mult efort pe o temă, luați în considerare acest lucru, modul în care site-ul dvs. LOOKS este de fapt mai important pentru orice primă impresie decât conținutul real. Și, de asemenea, cu cât treci mai cu atenție acum, cu atât mai puțin trebuie să îți faci griji și cu atât vei putea rămâne concentrat pe scriere, proiectare sau fotografie. Dacă aveți nevoie de inspirație, puteți vedea câteva dintre recomandările noastre tematice aici.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me