Cum să gestionați clienții WordPress

Tocmai ați început ca dezvoltator WordPress doar pentru a vă afla care se luptă cu clienți care par să fi apărut direct din cele mai grave coșmaruri? Întrebuințările bugetare sau schimbările constante de ultimă oră te stresează? Dacă da, este timpul să pui piciorul în jos și să te angajezi să faci o schimbare.


Cu toate că nu poți întotdeauna să observi clienți îngrozitori în avans, tu poate sa puneți sisteme în aplicare pentru a vă gestiona mai bine afacerea și pentru a face legăturile cu clienții problematici mult mai puțin dureroși.

În acest articol vom discuta despre modalități prin care puteți găsi și atrage perspective ideale, vă puteți gestiona cel mai bine afacerea de dezvoltatori și modalități parțiale cu clienții de coșmar. Să începem cu identificarea persoanelor potrivite.

Cunoaște-ți clientul ideal

Aveți clar clar cu cine doriți să lucrați în mod ideal? Uneori, freelancerii și dezvoltatorii mai puțin experimentați sunt atât de dornici să înceapă să lucreze încât nu își ecranizează clienții în mod corespunzător.

Dacă te descoperi să atragi clienți decenți, s-ar putea să fie momentul să îți modifici abordarea. Puneți-vă următoarele întrebări cheie:

 • Doresc să lucrez cu startup-uri sau companii consacrate?
 • Care sunt termenii mei negociabili?
 • Ce tip de clienți sunt abilitățile mele cel mai potrivit pentru servire?

După ce ați stabilit răspunsurile la aceste întrebări inițiale, doriți să începeți să vă gândiți la greșeli de evitat. Începeți să reflectați la următoarele întrebări:

 • Cum pot contribui pozitiv la tonul general al comunicării cu privire la proiect?
 • Cum intenționez să prezint proiectul finalizat?
 • Voi tranziționa clientul pentru a-și gestiona propriul cont la închiderea proiectului sau nu?

A avea un client vis în minte și a te gândi activ la viitoarele scenarii legate de proiect te face mult mai puțin probabil să atragi un tip greșit de client pentru a începe. Acum că am acoperit calea fericită, să ne îndreptăm atenția către situații mai puțin dorite.

Identificarea și gestionarea clienților Nightmarish

Ca dezvoltator WordPress relativ neexperimentat, nu este întotdeauna ușor să observi în prealabil un client oribil – chiar și atunci când ai luat măsuri de precauție. Există totuși câteva semne sigure ale unor clienți teribili. Oricare dintre următoarele probleme ar trebui să fie suficientă pentru a seta soneria de alarmă și pentru a trimite steaguri roșii care se zvârlesc în sus:

 • Probleme consecvente cu plata.
 • Clienții care consumă prea mult timp.
 • Schimbări constante sau schimbarea masivă a obiectivelor proiectului.
 • Clienți agresivi sau manipulanți care vă alătură cu posibilitatea de a munci viitoare, mai degrabă decât cu plata corectă acum.
 • Clienții care nu vă permit să vă faceți treaba și să încercați să vă răspundeți.

Nu este întotdeauna ușor să păstrezi un cap rece, dar trebuie să poți observa în mod obiectiv aceste comportamente în primul rând, apoi să decizi cu calm cum să abordezi problemele.

Instrumentele de gestionare a proiectelor precum Trello ajută lucrurile să funcționeze fără probleme.

Instrumentele de gestionare a proiectelor precum Trello ajută lucrurile să funcționeze fără probleme.

După ce ați stabilit care dintre clienții dvs. actuali sunt potențial problematici, este timpul să luați măsuri pentru a atenua împotriva eventualelor probleme. Organizarea de bază a proiectului face un drum lung spre stingerea în avans a incendiilor sau cel puțin pentru a ajunge la linia de sosire dintr-o singură bucată. Luați în considerare utilizarea tuturor următoarelor tehnici:

 • Utilizați un sistem de gestionare a clienților, cum ar fi Trello, sau Tabăra de bază pentru a-ți ține diversele rațe la rând.
 • Creați un manual pentru a ajuta tranziția clientului dvs. la gestionarea propriului său site web și pentru a reduce durerea viitoare.
 • Creați un chestionar pentru a clarifica termenii serviciului și așteptările.
 • Modificați meniul administrativ al clientului dvs. pentru a face autogestionarea o opțiune mai ușoară.
 • Examinați cu atenție și (eventual) revizuiți contractul.
 • Abonați-vă constant abilitățile de comunicare cu clienții.

Cel mai important, tratați-vă bine pe tot parcursul acestui proces. Profesionalismul nu echivalează cu a fi purtător de joc al nimănui. daca tu do simțiți că va trebui să mușcați glonțul și să suportați o experiență dificilă pentru client până la sfârșitul unui anumit proiect, țineți cont de aceste puncte de precauție:

 • Stabiliți limitele. Nu mergeți la extremele mari încercând să mulțumească clienții nerezonabili. Unii oameni pur și simplu nu vor fi niciodată mulțumiți, indiferent de ceea ce faceți. Aveți tot dreptul să vă păstrați sănătatea; succesul dvs. pe termen lung depinde de acest lucru.
 • Fii drept cu tine. Evaluează-ți sincer sentimentele față de un client și, dacă ceva se simte ciudat, dar nu poți identifica ceea ce este, ai încredere în intestinul tău și începi să iei pași pentru a te dezactiva. De 99 de ori din 100, vei avea dreptate.
 • Nu vă temeți să vă dați drumul. Planificați-vă prin comercializarea serviciilor către clientul ideal în timp ce vă pregătiți să concediați clientul dvs. Uneori, dând drumul unui client rău, deschide ușa către mai mulți.

Căldurați clienții care nu sunt o potrivire bună

Chiar și cu cele mai bune eforturi, uneori pur și simplu trebuie să tăiați legăturile cu un client mai devreme decât se aștepta. Atunci când o relație client-dezvoltator se descompune iremediabil, este timpul să se despartă de moduri – fără excepții. Ideea de a concedia un client poate fi înfricoșătoare, dar este o parte normală a vieții comerciale și ar trebui să o tratezi ca pe o experiență de învățare. Iată pașii cheie de care trebuie să țineți cont:

 1. Respect și recunoștință: Mențineți acest ton global, nu lăsa emoțiile să se încolăcească și să rămână calm și respectuos.
 2. Rămâneți neutru, dar ferm: Nu învinovățiți, nu folosiți limbajul faptic și lăsați-l clar că separați relația.
 3. Rezumă-ți poziția: Oferiți o scurtă explicație pentru acțiunile dvs. și setați o dată finală.
 4. Oferiți o soluție: Propuneți altor dezvoltatori WordPress care ar putea fi mai potriviți. Dacă este cazul, oferiți o rambursare completă sau parțială.
 5. Trimitere pozitivă: Mulțumim clientului pentru experiența de învățare și urează-i bine în toate eforturile viitoare.

Exemplu de șablon

Există multe modalități de a face acest lucru. Iată cum ar putea arăta conturul de mai sus într-un formular de e-mail:

Draga client],

Sper ca acest mesaj să vă găsească bine. Există un subiect important pe care aș dori să-l aduc în atenție.

Am lucrat împreună în ultimele șase luni și cred că este necesar să se schimbe asta. Având în vedere că avem abordări și standarde diferite în ceea ce privește finalizarea proiectului, cred că un dezvoltator WordPress care are mai mult timp pentru a-și dedica eforturile îți va servi cel mai bine compania. Începând cu [data], nu voi mai putea să vă ofer servicii de dezvoltare WordPress.

Pentru a vă ajuta cu această tranziție, am compilat o listă de dezvoltatori care ar putea fi disponibili pentru a vă angaja ca client nou:

[Sugestii]

Vă puteți aștepta la o rambursare completă pentru proiectul plătit în prealabil, care trebuia creditat în opt săptămâni în contul dvs. în termen de 24 de ore.

Vă mulțumim pentru oportunitatea de a lucra și de a învăța de la dvs. Îți doresc tot ce este mai bun înainte.

Toate cele bune.

[Numele dumneavoastră]

Acum ce?

Sunteți gata să vă sărutați clienții de coșmar la revedere? Recapitulăm pașii pe care i-am sugerat:

 1. Începeți să stabiliți cine doriți să fie clienții dvs. ideali.
 2. Confirmă dacă ai clienți infernali actuali.
 3. Gestionează eficient clienții cu probleme pe termen scurt.
 4. Gestionează-te – nu este nevoie să faci abuzuri extreme. Dacă este necesară o tragere bruscă, faceți-o.
 5. Reclamați cu satisfacție clienții care nu sunt o potrivire bună.

Suntem curioși să aflăm cum ai gestionat experiențe similare cu cele discutate mai sus. Cum gestionați clienții insuportabili? Ai avut vreodată să dai foc? Partajează experiențele tale în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me