WordPress nu a deschis nici una, nici două, ci multe uși pentru milioane de oameni de pe tot globul. Fie că sunt antreprenori, dezvoltatori, agenții, puncte de știri, freelanceri, etc, WordPress a oferit lumii în libertate un punct de desfacere pentru a-și exprima gândirea, a ajunge și a face afaceri. Risc să sun ca o înregistrare ruptă, dar acest lucru se datorează în mare măsură faptului că WordPress este frumos, elegant și ușor de învățat și utilizat. De asemenea, este extrem de ușor să te implici în proiectul WordPress.


Astăzi, vă vom permite să informați informațiile privilegiate și sfaturile de care aveți nevoie pentru a deveni un membru apreciat al comunității WordPress. Până la sfârșitul postării, veți ști cum veți contribui la proiectul favorabil care este iubitul WordPress. Cu alte cuvinte, vă vom arăta cum să vă implicați, calitățile și instrumentele de care aveți nevoie pentru a deveni un mare contribuabil la WordPress. Vom analiza, de asemenea, unele dintre meritele de a contribui la WordPress. Gata? Haideți să facem această minge.

Merite de a contribui la WordPress

Ca utilizator WordPress, de ce nu ai vrea să contribuie la WordPress? Adică, nu te-a inspirat în sine și singură platforma? Puneți mâncare pe masă? Ce zici de a contribui doar pentru a menține spiritul tovărășiei și a da înapoi?

Dacă nu sunteți un curmudgeon de prim rang, vă puteți identifica cu dorința de a da înapoi unei comunități care v-a fost ajutat sau inspirat. Până la urmă, contribuția colectivă este ceea ce face comunitatea WordPress atât de reușită. Nu putem fi preluători tot timpul. – Carrie Dils

Dacă asta nu vă va ajuta să contribuiți la WordPress, iată o sărbătoare a beneficiilor care vă oferă impulsul de care aveți nevoie pentru a vă scufunda chiar în acest minut.

Contribuție îți crește statutul în comunitate

Vrei să devii un pro-respectabil WordPress, nu-i așa? Ai nevoie de ceea ce spui și faci pentru a conta pentru ceva, nu? Încercarea de a cimenta autoritatea în alegerea nișei dvs. WordPress?

Ei bine, ghiciți ce, priceperea tehnică este excelentă, dar dacă nu sunteți gata să îi ajutați pe alții – mai ales atunci când nu vă plătesc niciun ban – dvs. și autoritatea veți călători pe cărări paralele. Până la urmă, este vorba despre emoție, despre cum faci să simți următoarea persoană. A fi uman este modul în care provocați sentimente de emoție, fără a vă baza în gloria puterii voastre tehnice.

Contribuind la WordPress, oricât de ușor, poate avea un impact imens asupra stării tale în cadrul comunității. Cine este Cine de WordPress, oamenii respectabili și populari pe care îi știm cu toții, au un lucru în comun; contribuie activ atât la platformă, cât și la comunitatea din jurul ei.

Întrebare rapidă: Dacă ați fi în căutarea unui dezvoltator WordPress, spuneți-mi, l-ați angaja pe tipul care contribuie pe forumuri printre alte locuri sau pe tipul care se așează confortabil în spatele unui portofoliu online? Cel mai probabil vei merge pentru tipul care-i înfățișează pe chipul lui dev în forumuri, ceea ce ne duce la punctul nostru următor.

Contribuție duce la mai multe legături de afaceri

relații semnificative-business-

Dacă acest lucru nu este atât de evident, WordPress este o comunitate strâmtă, ceea ce înseamnă un singur lucru. Dacă vă jucați cărțile corect, puteți atrage o mulțime de activități de recomandare. Așa cum am stabilit deja, contribuția vă ridică starea și un statut ridicat se corelează cu mai multe legături de afaceri. Este un fapt simplu.

În calitate de profesionist WordPress, sau utilizator pentru a-l spune în linii mari, majoritatea potențialilor dvs. potențiali și parteneri vor veni din interiorul comunității. A contribui și a rămâne aproape de această comunitate strânsă este exact modul în care mențineți aceste conexiuni de afaceri (și chiar personale) în viață.

Vrei mai multe locuri de muncă? Deveniți colaborator, într-un fel sau altul. WordPress este întotdeauna în căutare de oameni grozavi care să vă ajute cu codul, designul, traducerile, documentația și multe altele. Există atât de multe modalități de a contribui, așa cum vom vedea în a doua secțiune a acestui post.

Mediu de învățare îmbogățit

Contribuția nu numai că dă înapoi sau ajută la crearea unei voci în comunitate, dar este și un mediu de învățare îmbogățit. Am învățat mai multe în primele mele trei luni contribuind pe care le-am făcut în trei ani anteriori de dezvoltare web. – Andrew Nacin, Conduceți dezvoltatorul WordPress

Da, este corect, înveți jucând jocul, nu stând pe margine. Am învățat atât de multe despre WordPress într-o perioadă foarte scurtă, iar uneori îmi fac griji cu privire la supraîncărcarea de informații. Dar a trebuit să mă scufund mai întâi în WordPress și a fost șocat de puținul pe care îl știam despre platformă. Încă învăț, aduc mici contribuții pe ici și colo și mă distrez!

Distractiv deoparte, ce înseamnă învățarea din comunitatea WordPress pentru tine? Deveniți un consultant, un dezvoltator, un designer, un blogger mai inteligent și toată lumea își dorește un jucător inteligent în echipa lor. Cunoștințele și valoarea dvs. cresc de zece ori, apoi unele când contribuiți la WordPress.

Cu cât am intrat mai mult, cu atât a devenit mai interesant și cu atât mai dificile mi-am putut da seama. Acum, când mă uit în urmă și văd ce am învățat doar contribuind, sunt uimit. A fost mai mult decât am învățat vreodată la facultate. – Andrea Rennick

Și atunci există …

Niciodată în viața mea nu am învățat la fel de mult ca în cei cinci ani de când m-am alăturat comunității WordPress și am început să contribuie la core. – Konstantin Obenland, Contribuabil de bază WordPress

Trebuie să spun mai multe?

Contribuind la WordPress te face mai fericit

Înmânează dacă ai vizionat filmul respectiv  Urmărirea fericirii în care joacă Will Smith. Dacă nu ai fost atât de norocos, punctul culminant al filmului a fost rezistența și rezolvarea lui Christopher Gardner într-un moment în care viața lui se prăbușea practic. Aș putea continua, dar să revenim la WordPress, iar modul în care contribuția te va face mai fericit.

Iată o statistică care se aruncă foarte mult, dar majoritatea oamenilor nu văd frumusețea dincolo de semnul procentual (%). În momentul scrierii, WordPress deține aproximativ 25% din toate site-urile de pe internet. Aceasta înseamnă că veți contribui și veți da înapoi unei comunități și platforme care vor domina în curând mai mult de un sfert din internet.

Se pare că știu că contribuția ta, oricât de ușoară, ajută aproximativ 25% din internet. Este un număr foarte mare de oameni! Și știți ce spun ei, secretul fericirii este crearea fericirii pentru ceilalți. Ajutarea celorlalți prin a contribui este cum poți face asta.

Nu este foarte des că ceva ce faci după-amiază poate atinge atât de mulți oameni, dar WordPress este unul dintre acele locuri unde poți. Și pentru cei cărora le pasă de asta, nu este nimic mai bun. – Matt Mullenweg

Deveniți parte a istoriei (sau a viitorului)

În urmă cu aproximativ 12 ani, WordPress abia a ieșit din stadiul de idei. A fost ca o squabă, care zburna înainte de a zbura în cele din urmă. Ei bine, tot ce se limitează la istorie. Astăzi, WordPress nu mai este un squab; este pe deplin crescut odată cu lovitura și lovitura unui vultur puternic.

La ritmul actual, WordPress va fi destul de fiara peste zece ani. Platforma grafică tipul de istorie din care doriți să faceți parte. Genul de istorie din care știu că vreau să fac parte. Dacă nu sunteți atât de mult pentru istorie, viitorul WordPress este unul promițător.

Contribuind, puteți proiecta WordPress-ul viitorului exact așa cum îl imaginați. Puteți contribui la proiect și puteți ajuta la construirea unui WordPress mai bun pentru noi toți. Puteți face parte din istorie și, de asemenea, parte din viitor. Poți fi orice cu WordPress; reprezintă libertatea, deoarece vă oferă opțiuni și puterea de care aveți nevoie pentru a vă realiza visele online. Fără îndoială, respectabili contribuitori WordPress vor lăsa un record în cărțile de istorie. Ce fel de moștenire vei lăsa în urmă?

Perks sunt mulți

A contribui la WordPress este să dai înapoi bine, chiar dacă în schimb, te vei bucura și de mai multe avantaje. Îți crești statutul în cadrul comunității WordPress, generezi afaceri, înveți și construiești o platformă mai mare pentru lume. A contribui este foarte distractiv. Dar cum te implici în toată această distracție? Cum contribuiți la WordPress? Iată sucul.

Cum să contribuiți la WordPress

Cyber-calculator-cafe

Există mai multe căi disponibile pentru dvs. și pentru toți cei care doresc să contribuie la WordPress. Aceasta este frumusețea tuturor; cineva și toata lumea poate contribui și îmbogăți platforma oricând și de oriunde. Să începem cu traseul cel mai evident:

WordPress Core Developer

WordPress este construit în principal pe PHP și MySQL printre alte tehnologii web. Dacă sunteți bine educați în oricare dintre aceste domenii, vă puteți contribui la expertiza dvs. în ceea ce privește capacitatea de Dezvoltator de bază WordPress. WordPress, platforma, este întotdeauna însetată de noi funcții și îmbunătățiri. Puteți să vă contribuiți ca dezvoltator, să deveniți un angajator și să ajutați WordPress să crească în moduri minunate și unice. În calitate de contribuabil principal al WordPress, sarcinile dvs. vor include dezvoltarea de noi funcții, testarea, grădinăritul erorilor și lansarea actualizărilor.

Nu vă faceți griji, însă, dacă nu știți primul lucru despre dezvoltarea web sau ce înseamnă PHP, dacă sunteți pasionați, puteți începe să contribuiți la WordPress într-un alt mod și să aflați în timp ce vă aflați. Cine știe, s-ar putea să fii un dezvoltator principal în câteva luni. Alte domenii în care vă puteți implica în calitate de dezvoltator includ tema WordPress și dezvoltarea pluginurilor, tehnologie mobilă și documentare, printre altele.

Web Designer / UXer

Anterior, am analizat modul în care a evoluat interfața de utilizator admin WordPress de-a lungul anilor. S-a transformat de la o platformă blandă la un CMS frumos și puternic. Interfața de utilizator frumoasă și elegantă este munca designerilor web și a UXers la fel ca tine.

WordPress este un proiect open source, alături de munca combinată a mii de contribuabili, așa că nimeni nu este plătit pentru a crea designul împreună. Designul este schițat și adus la viață de designeri și UXers. Contribuțiile lor au făcut din WordPress ceea ce este astăzi, din punct de vedere al designului. Desigur, trebuie să vedem și să experimentăm frumusețea și geniul contribuției tale, deci nu ne așteaptă.

Poate că contribuția dvs. va duce la o revizuire a întregii zone de administrare la un design mai plăcut. Poate că contribuția dvs. va duce la o experiență de utilizator mai simplificată.

În calitate de designer web sau expert în experiența utilizatorului, puteți contribui și la proiectul Proiect mobil WordPress, pentru că știm cu toții că mobilul este viitorul, iar echipa de revizuire a temelor pentru a se asigura că cele mai bune teme proiectate ajung la utilizatorul final. În general, principala ta datorie ca proiectant care contribuie înseamnă să faci WordPress frumos. Pare grozav?

WordPress Writer

Dacă aveți un cuvant de cuvinte, există loc și pentru dumneavoastră. Ca un proiect în creștere, WordPress are nevoie continuă de documentare actualizată. Aici îți faci intrarea; unde strălucești ca scriitor.

Alăturați-vă echipei de documentare și fiți responsabil cu toate documentațiile. Vorbim despre manuale, Codex, documente inline, admin help și developer.wordpress.org, printre altele. Nu există niciodată lipsa sarcinilor, așa că nu ezitați să consultați blog oficial pentru echipa de documentare WordPress. Echipa se întâlnește online în fiecare săptămână joi, între orele 18:00 – 19:00 UTC.

Traducător

Ești poliglot? Poți să te rostogolești cu acel Espanol cât de ușor poți rusa, franceza sau swahili? Ți-ar plăcea să folosești WordPress în limba ta? Bineînțeles că ai vrea. Cine nu ar fi?

Iată șansa ta. Contribuie la WordPress contribuind la traducerea platformei în orice limbă care îți dorește. Acesta nu este sfârșitul lui, Comunitatea de poligloti WordPress vă salută să dați o mână în crearea de instrumente care să faciliteze traducerea WordPress. Gândiți-vă la WPML etc.

Traducerea WordPress în limba dvs. (sau oricare) este o experiență distractivă și puteți fi în funcțiune în cel mai scurt timp. Deci, ce dracu îl aștepți pe soldat? Începeți să traduceți! Apropo, chat-ul săptămânal se întâmplă pe Slack în #polyglots în fiecare miercuri, la 10:00 UTC. Nu ratați, permiteți-vă voce limba fi auzit cunoscut. Dublă greva prin dreapta, ca un șef. Aceasta este limba mea, mă simți? Haha. Trecând peste.

Sprijină cavaleria

Una dintre cele mai ușoare și eficiente modalități de a contribui la WordPress, oferind ajutor în forumurile de asistență printre alte domenii ar putea fi doar modul în care îți faci amprenta în comunitatea WordPress. Mantra de operare aici este „toată lumea știe răspunsul la ceva”, deci nu fiți timizi, scufundați-vă și ajutați-i pe un coleg iubit WordPress.

Forumurile de asistență vor fi forța ta, câmpul tău de luptă și vei apela focurile și vei câștiga războiul. Am jucat o mulțime de jocuri de război până târziu, așa cum este evident, dar cel mai bun mod de a începe este să răspunzi la o întrebare din forumurile de asistență. Chiar în acest moment. Aflați mai multe despre cum puteți contribui la WordPress, sprijinind utilizatorii de pe blogul de asistență pentru birou.

Organizator de evenimente

organizator

Petreceți să aruncați? Îmbinarea prietenilor? Dacă evenimentele ar putea trece cu ușurință pentru al doilea nume, WordPress are nevoie de tine. Vă veți alătura unei echipe de elită de alți colaboratori din întreaga lume care „supraveghează evenimente oficiale, programe de mentorat, inițiative de diversitate, conștientizare și alte modalități de creștere …” comunitatea WordPress.

Organizarea evenimentelor pare a fi distractivă și, atunci când faceți ceva ce vă place pentru o platformă pe care o adorați, chiar există un vis devenit realitate, ceea ce înseamnă că distracția se va quadruple cu ușurință. Vei organiza WordCamps și întâlniri pentru comunitatea ta locală de WordPress și vei înscrie la evenimentele globale WordPress. Ce dragut. Există un Blog de informare și orele săptămânale de birou (citiți ședințele online) marți și joi.

Sensei

Dacă vă place să transmiteți informații, puteți începe călătoria dvs. de colaborator la brațul didactic al WordPress chiar în acest moment. Ce implică a fi profesor sau formator în cadrul comunității WordPress? Veți fi responsabil pentru crearea materialelor de învățare descărcabile pe care instructorii le folosesc în atelierele live.

Vei scrie / crea lecții de la zero, vei modifica lecțiile existente, vei proiecta aspectul lecțiilor și / sau vei testa viabilitatea lecțiilor. Aceasta se poate dovedi a fi o experiență de învățare minunată pentru tine, amigo. Chat-ul săptămânal WordPress Training se desfășoară în fiecare marți la ora 17:00 UTC, deci nu pierde următoarea.

Video Reviewer

Avem WordPress.org, WordPress.com și, după părerea mea, puțin cunoscute WordPress.tv. Desigur, există BuddyPress.org și bbPress.org printre altele, dar nu vom merge acolo azi. Suntem în legătură cu WordPress.tv, unde veți găsi o tonă de conținut video centrat pe WordPress.

Dacă sprijiniți bine în departamentul de producție video, iată cum contribuiți la WordPress. Bine ai venit la Echipa WordPress TV Review, și pregătiți-vă să revizuiți, editați, aprobați și publicați toate videoclipurile pe WordPress.tv. De asemenea, veți arunca o mână în postproducția videoclipurilor WordCamp, da, nu există nicio limită la cantitatea de distracție pe care o puteți oferi voluntar pentru eforturile și abilitățile dvs. Vezi blogul oficial al echipei TV Review.

Toți ceilalți

S-ar putea să simți că canalele de implicare de mai sus te blochează, dar nu lași acest lucru. Oricine, repet, oricine poate contribui la proiectul WordPress indiferent de rasă, sex și / sau nivel de abilități. Singurul lucru necesar este acea dorință arzătoare pe care o ai.

Nu lăsa nimic să te rețină, lumea e a ta, iar WordPress are nevoie de tine. Da tu, tu, tu și tu. Nu trebuie decât să te uiți Faceți WordPress și să scufundați. Nu vă faceți griji pentru nimic, veți învăța în acest proces, cu excepția cazului în care, desigur, nu dețineți niciunul dintre următoarele atribute.

Calități ale unui mare contribuabil WordPress

femeie de afaceri cu laptop în birou

Ei bine, pentru a fi un mare contribuabil, trebuie doar să începi să contribuie. Nu așteptați în jur, doar ajungeți la ea. În orice caz, trebuie să fii respectabil și prietenos. Uneori, contribuția dvs. ar putea rămâne neatinsă mai multe versiuni mai târziu și, dacă treceți balistic pentru astfel de probleme, atunci nu veți fi un mare contribuabil.

Alteori, cineva ar putea să nu fie de acord cu sugestiile dvs. și mă doare, știu, dar nu puteți ridica și arunca întreaga lume pe cineva spus doar pentru a demonstra un punct. Vedeți unde merg cu asta? Trebuie să acordați atenție detaliilor, indiferent de nivelul dvs. de contribuție. După cum am spus deja, WordPress deține 25% din internet, deci orice faceți are capacitatea de a influența, pozitiv sau negativ, un număr mare de oameni. Doriți să intrați în istorie în calitate de comitent arogant care a rupt WordPress?

Smerenia este o trăsătură drăguță pe care o ai în toate domeniile vieții. Amintiți-vă că veți lucra cu mii de alte persoane, fiecare cu ambiții unice și viziune diferită asupra vieții. A fi arogant nu va face decât mai mult rău decât bine. Va fi un obstacol în sine.

De asemenea, onestitatea este o calitate excelentă pe care trebuie să o deții ca și contribuitor. De exemplu, este bine să fim sinceri atunci când nu ești încrezător în angajamentul / contribuția ta. Comunitatea WordPress izbucnește de cusături, cu oameni (citiți experți) gata să vă ajute.

Contribuiți și învățați, ceea ce înseamnă că trebuie să fiți curioși și să aveți un lucru pentru învățare. S-ar putea să mă înșel, dar nu cred că nicio persoană are suficiente cunoștințe pentru a înțelege WordPress în întregime. Fiind munca colectivă a mii de contribuabili, veți avea nevoie de toată curiozitatea pe care o puteți crea pentru a afla cât de mult puteți despre platformă. Faceți un pas la un moment dat și veți fi în regulă.

La sfârșitul zilei, toate acestea se reduc la o singură calitate: răbdare. Fiecare mare contribuabil trebuie să învețe acea artă a răbdării, calitatea fără de care veți avea o perioadă dificilă în relația cu rasa umană în general, nu doar colaboratorii. Ai răbdare suficient, și te vei bucura de aventură. La urma urmei, răbdarea este o virtute – te va ajuta în multe alte domenii ale vieții tale.

Instrumente de contribuție

stație de lucru-birou

Puteți obține atât de puțin fără instrumentele potrivite, care nu sunt o idee sigură. Acesta este motivul pentru care am creat câteva instrumente pentru dvs. în calitate de colaborator WordPress. Următoarele instrumente vor fi de neprețuit pe măsură ce călătoriți la nivelul de contribuție PRO:

WordPress Slack

Aplicația de comunicare de facto pentru WordPress, Slack vă permite să păstrați legătura cu membrii echipei la care în cele din urmă decideți să vă alăturați. De exemplu, dacă alegeți echipa principală de dezvoltare a WordPress, puteți alătura altor colaboratori pentru comunicarea în timp real în canalul #core de pe Slack.

Slack este o aplicație de mesagerie de nivel superior pentru echipele care lucrează la un proiect comun. Pentru a o configura, trebuie doar să navigați la Creează WordPress Chat, și urmați indicațiile pentru a primi o invitație de la WordPress. Restul sunt chestii ușoare, pe care nu le așteptăm să ne confruntăm cu probleme. Nu vă va lua mai mult de 5 minute, vă promit. Nu intenționez să stric surpriza, așa că pur și simplu du-te deja invitați și alăturați-vă cu adevărat și celorlalți participanți la camere de chat canale.

Faceți WordPress

La aceasta ne putem referi la Centrul de Contribuitori. Faceți WordPress este locul în care te duci pentru a-ți începe aventura contribuind la WordPress. Indiferent dacă sunteți un dezvoltator calificat, designer, scriitor, traducător, reprezentant de asistență, organizator sau doar un începător care tocmai a descoperit WordPress, trebuie să vă pregătiți să faceți WordPress. Renunță la tot ceea ce faci și îndreaptă-te spre a crea WordPress chiar în acest moment. Ne referim la asta. Nu așteptați.

Devhub

Fără acoperire cu zahăr nimic, Devhub este pur și simplu „… numele proiectului pentru developer.wordpress.org.” Pe devhub, veți găsi resurse și documentație destinate dezvoltatorilor, designerilor și UXers WordPress. Odată finalizată, va purta manuale și referințe cod.

Îți poți aduce contribuția aderându-te la # Meta-devhub canal pe Slack, rezolvând un bilet pornit dezvoltator.wordpress.org trac, citind despre Devhub, și / sau depunerea unei cereri de tragere la WP-Parser pe Github.

Apropo, la momentul scrierii, Devhub are nevoie de tine dacă ești dezvoltator PHP, dezvoltator front-end, designer, UXer sau un voluntar care dorește să ofere feedback.

Tutoriale online

Puteți afla multe despre proiect de pe site-ul oficial WordPress.org. Puteți afla și mai multe, consultând alte resurse și bloguri legate de WordPress. Publicat de iubitorii WordPress (citiți colaboratori), sunteți obligat să aflați ceva nou pe fiecare blog WordPress pe care îl vizitați.

Nu fiți nici modest; încercați fiecare tutorial WordPress, carte sau blog pe care îl primiți și absorbiți această bogăție de cunoștințe. Nu știi niciodată când va veni la îndemână. Nu știu de ce îmi reamintește această ultimă afirmație Ultimul dintre noi, jocul.

Planificare WordCamp

Dacă sunteți interesat să organizați WordCamps, atunci trebuie să consultați acest ghid minunat, creat în minte. Trebuie să înțelegeți cum să alegeți locurile perfecte (știți, locații cu WiFi excelent, astfel încât participanții să poată petrece jumătate din timp pe un mesaj despre eveniment în loc să asculte difuzoarele), să obțină mâncare și băuturi, să strângă fonduri și așa mai departe . Puteți chiar să vă înregistrați ca organizator pe Site-ul WordCamp Planning, deci da!

Și acum un cuvânt din partenerii noștri la WordCamp Planning Winnie the Pooh…

Organizarea este ceea ce faci înainte de a face ceva, astfel încât, atunci când o faci, nu este totul amestecat. – Winnie the Pooh

Trecând peste…

WordPress Trac

Ca un contribuabil WordPress, cu siguranță doriți să urmați împreună cu dezvoltarea platformei. WordPress Trac este locul în care mergi pentru a urmări modificările din CMS-ul tău preferat, WordPress. Ce este disponibil la Trac? Există un Secțiunea Cronologie cu cele mai noi bilete, un flux RSS, o listă de e-mail, și o formă pentru trimite bug-uri. Sunteți răsfățat pentru alegere cu adevărat.

Manual pentru contribuitori

Dacă doriți să contribuiți la dezvoltarea de bază a WordPress, trebuie doar să accesați acest lucru manual de contribuție. Acopera literalmente tot ceea ce trebuie să știi pentru a contribui, de la început până la sfârșit. Nu prea putem adăuga la asta.

La sfarsitul zilei…

Contribuind la proiectul WordPress vă permite să dați înapoi unei platforme și unei comunități care v-au oferit atât de mult. Este o karma bună să contribuiți, plus că vă ajută să duceți WordPress la nivelul următor pentru dvs. și pentru mine.

Am lăsat afară ceva? Un instrument preferat al tău poate? Aveți o întrebare sau o contribuție (e) de făcut? Fii un sport bun în secțiunea de comentarii. Ne vedem în jurul valorii de ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me