Defalcarea barierelor: de ce este esențială accesibilitatea site-ului WordPress

Defalcarea barierelor: de ce este esențială accesibilitatea site-ului WordPress

În această postare, vă voi arăta de ce este atât de important să vă faceți mai accesibil site-ul dvs. WordPress și să vă introduc instrumente simple pe care oricine le poate folosi pentru a crește accesibilitatea pentru toata lumea. De ce? Deoarece obiectivul tău final este să-i faci pe cât mai mulți oameni să-ți viziteze site-ul. Cum vă puteți aștepta să faceți asta dacă nu faceți site-ul dvs. accesibil tuturor?


Mai mult, cei mai mulți dintre noi ne concentrăm pe a găsi modalități magice de a conduce volume mari de trafic pe site-ul nostru folosind cele mai noi strategii de marketing și social media Optimizare motor de căutare metode, dar ceea ce mulți dintre noi uităm este aceasta: Oamenii care v-au găsit deja trebuie să puteți naviga cu ușurință pe site-ul dvs. web.

Aceasta este extrem important, deoarece la fel ca într-o situație de afaceri din cărămidă și mortar, oamenii vin de toate tipurile, formele și dimensiunile. În cele din urmă, îți dorești ca cei care și-au luat timpul să-ți viziteze unitatea să petreacă ceva timp privind în jur, să cheltuiască ceva bani, să se întoarcă des și, cel mai bine, să-i aducă pe ceilalți înapoi cu ei.

Dacă nu mai erați interesat de accesibilitatea site-ului web, ar trebui să fiți acum. Cu acestea spuse, haideți!

Ce este Accesibilitatea site-ului?

Să luăm un moment pentru a înțelege despre ce vorbim.

Accesibilitatea site-ului se referă la practica eliminării barierelor care împiedică interacțiunea cu sau cu acces la site-uri web de către persoanele cu dizabilități. Când site-urile sunt proiectate, dezvoltate și editate corect, toți utilizatorii au acces egal la informații și funcționalități.

Vorbim deci despre practica eliminării barierelor. Poate suna complicat, dar chiar nu. De exemplu, a barieră în site-ul dvs. web poate fi ceva atât de simplu, precum nu crearea unui titlu vizibil și semnificativ (adică un text care va apărea ca un tooltip) pentru o legătură.

Dacă sunteți un călător de internet obișnuit și vă lăsați dintr-o dată lipsa de puțin efort din partea designerului site-ului și / sau a webmasterului pentru a ușura navigarea pe site-ul său, doar imaginați-vă ce este o persoană cu viziune dizabilitatea se simte chiar acum.

Internetul prin ochii altora

V-ați întrebat vreodată cum este să navighezi pe Internet pentru persoanele cu deficiențe de sens sau cu alte cuvinte psihice sau fizice? Poate că nu. Vă încurajez să vă faceți timp pentru a face acest lucru chiar acum, deoarece ar putea schimba modul în care creați și rulați site-uri web de acum încolo. Să explorăm câteva dintre provocările cu care se confruntă mulți utilizatori web:

 • Vizual: deficiențe, inclusiv orbire, diverse tipuri comune de vedere scăzută și vedere slabă, diverse tipuri de orbire.
 • Motor / Mobilitate: de exemplu. dificultate sau incapacitate de a folosi mâinile, inclusiv tremurături, încetinirea mușchilor, pierderea controlului muscular fin, etc., din cauza unor afecțiuni precum boala Parkinson, distrofie musculară, paralizie cerebrală, accident vascular cerebral.
 • auditoriu: Surditate sau deficiențe de auz, inclusiv indivizi greu de auzit.
 • convulsii: Convulsii epileptice foto cauzate de stroboscopul vizual sau de efectele intermitente.
 • Cognitive / intelectuală: Dizabilități de dezvoltare, dizabilități de învățare (dislexie, discalculie etc.) și dizabilități cognitive de diferite origini, afectând memoria, atenția, „maturitatea” de dezvoltare, rezolvarea problemelor și abilitățile logice etc..

bun noutățile sunt că există o mulțime de tehnologii de asistare disponibil pentru persoanele cu dizabilități care le permit să se bucure de navigarea pe net. Sarcina dvs. de designer de site-uri web este să vă asigurați că site-ul dvs. respectă anumite recomandări care vor permite funcționarea acestor tehnologii.

Instrumente populare de accesibilitate la internet

Vorbind despre tehnologii de asistență, iată o selecție a celor mai populare plugin-uri de accesibilitate la internet folosite deseori:

 • Software pentru cititor de ecran care folosește vorbirea sintetizată pentru a citi ce se întâmplă pe computer.
 • Afișaje reîmprospătabile Braille care redă textul ca caractere braille.
 • Software de mărire a ecranului care mărește ceea ce este afișat pe monitor.
 • Softwar de recunoaștere a vorbiriie care transformă vocea în text.
 • Suprapuneri de tastatură pentru a facilita scrierea mai ușoară și mai exactă

Și da, există chiar și o aplicație pentru asta:

 • Tehnologie de asistență gratuită din Accesibilitate eSSENTIALĂ ajută persoanele care au probleme să tasteze, să mute un mouse sau să citească un ecran.

Acum, când înțelegeți cu ce se confruntă persoanele cu dizabilități când citesc un blog sau când învață despre ce este un Echidna (* indiciu * arată ca un arici spiky în plus) și ce îi place să mănânce, sau poate doar să facă cumpărături pentru acel cadou perfect on-line, putem analiza câteva instrumente care vă pot ajuta să realizați un design web accesibil. La urma urmei, dacă site-ul dvs. este accesibil în mod adecvat celor cu dizabilități, gândiți-vă cât de ușor va fi toata lumea a naviga.

Cum să alegeți o temă WordPress accesibilă

Primul pas către un site web complet accesibil este alegerea unei teme care să fie gata de accesibilitate. Mulți dezvoltatori tematici își iau timp pentru a pune în aplicare ghiduri din Manual de accesibilitate pentru temă WordPress, deci cel mai bun pariu este să întrebați pur și simplu autorul dacă o anumită temă este gata de accesibilitate.

Test de accesibilitate WAVE

De exemplu, aici la WPExplorer am lucrat îndeaproape cu Universitatea din Hawaii pentru a face tema Total WordPress mai accesibilă. Vrei să arunci o privire? Dacă rulați site-ul UH prin intermediul WAVE instrument de evaluare a accesibilității web puteți vedea cum au implementat funcțiile temei pentru a face site-ul lor web utilizabil pentru toți studenții.

Directorul principal cu temă WordPress.org

Puteți găsi, de asemenea, teme accesibile gratuit WordPress.org, trebuie doar să faceți clic pe butonul tematică link de meniu din partea de sus a paginii pentru a deschide Directorul tematic. Căutați submeniul cu titlul Filtru caracteristic. Va avea o mică viteză lângă ea. Faceți clic pe asta.

Acest lucru deschide o multitudine de opțiuni din care puteți alege atunci când filtrați căutarea. Sub Caracteristici, faceți clic pe caracteristica de sus care este – ați ghicit – Accesibilitate gata.

Filtru de accesibilitate pentru directorul principal al WordPress.org

Apoi, puteți selecta oricâte alte filtre doriți. Peste stânga, veți vedea Aplicați filtre buton care vă va arăta câte filtre ați aplicat. Clic Aplicați filtre. Vă rugăm să mențineți mâinile și picioarele în interiorul vehiculului în orice moment.

Teme gata de accesibilitate WordPress.org

Ați ajuns acum la destinație. Vă rugăm să rămâneți așezați până când vehiculul s-a oprit complet și ușile s-au deschis complet. Apoi alege o temă.

Este important să rețineți că doar pentru că o temă este marcată ca fiind Accesibilitate gata nu înseamnă că este „complet” accesibil. Cu toate acestea, dacă un dezvoltator de teme s-a confruntat cu problema de a-și eticheta tema ca fiind accesibilă, este posibil să fi făcut unele lucrări pe acest front. Și dacă vă confruntați cu probleme, anunțați-le, astfel încât să poată actualiza tema pentru alți utilizatori.

(Gratuit) Soluții pentru pluginuri WordPress pentru accesibilitate

Accesibilitate WP

Poate că vă construiți propria temă WordPress sau poate doriți să folosiți orice temă doriți. Nu te teme. Unul dintre lucrurile uimitoare despre lumea WordPress este disponibilitatea a zeci de mii de plugin-uri. Ori de câte ori ai nevoie de ceva, există de obicei un plugin care să se potrivească facturii.

Alegerea mea personală este Accesibilitate WP, care vine cu o varietate de instrumente care vă ajută să căutați și să distrugeți multe dintre problemele comune de accesibilitate pe care le puteți confrunta folosind teme WordPress. Necesită foarte puține cunoștințe ale experților și o cantitate minimă de configurare.

WP Access Helper Helper (WAH) este o altă opțiune dintr-o singură opțiune care include o serie de caracteristici utile pentru omiterea legăturilor, redimensionarea fontului, scanarea DOM, modul de contrast etc. Este o modalitate rapidă de a adăuga o serie de funcții accesibile site-ului dvs. într-un singur disc..

Alții pe care s-ar putea să-i doriți să efectuați plata să îndeplinească nevoile de accesibilitate specifice.

Fonturi accesibile

Widget de accesibilitate creează un widget comutator de dimensiuni de fonturi pentru barele tale laterale. Astfel, cititorii de pe site-ul dvs. pot schimba cu ușurință dimensiunea textului în funcție de nevoile lor.

O a doua opțiune pentru o citire mai ușoară este Zizer Resizer font. Pluginul permite administratorilor site-ului să stabilească opțiuni de redimensionare a fontului (dimensiune minimă și maximă, pași de redimensionare la creștere și caracter), precum și durata cookie-ului. Astfel utilizatorii vor vedea fontul de dimensiuni corecte atunci când se întorc pe site-ul dvs..

Text la vorbire

Pentru cititorii cu deficiențe de vedere care au opțiuni audio este obligatoriu. Un plugin îmi place este Vorbitor – Pagina în vorbire. Acest plugin poate crea o versiune audio a postărilor și paginilor tale. Cel mai bun lucru este că pluginul oferă 190 de voci de calitate umană din care alege, acceptă peste 30 de limbi și funcționează excelent cu majoritatea temelor.

GSpeech Text to Speech Solution este o opțiune gratuită pentru accesibilitate audio. Funcționează cu orice text din paginile dvs. și adaugă un bloc audio pe site-ul dvs. Apoi puteți utiliza opțiuni pentru a schimba culorile, vocea difuzorului și multe altele.

Formulare

Puteți pregăti cu ușurință accesibilitatea formularelor de contact cu plugin-uri precum Formular de contact 7: Implicite accesibile și WCAG Form Fields for Gravity Forms, sau pur și simplu folosind un plugin de formular gata accesibil, cum ar fi Formidabile Formulare.

În afară de aceasta, există o serie de alte instrumente și plugin-uri utile care vă ajută cu o varietate de probleme diferite asociate cu accesibilitatea site-ului. Aceasta este o pagină grozavă pentru a vedea o listă cuprinzătoare a instrumentelor de dezvoltare recomandate.

Testarea accesibilității site-ului

După ce ați creat site-ul dvs. web, ar putea fi o idee bună să vă testați modificările. Există multe metode și programe software pe care le puteți utiliza pentru a testa accesibilitatea, dar există câteva care fac testarea ușoară.

WAVE instrument de evaluare a accesibilității web

Unul dintre care amintim deja în acest articol este WAVE instrument de evaluare a accesibilității web de WebAIM. Acest instrument de ajutor afișează orice erori, alerte, caracteristici, elemente structurale, etichete ARIA și erori de contrast, astfel încât să puteți ajusta în consecință.

instrument de accesibilitate integrală11

Un alt instrument pentru dezvoltatori este Tota11y, un set de instrumente pentru vizualizare accesibilitate dezvoltat de Academia Khan. Acest fișier JS trebuie pur și simplu să fie adăugat pe site-ul dvs. pentru a activa instrumentul de accesibilitate, care apare pe o pictogramă cu pictograme de ochelari din partea de jos a ecranului. Doar faceți clic pentru a vizualiza elementele accesibile pe pagina dvs., precum și erorile sau încălcările pe care poate doriți să le remediați.

Concluzie

Accesibilitatea site-ului este la fel de importantă, dacă nu Mai Mult deci, pur și simplu direcționând traficul către site-ul dvs. Acum puteți înțelege de ce este esențial să vă asigurați că toți cei care ajung la destinație își pot înțelege și naviga pe deplin toate informațiile incredibil de distractive și informative care sunt site-ul tau.

Deci ce mai aștepți? Profitați de această ocazie pentru a vă face site-ul mai accesibil chiar acum!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map