În articolul meu precedent, am explorat de ce PHP7 este calea de urmat pentru WordPress, iar în articolul de astăzi este rândul serverului web.


O mare parte a unei bune experiențe de găzduire este modul în care este configurat stiva de servere web. Posibilitatea unei stive rapide este esențială pentru performanțele bune ale WordPress și pentru o experiență excelentă a utilizatorului. Am discutat deja de ce PHP7 este o modalitate atât de bună de a îmbunătăți automat performanța WordPress, dar ce zici de webserver-ul propriu-zis?

Astăzi am să explic: ce este un server web, care sunt cele mai populare și de ce nginx este atât de naibii de bun!

Webserver

Unul dintre cele mai importante aspecte ale găzduirii este actualul webserver. Site-ul web este responsabil pentru furnizarea de conținut static precum HTML și trimiterea acestuia către client (ceea ce înseamnă, chiar în browser-ul dvs.). Deci, serverul web va fi, de asemenea, responsabil pentru procesarea tuturor informațiilor care vin prin intermediul procesorului PHP și transformarea acestora în biți care călătoresc prin rețea în browserul dvs. Stiva de servere web funcționează cu model client / server unde serverul web acționează ca un server (furnizor de conținut) și client (tu) cel care o solicită.

Cele mai frecvente webservers sunt Apache, IIS de la Microsoft și desigur Nginx.

Site-ul Web este capabil să se ocupe atât de conținut static, cât și dinamic, care este trimis clientului cu unele diferențe ușoare. Partea serverului se încarcă în memorie în ceea ce se numește un muncitor procesează și este responsabil de furnizarea conținutului solicitat. Atât Apache cât și nginx gestionează conținut static și dinamic. În timp ce Apache este capabil să se ocupe atât în ​​interiorul aceluiași proces de lucru, nginx nu are nevoie de un procesor extern pentru a-l face.

De ce sunt atât de populare Apache și nginx? Răspunsul simplu se datorează faptului că sunt Open Source și gratuite. Împreună constituie aproape 50% din tot traficul din lume, nu este o operațiune ușoară!

Ce este Apache?

Apache Serverul HTTP a fost creat de Robert McCool în 1995 și este încă în curs de dezvoltare în cadrul The Apache Software Foundation. Acest server web a fost cea mai populară alegere din 1996. Este foarte modular în ceea ce privește designul, are o mulțime de documentații și este atât de popular încât este baza tuturor principalelor Panouri de control pentru gazduire web. Chiar este inclus în cPanel, cel mai folosit panou de control din lume.

Desigur, este flexibil, aceasta este scuza că marea majoritate a persoanelor care o folosesc vor veni cu întrebarea și, în general, este adevărat. De asemenea, este foarte extensibil și, deoarece poate încărca module dinamic (ceva nginx încă funcționează), poate fi configurat cu ușurință.

Apache este capabil să gestioneze conținutul static și dinamic singur în același lucrător, astfel încât este perfect pentru flexibilitatea acestuia, dar (există întotdeauna un but), în detrimentul performanţă.

Apache a fost cunoscut pentru a fi oarecum lent, dar nimic nu s-a apropiat de expunerea acestui adevăr ca atunci când nginx a devenit popular. Diferența de performanță dintre ele este ceva care nu poate fi trecut cu vederea. Numai pentru această problemă, majoritatea companiilor majore trec la nginx. Chiar dacă Apache este încă popular, lucrurile se vor schimba cu siguranță pe viitor, odată ce tehnologia captează și tot mai multe programe care lucrau anterior doar pe apache încep să includă nginx.

Ce zici de Nginx?

Nginx provine de la mama Rusiei. În 2002, un programator pe nume Igor Sysoev a început să lucreze la nginx, deoarece era profund preocupat de problema C10K. Ce? Pentru a spune simplu, optimizând prize de retea de a gestiona un număr mare de clienți în același timp, care a fost principalul dezavantaj al lui Apache și o adevărată provocare pentru web-ul modern. Versiunea inițială nginx a fost făcută publică în 2004 pe baza unei arhitecturi bazate pe evenimente.

Nici măcar Sysoev însuși nu a putut vedea cât de mult succes va avea nginx. Beneficiile extraordinare ale vitezei sub nginx și utilizarea redusă a resurselor au devenit evidente odată cu trecerea timpului. Nginx are un mod magnific de a furniza conținut static, dar nu se poate descurca conținut dinamic. Acest lucru s-a dovedit, de asemenea, un beneficiu, deoarece conținutul dinamic nu a fost legat de același lucrător și, prin urmare, ar putea lucra mult mai rapid.

Nginx excelează prin furnizarea de conținut mai rapid la un volum de conexiuni mult mai mare decât Apache și este în prezent alegerea pentru serviciile de găzduire care doresc să ofere cea mai bună performanță posibilă. Arhitectura bazată pe evenimente și natura asincronă sunt punctele principale ale performanței acesteia.

Inițial nginx a avut un dezavantaj principal, este documentația. A avut un început dur din cauza programatorului fiind rus și a modului în care a documentat funcțiile sale. Dar, pe măsură ce timpul a trecut și tot mai mulți oameni folosesc nginx, documentația s-a îmbunătățit imens.

Celălalt dezavantaj al nginx este în lipsa de design modular care înseamnă nu poate procesa regulile în timp real cum face Apache cu fișierul .htaccess și nu poate încărca nici modulele în timp real. Acesta este un lucru la care nginx lucrează deja, dar va mai avea nevoie de timp pentru a se potrivi cu flexibilitatea lui Apache.

Dezavantajele sunt totuși umbrită rapid de performanța superbă. Acest lucru în sine a permis nginx să devină alegerea populară pentru găzduirea orientată spre performanță și este baza pentru servicii la fel de utilizate ca Aburi, dovedind din nou o dată că poate să obțină un scor constant mai mare decât Apache în toate felurile.

De ce este Nginx Alegerea preferată pentru Gazduire WordPress?

Există câteva puncte în care nginx este mult mai bun decât Apache pentru găzduirea site-urilor WordPress. Voi încerca să rezum asta în următoarea listă.

Ușor de instalat

Nginx este un pachet complet, necesită foarte puține module externe pentru a funcționa și marea majoritate a timpului, este nevoie de o singură linie în linux pentru a-l activa.

apt-get install nginx

yum instalați nginx

Este nevoie de nginx pentru a fi activ ca serviciu. Restul este în configurație.

Poate funcționa ca un proxy pentru Apache sau orice alt server web

Nginx poate oferi o creștere instantanee a performanței oricărei configurații a serverului web Apache rulând ca proxy, fără a afecta în niciun fel funcționalitatea serverului.

Poate lucra direct cu o cache microcache sau chiar fastcgi

Nginx este excelent datorită faptului că este încorporat în microcache și chiar poate lucra cu un cache fastcgi pentru a accelera performanța cu un factor de 10. mecanism de cache ca memcache.

Este incredibil de rapid pentru difuzarea conținutului

Nginx se aprinde rapid atunci când se ocupă de conținut static și este foarte ușor de configurat în astfel de scopuri. O singură linie de cod poate permite accesul la cele mai comune fișiere, cum ar fi conținut static, și poate îmbunătăți performanțele acestuia. În plus, dacă știi să configurezi HttpProxyModule, poți chiar să obții același nivel de performanță pentru conținut dinamic, fără a afecta funcționalitatea serverului web.

De aproape 4 ori mai multe conexiuni concomitente decât Apache

Dacă vă gândiți să găzduiți un site web cu cereri foarte mari, cu tone de mii de vizite pe zi, ar fi bine să știți că nginx poate prelucra de patru ori mai mult decât numărul de conexiuni simultane decât Apache, ceea ce înseamnă 2 lucruri:

  • În general, site-ul dvs. web va fi mai rapid
  • Veți avea nevoie de mai puține resurse decât Apache pentru a face acest lucru.

Acest lucru se datorează naturii nginx bazate pe evenimente și este responsabil pentru următorul beneficiu.

Foarte ușor

Nginx este atât de bine conceput încât este incredibil de ușor în ceea ce privește resursele. Aceasta înseamnă că va folosi mai puțin timp procesor pentru a procesa fiecare cerere de conexiune și va face acest lucru folosind mult mai puțină memorie. Acest lucru vă va permite să găzduiți site-uri mai mari utilizând același server care anterior nu a putut să facă acest lucru în Apache.

Secretul succesului este în motorul în sine. Nginx funcționează ca un server web declanșat de eveniment, ceea ce înseamnă că va asculta „evenimente” pe lucrător și va răspunde doar atunci când este nevoie. la cerere argumentul din interiorul nginx permite serviciului să creeze și să elimine ascultătorii la cerere. Acest lucru ajută la reducerea utilizării memoriei și la creșterea eficienței. Apache a încercat să includă un mod de eveniment în muncitorul de evenimente mpm, dar nu a reușit mizerabil să corespundă vitezei nginx, deoarece Apache nu a fost construit ca un server web bazat pe evenimente.

Poate efectua balanța de încărcare

Nginx poate fi configurat pentru echilibrul de încărcare, prin urmare, creșterea ratei conexiunilor concurente și mai mult prin răspândirea încărcăturii între mai multe servere, ceea ce este ideal pentru proiecte care au o încărcare foarte mare de conexiuni concurente..

Ce înseamnă toate acestea?

Înseamnă că nginx este ideal pentru WordPress în aproape toate felurile. Înseamnă că veți culege avantajele folosirii acestuia aproape imediat după implementare. Dacă sunteți administrator de sistem, instalarea nginx nu este o problemă. Dacă dimpotrivă, doriți să proiectați un proiect sau să vă găzduiți site-ul dvs. web și doriți să îl găzduiți în altă parte, șansele sunt cu adevărat mari că, dacă gazduirea dvs. utilizează nginx, va funcționa mai repede.

Companiile de găzduire de înaltă calitate, precum WP Engine și Flywheel, rulează deja pe nginx. Dar dacă aveți de gând să mergeți cu o altă companie de găzduire, faceți cercetarea sau solicitați o tehnică de asistență dacă stiva de servere web include nginx. Vă pot garanta că, dacă serviciul este unul de calitate, va fi inclus nginx într-o parte a stivei.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me