Cum să vă curățați memoria cache WordPress ca un Pro

Cred că veți fi de acord când spun că menționarea cache-ului nu provoacă cele mai bune sentimente decât dacă, desigur, sunteți unul dintre acei copii cu experiență tehnică. Nah, totuși nu provoacă cele mai bune sentimente.


Cu toate acestea, conceptul de cache este atât de ușor de înțeles, nu ai nevoie de o diplomă în nimic. Mai mult decât atât, se dovedește că ștergerea memoriei cache de pe site-ul dvs. WordPress este super-duper ușor, puteți face asta înainte ca următorul tip să facă o ceașcă.

Și în postarea de astăzi, vă arătăm exact cum să ștergeți memoria cache WordPress ca un profesionist. Până la sfârșitul postării, cache-ul WordPress va fi un lucru de care nu îți vei mai face griji. Sunteți bineveniți să opinați și să împărtășiți experiențele dvs. în secțiunea de comentarii.

În primul rând, să stabilim scena.

Ce este Cache?

În termeni generali de calcul, memoria cache este doar stocarea datelor în memoria temporară, spre deosebire de memoria principală. Cache-ul (numerar pronunțat) este o tehnologie prin care o componentă hardware sau software stochează date temporare, care este mai rapid pentru a prelua a doua oară când ai nevoie de ea.

Gândiți-vă la el ca la mutarea telecomenzii din cabinetul media în orice loc unde stați. Data viitoare când trebuie să schimbați canalul TV, îl puteți face mai repede, deoarece nu este nevoie să vă deplasați din nou la cabinetul media.

Dacă nu vizionați televizorul, iată o altă ilustrație. Dacă un site web pune în cache conținut pe browserul dvs., înseamnă pur și simplu că site-ul web salvează date temporare în browserul dvs. Aceste date pot fi orice – imagini, fișiere JavaScript, etc. – lucruri care nu se schimbă de obicei pe perioade lungi.

Data viitoare când vizitați site-ul respectiv, conținutul în cache se încarcă din browserul dvs., mai degrabă decât de pe serverul de origine. Aceasta înseamnă că datele nu sunt trimise pentru a doua oară, deoarece există deja pe browser / computer. Rezultatul final este o experiență mai rapidă, lățimea de bandă salvată și încărcarea serverului redusă.

Tipuri de cache WordPress

În ceea ce privește accelerarea site-urilor WordPress, trebuie să țineți cont de patru tipuri de memorie cache. Să trecem pe scurt pe fiecare:

Cache Browser

În încercarea de a oferi o experiență mai bună utilizatorului în timpul navigării, browserele moderne sunt dotate cu funcții de memorie în cache. Indiferent dacă utilizați Chrome, Mozilla Firefox, Edge sau Safari, browserul dvs. memorează în mod automat conținut de pe site-urile web pe care le vizitați.

În acest fel, experimentați o încărcare mai rapidă atunci când vizitați un site web în cache ulterior. Site-ul dvs. WordPress poate profita de memorarea în cache a browserului pentru a oferi o experiență mai rapidă tuturor utilizatorilor dvs. Puteți stabili reguli de memorie în cache pentru conținutul dvs., asigurându-vă că serverul dvs. va primi întrebări numai pentru conținut nou.

În acest fel, site-ul dvs. WordPress nu solicită conținut cum ar fi imagini banner, logo-ul, fișierele JavaScript, fișele de stil etc., deoarece datele sunt deja salvate pe computer. Cu excepția cazului în care, desigur, actualizați site-ul și purificați memoria cache a browserului, ceva pe care îl vom acoperi în secțiunile următoare.

Cache de pluginuri

Apoi avem plugin-ul cache, care reprezintă toate datele temporare pe care le salvează pluginul cache. În funcție de preferințe, memoria cache a pluginului poate include fișiere HTML, cod PHP compilat, interogări MySQL și obiecte web, printre altele.

Există numeroase pluginuri de memorie cache acolo, dar cele două cele mai populare sunt W3 Cache totală și WP Super Cache. Ambele plugin-uri sunt strălucitoare la memorarea în cache a site-urilor WordPress și pot reduce semnificativ timpul necesar pentru încărcarea paginilor. Ce plugin de memorie în cache utilizați pe site-ul dvs. WordPress? Spuneți-ne în comentarii ��

Dacă vă amintiți, am spus mai mult că WordPress creează pagini web din PHP și date solicitate din baza de date MySQL. Acum, în loc să recreeze paginile de fiecare dată când un utilizator vizitează, pluginul dvs. de memorie cache servește copiile salvate ușurând încărcarea pe serverul dvs., ceea ce se traduce la o performanță mai bună. Caching-ul reduce, de asemenea, transferul fișierelor încărcate.

Server cache

Majoritatea furnizorilor de găzduire oferă funcții de memorie în cache pentru a accelera site-urile dvs. WordPress. Aceasta este în special norma cu majoritatea gazdelor WordPress gestionate, cum ar fi WPEngine, Volant și Pagely printre alții. Linkurile de mai sus se redirecționează către paginile de asistență care arată cum să clătiți memoria cache pentru fiecare gazdă.

Este vorba doar despre îmbunătățirea vitezei site-ului dvs. WordPress, această afacere de memorie în cache. Fiecare gazdă folosește un tip de arhitectură diferit în funcție de configurarea lor, dar totul se reduce la un singur lucru – îmbunătățirea performanței. Cel mai bine este să vă consultați gazda în situația în care este posibil să aveți o problemă cu memoria cache a serverului.

Unele companii de găzduire creează cache local, iar altele folosesc tehnici avansate, cum ar fi servere proxy invers. Acest lucru înseamnă doar plasarea mai multor servere de cache „în față” a serverului principal. Cererile pentru prima dată vor fi efectuate către serverul principal, dar cererile ulterioare sunt furnizate de serverele de cache.

3rd Cache de petrecere

La dracu este cache-ul unei terțe părți? Buna intrebare. Dacă utilizați o aplicație web cum ar fi Cloudflare, StackPath sau Sucuri, rețineți că unul dintre primele lucruri pe care le fac pentru a îmbunătăți performanțele site-ului dvs. WordPress este cache-ul build.

De fapt, am văzut un site web folosind 3rd party cache pentru a crea iluzia de a fi online, în timp ce site-ul lor a fost complet scăzut. Vizitatorii domeniului au fost redirecționați către o memorie cache, care este mult mai bună decât, bine, nimic. Doar conținut dinamic, cum ar fi descărcări media, lipsea. Paginile statice erau toate acolo.

Unde suntem în toate acestea?

În această conjunctură nu mai crezi că cache-ul este un monstru extraterestru de care ar trebui să te temi. Într-adevăr, cunoașterea este putere. Dar a vedea caching-ul este excelent pentru site-ul dvs. WordPress, de ce ați dori să vă ștergeți memoria cache în primul rând?

De ce ștergeți memoria cache WordPress?

În primul rând, dacă aduceți modificări site-ului dvs. WordPress, dar nu vedeți actualizările după ce ați lovit reîmprospăta, s-ar putea să fie nevoie să ștergeți memoria cache WordPress. Și prin aceasta ne referim la oricare sau la toate cele patru tipuri de memorie cache pe care le-am conturat acum o clipă.

În al doilea rând, schimbarea setărilor în interiorul administratorului poate rupe designul site-ului. În această conjunctură, ștergerea cache-ului după efectuarea modificărilor necesare nu este un brainer. În caz contrar, dvs. și vizitatorii dvs. puteți continua să vedeți designul spart.

În al treilea rând, paginile pot fi modificate pe server în timpul procesului de memorie în cache. În alte cazuri, memoria cache care a fost neconfigurată va servi utilizatorilor dvs. conținut neplăcut, ceea ce este doar trist. De ambele ori, ștergerea cache-ului dvs. WordPress este harul dvs. salvator.

Cum să ștergeți memoria cache WordPress într-o secundă

Cea mai bună parte a acestui ghid, ștergerea cache-ului dvs. WordPress este la fel de ușoară ca A, B, C. În situații extreme, este posibil să doriți să contactați gazda dacă credeți că problema se află în memoria cache a serverului. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, cele trei scenarii despre care am menționat în urmă cu câteva secunde se datorează cache-ului browserului sau plugin-urilor din cache.

Să începem cu cel mai ușor de șters.

Cum să ștergeți memoria cache a browserului

Ștergerea memoriei cache a browserului este extrem de ușoară, probabil că ați făcut-o de mai multe ori înainte. Experiența dvs. diferă în funcție de browserul pe care îl aveți, dar acoperim doar cele trei browsere principale. Puteți împărtăși întotdeauna modul în care ștergeți memoria cache din browser în comentarii ��

Google Chrome

Favoritul meu personal, Chrome este, fără îndoială, rapid, datorită unui design ușor și a unei cache superbe. Designul ușor face ca curățarea cache-ului dvs. WordPress să fie o briză. Doar faceți clic pe pictograma meniului și navigați la Mai multe unelte –> Sterge istoricul de navigare… așa cum se arată mai jos:

cum să curățați Chrome cache WordPress

Dacă faceți acest lucru, vă va conduce la o fereastră de tip pop-up unde puteți alege ceea ce trebuie să ștergeți. Aici, puteți șterge totul de la istoricul browserului la cookie-uri și multe altele încă de la începutul timpului. Cu toate acestea, ne interesează memoria cache, așa că bifați doar „Imagini și fișiere în memoria memorată”. Apoi, faceți clic pe butonul „Ștergeți datele de navigare”:

cum să curățați memoria cache WordPress partea a doua

Și ați terminat!

Mozilla Firefox

În mod similar, ștergerea memoriei cache în Firefox este chestiunea gradelor a patra. Doar faceți clic pe pictograma meniului și apoi faceți clic pe fila Istoric, așa cum se arată mai jos:

cum să curățați Firefox Firefox cache firefox

Făcând clic pe fila Istoric, va apărea un alt panou, așa cum se arată mai jos. Din acest panou, faceți clic pe elementul de meniu „Ștergere istoric recent”:

cum să curățați WordPress cache firefox partea 2

Aceasta afișează un pop-up unde puteți alege orice doriți să ștergeți din browser. Alegeți intervalul de timp pe care să îl ștergeți (de obicei setez acest lucru la toate). Bifați caseta de selectare „Cache” și în final butonul „Șterge acum”, așa cum se arată mai jos:

cum să curățați WordPress cache firefox partea 3

Microsoft Edge

Cunoscută anterior ca Internet Explorer, Edge este încercarea Microsoft de a recupera o piață pe care o stăpâneau cândva. Edge reprezintă o îmbunătățire semnificativă a ceea ce majoritatea oamenilor știu drept mama tuturor browserelor web. În timp ce aleg întotdeauna Chrome, Edge nu este dezactivat. Cum să ștergeți memoria cache?

Faceți clic pe pictograma meniu și alegeți Setări:

cum să curățați marginea cache WordPress

Aceasta deschide un nou panou cu toate setările browserului. Derulați în jos spre Sterge istoricul de navigare și faceți clic pe butonul „Alegeți ce să ștergeți”:

cum să curățați partea 2 a marginii cache WordPress

Această acțiune duce la un al treilea panou, care vă arată toate lucrurile pe care le ștergeți din Edge. Alegeți „Fișiere în cache și fișiere” și apăsați butonul „Șterge”:

cum să curățați cache WordPress partea 3

Puteți alege chiar să ștergeți cache-ul automat de fiecare dată când închideți Edge, o caracteristică care nu se găsește în celelalte browsere.

După ce ștergeți memoria cache a browserului, reîncărcați-vă site-ul WordPress. Ați rezolvat problema referitoare la cache-ul dvs. după ce ați șters memoria cache a browserului? Dacă problema persistă, cel mai probabil vinovat este pluginul dvs. de memorie cache.

Cum să ștergeți memoria cache a pluginurilor

Procedura pentru a șterge memoria cache WordPress aici depinde de pluginul de memorie în cache pe care îl utilizați. La fel, ștergerea cache-ului dvs. WordPress folosind un plugin este la fel de simplă ca să faceți clic pe un buton. Să terminăm și să terminăm.

W3 Cache totală

W3 Total Cache este unul dintre cele mai populare pluginuri de memorie cache WordPress. Cu peste 1 milion de instalări active, printre care AT-T și MakeUseOf, printre altele, acest plugin de memorie în cache este altceva. Se livrează cu o suită excelentă de caracteristici care promit performanțe și conversii mai bune.

Pentru a șterge memoria cache WordPress în Cache totală W3, trebuie doar să navigați la Performanță> Panou de bord în administratorul dvs. WordPress În tabloul de bord W3 Total Cache, faceți clic pe butonul „goliți toate memoria cache”, așa cum se arată mai jos:

cum să curățați memoria cache WordPress w3 total

WP Super Cache

Adus de dvs. de către Automattic, aceiași tipi care ne-au oferit multe alte produse minunate, precum Jetpack, Akismet și WooCommerce, printre altele, WP Super Cache este un instrument remarcabil de optimizare a performanței WordPress.

Pentru a goli memoria cache WordPress în WP Super Cache, accesați Setări în meniul dvs. de administrator WordPress. Apoi, faceți clic pe WP Super Cache apoi butonul „Ștergeți memoria cache” așa cum se arată în imaginea de mai jos:

cum să curățați cache WordPress wp super cache

Cum să ștergeți Serverul și 3rd Cache de petrecere

Cache motor WP

Dacă utilizați un 3rd o aplicație web de partid sau o gazdă care acceptă memorarea în cache poate fi un proces diferit. De exemplu, WP Engine are un panou de găzduire personalizat încorporat în tabloul de bord WordPress. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe el pentru a accesa opțiunile pentru a vă elimina memoria cache sau pentru a reseta permisiunile de fișiere. În această zonă, există câteva link-uri utile către resurse care vă arată exact cum să ștergeți memoria cache WordPress într-un cuplu de scenarii comune:

  • Ștergeți memoria site-ului dvs. WordPress – propria noastră postare care vă arată cum puteți șterge memoria cache în WPEngine, SiteGround, GoDaddy și Media Temple, printre altele
  • Cum se curge Cache CloudFlare – Suport CloudFlare

Înveliți

Și acolo îl aveți – toate cele mai bune metode de a vă șterge cache-ul WordPress ca ușor și în timp record. Cum ștergeți memoria cache de pe site-ul dvs. WordPress? Dacă aveți o întrebare sau o sugestie despre cache-ul WordPress, nu ezitați să aflați în secțiunea de comentarii de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me