Cum să te rupi într-o nișă saturată de blogging

Cum să te rupi într-o nișă saturată de blogging

Dacă sunteți nou la blogging, puteți fi copleșit de numărul de bloguri de succes care există în prezent. V-ar putea chiar să vă întrebați dacă merită să vă scufundați într-o piață atât de competitivă. Pe scurt, s-ar putea să simți că nișa pentru care vrei să faci blog este deja saturată.


Cu toate acestea, doar pentru că o nișă este populară, nu înseamnă neapărat că trebuie să o evitați. De fapt, îl puteți vedea ca o oportunitate. Nișa este saturată, deoarece oamenii sunt interesați de ceea ce ai de spus sau de a vinde. Pur și simplu ai nevoie de o abordare potrivită pentru a le atrage atenția.

În această postare, vom discuta cum să pășim într-o nișă saturată și să găsim o nouă abordare pe o piață existentă. Vom oferi, de asemenea, câteva sfaturi despre cum să vă îmbunătățiți clasamentele de căutare într-un domeniu care oferă o concurență extrem de rigidă. Să începem!

Ce este o nișă saturată?

Copyblogger

Copyblogger iese în evidență în nișa de marketing de conținut extrem de saturată.

A nișă saturată de blogging este una în care există o concurență copleșitoare pentru o singură audiență. Desigur, există unele dezacorduri dacă o nișă poate fi sau nu saturată cu adevărat. Oricât de mulți oameni sunt acolo blogging despre același lucru, aveți întotdeauna ocazia să intrați pe teren.

O nișă saturată nu este neapărat un lucru rău. Acesta dovedește că există un public pregătit pentru conținutul dvs. și înseamnă că aveți o comunitate mai mare cu care să faceți rețea pe măsură ce obțineți tracțiune și autoritate. Pe de altă parte, cu toate acestea, este mai dificil să ieși în evidență de concurență în acest tip de nișă. Dacă nu găsiți o modalitate de a diferenția blogul dvs., nu veți câștiga partea dvs. de public care este acolo.

Dacă sunteți în pas cu provocarea de a intra într-o nișă saturată, există câteva modalități de a vă îmbunătăți șansele de succes. Să aruncăm o privire la unele dintre aceste metode acum.

Sfaturi pentru a rupe eficient într-o nișă saturată de blogging

Cât de bine te descurci într-o nișă saturată va depinde de abordarea și abilitatea ta de a urma. În mod ideal, îți dorești o strategie care să te ajute să ții în evidență și să ofere valoare publicului tău țintă. Aceste sfaturi ar trebui să vă ajute cu ambele aspecte.

1. Rafinați subiectul și publicul țintă

Penny Hoarder

Există mii de bloguri de consultanță financiară pe internet, dar The Penny Hoarder primește încă vizionări în milioane.

Dacă nișa aleasă pare saturată, puteți totuși să ieșiți în evidență, adoptând o abordare unică a conținutului dvs. În loc să încercați să acoperiți totul în nișa dvs., găsiți un aspect particular pe care să-l puteți propune pentru idei. Puteți face acest lucru cercetând concurența dvs., apoi utilizând setul dvs. de abilități unice și expertiza pentru a găsi un nou unghi din care să vă apropiați de conținut.

Penny Hoarder blogul este un exemplu excelent de a găsi un unghi creativ într-o nișă saturată. În loc să ofere sfaturi tradiționale pentru investiții, oferă sfaturi despre cum să câștigi prosperitate financiară câțiva cenți la un moment dat. Acest accent se referă la publicul său țintă, care este format în principal din adulți tineri care sunt noi în bugetare, economisire și investiții.

Dacă nu cunoașteți termenul, publicul țintă este cititorul dvs. intenționat sau persoanele pe care le așteptați vor câștiga valoare din blogul dvs. După ce ați determinat subiectul specific sau sub-nișa dvs., puteți accesa conținutul potrivit pentru publicul potrivit. După ce ați determinat atât accentul, cât și publicul țintă, puteți începe să atrageți atenția folosind instrumente de marketing, cum ar fi listele de e-mail și media socială.

2. Găsiți o problemă în nișa dvs. și oferiți o soluție

Indiferent de nișa pe care o alegeți, vor exista câteva întrebări comune care se pun despre acest subiect. De exemplu, să zicem că aveți un blog de comerț electronic și unul dintre articolele pe care le vindeți câștigă tracțiune. Cu toate acestea, începeți să observați că există reclamații cu privire la același produs pe un site de vânzare cu amănuntul mai mare, cum ar fi Amazon.

Blogging-ul despre reclamații sau probleme și oferirea unei soluții vă va pune în fața curbei. Persoanele care caută o soluție la această problemă vor afla că le-ați adresat cu pretenție. Se vor simți mai încrezători în achiziția lor și veți beneficia de loialitatea clienților sporită.

Menținerea la curent cu cele mai recente tendințe în nișa dvs. vă poate ajuta să identificați probleme sau reclamații și să le abordați din timp. S-ar putea chiar să vă decideți să vă concentrați blogul pe rezolvarea unui anumit tip de problemă, care este o modalitate excelentă de a găsi un unghi unic.

3. Oferă valoare nișei tale și publicului tău

Backlinko

Brian Dean este Backlinko.com domină nișa SEO.

Oferirea de soluții și monitorizarea tendințelor pentru rezolvarea problemelor este o modalitate de a oferi valoare atât pentru nișa ta, cât și pentru publicul tău. Cu toate acestea, conținutul dvs. trebuie, de asemenea, să merite. Când creați un conținut mai bun decât concurenții dvs., veți atrage în mod natural un public mai mare.

O altă metodă de a fi găsită într-o nișă saturată, adăugând în același timp valoare, este implementarea unei strategii de construire a legăturilor. Vă recomandăm tehnica zgârie-nori pentru construirea de legături, care implică trei etape de bază. În primul rând, va trebui să găsiți conținut demn de legături. Căutați articole și pagini web care se clasează foarte mult în motoarele de căutare pentru anumite cuvinte cheie pe care doriți să le vizați și care sunt legate frecvent

Apoi, face ceva și mai bun. Găsiți modalități de îmbunătățire a conținutului original prin a fi mai amănunțit, prin actualizarea informațiilor neactualizate sau prin îmbunătățirea designului vizual. În cele din urmă, accesați site-urile care au legat de piesă originală și anunțați-le că aveți o postare mai cuprinzătoare și actualizată pe același subiect.

4. Faceți-vă SEO pentru a face blogul dvs. competitiv

SEO este cheia pentru a merge mai departe în nișa ta. Asigurați-vă că vă optimizați site-ul pentru motoarele de căutare vă ajută să obțineți un nivel mai ridicat în rezultatele paginii, permițând publicului dvs. să vă găsească în marea blogurilor similare.

Când vine vorba de consolidarea SEO-ului dvs., va trebui să vă concentrați pe conținutul ucigașului și pe un plan solid de creare a legăturilor. Apoi, aplicați strategii SEO comune pe paginile dvs., cum ar fi prin încorporarea de cuvinte cheie și optimizarea legăturilor.

Există, de asemenea, o mulțime de instrumente SEO WordPress care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți SEO. Dacă nu aveți deja o opțiune preferată, vă recomandăm cu încredere Yoast SEO. Pe lângă faptul că este foarte apreciat și ușor de utilizat, vă permite să vă îmbunătățiți toate aspecte ale SEO-ului blogului dvs. De asemenea, Yoast oferă un ghid util la WordPress SEO, pentru a-ți supraîncărca eforturile de clasare.


Începerea într-o nișă de blogging, în special una saturată, poate fi atât descurajantă, cât și încântătoare. Vestea bună este că știți că există o audiență pregătită și care vă așteaptă, dacă puteți găsi doar modalitatea corectă de a intra în ea. Explorarea și înțelegerea cu adevărat a unei nișe saturate vă pot ajuta să atrageți atenția și să ieșiți în evidență de mulțime.

Aveți o întrebare despre cum să intrați într-o nișă competitivă sau saturată? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map