Cum să resetați parola WordPress cu MySQL
  1. 1. Cum să vă resetați parola WordPress folosind phpMyAdmin
  2. 2. Acum citesc: Cum să resetați parola WordPress cu MySQL

Seria noastră de recuperare a parolei WordPress este sortată în funcție de popularitatea tutorialului menționat. Pentru început, aveți cea mai populară opțiune de recuperare – adică folosind phpMyAdmin.


Există anumiți furnizori de găzduire web care nu furnizează cPanel și / sau phpMyAdmin. Ce faci atunci? Citiți acest articol!

WPMYSQL-Cover

Fiți siguri, deoarece WordPress a folosit o singură bază de date – (în mod obișnuit MySQL), fiecare furnizor de hosting trebuie să aibă un Sistem de gestionare a bazelor de date mai bine cunoscut sub numele de DBMS. În acest tutorial, vom folosi MySQL prompt de comandă (prescurtat ca CMD), care este un SGBD gratuit, sub licență sub GNU General Public License v2.

Cerințe preliminare

Recuperarea parolei folosind MySQL CMD implică un număr mai mic de pași și poate fi gândită ca un sistem universal de recuperare a parolei; în sensul că poate fi utilizat în aproape orice scenariu plauzibil.

Cu toate acestea, trebuie să aveți o înțelegere funcțională a bazelor de date și modul în care WordPress interacționează cu una. În afară de asta, trebuie să știți și următoarele aspecte tehnice:

  • Numele bazei de date utilizat de instalarea WordPress
  • Adresa serverului MySQL (IP sau nume gazdă)
  • Credențe de autentificare MySQL ale utilizatorului „root”
  • ID-ul utilizatorului a cărui parolă asociată doriți să o modificați. Acest lucru este de obicei 1 deoarece, în timpul instalării WordPress, creăm utilizatorul de admin. Rețineți că numele de utilizator al utilizatorului admin poate fi „Jack” sau „Mike” sau „admin”, dar ID-ul de utilizator va fi întotdeauna 1, deoarece acesta este primul utilizator pe care îl creați.

Conectarea la promptul de comandă MySQL

ferestre

Dacă executați o instalare offline a WordPress în Windows utilizând WAMP sau XAMPP, atunci pentru a lansa MySQL CMD, faceți clic pe pictograma WAMP> MySQL> Consola MySQL. Acest lucru vă conectează direct. Nu este nevoie să introduceți alte comenzi. Îndreptați-vă spre pasul următor.

Consola MySQL WAMP

Linux

Cei mai mulți furnizori de hosting, VPS, servere dedicate folosesc o variantă de Linux care include CentOS, Debian, Fedora sau Ubuntu pentru a numi câteva.

Dacă executați o instalare offline a WordPress în Linux utilizând LAMP, atunci lansați pur și simplu emulator terminal și introduceți comanda:

mysql -u root -p

Dacă încercați să resetați parola pe un server la distanță, conectați-vă la ea prin SSH folosind orice client SSH – de exemplu, clientul preferat al lumii – Putty. După ce v-ați conectat la serverul de la distanță, pentru a vă conecta la MySQL, utilizați următoarea comandă:

mysql -u root -p 

Logare în MySQL pe un server VPS de la distanță

Resetarea parolei WordPress:

Acum, când aveți acces la MySQL CMD indicată de promptul „mysql>”, este timpul să lucrați la magie. Ei bine, nu magie – doar comenzile MySQL bune pentru ol. ��

MySQL Shell

IPOTEZE:

  • Numele bazei de date WordPress: wp_genesis
  • ID utilizator: 1
  • Parolă nouă: WPEXPLORER

LUCRAREA MAGIEI:

Introduceți următoarele comenzi ditto:

utilizați wp_genesis;
SELECT ID, user_login, user_pass FROM wp_users;
UPDATE wp_users SET user_pass = MD5 ("WPEXPLORER") WHERE ID = 1 LIMIT 1;

În cazul în care ultima comandă nu merge conform capturii de ecran, ștergeți ghilimelele unice și tastați-le manual în CMD. Asta ar trebui să facă trucul.

Resetați parola WP din MySQL CMD WAMP

Aceasta va reseta parola utilizatorului admin la WPEXPLORER. Desigur, în timp ce setați o nouă parolă, va trebui să utilizați una mai puternică. Odată terminat, puteți ieși din MySQL CMD folosind comanda:

Ieșire

Tutorial video

Iată un tutorial video care descrie întregul proces. V-aș recomanda să citiți mai întâi articolul, dar dacă căutați o soluție rapidă, aceasta este coada dvs.:

Concluzie

În concluzie pentru seria noastră de recuperare a parolei WordPress, aș dori să vă reamintesc că partea (a) este mai simplă, deoarece 90% dintre companiile de găzduire vin cu phpMyAdmin. Dar dacă aveți ceva timp liber, v-aș recomanda să încercați această parte (folosind MySQL), deoarece vă va oferi o experiență în gestionarea comenzilor și bazelor de date MySQL. Și cine știe – poate va fi de folos în viitor!

Prevenirea este mai bună decât Vindecarea

LastPass

Am început această serie spunând cum le plac serviciile de salvare / backup LastPass prospera. Nu mă înțelegeți greșit – nu a fost intenția mea de a părea la fel de descurajant. De fapt iubesc și folosesc LastPass de zi cu zi. Îl am instalat în telefon și în fiecare browser din toate computerele mele. Viața (pentru mine) ar ajunge la un stand-stand fără ea. Sincer, nu pot supraviețui fără ea.

LastPass, deoarece este unul dintre cele mai complete și ușor de utilizat software de gestionare a parolelor de acolo. Aș recomanda cu mare folos utilizarea acestuia. Și de fiecare dată când vă conectați la un nou site web, asigurați-vă că salvați de fapt parola! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me