Cum să personalizați WooCommerce pentru cei mai apreciați clienți

Ca proprietar de afaceri, fiecare client este special. Pentru că la sfârșitul zilei, a client = venit. În afara grupului dvs. de clienți, ar trebui să puteți identifica pe cei care stau deasupra celorlalți.


Aceștia nu sunt cumpărătorii voștri singuri. Acestea sunt clienții care fie cumpără în vrac, sunt o sursă de venituri recurente sau influențează trimiterile pentru a vă califica. Să le numim dumneavoastră clienții cei mai apreciați – pentru că, ei bine, sunt! Vă pot crește graficul de profit oferit exponențial, îi păstrați fericiți.

Deci cum să faci asta? Ești pe cale să afli!

Mesagerie personalizată

O tendință de foc sigur care este în cursul acestui an este conținut inteligent! Care este conținutul inteligent pe care îl întrebi? Conținutul este personalizat în funcție de nevoile clientului.

Conținut inteligent angajează conținut dinamic pentru a afișa mesaje, apeluri la acțiuni, etc. în loc de conținutul static plictisitor. Acest lucru se adaugă experienței utilizatorului. Clienții dvs. de multă vreme ar fi cu siguranță mulțumiți dacă conținutul le-ar fi apelat direct.

„Se știe că conținutul personalizat are performanțe mai bune decât cele generice, deoarece apelează la emoțiile unui client.”

Iată un exemplu.

Mesaj de bun venit personalizat

În loc de mesajul general „Hello there”, un „Hello {nume client}” funcționează mai bine. Există instrumente care vă pot ajuta să vă identificați clienții apreciați și să le afișați astfel de conținut personalizat.

Accesând magazinul WooCommerce, personalizarea ar include și prezentarea Produse Recomandate pe baza istoriei achiziționării sau a navigării acestora.

SFATUL 1 nr. WOOCOMMERCE

Cum te gândești la adăugarea de conținut personalizat la WooCommerce Store?

Prețuri speciale

Este evident că nu? Tuturor le place o afacere bună. Dar mai mult decât atât, tuturor le place să se simtă special.

Funcționează astfel: rularea a reducere la magazin vă poate ajuta să îmbunătățiți vânzările, dar oferind prețuri speciale anumiți clienți îi vor ține să se întoarcă la tine pentru mai mult.

Clienții dvs. de top doresc să știe că există o valoare în cumpărarea de la dvs. Și puteți consolida acest gând oferindu-le prețuri personalizate. Există două modalități de a parcurge acest lucru:

  1. Prețul bazat pe cantitate: funcționează perfect pentru cumpărătorii dvs. cu ridicata. Mai multe economii pentru clienții care achiziționează o cantitate mai mare de produse
  2. Prețul bazat pe nivel de membru: pentru clienții dvs. fideli. Cu cât nivelul de membru este mai mare, cu atât este mai mare reducerea

Prețuri bazate pe roluri

WOOCOMMERCE TIP 2

Puteți configura prețuri bazate pe cantitate sau prețuri bazate pe clienți / grupuri / roluri folosind:

Oferte si reduceri

WooCommerce vă permite să setați prețurile de vânzare și chiar să programați vânzările. Dar mergi cu un pas înainte pentru clienții tăi speciali și creează oferte personalizate pentru zilele lor de naștere sau aniversări.

Un e-mail cu discount special pentru ziua de naștere sau un credit de cumpărături poate fi o idee minunată!

SFATUL 3 din WOOCOMMERCE TECH

Acest lucru poate fi obținut folosind un plugin de email marketing, cum ar fi:

Beneficii de expediere

Auziți de Amazon Prime? Sună instantaneu un clopot nu este. Amazon Prime oferă o zi de transport clienților săi primiți. De ce este asta? Acesta este avantajul pe care îl obțin pentru că sunt membri fideli ai magazinului.

Nu este atât personalizarea experienței de cumpărături, cât și furnizarea cost de livrare beneficiu pentru a fi clienți de lungă durată sau parteneri de afaceri.

Ca idee alternativă, puteți oferi reduceri la transport în funcție de nivelul de membru. Dar, mai ales, asigurați-vă că expediați la timp pentru a vă bucura cei mai apreciați clienți!

SFATUL 4 al WOOCOMMERCE TECH

Tarifele de transport personalizate se pot realiza folosind:

  • WooCommerce Advanced Shipping: pentru a seta reduceri de transport condiționat

Beneficii de loialitate

„În medie, clienții fideli valorează de până la 10 ori mai mult decât prima lor achiziție.”

Pluginul SUMO Reward Points

Dacă conduci un magazin de comerț electronic, unul dintre cele mai valoroase active este baza ta de clienți existentă. La urma urmei, s-a dovedit că clienții existenți au mai multe șanse să cumpere din nou decât cumpărătorii de prima dată. Având în vedere acest lucru, dacă vă puteți menține fericită baza de clienți existentă, magazinul dvs. de comerț electronic ar trebui să prospere – desigur, acest lucru este mult mai ușor de spus decât de făcut!

Există multe modalități de a păstra un client, iar una dintre cele mai bune strategii este introducerea unei scheme de fidelizare. Dacă este un lucru pe care doriți să îl implementați, consultați pluginul SUMO Reward Points, disponibil pentru 49 $. Îl puteți integra cu WooCommerce, iar pluginul este compatibil cu toate temele acceptate de WooCommerce.

Punctele de recompensă SUMO vă permit să distribuiți puncte de loialitate într-o serie de moduri. Cel mai evident mod este, desigur, când un client face achiziții din magazinul tău. De exemplu, puteți oferi 1 punct de recompensă pentru fiecare $ 1 cheltuit, iar pluginul vă permite să specificați valoarea monetară a fiecărui punct. Dincolo de efectuarea de achiziții, puteți încuraja vizitatorii să efectueze anumite acțiuni oferind puncte de loialitate. Puteți oferi puncte pentru o cotă socială, lăsând o recenzie, trimiterea unui prieten sau înscrierea la un cont cu dvs. Din nou, puteți specifica cât de mult este recompensa pentru fiecare dintre aceste acțiuni. Cu SUMO, ai putea chiar să încerci să generezi un zgomot pe rețelele de socializare, oferind puncte de loialitate ca parte a unei competiții (fie pentru fiecare înscriere, fie pentru câștigător).

Vizitatorii pot apoi să-și răscumpere punctele de loialitate la finalizare pentru a primi bani din achiziție. Puteți, de asemenea, să specificați numărul minim / maxim de puncte care trebuie valorificate într-o singură achiziție. Dacă doriți să le oferiți clienților un motiv pentru a continua să cumpere de la dvs. de la concurenți (altfel decât prin oferirea unui serviciu minunat!), Atunci introducerea unui sistem de loialitate se poate dovedi foarte eficient.

Serviciu clienți

Cei mai apreciați clienți merită o atenție specială. Ei ar trebui să aibă un avantaj de loialitate pentru că sunt asociați cu tine atât de mult timp. În plus față de reduceri, sau chiar materiale promoționale gratuite, oferă top-notch serviciu clienți. Ca parte a acestui serviciu, le poți trimite și prin e-mail videoclipuri de formare a produselor sau gazdă webinarii de formare a produselor pentru produsele pe care le achiziționează.

SFATUL WOOCOMMERCE TECH 5

Serviciul personalizat pentru clienți poate fi adăugat folosind:

Promovare gratuită

O strategie garantată pentru a face un client fericit și complet gratuit, este promovarea mărcii sale pe site-ul dvs. web.

De prezentând povestea lor pe blogul tău, sau adăugarea unui interviu cu clienții, îi poate face să se simtă speciali și, de asemenea, să conducă un pic de trafic. Nu numai că acest lucru le poate beneficia, ci poate arăta și altor clienți că vă pasă; îmbunătățindu-vă percepția generală asupra mărcii.

SFATUL BONUS

Marturii de la clienți despre produsele dvs. ar putea fi adăugate la postarea funcțională. Un pic de auto-promovare nu a făcut niciodată rău nimănui acum ?! 😛

Lichidare

Indiferent dacă este vorba despre mesaje personalizate sau despre prețuri, folosirea unor astfel de tactici îi face pe clienți să se simtă importanți. Și asta nu este ideea?! Este vorba despre a permite clienților să știe că le prețuiești.

Aceste strategii sunt destul de simple de implementat și au beneficii pe termen lung. După ce depuneți un efort conștient pentru a le pune în aplicare, clienții dvs. apreciați trebuie să se simtă bine … și asta vă va face să vă simțiți bine! ��

Aveți mai multe idei pe care doriți să le vedeți adăugate aici? Secțiunea de comentarii este deschisă pentru discuții.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me