Cum să organizați conținutul pe site-ul dvs. WordPress păstrați cititorii lipiți de blogul dvs.

Deși conținutul pe care îl scrieți pentru blogul dvs. este important, la fel este și modul în care îl organizați. De fapt, organizare slabă a conținutului pe blogul dvs. poate duce la o scădere a cititorilor și lipsa de implicare a cititorilor, printre alte probleme.


Din fericire, structurarea corectă a conținutului nu este atât de dificilă. Probabil va necesita câteva modificări la blogul dvs., dar multe dintre aceste modificări pot fi gestionate în câteva minute. Veți găsi că puteți crea o experiență mai plăcută pentru cititorii dvs. în acest fel, fără a sparge transpirația.

În această postare, vom discuta despre importanța organizării conținutului blogului. Apoi, vom oferi câteva sfaturi pentru structurarea conținutului dvs. și vom oferi câteva modalități simple de a implementa fiecare strategie. Să începem!

De ce este crucial să organizăm conținutul blogului tău

Când vine vorba de blogging, organizarea de conținut înseamnă gestionarea modului în care conținutul de pe blogul dvs. este structurat în ansamblu. Este important să înțelegem că un blog neorganizat poate frustra vizitatorii și, eventual, îi poate îndepărta (crescând rata de respingere). Cititorii dvs. nu ar trebui să vă ceară site-ul pentru conținutul dorit; ar trebui să fie accesibil și ușor de localizat.

Pe lângă evitarea problemelor menționate mai sus, organizația poate oferi cititorilor dvs. o experiență mai plăcută. Organizare corectă:

 • Menține blogul tău ușor de utilizat, promovând continuitatea lecturii.
 • Încurajează cititorii să exploreze, permițându-le experimentați mai mult conținutul dvs..
 • Face ca blogul tău să pară mai profesional, oferindu-i credibilitate și autoritate.
 • Oferă un impuls pentru blogul dvs. WordPress SEO, care vă poate îmbunătăți traficul site-ului.

În cele din urmă, modul în care este organizat blogul tău este la fel de important ca conținut oferit. Dacă nu pot naviga ușor, este posibil ca vizitatorii să nu rămână în siguranță sau să împărtășească munca cu alții.

Din fericire, procesul de organizare este simplu atunci când utilizați WordPress ca platformă. Cu doar câteva modificări la configurația dvs. actuală, vă puteți ține cititorii cu grijă și reveniți pentru mai mult. Să aruncăm o privire la trei dintre cele mai importante strategii pe care le puteți implementa.

1. Folosiți categoriile și etichetele în mod eficient

Categorii postare blog WPMU DEV

WPMU DEV folosește categorii și etichete pe blogul său și include un meniu derulant pentru ca cititorii să poată căuta pe categorii.

Una dintre cele mai ușoare metode de organizare a conținutului blogului dvs. este să folosiți sistemul de categorii și etichete încorporate WordPress. Aceste instrumente vă permit să vă structurați logic conținutul, pe care cititorii ar trebui să-l aprecieze.

În termeni simpli, categoriile sunt un instrument general de grupare pentru postările dvs. Pe de altă parte, etichetele sunt utilizate mai mult ca un index de post. De exemplu, dacă rulați un blog de sănătate și scrieți o postare despre diferite rutine de exerciții, categoria generală ar putea fi Fitness sau Exercițiu. Etichetele variază mai mult și ar trebui să fie cât mai specifice posibil. Dacă exemplul nostru post pe blog a fost discutat yoga, calistenice, și rutine cardio, acestea ar face trei etichete perfecte.

Pentru a începe să utilizați categoriile și etichetele în mod eficient, trebuie să aveți în vedere trei reguli principale:

 1. Folosiți nume descriptive. Acest lucru este valabil atât pentru categoriile, cât și pentru etichetele dvs., deoarece crește șansele ca cititorii să poată găsi conținutul dorit pe blogul dvs..
 2. Limitați postările de blog la o categorie fiecare. Făcând acest lucru minimizează confuzia și menține schema de organizare cât mai simplă.
 3. Folosiți etichetele în mod liberal. Spre deosebire de categorii, postările dvs. de blog ar trebui să aibă o varietate de etichete. Acestea funcționează ca un index și comunică subiectul fiecărei postări cititorilor și motoarelor de căutare deopotrivă.

Dacă în prezent aveți o mulțime de postări pe blogul dvs., puteți dura un timp pentru a crea cel mai bun set de categorii. Cu toate acestea, după ce sistemul dvs. este configurat, va fi ușor să implementați înainte.

2. Creați meniuri clare și ușor de utilizat

Pagina principală cu teme elegante

Teme elegante utilizează un meniu de navigare curat și direct, pentru a facilita cititorilor să găsească ceea ce au nevoie.

Deși structurarea conținutului dvs. este esențială, la fel și organizarea modului în care cititorii dvs. vor găsi acel conținut. Meniurile clare și ușor de utilizat sunt un prim pas esențial, deoarece meniurile bine concepute se asigură că cititorii dvs. vă pot naviga cu ușurință site-ul. Când cititorii petrec mai puțin timp pentru a afla cum funcționează site-ul dvs., ei pot petrece mai mult timp citind și antrenând conținutul dvs..

Pentru a începe, mai întâi, va trebui să decideți între utilizarea setării de meniu a temei sau a opțiunilor implicite ale WordPress. Majoritatea temelor oferă funcționalități personalizate ale meniului. Totuși, configurarea WordPress este la fel de eficientă, deci alegerea de aici este o problemă de preferință.

Indiferent de sistemul de meniu pe care decideți să îl utilizați, țineți cont de aceste două sfaturi atunci când vă construiți meniul:

 1. Folosiți nume evidente. Când vine vorba de navigare, cel mai bine este să vă abțineți de la creativitate și să respectați termeni evidenti (de ex Acasăa lua legatura, și Blog). Acest lucru va face navigarea mai simplă, iar cititorii dvs. nu vor fi ghiciți.
 2. Mențineți un model consecvent. Ajută la utilizarea aceluiași model de navigare de la pagină la pagină, pentru a elimina surprizele. Acest lucru înseamnă, de asemenea, poziționarea meniurilor la fel în site-ul dvs..

Când creați meniuri, este inteligent să le păstrați cât mai simplu. Doriți vizitatori noi să își poată găsi drumul imediat. Cea mai bună metodă de a face acest lucru folosind metode încercate și adevărate, cum ar fi strategiile prezentate mai sus.

3. Oferiți postări și conținut conexe

Postări înrudite cu WPExplorer

Puteți adăuga postări înrudite pe site-ul dvs. pentru a încuraja citirea în continuare, cum ar fi acest exemplu de aici chiar la WPExplorer

Pe măsură ce blogul dvs. crește, veți avea mai mult conținut de distribuit cu cititorii. Din motive evidente, cu cât oferiți mai mult conținut, cu atât mai mult timp pot citi cititorii pe blogul dvs. Arhivele extinse pot construi, de asemenea, autoritate, oferind dovada cunoștințelor și experienței tale în nișa ta.

Pentru a încuraja cititorii să experimenteze tot acest conținut, le puteți arăta postări conexe pentru a le suscura interesul. Desigur, mai întâi doriți să vă asigurați că conținutul pe care îl promovați este valoros și de înaltă calitate. Dacă aveți postări secundare, este mai bine să le actualizați înainte de a le oferi cititorilor dvs..

După ce sunteți gata să încorporați postări conexe pe blogul dvs., iată două sfaturi pentru a face procesul cât mai ușor posibil:

 1. Încorporați legături cu conținut asociat în noile postări. Interconectare internă este imens pentru SEO. Puteți face acest lucru făcând conexiuni firești între subiecte din scris.
 2. Folosiți un plugin sau widget pentru postări conexe. Plugin-uri cum ar fi Încă un alt plugin aferent (YARPP) și jetpack vă permite să afișați conținut similar la sfârșitul postărilor de blog și a paginilor web (dar multe teme premium, cum ar fi Total, includ opțiuni legate de postări asociate, astfel încât nu este nevoie de pluginuri adăugate).

Scopul principal al acestei strategii este de a menține cititorii pe blogul dvs. cât mai mult timp posibil. Furnizarea de postări și conținut conexe îi menține pe cititori implicați și le oferă o valoare mai mare. Acesta este un mod ușor de a stimula timpul petrecut pe site-ul dvs. web, respectând și nevoile cititorilor.


Ca blogger, doriți să vă mențineți cititorii fericiți și angajați. Cu toate acestea, un site prost organizat poate distrage atenția de la aceste obiective și poate duce la o lectură redusă. Din fericire, este posibil să vă structurați cu ușurință blogul într-un mod care să îmbunătățească experiența cititorilor.

În această postare, am prezentat trei tehnici pe care le puteți utiliza pentru a vă organiza conținutul și a menține cititorii lipiți de blogul dvs. Aveți întrebări cu privire la modul în care vă puteți organiza cel mai bine conținutul blogului pentru a vă bucura cititorii? Sau mai multe sfaturi pentru a face publicitate pe lista noastră? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me