Cum să optimizați WooCommerce și să îmbunătățiți performanța site-ului

Piața comerțului electronic a crescut semnificativ în ultimii ani și continuă să crească fără semne de încetinire în curând. Principalul motiv pentru care comerțul electronic a obținut o astfel de popularitate este faptul că este mai convenabil pentru consumatori să facă cumpărături online în aceste zile. Cu toate acestea, simpla rulare a unui magazin online nu înseamnă că veți avea o mulțime de clienți sau vânzări pentru această problemă (va trebui mai întâi să optimizați WooCommerce).


Consumatorii online au așteptări, cerințe și cerințe specifice atunci când vine vorba de cumpărături online. Dacă nu puteți depăși sau chiar atinge aceste așteptări, veți pierde clienții față de un concurent. Acesta este motivul pentru care este atât de important să optimizezi corect performanțele magazinului WooCommerce.

În zilele noastre, mulți proprietari de site-uri aleg WordPress. WordPress este unul dintre cele mai populare și mai puternice sisteme de gestionare a conținutului (CMS) din lume. Nu numai asta, ci 31,6% din toate site-urile web globale rulează pe WordPress. Dintre acești oameni, peste 4 milioane dintre ei au luat decizia inteligentă de a construi un magazin online cu WooCommerce.

WooCommerce este un plugin WordPress puternic (și gratuit) cu funcții integrate pentru a vinde produse pe propriul site web. În plus, există sute de extensii și suplimente WooCommerce disponibile pentru a vă personaliza magazinul după cum considerați de cuviință. Autobuzul așa cum am menționat mai înainte, pur și simplu să ai un magazin de comerț electronic nu este suficient pentru a genera clienți sau pentru a stimula vânzările.

Importanța paginilor cu încărcare rapidă

Atunci când vă optimizați pagina WooCommerce, totul se reduce la asigurarea că este ușor de navigat, ușor de utilizat, îmbogățit cu conținut de calitate, receptiv și așa mai departe. Cu toate acestea, unul dintre cei mai importanți factori de performanță este viteza. Timpul de încărcare a paginilor dvs. și, în general, viteza site-ului dvs. web joacă un rol esențial în satisfacția clienților.

Nimeni nu tolerează site-uri web lente zilele acestea și puteți fi sigur că clienții dvs. vor abandona magazinul dvs. dacă va dura prea mult timp pentru a încărca paginile dvs. De fapt, aproximativ 47% dintre consumatorii online se așteaptă ca pagina dvs. să se încarce în mai puțin de două secunde. În plus, 67% dintre utilizatorii de dispozitive mobile vor renunța direct la pagina dvs. dacă vor fi necesare mai mult de trei secunde pentru a se încărca.

Acestea fiind spuse, timpul de încărcare lentă a paginilor garantează pierderea clienților și a vânzărilor. Mai mult decât atât, o singură secundă de întârziere în timpul încărcării paginii poate duce la o scădere cu 16% a satisfacției clienților, cu 11% mai puține afișări de pagină și o scădere cu 7% a conversiilor. Pentru magazinele de comerț electronic, acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra profiturilor și a nivelului de jos. Prin urmare, viteza este de cea mai mare importanță dacă doriți să rulați un magazin de succes de comerț electronic. Pe lângă utilizarea ghidului nostru complet despre cum să grăbești WordPress, aceste 5 sfaturi ușoare te vor ajuta să optimizezi WooCommerce asap.

1. Alegeți soluția potrivită de găzduire WordPress

Cel mai bun WordPress Gazduire pentru site-ul dvs. web

Totul începe cu alegerea unui furnizor de hosting WordPress. Acesta este primul pas către un site WordPress rapid. Dacă furnizorul de găzduire nu acceptă o viteză bună a site-ului web, nu puteți face multe pentru a optimiza WooCommerce. Cercetați soluții bune de găzduire înainte de a începe optimizarea magazinului.

Atunci când căutați cea mai bună găzduire WordPress pentru site-ul dvs., concentrați-vă pe timpul de funcționare excepțional și cel mai mic timp de oprire posibil, suport 24/7, viteză excelentă a site-ului și prețuri rezonabile. În caz contrar, este posibil să înregistrați o viteză lentă a lățimii de bandă, blocări frecvente ale serverului, o creștere a timpului de oprire a site-ului și performanțe inadecvate. Acest lucru vă va îndepărta cu siguranță clienții de magazin.

Pentru WooCommerce, încercați să evitați soluțiile de găzduire bugetară. Un plan de $ 1 / lună sau presupus „gratuit” nu vă va face nimic bun pe termen lung. S-ar putea să funcționeze bine la început, dar pe măsură ce mărimea magazinului dvs. și cererea pentru produsele dvs. crește, aceste mici planuri pur și simplu nu pot oferi suficiente resurse pentru a vă susține site-ul. În schimb, luați-vă timp pentru a alege un plan care să se potrivească nevoilor dvs. de trafic și resurse. Ne plac WP Engine și Flywheel – ambele oferă gazduire WordPress super rapidă, complet gestionată, cu o mulțime de resurse pentru a susține un magazin WooCommerce moderat.

2. Optimizarea imaginilor

Cum să optimizați imaginile pentru WordPress, un ghid complet

Imaginile de înaltă calitate sunt una dintre cele mai simple metode de a vă evidenția magazinul de e-commerce. Cu toate acestea, imaginile pot avea un impact semnificativ asupra timpului de încărcare a paginii dvs. dacă nu sunt optimizate corespunzător. Imaginile mari și de înaltă calitate pentru produsele dvs. pot arăta excepționale în magazinul dvs. Dar pe partea flip, va dura timp pentru a încărca aceste imagini. Aceasta este de ce să-ți optimizezi imaginile este atât de important.

Prin optimizarea imaginilor, puteți menține imagini uimitoare în magazinul dvs. fără a crește timpul de încărcare a paginii. Puteți utiliza un plugin, dar este mai bine să aflați cum să optimizați corect imaginile înainte de a le încărca în magazin. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a optimiza imaginile:

  • Folosiți formatul corespunzător de imagine: Atunci când alegeți un format pentru imaginile dvs., este important să vă concentrați pe formate ideale pentru site-uri web și browsere. De obicei, acesta este formatele JPG sau PNG. Acestea comprimă imaginile pentru utilizare online și reduc calitatea imaginii fără efecte negative. Cu alte cuvinte, imaginile dvs. vor arăta grozav chiar și cu o calitate redusă.
  • Utilizați dimensiunea potrivită pentru imaginile dvs.: Decupați imaginile la dimensiunea corectă înainte de încărcare. În plus, când încărcați o imagine pe WordPress, dimensiunile media implicite vor fi create automat. Puteți găsi aceste opțiuni de dimensiune a imaginii în sec Setări> Media în tabloul de bord WordPress. Vă recomandăm să eliminați opțiunile pe care nu le veți utiliza, setând valorile implicite la zero.
  • Compresează imaginile: Asigurați-vă că vă comprimați imaginile înainte de a le încărca pe WordPress. Puteți utiliza o opțiune desktop, cum ar fi ImageOptim, sau un serviciu online gratuit de genul Kraken. Dacă v-ați încărcat deja imaginile pe WordPress, nu vă faceți griji. Puteți utiliza în continuare un plugin cum ar fi EWWW sau Smush pentru a reduce dimensiunile fișierelor pentru imaginile care există deja în baza de date.

3. Utilizați o rețea de livrare de conținut (CDN)

CDN: Rețea de livrare de conținut

CDN sau rețeaua de livrare de conținut vă poate ajuta să îmbunătățiți viteza site-ului dvs. și să reduceți timpul de încărcare a paginii din magazinul dvs. WooCommerce. Un CDN este o rețea de servere plasate strategic în întreaga lume. Acestea sunt utilizate pentru a memora în cache conținutul site-ului dvs. web pentru a-l face mai ușor disponibil pentru clienți, în funcție de locația geografică. Așadar, atunci când un CDN pune în cache fișierele site-ului dvs. web (o versiune statică a imaginilor dvs., CSS, JavaScript, etc), ulterior le face disponibile celor mai apropiați CDN.

De exemplu, cu un CDN clienții vor trimite o solicitare către centrul de date CDN cel mai aproape de ei. Astfel, un client din Washington ar putea vedea conținut în cache de la un server din New York, în timp ce un client din Tokyo vede conținut dintr-un centru de date din Hong Kong. Astfel, distanța geografică, traficul de lățime de bandă și timpul de încărcare pot fi reduse.

În plus, un alt beneficiu al utilizării unui CDN este scăderea încordării pe serverul de găzduire. Prin reducerea numărului de solicitări HTTP la serverele principale, reduceți riscul de blocare a serverului. De exemplu, dacă utilizați un stimulent pentru crește mult traficul site-urilor web, Este posibil ca serverul dvs. de găzduire să nu poată gestiona toate noile solicitări fără ajutorul unui CDN.

Există multe opțiuni CDN disponibile. O opțiune excelentă este Cloudflare, care oferă un plan CDN gratuit pentru site-urile personale. Cloudflare este chiar utilizat pe acest site (WPExplorer) – astfel încât să vedeți cât de bine funcționează.

4. Cod de minimizare

Cod redus

Nu este neobișnuit ca site-urile web să creeze și să stocheze o mulțime de fișiere. Din păcate, acest lucru poate crește timpul de încărcare a paginii. Prin reducerea codului în sine, puteți reduce numărul de fișiere și linii de cod inutile. La rândul dvs., paginile dvs. pot dura mai puțin timp pentru a se încărca. Minifiere cod este procesul de eliminare a liniilor de cod inutile. În acest fel, codul este încă executat corect, doar într-o manieră mai eficientă. De exemplu, liniile de cod pot fi comentarii, delimitatori de blocuri, caractere de spațiu alb, caractere de linie noi etc. Ca exemplu, iată cum arată codul CSS:

corp {
marja: 20px;
captusire: 20px;
culoare: # 333;
fundal: #fff;
}

h1 {
font-size: 32px;
culoare: # 222;
margine-jos: 10px;
}

Iată același cod după ce a fost minificat:

body {margin: 20px; padding: 20px; color: # 333; background: #fff} h1 {font-size: 32px; color: # 222; margin-bottom: 10px}

Aceste caractere excesive nu sunt pur și simplu necesare pentru ca limbile browserului, cum ar fi JavaScript sau CSS, să citească codul în mod corespunzător. Vor încetini întregul proces. Cu alte cuvinte, un cod mai scurt înseamnă mai puține date pentru procesarea limbilor, ceea ce îmbunătățește în cele din urmă viteza site-ului dvs. WordPress. Minimizarea codului se poate face manual sau puteți utiliza un instrument online gratuit, cum ar fi MinifyCode. Deși cele mai bine codate teme și plugin-uri WordPress vor fi deja minificate, merită să verificați dublu dacă și personalizările dvs. sunt.

5. Examinați-vă pluginurile

Examinați și eliminați pluginurile

O parte din ceea ce face ca WordPress să fie atât de atrăgător este marea varietate de plugin-uri disponibile pentru a personaliza site-ul dvs. web. Până la urmă, chiar și WooCommerce este un plugin. Cu toate acestea, doar pentru că există o mulțime de plugin-uri disponibile, nu înseamnă că ar trebui să le folosiți pe toate.

WordPress este open source, ceea ce înseamnă că oricine poate crea noi opțiuni de personalizare, teme sau pluginuri. Și există o tonă acolo, ceea ce este minunat. Pentru aproape orice funcționalitate pe care doriți să o adăugați la magazin, există un plugin care îl poate face. Cu toate acestea, unii proprietari de web merg la extreme, instalând orice plugin pe care ei cred că ar putea fi cel mai mic.

Deși un număr rezonabil de pluginuri nu ar trebui să afecteze viteza site-ului dvs., există câteva avertismente.

  • Calitatea codului pluginului: Utilizarea unui singur plugin slab codificat poate duce la stoparea site-ului dvs. web. De exemplu, este posibil ca gazdele web să nu permită utilizatorilor să instaleze popularul plugin de verificare a legăturilor rupt, deoarece creează un număr copleșitor de solicitări HTTP. Plugin-urile sunt, de asemenea, software terță parte – ceea ce înseamnă că pot avea coduri extinse sau chiar riscuri de securitate de care poate nu știți. Încercați să găsiți recenzii pentru un plugin sau să le testați pe un mediu de înscenare înainte de a instala pe site-ul principal.
  • Duplicați funcțiile pluginului: Utilizarea mai multor pluginuri care servesc aceluiași scop poate crea conflicte, încetinind astfel site-ul. De exemplu, nu aveți nevoie de două plugin-uri glisante instalate pe site-ul dvs. web. Dacă utilizați glisiere, alege doar unul. În aceeași linie, dacă ați instalat deja JetPack, poate nu este necesar să instalați și un alt plugin de analiză (deoarece statisticile site-ului sunt una dintre multele funcții puternice ale JetPack).
  • Dimensiunea pluginului: Instalarea unui set de plugin-uri mari sau cu resurse mari (cum ar fi un constructor de pagini, un slider premium, comerț electronic, chat live și un forum al comunității) poate cauza probleme. În mod similar, utilizarea extremă a plugin-urilor poate cauza umflarea site-ului. Ai doar atâta loc în baza de date.

Până la urmă, utilizați ceea ce aveți nevoie și scăpați de orice pluginuri pe care nu le aveți. Dacă doriți să extindeți funcționalitatea magazinului dvs. WooCommerce, luați timpul pentru a lua în considerare cu atenție noile pluginuri (sau posibilitatea unor funcții dezvoltate personalizat) pentru a asigura o viteză și o funcționalitate bună.

Sfaturi de ambalare pentru a optimiza WooCommerce

Implementarea WooCommerce pe site-ul dvs. WordPress este un mare pas către derularea unui magazin de succes de comerț electronic. Cu toate acestea, indiferent de cât de mare este platforma dvs., nu poate face totul singur. Asta înseamnă că trebuie să optimizați WooCommerce și alte elemente ale site-ului în mod corespunzător, pentru a oferi cea mai bună experiență pentru client sau audiența dvs..

Aveți alte sfaturi pentru a optimiza WooCommerce? Sau o întrebare despre propriul magazin WooCommerce? Nu ezitați să lăsați o notă mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me