Fiecare instalare WordPress folosește o singură bază de date pentru stocarea postărilor, paginilor, meniurilor, a utilizatorilor de legături, comentarii – în esență toate formele de date textuale și criptate. Cu toate acestea, lucrurile pe care le încărcați prin Media Uploader, cum ar fi imagini, MP3-uri, videoclipuri și alte fișiere nu sunt stocate în baza de date. Acestea sunt stocate în folderul „wp_content”. Pe măsură ce trece timpul, baza de date WordPress crește ca dimensiune și generează date despre gunoi care au umflat baza de date WordPress, făcând-o mai lentă.


De ce să optimizați baza de date WordPress?

Economii de spațiu

Menținerea și optimizarea bazei de date WordPress este o sarcină importantă și nu trebuie subminată.

Închide, ia acum o copie de rezervă

Înainte de a continua, vă rugăm să luați o copie de rezervă a bazei de date WordPress. Dacă este posibil, asigurați-vă că baza de date de rezervă funcționează. După ce creați backup, pur și simplu editați fișierul config.php (prezent în directorul rădăcină WordPress) pentru a utiliza baza de date de rezervă și asigurați-vă că totul rulează corect.

O bază de date mică și optimizată are performanțe mult mai rapide în comparație cu una mare, înfundată. Baza de date mai mică implică un răspuns mai rapid la întrebările bazei de date făcute de WordPress, ceea ce la rândul său face ca site-ul dvs. WordPress să funcționeze mai rapid – nu doar pentru vizitatori, ci și pentru cei care scriu și actualizează postări.

Ce este „Datele de gunoi”?

Termenul „date despre gunoi” este folosit pentru a semnifica informațiile care nu trebuie să fie prezente în baza de date. Exemple de astfel de date privind gunoiul ar include:

  • Comentarii în coada de spam
  • Comentarii neaprobate
  • Revizuiri post
  • Elemente șterse, cum ar fi postări și pagini

Comentarii spam

Dintre acestea, comentariile spam și revizuirile post afectează cel mai mult baza de date. Dacă site-ul dvs. are un număr moderat de vizitatori și are comentarii activate, atunci sunteți siguri, veți vedea o mulțime de comentarii spam. Akismet va filtra automat spamul și îl va pune în coada de spam. Cu toate acestea, comentariile sunt încă prezente în baza de date! Și chiar nu ai niciun folos pentru ei.

Optimizarea bazei de date

Statistici de pre-optimizare

În ceea ce privește revizuirile post – este o chestiune puțin diferită. În timp ce scrieți o postare, de fiecare dată când apăsați butonul „Salvați proiectul”, o revizuire a postării este creată și salvată. În special pentru articole lungi, îl scrii câte o parte și economisește din când în când. Imaginați-vă că dimensiunea totală a articolului dvs. este de 50 KB și îl economisiți spunând de 10 ori. Acesta este spațiul de 500 de kilograme consumat în baza de date, care în realitate ar trebui să consume 50KB. Acesta este 450KB de spațiu pierdut pe articol lung. Acum imaginați-vă că aveți 100 de articole atât de lungi pe site-ul dvs. Acesta este 45.000 KB sau 45 MB spațiu pierdut în baza de date WordPress!

Cum să optimizați baza de date WordPress?

Locația meniului

WP-Optimize este un plugin excelent care vă ajută să curățați și să optimizați baza de date WordPress. Am testat pluginul cu WordPress 3.6.1 și am găsit că funcționează perfect! Instalați și activați pluginul și navigați la prezentul principal din bara laterală din stânga în tabloul de bord al administratorului.

Apoi, verificați toate opțiunile (consultați imaginea „Statistici de pre-optimizare”) și apăsați butonul „Procesare”. Acest lucru poate dura un minut în funcție de dimensiunea bazei de date și a serverului. Probabil ar trebui să dureze mai mult timp într-un server de hosting comun. După finalizarea optimizării, ar trebui să obțineți un raport detaliat al valorilor care au fost eliminate din baza de date. Iată un exemplu:

Economii totale

Astfel, cu WP-Optimize, am economisit 16,98 MB – adică 53,31% din dimensiunea totală a bazei de date salvate!

Descarcă WP-Optimize

Alte trucuri misto

De asemenea, puteți dezactiva funcția de revizuire post complet. Cu toate acestea, recomand cu fermitate, deoarece creează mai multe probleme decât soluții. Dacă doriți să îl dezactivați, introduceți acest cod în fișierul dvs. wp-config.php:

define ('WP_POST_REVISIONS', FALSE);

Un alt mod eficient de a trata bazele de date voluminoase este de a goli automat coșul de gunoi, la intervale regulate. Următoarea linie de cod va curăța automat toate articolele de gunoi la fiecare 10 zile. Adăugați-l la fișierul dvs. wp-config.php:

define ('EMPTY_TRASH_DAYS', 10);

Puteți schimba 10 în orice număr de zile doriți. Totuși, această valoare trebuie să fie mai mare de 0.

Astfel, am învățat cum să optimizăm o bază de date WordPress cu doar câteva clicuri ale mouse-ului. Ce plugin folosești pentru a-ți optimiza baza de date WordPress? Mai bine, postează unele dintre statistici aici odată ce executați acest plugin pentru prima dată!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me