Cum să optimizați barele laterale WordPress pentru un trafic și conversii mai bune

Cum să optimizați barele laterale WordPress pentru un trafic și conversii mai bune

Luarea timpului pentru a optimiza barele laterale WordPress pe site-ul dvs. pentru un trafic și conversii mai bune ar trebui să fie una dintre prioritățile voastre, pe lângă crearea de conținut convingător pentru a atrage cititori noi. Barele laterale sunt adesea neglijate, deoarece nu reușim să înțelegem adevărata lor funcție. Le considerăm simple accesorii pentru pagini web și postări. Astfel, nu vedem barele noastre laterale ca un instrument puternic pentru o bună implicare a utilizatorilor.


În acest articol, discut pe scurt pentru ce sunt barele laterale și elementele comune. Vă voi prezenta, de asemenea, câteva sfaturi pentru optimizarea barelor laterale pentru o implicare bună a utilizatorului, care poate duce la un trafic și conversii mai bune.

Adevărata funcție a barelor laterale WordPress

Barele laterale WordPress arată alte informații decât conținutul principal dintr-o pagină web dată. Aceste spații limitate se găsesc pe una sau ambele părți ale unei pagini și oferă o casă pentru widget-uri care afișează reclamele noastre, meniul de navigare, calendarul, postările recente etc..

Optimizați Sidebars WordPress - Alegerea widget-urilor

Ce widget-uri din bara laterală sunt relevante pentru conținutul principal?

Cu toate acestea, în ciuda spațiului limitat, mulți utilizatori tind să completeze barele laterale cu cât mai multe widget-uri. Unul dintre motive este acela de a adapta utilizatorii site-ului nevoile și preferințele diverse. Astfel, un manager de site poate dori ca aceste widget-uri să fie disponibile doar în cazul în care un cititor are nevoie de ele. Mai mult, acesta este cel mai convenabil mod de a face. La final, pagina pare supraaglomerată. Utilizatorii se pot simți copleșiți de prea multe informații sau chiar pot interpreta site-ul drept „spammy”. Rezultatul este adesea negativ – utilizatorii pleacă și nu se mai întorc.

Această situație ilustrează modul în care barele laterale WordPress au devenit una dintre cele mai neglijate părți ale unei pagini web. Prin urmare, îți este dor de adevărata lor funcție. Aceasta înseamnă să deținem doar widget-urile cele mai relevante pentru conținutul principal, care, în schimb, ajută la creșterea implicării utilizatorilor. Știm cu toții că o implicare bună a utilizatorilor se traduce prin creștere a traficului și șanse mai bune de conversie.

Pentru a fi sigur că nu pierzi publicul și că profiți de barele laterale, iată câteva sfaturi ușoare pentru a optimiza barele laterale WordPress pe site-ul tău.

1. Limita numărului de widget-uri afișate

Faceți timp pentru a decide ce widget-uri ar trebui să puneți în barele laterale. Poate fi puțin dificil, știu. Cu atât de multe widget-uri WordPress disponibile, s-ar putea să fiți tentat să adăugați cât mai multe în barele laterale. Da, este cel mai convenabil mod de a face. Crezi că nu va face niciun rău, dar ai vizitat o pagină de blog care are mai multe reclame, text și widgeturi implicite înghesuite în bara laterală? Dacă da, cum a fost experiența? Eu însumi găsesc pagini cu aspect aglomerat destul de copleșitor. Prefer o pagină ceva mai puțin complicată de privit, evidențiază astfel conținutul principal; și sub-conținutul este totuși la locul lor și ușor accesibil fără a fi prea obturator.

Pentru a vă ajuta să decideți ce să plasați în barele laterale, poate este bine să vă uitați la unele dintre cele mai populare site-uri și să observați ce widgeturi au în comun. Exact asta am făcut. M-am uitat la aproximativ 75 de site-uri web și am aflat că 43 dintre acestea care aveau bare laterale în paginile de blog foloseau în mod obișnuit următoarele widget-uri.

Widget-uri comune pentru bara laterală WordPress

 1. Newsletter Opt-in Widget
 2. Meniu de navigare legături interne
 3. Publicitate
 4. Pictograme de social media
 5. Postări populare / în trend
 6. Categorii
 7. Postări recente / recente
 8. Formular de căutare
 9. Despre
 10. postări asemănatoare

Desigur, puteți să vă abateți de la practica obișnuită, deoarece ceea ce este important este să luați o decizie pe baza unor considerații atente a ceea ce au nevoie de paginile dvs..

Important: asigurați-vă că widget-urile nu sunt redundante

Studiați cu atenție ce înseamnă fiecare widget pentru a vă asigura că funcțiile sale sunt unice. Nu aveți nevoie de 5 widget-uri sociale diferite pentru că fiecare arată ușor diferit. Unul este suficient.

Utilizați alte zone gata pentru widget (cum ar fi antetul sau subsolul)

În acest fel, nu vă saturați widget-urile în barele laterale. De asemenea, este posibil să doriți ca unul sau două widget-uri importante să apară simultan în barele laterale, antet și subsol. Utilizatorii le pot accesa cu ușurință oriunde s-ar afla pe pagină. În caz contrar, puteți avea acele widget-uri importante fixate, lipicioase și plutitoare. Mai multe despre asta mai târziu.

Luați în considerare dispozitivele pe care audiența dvs. le utilizează

Majoritatea utilizatorilor web preferă navigarea prin dispozitivele mobile. Vreți să vă asigurați că paginile dvs. nu sunt supraaglomerate de widget-uri de pe micile ecrane ale dispozitivelor mobile. Deși cele mai bune teme WordPress ar trebui să răspundă pe deplin, puteți utiliza întotdeauna instrumentele de dezvoltare ale browserului dvs. web (aici este aici Ghidul Chrome) sau un instrument premium cum ar fi CrossBrowserTesting pentru a vizualiza și testa site-ul dvs. Astfel puteți fi sigur că optimizați barele laterale WordPress pe dimensiunile obișnuite ale ecranului.

Optimizați Sidebars WordPress - Limitați widget-uri

Nu doriți să faceți ca paginile dvs. să fie supraaglomerate, introducând prea multe widget-uri în bara laterală.

2. Personalizați bare laterale pe pagină sau post

Pentru a reitera, relevanța este esențială (atunci când optimizați barele laterale WordPress, precum și când vine vorba de aproape toate celelalte aspecte ale site-ului dvs.). Care dintre widget-urile alese sunt relevante pentru o anumită pagină sau postare? Ei ar trebui să fie singurii care să apară. De exemplu, nu toate paginile trebuie să arate widgetul postării recente; nu toate postările trebuie să arate bio-ul unui anumit autor; și poate că toate paginile ar trebui să conțină opțiunea dvs. de e-mail.

3. Utilizați Widgeturi plutitoare

Încercați acele widget-uri importante (sau chiar o întreagă bară laterală) să vă urmeze utilizatorii în timp ce defilează în sus și în jos pe pagină. Aceste widget-uri fixe, lipicioase și plutitoare facilitează utilizatorilor să ia măsuri ori de câte ori simt nevoia. Ei pot face acest lucru indiferent de locul în care se află. Nu mai derulați până la bara laterală sau în jos pentru subsol pentru a obține o reținere a acelor widgeturi cu care au nevoie să interacționeze.

În zilele noastre, majoritatea paginilor de pe blog au widget-uri fixe, în mare parte legături de social media și bare de navigare. De asemenea, puteți transforma widget-urile plutitoare în butoane de apel la acțiune, aruncându-le într-un colț al unei pagini. Trebuie doar să adăugați o diapozitivă sau o animație pop-up pe clic (în loc să le faceți pop-up pe cont propriu pe conținutul principal).

Realizează-ți obiectivul de a-ți optimiza barele laterale WordPress în mod eficient

Acum că ați învățat unele dintre modalitățile de a vă optimiza barele laterale WordPress, să ne uităm la lucrurile pe care trebuie să le dețineți și să le faceți pentru a le realiza.

Pasul 1: Înțelegeți ce vor clienții dvs. și nevoile dvs. de afaceri

Înțelegeți ce caută vizitatorii site-ului dvs. și știți că aveți ceea ce caută. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că barele laterale le ghidează în timp ce explorează site-urile dvs. web pentru informațiile sau produsele de care au nevoie. Nu doriți altfel să le alungați.

Pasul 2: alegeți cele mai bune instrumente pentru a crea un site web extrem de implicat

Alegeți pluginuri care vă vor ajuta să economisiți timp proiectând și programând fiecare parte a site-ului dvs. web, inclusiv barele laterale. Deși cu siguranță puteți crește un dezvoltator pentru a crea ceva personalizat, există deja tone de opțiuni excelente. Dintr-o gamă largă de plugin-uri disponibile în depozitul WordPress puteți alege ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Există plugin-uri dedicate administrării barelor și widget-urilor dvs. WordPress, cu mai puțin lucru de codificare sau deloc.

Opțiuni widget WordPress Plugin

De exemplu, un plugin numit Opțiuni pentru widget, care este disponibil gratuit în depozitul WordPress, vă permite să efectuați atât sarcini simple și complexe de gestionare a widgeturilor – de la controlul vizibilității (restricții de pagină, postare, dispozitive și utilizator), stil, animare, până la suport pentru constructor de pagini.

Optimizați Sidebars WordPress - Ascundeți sau afișați widget-uri

Ascundeți sau afișați cu ușurință un widget pe oricare dintre paginile dvs. WordPress.

Una dintre principalele caracteristici ale Opțiunilor Widget este controlul său de vizibilitate a widget-urilor în pagini și postări. Cu această caracteristică, puteți limita numărul de widget-uri afișate doar la cele relevante, personalizând astfel barele laterale pe pagină sau postare. În plus, acest plugin gratuit controlează vizibilitatea widget-urilor pe tip de dispozitiv – mobil, tabletă sau desktop. Acest lucru este foarte util atunci când trebuie să controlați numărul de widget-uri care să apară pe micile ecrane ale dispozitivelor mobile.

Pentru funcții (și suport) mai puternice, luați în considerare actualizarea la Opțiuni widget Premium. Aceasta include opțiuni suplimentare pentru stilul widget-urilor, widget-uri lipicioase, memorie în cache, link-uri de widget personalizate, opțiuni de permisiuni și multe altele.

De ce ar trebui să folosiți o bară laterală și un plugin de gestionare a widget-urilor? pentru că întreprinderi ar trebui să ia în serios crearea de conținut și promovarea produselor. Proiectarea unui site web în ton cu vizitatorii site-urilor de branding este una dintre prioritățile dvs. Trebuie să găsești o modalitate de a-ți îndeplini obiectivul de a furniza site-uri de înaltă implicare eficient în termeni și bani.

Există o mulțime de plugin-uri WordPress disponibile contra cost sau gratuit, iar cele mai multe dintre ele sunt concepute pentru a vă permite să vă gestionați site-urile WordPress cu mai puține lucrări de codare sau deloc. Au dispărut zilele în care trebuie să petreci ore lungi de programare fiecare o parte din site-urile dvs. web. Mai mult decât atât, pluginurile cu un singur sau doar un număr limitat de funcții sunt scoase; plugin-urile în unul sunt conectate. Se datorează faptului că utilizarea acestor tipuri de plugin-uri înseamnă să cheltuiți mai puțini bani și să nu comutați de la un plugin la altul. Așadar, utilizarea unui singur plugin pentru optimizarea barelor laterale WordPress pe întregul site merită foarte mult.

Pasul 3: alegeți un aspect pentru funcționalitate și stil

Oamenii își doresc cel mai simplu și rapid mod de a obține informațiile de care au nevoie. În ceea ce privește barele laterale, indiferent dacă alegeți o bară cu 2 laturi, o bară cu o singură parte sau un aspect fără bară laterală, luați în considerare modul în care o astfel de alegere va afecta funcționalitatea generală a paginilor dvs. Nu uitați, barele laterale ar trebui să ajute utilizatorii site-ului să se angajeze. În cazul în care optați pentru un aspect fără bară laterală, asigurați-vă că plasați aceste widget-uri cu atenție, astfel încât să vă ajute utilizatorii să vă exploreze cu ușurință site-ul.

Cuvinte finale despre cum să optimizați barele laterale WordPress

Multumesc pentru citit! Sper că acest articol ajută la realizarea faptului că barele WordPress nu sunt doar accesorii la paginile noastre web. Acestea joacă un rol esențial în obținerea unui trafic și conversii mai bune.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map