Prima dată când am instalat un blog WordPress, aproape că mi-am scos părul. Procesul a fost ușor de urmat, dar de fiecare dată când ajungeam la final, aveam o eroare și, la fel ca multe alte erori, nu a spus niciodată ce nu este corect. Mai târziu, după ce au consultat cu gazda mea web și au făcut mult zgomot în această privință, mi-au informat că un câine fără stăpân mi-a mâncat dosarul .htacess. Așa că am redenumit fișierul afectat și cine, am instalat primul meu blog WordPress vreodată!


Nu era nimic mare. Heck, cine glumesc? Sentimentul de realizare care a venit odată cu prima instalare a fost ca nimeni altul. În primul rând, am fost multumit că instalarea a avut succes în cele din urmă. În al doilea rând, am fost încântat că am făcut un pas important către visul meu de a deține o afacere online. De atunci, am instalat nenumărate instanțe de WordPress atât pe serverele web cât și pe calculatoare.

Cu condiția să știți ce faceți, să instalați sau mai degrabă să lansați un blog găzduit de dvs., ar trebui să dureze mai puțin de cincisprezece minute. Este o muncă ușoară, pe care o poate face oricine. Dacă sunteți încântat și sunteți gata să lansați primul dvs. blog, permiteți-le să bifează cronometrele și să finalizați acest lucru. Bucurați-vă și nu uitați să vă împărtășiți gândurile în comentarii, așteptăm întotdeauna feedback-ul dvs..

De ce ai nevoie

În primul rând, să ne uităm la ce veți avea nevoie. Veți avea nevoie de un pachet de găzduire web. Un blog WordPress găzduit spre deosebire de un blog gratuit (de exemplu, numele tău.wordpress.com) necesită un server web. Aici veți instala platforma WordPress. Următorul nume este numele dvs. de domeniu. Aceasta este identitatea blogului tău. Este adresa virtuală a blogului dvs. pe web (URL-ul). Este necesară o anumită formă de plată pentru aceste două elemente esențiale. Nu uitați doar că acestea sunt plăți recurente lunare sau anuale, deci asigurați-vă că bugetul corespunde.

Și în sfârșit, veți avea nevoie de aproximativ cincisprezece (15) minute din timpul dvs. pentru a instala scriptul WordPress și personaliza blogul cu o nouă temă și câteva plugin-uri. Abia așteptați să începeți …

Alegerea Gazduirii WordPress Perfect

În primul rând, să facem ca blogul tău WordPress să fie găzduit de o casă frumoasă și confortabilă. Din nou, dacă nu dețineți servere web, va trebui să închiriați spațiu pentru server. Am abordat acest subiect de multe ori în trecut aici, aici și aici, dar dacă nu ați văzut niciodată aceste postări, iată un rezumat rapid al factorilor de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți găzduirea web potrivită pentru blogul dvs. WordPress :

  • Cost: Nu mergeți întotdeauna pentru cea mai ieftină ofertă de pe piață. În același timp, nu plătiți pentru funcțiile de care nu aveți nevoie acum sau în viitorul apropiat. A plăti pentru ceea ce aveți nevoie înseamnă că trebuie să cunoașteți în prealabil cerințele blogului dvs. self-hosting WordPress. Gazdele web, cum ar fi WPEngine, Bluehost, GoDaddy și HostMonster au câteva prețuri excelente, chiar și pentru găzduirea WordPress administrată. În plus, dacă îi prindeți pe unul dintre ei cu bună dispoziție, puteți profita de reduceri și cupoane generoase pentru a reduce costurile de găzduire web (consultați pagina noastră cupoane WordPress pentru a vedea unele dintre cele mai recente oferte ale gazdelor). Începeți mic sau în funcție de nevoile site-ului dvs. web și scalați în sus sau în jos în consecință. Nu jucați ieftin cu afacerea dvs. online, dar nu lăsați o afacere să vă încurce.
  • Caracteristici & Performanţă: Vrei să fii cu o gazdă web care „… garantează timpi, servere super-rapide, lățime de bandă [nelimitată] și suficient spațiu pe disc pentru a răspunde nevoilor tale.” Dar cât de mult este suficient? Majoritatea gazdelor web furnizează spațiu pe disc fără contor, lățime de bandă nelimitată și subdomenii nelimitate, printre alte funcții. Ca bază, totuși, în valoare de 5 GB lățime de bandă pe lună și 5 GB spațiu pe disc ar trebui să fie suficiente pentru majoritatea oamenilor. Alte caracteristici de care trebuie să țineți cont includ domenii addon, servicii de rezervă, e-mail și suport pentru scripturi, printre altele. Jetpack este dotat cu o caracteristică excelentă, care vă trimite alerte prin e-mail de fiecare dată când site-ul dvs. se reduce. Dacă începeți să primiți o mulțime de aceste alerte, ar trebui să luați în considerare schimbarea gazdei web sau actualizarea la un plan de găzduire superior.
  • Calitatea asistenței pentru clienți: Asistența pentru clienți vine în al doilea rând. Dacă îți iubești clienții (și cine nu), întotdeauna vrei să păstrezi un zâmbet pe fețele lor. Desigur, există clienți pe care trebuie să îi dai cu piciorul în picioare cât mai repede, dar nu este ideea. Gazda web pe care o alegeți pentru blog-ul dvs. self-gazduit WordPress ar trebui să aibă o reputație bună pentru asistența clienților. Nu doriți ca vizitatorii dvs. să vadă erori, deoarece îngrijirea clienților gazdă nu poate rezolva suficient de repede o problemă aleatorie. Recenziile de pe internet vă vor spune repede dacă furnizorul dvs. de găzduire WordPress alege alegerea valorii asistenței clienților.

Aici, la WPExplorer, iubim și prețuim absolut toți cititorii noștri. De asemenea, iubim și folosim WPEngine – o gazdă WordPress administrată de rang înalt -, dar în scopul acestui tutorial, aleg Bluehost pentru că este de încredere, vine cu o mulțime de funcții extraordinare, iar asistența pentru clienți este pur și simplu uimitoare..

Cu toate acestea, găzduirea web este doar o parte a ecuației. De asemenea, veți avea nevoie de un nume de domeniu pentru ca clienții, prietenii și familia să își poată găsi blogul WordPress pe web.

Alegerea numelui de domeniu perfect

Acum, că ne-am stabilit pe o casă confortabilă pentru blogul dvs. WordPress, singurul lucru de care avem nevoie este o adresă, deci în sfârșit, veți avea o adresă URL pentru cărțile de vizită oamenii îți pot găsi afacerea. Numele dvs. de domeniu poate fi orice vă place. Poate fi numele tău, o combinație între numele tău și băutura ta preferată, numele produsului tău cu o mică răsucire – orice! Am văzut pe web câteva domenii amuzante, dar aceasta este povestea pentru o altă zi.

Apropo, un nume de domeniu este ceva precum facebook.com sau youtube.com în cazul în care ai capul în nori. De obicei costă aproximativ 10 dolari de dolari pe an și puteți obține întotdeauna un domeniu gratuit atunci când vă înscrieți cu Bluehost. Multe alte gazde web oferă un domeniu gratuit, deci nu vă simțiți limitați în această privință.

Puteți alege să vă înregistrați numele de domeniu cu gazda dvs. web sau cu un partener de registru de domenii, cum ar fi Namecheap (îmi înregistrez domeniile mele aici) sau GoDaddy, printre altele. Indiferent dacă vă înregistrați un domeniu la un registrator sau o gazdă web, nu vă lăsați mintea să rătăcească, vă voi spune exact ce să faceți pentru a indica domeniul pe blogul dvs. WordPress în câteva minute. Dar mai întâi să luăm a selfie respingeți și apoi configurați-vă contul de găzduire web.

Configurarea unui cont de gazduire web

Pentru a deschide un cont de găzduire web, veți avea nevoie de un nume de domeniu. Dacă doriți să vă înregistrați la un registrator de domenii precum al dvs., mergeți la Namecheap sau oriunde și faceți-l. Este un proces simplu și simplu, nu aștept să vă confruntați cu probleme. Dacă doriți să obțineți un domeniu gratuit (gratuit timp de cel puțin un an), accesați Bluehost și faceți clic pe butonul verde „începeți acum” din centrul paginii de pornire.

Bluehost

Acest lucru ar trebui să vă ducă la pagina de înscriere, unde puteți alege pachetul dvs. de găzduire web. În momentul scrierii, există trei pachete disponibile: starter la 3,95 USD pe lună, plus la 6,95 USD pe lună și business pro la 14,95 USD pe lună:

selectați-dvs. plan

Rețineți că acestea sunt prețuri promoționale doar pentru primul termen (acesta este cât de mult funcționează orice reducere de hosting). După primul mandat, prețurile se reînnoiesc la tarifele obișnuite. Totuși, acesta este un hosting foarte accesibil și este perfect pentru oricine abia începe.

Dacă vă înregistrați domeniile la un registrator, spre deosebire de gazda dvs. web, va trebui să ajustați informațiile serverului dvs. de nume (DNS). Dacă achiziționați pachetul dvs. de găzduire de la Bluehost, va trebui să adăugați ns1.bluehost.com și ns2.bluehost.com la înregistrările serverului dvs. de nume. Nu este prea complicat, dar nu ezitați să contactați registratorul dvs. de domeniu sau să căutați întrebările lor frecvente dacă aveți nevoie de asistență.

De asemenea, după înregistrarea domeniului dvs., propagarea poate dura aproximativ 24 de ore. Nu ținem cont de acest moment în acest tutorial. Deci, dacă tocmai ați achiziționat domeniul dvs., trebuie să faceți o mică pauză de cafea ��

Din această cale, să trecem la pasul următor. Selectați un plan care să corespundă nevoilor dvs. Aceasta vă va conduce la o pagină în care veți adăuga sau alege numele de domeniu:

inscrie-te acum

Dacă doriți un domeniu gratuit, utilizați caseta din stânga. Dacă aveți deja un nume de domeniu, utilizați caseta din dreapta. Alegeți un domeniu unic, dar amintiți-vă că alegerea dvs. ar putea fi indisponibilă:

domeniu indisponibil

Dacă nu este disponibil, alegeți alt domeniu sau schimbați extensia .com la ceva de genul .org, .net sau .us printre altele. La sfârșitul zilei, veți obține întotdeauna un domeniu care vă place, așa că nu îl transpirați.

Faceți clic pe „Următorul” și trebuie să fiți dus la o altă pagină care colectează informațiile, detaliile pachetului și detaliile de facturare. Alegeți ce aveți nevoie, introduceți informațiile de facturare și faceți clic pe butonul verde „următor” din partea de jos. Bluehost vă permite să plătiți cu cardul de credit sau cu PayPal, deci sunteți bine acoperit aici. Continuați și completați plata.

Acum ce?

Conectați-vă în contul de e-mail și veți vedea un e-mail „Bun venit la Bluehost”. Acest e-mail inițial conține toate linkurile de care aveți nevoie pentru a începe. Vă puteți conecta la contul dvs. accesând https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin sau făcând clic pe oricare (sau unele) dintre linkurile din e-mailul de bun venit. Panoul dvs. de control (numit și panou c) ar trebui să arate astfel:

panou de control

Distracție, corect?

Instalarea blogului dvs. WordPress găzduit

În „Builders de site-uri web”, faceți clic pe pictograma WordPress. Partea distractivă abia începe. Noua filă care se deschide duce la Mojo Marketplace cu un clic Instalează. Trebuie doar să faceți clic pe butonul verde „Instalare” sau să alegeți „Importați” o instalare existentă a WordPress. Pentru cazul nostru, „Instalare” este.

În pagina următoare, selectați domeniul la care doriți să instalați blogul dvs. WordPress. Domeniul dvs. ar trebui să apară aici atât timp cât a fost înregistrat. Faceți clic pe „Verificați domeniul”. Așteptați cinci secunde. Bifați „Afișați opțiuni avansate” pentru a configura numele de utilizator și parola de administrare. Sunt de acord cu termenii și condițiile, apoi faceți clic pe „Instalare acum”. Așteptați câteva secunde sau mergeți să luați o cafea.

Reveniți și faceți clic pe butonul negru „Vizualizați acreditările” care apare pe un banner portocaliu din partea de sus a paginii. Aceasta deschide o altă pagină cu adresa URL a blogului dvs. și detaliile de conectare. Conectați-vă la blogul dvs. WordPress prin http://www.yourdomain.com/wp-admin. Înlocuiește youdomain.com cu numele de domeniu propriu, acum, după ce îl ai.

În mod implicit, noul dvs. blog WordPress găzduit prezintă cea mai recentă versiune a unei teme WordPress cunoscută sub numele de Douăzeci și paisprezece. Este o temă de bază și, dacă nu-ți place mash-up-ul verde-negru, mergi la Aspect -> Teme în meniul dvs. de administrator WordPress. De aici, faceți clic pe „Adăugare nou” pentru a alege dintre mii de teme gratuite disponibile pe WordPress.org.

Colecția noastră de teme gratuite este plină de teme minunate pe care le puteți utiliza pentru a îmbunătăți aspectul blogului dvs. Dar dacă sunteți în căutarea temei WordPress perfecte concepute pentru a se adapta nevoilor dvs., vă recomand Total Drag and Drop WordPress Theme.

În acest moment, am terminat foarte mult să configuram blogul dvs. WordPress și ar trebui să vă simțiți liberi să faceți orice doriți cu el. Mergi la Plugin-uri să activezi Akismet – un asasin letal de spam – și să instalezi orice tip de pluginuri care îți plac de pe social media, apartenență la pluginuri de comerț electronic și Admin doar pentru a menționa câteva.

Abia așteptați să publicați propriul dvs. conținut? Mergi la Mesaje -> Adăugare nou pentru a crea prima ta postare pe blog, Pagini -> Adăugare nou pentru a construi o nouă pagină (de exemplu, o scurtă Despre pagina cu o declarație de misiune) sau Media -> Adaugă nou  pentru a încărca fișiere audio, video sau imagine. Puteți încărca și fișiere descărcabile, așa că nu ezitați să împărtășiți gratuit eBookul PDF. Mărimea implicită a încărcării fișierului este limitată la 50 MB, dar puteți schimba acest lucru ușor adăugând câteva linii de cod la un fișier PHP. Cu toate acestea, nu vă faceți griji în acest moment, veți afla toate despre asta aici la timp.

Tabloul de bord WordPress este frumos și ușor de utilizat și, chiar dacă ești începător (greenhorn per se), ar trebui să te distrezi foarte bine la crearea cu WordPress. Amintiți-vă întotdeauna să vă deconectați de pe site-ul dvs. de fiecare dată. Mai presus de orice altceva, distrează-te cât poți.

Mai multe resurse

Unele dintre articolele următoare m-au inspirat, așa că, dacă doriți să citiți mai multe despre crearea unui blog WordPress găzduit de sine stătător, nu pot să mă gândesc la resurse mai bune:

Dacă alergați într-un blocaj

Se întâmplă, cu toții greșim. Așadar, doar în cazul în care întâmpinați probleme pe parcurs, iată o serie de legături utile cu sfaturi grozave pentru rookies, blogul dvs. și chiar SEO. Și, desigur, există mai multe informații utile pe blogul nostru (folosiți doar acea casetă de căutare obraznică din titlu pentru a găsi ceea ce aveți nevoie).

  • Nou pentru WordPress? Evitați aceste 10 greșeli nebunești
  • 15 Erori comune de WordPress cu soluții
  • 15 greșeli WordPress de evitat cu orice preț
  • Post Series: Greșeli comune SEO la fața locului
  • Post Series: Cum să vă încurcați blogul dvs. WordPress în 10 pași simpli

Concluzie

Ce am lăsat afară? Mmmh, nu mă pot gândi la nimic în acest moment. Este aproximativ 16:00 aici și „Party The Pain Away” de Tech N9ne joacă în fundal. Am rămas fără cafea, ceea ce înseamnă că trebuie să cobor la etaj. Până data viitoare, să vorbim în secțiunea de comentarii de mai jos. Adios și God Speed ​​prieteni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me