Cum să începeți o afacere bazată pe WordPress

Este posibil să construiești o afacere de succes în jurul WordPress astăzi? Răspunsul scurt este da. În 2020, există milioane de freelanceri care își câștigă viața online – iar mulți dintre ei au afaceri pe care le-au creat în jurul WordPress. Există motive solide pentru acest lucru:


 • WordPress continuă să crească ca o platformă de publicare simplă și versatilă și nu arată semne de încetinire. Aceasta înseamnă că platforma continuă să atragă noi utilizatori, ceea ce se traduce într-o cerere crescută de servicii conexe WordPress.
 • Puteți extinde și extinde funcționalitatea de bază a software-ului pentru a obține tot ce doriți prin pluginuri, teme și aplicații personalizate. Este mult mai mult decât o simplă platformă de blogging. Puteți construi orice tip de site web sau aplicație web complexă pe WordPress.
 • Oferă o intrare relativ ușoară (și, de obicei, mai ieftină) în lumea freelancing-ului online de la blogging, pentru a sprijini dezvoltarea wordpress sau alte câteva domenii. Pentru unele companii puteți începe cu cel puțin 500 USD.
 • Există o mulțime de resurse gratuite (și premium) pentru a vă ajuta să începeți rapid cu ideea dvs. de afaceri.

Toți acești factori fac din WordPress un traseu atractiv pentru persoanele care doresc să desfășoare activități independente.

Este într-adevăr Acea Uşor?

Nu totul este roz atunci când te aventurezi ca antreprenor WordPress. Este adevărat, puteți face un venit foarte confortabil din WordPress. Sute de oameni întreprinzători câștigă mii de dolari în fiecare an din mai multe afaceri legate de WordPress, dar este nevoie de multă muncă și de angajament pentru a atinge acel nivel de succes. Cei mai mulți antreprenori WordPress de succes au depus o muncă foarte mare pentru a ajunge la nivelul unui venit confortabil.

Postarea de astăzi este un ghid pentru începători pentru lansarea unei afaceri bazate pe WordPress de succes. Desigur, calea fiecărei persoane către succes în această afacere este diferită, dar nu poți să nu remarci numeroasele asemănări dintre poveștile personale ale unora dintre cei mai de succes antreprenori WordPress. Voi acoperi o parte din secțiunea „Do și nu”. Primii sunt însă pașii de bază:

1. Lansați un site web de afaceri

Lansați un site web de afaceri

Primul pas în lumea autonomă a WordPress este construirea unui site web de afaceri. Aici veți desfășura toată afacerea dvs., indiferent dacă vindeți produse, servicii, consultanță sau orice model de afaceri alegeți.

Site-ul dvs. web va fi, de asemenea, principalul instrument de marketing pentru afacerea dvs. Toate strategiile promoționale vor avea drept scop direcționarea potențialilor clienți către site-ul dvs. web, astfel încât să vă asigurați că arată aspectul și este ușor de utilizat. Concluzia este că site-ul dvs. web ar trebui să funcționeze și să aibă tot ceea ce vor căuta potențialii dvs. clienți.

Deci cum creezi un site web? În general, veți avea nevoie de următoarele.

Bună găzduire

Selectați un plan de găzduire bun, potrivit pentru afacerea dvs. Noi personal iubim și folosim găzduirea WordPress administrată de WP Engine pentru a rula WPExplorer. În opinia noastră, găzduirea administrată este cea mai bună opțiune – chiar dacă costă ceva mai mult decât găzduirea partajată standard (WP Engine începe de la 22,50 USD pe lună cu link-ul nostru), compania gazdă are grijă de optimizările de pe server pentru WordPress, precum și de actualizările de bază.

Cu toate acestea, dacă urmăriți cu adevărat bugetul de găzduire partajată este o alegere excelentă. De exemplu, găzduirea partajată Bluehost începe de la doar 2,95 USD pe lună. Rețineți doar că planurile pentru acest cost accesibil adesea nu pot gestiona o tonă de trafic de site, dar, deoarece tocmai ați început, cu siguranță va face treaba (și vă puteți mări planul mai târziu).

Numele de domeniu relevant

De asemenea, veți dori să alegeți un nume de domeniu bun. Lipiți-vă de evident. Dacă aveți un nume oficial de companie, folosiți-l (cum ar fi cum folosim pur și simplu WPExplorer.com). Sau puteți utiliza o variație a numelui și serviciului. De exemplu, dacă numele tău este Jessica și creezi un site web pentru serviciile de creare a conținutului, poate vrei să folosești ceva de genul „copywritingbyjessica” sau „jessicawritesforyou” – ai ideea.

Unele companii care fac uzină oferă un nume de domeniu gratuit pentru primul an (cu un nou plan). Însă, dacă cumpărați în mod separat domeniul dvs., asigurați-vă că utilizați un registrator de încredere și să adăugați protecția confidențialității (care vă păstrează informațiile de înregistrare private în bazele de date WHOIS și, de asemenea, vă pot ajuta să preveniți spa,). Ne plac Domeniile GoDaddy care sunt doar 4,99 USD pe an pentru un nou nume de domeniu (cu linkul nostru) și apoi 9,99 USD pe an pentru confidențialitate standard.

Tema WordPress profesională

Pentru designul site-ului dvs., asigurați-vă că alegeți o temă WordPress flexibilă de afaceri cu opțiuni de styling încorporate, de preferință de către un dezvoltator consacrat (în principal pentru a vă asigura că există actualizări viitoare). Dacă bugetul dvs. este limitat, nu vă faceți griji – există sute de teme gratuite disponibile WordPress.org. Doar căutați un termen pentru a restrânge selecția. Cu toate acestea, majoritatea temelor gratuite sunt limitate în funcționalitate și doresc să plătești pentru a debloca funcții.

Pentru mai multe funcții și asistență, puteți opta pentru a începe cu o temă premium. Simțim că tema noastră totală este cea mai bună. Cu peste 40 de demo-uri de pornire rapidă, funcții de personalizare încorporate, constructor de pagini drag and drop live, compatibilitate pentru plugin-uri populare și asistență pentru traducerile de limbi, este o temă fantastică pentru aproape orice site web.

Plugin-uri de bază

Ce plugin-uri instalați vor depinde de afacerea dvs. Cu toate acestea, există câteva plugin-uri esențiale pe care majoritatea site-urilor ar trebui să le instaleze. De exemplu:

 • SEO Yoast (care include pesmet, sitemap-uri etc.)
 • Google Site Kit (pentru analiză)
 • MailChimp Newsletter (sau alt sistem de newsletter)
 • Plugin de securitate și / sau backup pentru WordPress (dacă nu este o caracteristică a găzduirii dvs.)

Pe lângă pluginurile pe care le considerăm esențiale, poate doriți să adăugați încă câteva (din nou – în funcție de nevoile individuale). Dacă tema dvs. o cere, poate fi necesar să instalați un constructor de pagini (de exemplu, Tema totală include WP Bakery, iar tema gratuită Hello a fost proiectată special pentru Elementor). Sau dacă intenționați să adăugați un magazin online pe site-ul dvs., va fi necesar un plugin de comerț electronic (vă recomandăm cu încredere WooCommerce pentru magazinele complete sau Shopify dacă doriți să oferiți doar unul sau două produse).

Încercați doar să nu treceți peste bord cu plugin-uri sau să instalați plugin-uri cu funcționalitate duplicată (de exemplu, nu ar trebui să instalați două plugin-uri SEO). Acest lucru poate duce la conflicte de pluginuri care cauzează probleme pe site-ul dvs. (sau chiar pot sparge lucrurile complet).

Și în sfârșit – nu uitați că aceasta este pur și simplu o privire de ansamblu rapidă a pașilor. Pentru instrucțiuni mai detaliate, consultați ghidul nostru de configurare care acoperă setările de bază ale WordPress, instalarea temelor / pluginurilor și modul de creare a unei postări.

2. Colectați și organizați instrumente

Colectați și organizați instrumente esențiale

Aveți nevoie de câteva instrumente de bază pentru a vă facilita activitatea de freelancing. Ce instrumente de care aveți nevoie exact vor depinde de ce activitate vă derulați. Dar, în general, consider că aceste instrumente sunt indispensabile fiecărui freelancer WordPress indiferent de specializare:

Indiferent dacă vă specializați în dezvoltarea temelor sau consultanță de afaceri, aceste instrumente vă vor ușura viața prin simplificarea proceselor de afaceri.

În funcție de specialitatea dvs. de afaceri, există nenumărate alte instrumente de productivitate de care aveți nevoie pentru a realiza munca clientului. De exemplu, dacă aveți un inventar de gestionat, veți dori să utilizați software capabil să țină evidența a ceea ce este în stoc. Sau dacă oferiți servicii de întreținere WordPress, un instrument de management WordPress (cum ar fi MangeWP sau InfiniteWP) vă va fi de mare ajutor. Dar după cum am menționat deja, depinde cu adevărat de afacerea dvs..

3. Proiectați un flux de lucru

Proiectați un flux de lucru

Un flux de lucru simplificat este coloana vertebrală a unei freelanceri productive și de succes. Când începi doar cu proiectul tău de freelancing, vei face aproape totul de unul singur:

 • Achiziționarea clienților
 • Promovarea afacerii tale
 • Gestionarea și urmărirea proiectelor sau sarcinilor
 • Facturarea clienților și contabilitate
 • Plus orice alte procese specifice afacerii

După cum puteți vedea, cele mai multe dintre acestea vor fi sarcini administrative care vă pot bloca cu ușurință și vă vor lăsa cu mai puțin timp pentru a finaliza lucrările efective ale clientului. Există o mulțime de instrumente și servicii online care pot gestiona mai eficient sarcinile recurente, eliberându-vă astfel pentru a vă concentra asupra activității clientului. Vorbesc servicii de genul Mentă pentru urmărirea facturilor sau plăților și instrumente de gestionare a proiectelor precum cele menționate mai sus Trello și Asana.

Sau puteți lua în considerare pașii de externalizare în fluxul de lucru pentru a face mai mult timp pentru a face banii să funcționeze. Dacă vă puteți permite, externalizarea sarcinilor de afaceri va face, de asemenea, fluxul de lucru mai ușor și ușor de gestionat. Acest lucru vă lasă suficient timp pentru a vă atinge obiectivele clientului și pentru a vă concentra pe creșterea afacerii dvs. Examinați-vă fluxul de lucru la fiecare câteva săptămâni pentru a identifica blocajele și pentru a le îmbunătăți.

4. Promovează-ți afacerea

Anunțuri Google

În lumea freelancing, site-ul dvs. este afacerea dvs., astfel încât promovarea site-ului dvs. web este practic promovarea afacerii dvs. Dupa ce ai pus bazele afacerii tale, tu trebuie sa promovează-l.

Vindeți-vă abilitățile, produsele sau serviciile către potențiali clienți folosind fiecare instrument promoțional pe care îl puteți reuni. Multe sunt gratuite sau costuri extrem de mici.

 • Site-ul dvs. propriu: Profitați de traficul către site-ul dvs. Adăugarea în baruri de notificări sau pop-up este o modalitate excelentă de a direcționa traficul către paginile cheie de pe site-ul dvs. – în special paginile de destinație pentru produsele sau serviciile dvs..
 • Bloguri înrudite: Încercați mâna la postarea oaspeților. Va necesita timp și expertiză într-un anumit domeniu, dar este o modalitate (de multe ori) gratuită de a crea link-uri web către site-ul dvs. și de a vă promova.
 • Social Media: Social media marketing vă oferă o audiență și mai largă la care să promovați. Profitați de hashtag-uri, instrumente gratuite, precum TweetDeck sau investiți într-un instrument de automatizare a rețelelor de socializare precum Missinglettr. Acestea pot face ca administrarea aspectului social al afacerii dvs. să fie foarte simplă.
 • Contacte existente: Păstrați legătura cu clienții actuali / trecuți, contactele pe care le-ați întâlnit la evenimente de rețea, colaboratori precedenți – practic pe oricine ați putea adăuga la profilul dvs. de LinkedIn. Accesați-le direct (sau utilizați un buletin informativ segmentat) pentru a stimula interesul pentru ofertele dvs..
 • Anunțuri plătite: Dacă aveți bugetul, poate doriți să luați în considerare și publicitatea plătită prin motoarele de căutare Anunțuri Google sau Bing Ads. Va trebui să faceți un pic de cercetare în cuvinte cheie, dar anunțurile plătite pot fi de mare ajutor în generarea de oportunități.

Pe măsură ce baza dvs. de clienți crește și vă dezvoltați mai mult, puteți să vă reduceți la promoție, dar nu vă opriți niciodată cu adevărat. Majoritatea freelancerilor încep să se concentreze pe metode care rețin clienții precum buletine informative, oferte și postări pe blog.

5. Crește-ți afacerea

Crește-ți afacerea

După ce toate elementele de bază sunt în vigoare și veți asigura câțiva clienți, vă puteți gândi să vă extindeți afacerea.

În primul rând pe lista dvs. este să crești un flux de venituri recurente. Dacă aveți un set de referință pentru venitul dvs. în fiecare lună, vă puteți concentra pe crearea de noi fluxuri de venituri. Gândiți-vă la un serviciu de reținere pe care îl puteți oferi clienților. Sau un serviciu de întreținere lunar pentru a acoperi costurile serviciilor de rutină. Fără a vă asigura un flux de numerar constant, vă va fi greu să creșteți.

Ar putea adăuga membri la echipa ta. Puteți utiliza site-uri de locuri de muncă WordPress pentru a angaja personal cu normă întreagă sau pentru a găsi freelanceri pentru a da o mână atunci când aveți nevoie. Există, de asemenea, o mulțime de pluginuri pentru a vă gestiona echipa și puteți utiliza cu ușurință rolurile de utilizator WordPress pentru a limita accesul la diverse părți ale site-ului dvs..

Și după aceea poți continua să cauți mai multe modalități de a-ți extinde afacerea. În timp, s-ar putea să găsiți nișe noi la care să vă extindeți.

Bonus: o mică activitate nu face și nu are

Și acum, doar câteva sfaturi utile pentru a vă începe în direcția corectă. Ne concentrăm asupra afacerilor și freelancerilor WordPress, dar acestea se pot aplica cu adevărat la orice afacere bazată pe servicii online sau mici..

Nu preia parteneriate inutile

Ce vreau să spun aici este că nu căutați investiții externe atunci când începeți o afacere independentă pe WordPress. O afacere WordPress este una dintre cele mai ușor de lansat, deoarece este ieftină, indiferent de serviciul pe care doriți să îl oferiți. Așadar, nu este nevoie să îți semnezi o parte din afacerea ta.

Software-ul de bază care îți va dezvolta afacerea este gratuit și este îmbunătățit activ în fiecare zi. Și, în timp ce este posibil să găsiți mai multă valoare în resursele plătite, puteți utiliza cele gratuite de la început. Când afacerea începe să câștige bani, puteți prelua lucrurile cu o notă și să investiți în resurse de productivitate premium.

Realizați Promisiuni

Aveți disciplina pentru a respecta termenele și pentru a vă îndeplini promisiunile. Fii realist atunci când stabilești termene sau s-ar putea să pierzi clienți cât de repede le primești.

Nu luați mai multă muncă decât puteți face față

Când sunteți nou în materie de freelancing și aveți nevoie de venituri grave, poate fi tentant să spuneți da fiecărui client potențial. Cu toate acestea, acest lucru este riscant, deoarece reputația afacerii dvs. poate avea de suferit dacă nu reușiți să finalizați proiectele clientului din cauza prea multor lucrări. Asumați-vă proiecte pe care le puteți finaliza fără probleme și pe măsură ce crești, solicitați ajutorul forței de muncă externalizate.

Dobândiți noi abilități

Freelancingul este un efort solicitant și competitiv. Pentru a menține un avantaj, continuați să vă perfecționați abilitățile sau să adăugați altele noi. Mai mult, WordPress este mereu actualizat, așa că trebuie să fiți la curent cu aceste evoluții.


Este uimitor modul în care WordPress a schimbat viața a mii de oameni din întreaga lume și continuă să facă acest lucru. Sperăm că veți găsi aceste sfaturi utile dacă intenționați să începeți o afacere în jurul WordPress. Nu uitați, trebuie să continuați să învățați și să rămâneți motivați.

Aș dori să învăț și de la tine. Cum a fost experiența dvs. atunci când ați început o afacere WordPress? Aveți sfaturi de adăugat sau sfaturi de distribuit? Lasă un comentariu mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me