Cum să îmbunătățiți reputația site-ului dvs. WordPress chiar acum

Succesul general al site-ului dvs. web poate depinde complet de faptul că oamenii vă dau bătăi de seamă cu comentarii și comentarii proaste. Deși compania obișnuită nu are mii de recenzii Yelp proaste, am văzut de prea multe ori cum să nu răspundem corect la feedback poate provoca probleme pentru reputația viitoare.


În general, internetul nu este un loc în care să fiți timizi cu privire la cât de mare este afacerea dvs. În caz contrar, oamenii care nu sunt nemulțumiți de afacerea dvs. vor fi mai tare decât voi.

Nu este ușor să-ți creezi o reputație grozavă, dar cu puțin lucru, poți face asta. Și vă vom arăta cum să începeți astăzi.

1. Răspundeți la toate recenziile / comentariile despre marca dvs.

Utilizatorii fac comentarii despre site-ul, marca și compania dvs. de pe internet. Ignorarea acestor comentarii și recenzii face doar să pară că nu sunteți interesat de feedback.

Începând de astăzi, cele mai bune locuri pentru a căuta mențiuni ale mărcii dvs. includ:

  • Alerte Google (căutând articole și recenzii pe internet)
  • Stare de nervozitate (căutând tot Twitter și uitând comentarii la propria ta pagină)
  • Facebook (în principal pentru comentarii pe propria pagină)
  • Scheunat (Acest lucru este extrem de important dacă conduceți o afacere locală)

Recenziile blogului pot merge oricum, dar dacă aveți un program de afiliere sau de trimitere (vezi mai jos), vă puteți îmbunătăți șansele de a obține recenzii scrise bune. Cu toate acestea, evaluările și recenziile pe locuri precum Google și Yelp se întâmplă mai des atunci când oamenii sunt înnebuniți.

Dacă vedeți un comentariu bifat pe blogul dvs. sau o recenzie scârboasă pe Yelp, răspundeți de fiecare dată cu această formulă:

  • Scuze pentru inconveniente
  • Le mulțumesc pentru îngrijorare
  • Remediați problema corect (cu cupoane sau freebies)

Această metodă arată tuturor în viitor că sunteți o companie rezonabilă. Șansele sunt că recenzorul va fi văzut ca piulița.

2. Faceți extrem de ușor pentru clienții buni să scrie recenzii / comentarii

Incentivele și canalele de mesagerie potrivite vin aici. Același lucru este valabil și pentru sincronizare. De exemplu, poate sunteți agent imobiliar și doriți ca clienții dvs. din trecut să scrie recenzii bune pe pagina dvs. de afaceri Google.

Este esențial să trimiteți un e-mail la doar câteva zile după ce ați finalizat lucrarea. În felul acesta nu vor uita de el. Ar trebui să existe un link către pagina de recenzie, ceea ce face imposibilă încurcarea. De asemenea, este plăcut să includeți instrucțiuni și o scrisoare personalizată, astfel încât să se simtă obligați să scrie o recenzie.

De asemenea, stimulentele sunt utile, atât timp cât nu le spui că trebuie să scrie o recenzie bună.

Un mod ușor de a vă asigura că nu uitați niciodată să urmați clienții este cu ajutorul unui plugin. Dacă instalați o extensie de comerț electronic, cum ar fi E-mailuri de amintire WooCommerce, puteți automat să le automatizați amintirilor de recenzie către clienți pentru a ridica acele 5 stele!

3. Faceți-vă o autoritate în cadrul Comunității, atât online, cât și off

Puteți spune: „Este nevoie de un timp pentru a stabili un blog de autoritate sau un forum de voce online.”

Totuși, pur și simplu să ajungi la o expoziție comercială, să transmiți cărți și să arăți că ai vrea să faci parte activă a comunității este ceva ce poți face într-un weekend.

Prin urmare, finalizați o căutare rapidă pe Google pentru a localiza funcțiile industriei din zona dvs. Dacă vine unul, imprimați niște cărți de vizită și plecați! Dacă nu, găsiți un forum online care se referă, prezentați-vă și începeți să răspundeți și să puneți întrebări.

4. Afișați clienții / clienții din trecut și de ce vă iubesc

De la mărturii la logo-uri ale unor terți de la clienții trecuți, stabilirea faptului că ați lucrat cu alte companii (clienți potențial cunoscuți) este un impuls imens pentru orice afacere online.

În funcție de tema WordPress pe care o utilizați, adăugați o vitrină pentru clienți ar putea fi la fel de ușor și să inserați un nou modul. Cu tema Totală, puteți alege dintre grilele de imagine, caruselele și glisoarele, care pot fi ușor introduse și personalizate pe orice aspect al paginii (există chiar și o pagină de presă destul de îngrijită pe Promovează demonstrația folosind casete de pictograme).

5. Prezentări de premiere, fără importanță cât de mic

Premiile sunt imense pentru toate întreprinderile. Chiar și multe filme și emisiuni Broadway trăiesc și mor prin premiile pe care le primesc. Ce este interesant în privința premiilor este că sunt alcătuite de cineva. Puteți susține că unii sunt mai credibili decât alții, dar clienților și clienților le place să vadă că sunteți cel puțin recunoscuți pentru ceva.

Beneficiați de premiul inițial al calității J.D. Power and Associates pentru industria auto. Organizația acordă premiul după măsurarea problemelor în primele 90 de zile de proprietate. Mulți oameni văd asta ca un fel de glumă (deoarece 90 de zile este un timp atât de scurt pentru a deține o mașină). Cu toate acestea, fiecare câștigător al premiului este cel nebun. Așa cum ar trebui, întrucât este obligat să își îmbunătățească reputația.

6. Oferiți fiecare metodă de contact posibilă

Lăsați clienții să sune, să discute, să trimită un e-mail sau să trimită un porumbel transportator, dacă este posibil. Este de înțeles atunci când unele companii online nu pot gestiona apelurile telefonice. Dar cel puțin ar trebui să luați în considerare un panou de chat pentru interacțiuni rapide.

Din nou, pluginurile sunt o modalitate excelentă de a adăuga o funcționalitate suplimentară pe site-ul dvs. web. Ne place Formularul de contact 7 și WPForms pentru a crea un formular de contact personalizat. Sau puteți încerca unul dintre aceste pluginuri de chat live recomandate pentru a putea interacționa cu clientela dvs. în timp real.

7. Permiteți accesul ușor la tipărirea fină

Aceasta depinde de tipul de afacere pe care îl derulați. Dacă aveți un site de comerț electronic, acest punct este deosebit de important având în vedere numărul de pagini pe care le veți dedica tipăririi fine.

De exemplu, poate trebuie să scrieți un termen de serviciu și o politică de returnare. Ambele sunt ignorate de majoritatea clienților, dar unii vor face cumpărături doar după ce vor vedea că le ai pe ambele. Prin urmare, includeți linkuri clare în subsolul dvs. pentru un acces ușor.

8. Când faceți legătura, accesați pagini de destinație

Vindeți produse sau servicii prin intermediul Anunțurilor Google? Aveți o pagină de Facebook în care vă conectați la anumite elemente noi de pe site-ul dvs. web?

Fie că conduceți un blog cu un webinar sau un magazin de comerț electronic complet cu produse noi în fiecare sezon, paginile de destinație sunt cunoscute pentru a face clienții să se simtă mai bine și să cumpere de la dvs. mai des. Best Buy și-a construit o reputație solidă pe paginile de destinație, arătând clienților direct produsele potrivite atunci când fac clic pe Google Ads.

Nu sunteți sigur de unde să începeți? Consultați ghidul nostru complet despre modul de construire a paginilor de destinație cu WordPress. Acoperim trei moduri în care vă puteți construi pagina de destinație folosind teme, pluginuri sau cod personalizat.

9. Faceți din securitate o prioritate constantă

Dacă utilizatorii nu văd un certificat SSL pe un site de comerț electronic, au motive puternice să plece fără să se întoarcă. Același lucru este valabil și pentru tone de comentarii spam pe blogul tău. Asta face să pară că nu vă pasă cine vine pe site-ul dvs..

De la spam până la actualizarea pluginurilor, temelor și WordPress, securitatea joacă roluri importante în modul în care oamenii văd reputația online. Deși aveți doar câteva semnale de încredere WordPress dintre care să alegeți pentru a arăta că site-ul dvs. este securizat (cum ar fi McAfee Secure), este sarcina dvs. să acoperiți totul pe partea frontală și backend.

10. Scrierea scopului site-ului dvs. pe perete și lipirea acestuia

Marca dvs. are o declarație de misiune? Ați stabilit un set de reguli care vă fac unici? Dacă nu, este timpul să puneți pixul pe hârtie. De ce? Pentru că la un moment dat oamenii vor să vă vadă compania ca având un scop. Dar dacă scopul nu este consecvent, nimeni nu va avea încredere în tine în viitor.

De exemplu, Zappos și-a făcut un nume pentru sine, oferind transporturi rapide și ocazional, surpriză, livrare peste noapte pentru unii clienți. Cu toate acestea, dacă unii clienți au primit transporturi medii sau lente, s-ar gândi: „Huh, m-am gândit că acesta este întregul punct de cumpărături prin Zappos” și niciodată să nu mai cumpărați acolo.

Pe scurt, anunță-ți unicitatea și respectă-ți promisiunile pe care le faci.

11. Permiteți oamenilor să exploreze mai multe despre compania dvs. prin intermediul legăturilor de socializare

Este un lucru pentru a crea conturi de social media, dar este altul să prezinți aceste linkuri pe site-ul dvs. web.

De ce? Pentru că conturile de socializare permit explorarea în continuare a unei companii.

Conturile sociale oferă o privire mai personală asupra mărcii tale. Clienții pot vedea oameni care lucrează, activități și evenimente distractive, eforturi sociale și multe altele. Avem ghiduri pe WPExplorer care acoperă Instagram pentru eCommerce, SnapChat și WordPress, crescând urmăritori sociali și multe altele. Aruncați o privire și începeți să construiți următoarele.

12. Gândiți-vă la Recompense și Afiliați

Un lucru e sigur. Dacă alții sunt mai susceptibili să obțină recompensări pentru că vorbesc frumos despre compania dvs., cu atât vor primi mai multe recomandări. Ce este interesant pentru un program de afiliere sau de trimitere este că ambele iau doar câteva momente pentru a configura cu plugin-ul WordPress potrivit. Există o mulțime de pluginuri minunate de afiliere WordPress, dar unul dintre preferatele noastre este AffiliateWP.

După aceea, puteți începe să disimulați comisioane persoanelor care vă revizuiesc sau vă recomandă compania. Nu este o garanție că veți primi recenzii bune, dar cu siguranță vă îmbunătățește șansele.

Mai multe sfaturi de reputație a site-ului?

Unele dintre cele mai bune moduri de a îmbunătăți reputația site-ului dvs. chiar acum pot fi realizate în următoarea oră. Dacă aveți întrebări sau sugestii cu privire la propriile sfaturi despre reputația site-ului, informați-ne în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me