Cum să îți eficientizezi site-ul WordPress și să îmbunătățești experiența utilizatorului

Nu este nimic mai enervant decât să arunci o primă privire pe un nou site web și apoi să fii nevoit să te chinui să ajungi acolo unde vrei să mergi. Pentru a găsi conținutul pe care îl căutați de fapt. În timp ce, din fericire, zilele de pagini pline de reclame, pline de cuvinte cheie, masiv nefolositoare, concepute pentru a face bani din Adsense nu mai apar în rezultatele căutării la fel de des cât au făcut odată …


Multe site-uri web, în ​​special cele mai vechi, cu mii de pagini de conținut, pot fi destul de dificile pentru a naviga chiar și cu toată structura și funcționalitatea corespunzătoare în loc. Când nu este acolo, de multe ori este mai ușor să atingeți spatele și să reveniți să întrebați Google ce doriți să știți, în loc să rămâneți pe site-ul web. În acest articol, vă prezentăm modul în care vă puteți eficientiza site-ul WordPress pentru a evita astfel de probleme și vă puteți îmbunătăți în mod semnificativ experiența utilizatorului.

Folosiți categoriile în mod corect

Poate fi tentant să încerci să fii original, folosind categorii funky pe care doar „insiderii” le obțin, sau pur și simplu să lași categoriile să se întindă pe marginea drumului atunci când ești concentrat pe crearea de conținut, dar categoriile exacte facilitează o navigare mult mai plăcută pentru atât pentru prima dată, cât și pentru întoarcerea vizitatorilor.

Dacă categoria este prea generală sau denotă pur și simplu tipul de conținut, nu există nicio modalitate reală pentru vizitatori de a găsi mai mult la fel, dacă le-a plăcut primul dvs. conținut … cu excepția, poate, adesea, plugin-uri „legate de mesaje” sigure.

Crearea manuală și adăugarea de postări la categorii după fapt poate părea o sarcină descurajantă, dar, în final, vă ajută să eficientizați site-ul dvs. și să îmbunătățiți experiența generală a utilizatorului. Dacă aruncați o privire asupra categoriilor noastre de aici la WP Explorer, puteți vedea că împărțim în mod clar postările noastre în categorii care se aliniează subiectului actual, ceea ce face foarte ușor să citiți mai multe despre un anumit subiect care vă interesează..

Implementați Navigare Clear

Implementați Navigare Clear

Când site-ul dvs. începe să crească și ați început să oferiți nu numai mai multe servicii, dar aveți și o comunitate, este important să aveți o navigare clară. Mulți bloggeri optează pentru o pagină „începe aici”, care familiarizează pentru prima dată cititorul cu ceea ce vorbește în câteva dintre cele mai bune postări pe un subiect dat. Poate funcționa pentru unii subiecți, dar alții au prea multe sub-subiecte pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient. Dacă acesta este cazul subiectului site-ului dvs. web, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să configurați navigare care să permită utilizatorului acces rapid la oricare dintre aceste sub-categorii de conținut.

Una dintre cele mai ușoare metode de configurare, este să categorizați bine și să adăugați pur și simplu un meniu care prezintă categoriile sau să adăugați categoriile în bara laterală din paginile unde este relevant. Din nou, dacă doriți să vedeți un exemplu în acest sens, trebuie să nu căutați mai departe decât acest site. În stânga, ar trebui să vedeți categoriile noastre aici la WP Explorer și este greu de argumentat cu acest nivel de claritate. În cele din urmă, utilizatorii dvs. ar putea utiliza probabil Google pentru a căuta conținut specific pe site-ul dvs. web, dar, probabil, nu, vor găsi și rezultate pentru concurenții dvs., ceea ce duce la scurgerea potențialilor abonați și clienți..

Au o distincție clară între diferitele bucăți de conținut

Indiferent dacă se realizează prin schimbarea culorilor de fundal pentru o anumită zonă, utilizarea măiestră a spațiului alb, utilizarea unor chenare vizibile clar sau utilizarea clară a sub-titlurilor, este important să fie ușor de spus conținutul principal, în afară de, de exemplu, bara laterală. Dacă totul se estompează, experiența de citire va deveni inutil de dureroasă.

Dacă tema dvs. suferă de „tipul de bară laterală cu amestecul în sindromul conținutului principal” și nu are opțiuni pentru schimbarea culorilor din bara laterală, nu vă faceți griji. Nu este un lucru prea greu de remediat și, dacă nu dorești să-ți murdărești mâinile, orice designer / dezvoltator care merită unsoarea tastaturii ar trebui să poată rezolva rapid în câteva ore sau mai puțin.

O altă alternativă este instalarea pur și simplu a unei teme diferite care să gestioneze mai bine acest aspect. Desigur, dacă site-ul dvs. web are o audiență mare sau este sursa principală a veniturilor dvs., ar trebui să testați întotdeauna o schimbare de temă / temă pe o versiune locală a site-ului dvs. WordPress înainte de a implementa ceva direct. Citiți mai multe despre cum se instalează WordPress local pe Windows aici, (aici pentru utilizatorii de Mac).

Eliminați toate linkurile sparte

Eliminați linkurile sparte

Acest lucru ar trebui să se înțeleagă, dar pentru site-urile mai vechi, poate fi greu să vă păstrați întregul conținut vechi și este ușor să terminați cu câteva legături stricate. Din fericire nu mai trebuie să parcurgi manual toate paginile tale pentru a căuta legături stricate. La fel ca în majoritatea celorlalte lucruri, acum există un plugin pentru asta. De fapt, avem chiar și un ghid despre cum puteți găsi și elimina legăturile stricate chiar aici, în WP Explorer.

Utilizați filele

Tabele sunt pentru ocazii în care o bucată de conținut nu este suficient de lungă sau de importantă pentru a justifica o altă pagină, dar conținutul este suficient de diferit pentru a face cel puțin o sub-rubrică pentru a împărți conținutul. Dacă sunteți un designer, puteți, de exemplu, să aveți file pentru diferitele tipuri de design pe care le faceți, pagina principală afișând doar accentul principal.

Dacă doriți să vă faceți o idee despre cum arată filele atunci când sunt implementate, puteți pur și simplu să derulați în jos pentru a vedea autorul bio sub această postare, care le folosește frumos. Am făcut chiar un ghid despre cum puteți utiliza cu ușurință plugin-uri pentru a obține file pe site-ul dvs. WordPress.

Îmbunătățirea vitezei site-ului

Îmbunătățirea vitezei site-ului

Este greu să faci o experiență a site-ului web să se simtă bine dacă de fiecare dată când dai clic pe un link, trebuie să aștepți în timp ce privești o pictogramă de încărcare mai mult de o secundă sau trei. Viteza este ceva din ce în ce mai preluat din cauza faptului că se concentrează pe viteza pe care o au site-urile mai mari și că ies în evidență din cauza faptului că este lent, cu siguranță nu este un lucru bun.

Poate ați observat că vorbim mult despre viteză aici pe WPExplorer (tocmai am postat un articol despre niște pluginuri nemaipomenite pentru a accelera site-ul dvs. WordPress) și asta pentru că viteza de încărcare este un element important al experienței utilizatorului. Timpii mai lungi de încărcare sunt adesea un factor important atunci când vine vorba de rate mai mari de respingere și s-a constatat că scade semnificativ vânzările. Pe lângă toate acestea, Google a recunoscut că viteza de încărcare joacă un rol atunci când vine vorba de clasamentele de căutare. Acum, în unele cazuri, gazda se poate dovedi de fapt a fi principala problemă. Dar acolo unde nu este cazul, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a îmbunătăți relativ ușor viteza site-ului.

Utilizați o rețea de livrare de conținut (CDN)
O modalitate de a accelera site-ul dvs. este să vă găzduiți conținutul mai greu, cum ar fi imaginile, pe rețele terțe care să-l livreze mai rapid utilizatorului final. Am creat chiar o listă de CDN-uri gratuite pentru dvs..

Utilizați un plugin Cache
Un plugin cache este un plugin care scapă de unele dintre solicitările din partea serverului, publicând ceea ce poate fi ca o pagină html statică. Există câteva pluginuri care merg chiar dincolo de asta. Vezi ghidul nostru cu privire la modul de instalare și configurare a unui plugin de cache.

Eliminați pluginurile inutile
Dacă aveți o mulțime de plugin-uri activate care nu servesc niciun scop real pentru linia de jos, este probabil o idee bună pentru a scăpa de cea mai mare parte a acestora. Citiți mai multe despre cum și de ce ar trebui să eliminați excesul de plugin-uri WordPress.

Optimizează-ți imaginile
Este ușor să tăiați câteva colțuri acum, când WordPress redimensionează automat imaginile pentru a se încadra în conținutul dvs. Mai ales atunci când trebuie să te chinui să găsești o imagine grozavă care să fie însoțită de postarea ta, este prea simplu să fii leneș și pur și simplu să o încarci și să o introduci în postarea sau articolul tău. Dar acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra vitezei de încărcare a site-ului dvs. web. Unul dintre cei mai simpli și mai importanți pași de făcut este să reduceți imaginile la dimensiunea corespunzătoare și, poate, să le comprimați folosind un format de fișier mai potrivit pentru dimensiuni, cum ar fi JPEG. După ce ați făcut acest lucru, puteți utiliza unul dintre aceste plugin-uri de optimizare a imaginilor și veți fi deja în fața majorității site-urilor WordPress când vine vorba de imagini și viteză de încărcare.

Învelire

În cele din urmă, viteza site-ului poate fi îmbunătățită până acum doar dacă gazda în sine se dovedește a fi extrem de lentă. Dacă ați optimizat pe deplin site-ul dvs. în conformitate cu ghidul nostru cu privire la modul de accelerare a site-ului dvs. și este încă extrem de lent, este posibil să doriți să vă schimbați planul de găzduire sau chiar să vă găzduiți cu totul. (Aici la WPExplorer folosim WPEngine și, după cum puteți spune cu siguranță pentru dvs., nu avem nicio problemă cu viteze de încărcare lente pe aici.)

Obținerea unui site complet simplificat și optimizat pentru experiența utilizatorului poate fi o sarcină solicitantă, în special pentru cei mai dificili din punct de vedere tehnic. Dar, în același timp, este foarte posibil, iar recompensele care vin odată cu aceasta, merită mai mult decât efortul.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me