Cum să-ți găsești niște bloguri cu WordPress

Ca nou blogger, s-ar putea să fiți un pic nesigur despre cum să începeți. Mai ales dacă doriți să obțineți un public numeros sau să obțineți venituri din blogul dvs., puteți fi ușor copleșit de numărul de decizii pe care trebuie să le luați, cum ar fi despre ce să scrieți.


Înainte de a-și crea primul conținut sau de a alege tema WordPress perfectă, fiecare blogger de succes începe prin a decide care este scopul și nișa blogului lor. A avea un subiect definit oferă conținutului dvs. un accent clar și vă ajută să vizați publicul corect.

În această postare, vom discuta despre importanța de a avea o nișă și vom prezenta câteva moduri de a vă concentra blogul. În cele din urmă, vom introduce, de asemenea, câteva instrumente care vă pot ajuta să creați conținut nemaipomenit pentru nișa blogului dvs. Să sărim!

Care este nișa blogului dvs. (și de ce contează)?

Când vine vorba de blogging, nișa ta este subiectul principal sau subiectul principal al blogului tău. Acesta descrie despre ce este conținutul dvs. și poate fi la fel de larg sau specific pe cât doriți. De exemplu, Delish este un blog care acoperă rețete generale, recenzii culinare și știri, sfaturi distractive și multe altele:

captură de ecran de delish.com

Bucătărie ușoară pentru legume , pe de altă parte, este un blog special axat pe gătitul și consumul unei (în primul rând) dietă bazată pe plante:

Bucătărie ușoară pentru legume

Ambele site-uri web se încadrează ferm în nișa alimentară. Cu toate acestea, una este foarte largă (rulând gama de la rețete la alegeri alimentare celebre) și cealaltă se concentrează pe un aspect mai mic al subiectului de ansamblu.

Este posibil să creăm un blog cu mai multe nișe, dar acest tip de site este dificil de rulat și vă recomandăm împotriva acestuia, dacă nu aveți multă experiență în blogging. Pentru majoritatea oamenilor, respectarea unei singure nișe pe blog este o strategie mult mai inteligentă, deoarece vă va ajuta să atrageți un public consistent, care se ocupă de subiectul dvs. Având în vedere acest lucru, să vorbim despre cum să vă decideți asupra atenției!

Este posibil să vă întrebați cum să alegeți nișa potrivită pentru blogul dvs. Din fericire, puteți face câțiva pași simpli pentru a face rularea mingii.

Pasul 1: Întrebați-vă despre ce sunteți pasionați

Înainte de a intra într-o nișă de blogging, ia în considerare ceea ce te pasionează. Deoarece veți fi responsabil pentru crearea de conținut consecvent despre acest subiect, ar trebui să fie ceva care vă interesează și să aveți multe de spus. Ba mai mult, postările dvs. de pe blog vor suna mai autentice și mai puțin ca un pitch de vânzări atunci când sunteți pasionați de subiectul dvs..

Prin urmare, puteți începe făcând o listă cu pasiunile, interesele și hobby-urile dvs. Apoi concentrați-vă asupra celor despre care aveți ceva unic de spus și despre care credeți că puteți scrie despre anii următori. De asemenea, poate doriți să vă luați în considerare obiectivele în acest moment. Dacă de exemplu, plănuiești să-ți monetizezi blogul, trebuie să fii sigur că nișa ta este profitabilă (mai multe despre asta într-o clipă). În mod alternativ, s-ar putea să încercați să creșteți conștientizarea cu privire la o problemă sau să partajați informații educaționale. Orice doriți de la blogging, nișa dvs. ar trebui să-i poată furniza.

Pasul 2: Începeți generarea de idei de conținut pentru nișa dvs.

După ce aveți în minte o potențială potențială, este timpul să aflați dacă puteți găsi un conținut de calitate pentru acesta. Acest pas vă va ajuta, de asemenea, să începeți să vă restrângeți atenția, mai ales dacă priviți un subiect complex. Folosiți-vă propriile cunoștințe existente și resursele online pentru a genera câteva idei de conținut potențial. Iată câteva sfaturi:

 • Citiți alte bloguri și site-uri despre subiectul dvs. potențial. Văzând modul în care ceilalți se apropie de pasiunea ta te pot inspira și poți identifica noi abordări pe care bloggerii existenți nu le-au considerat.
 • Efectuați cercetări de cuvinte cheie pentru a vedea ce caută oamenii în motoarele de căutare. Dacă oamenii nu caută informații pe nișa dvs., va fi greu să atrageți un public. Nu sunteți sigur de unde să începeți? Utilizați acest ghid despre cum să vă gândiți la idei excelente de blog pentru a reduce idei excelente folosind comentarii, social media, cuvinte cheie, brainstorming și multe altele.
 • Găsiți o nișă mică într-un domeniu sau subiect mai mare. Exemplele de pe blogul alimentar de mai sus demonstrează cum un subiect larg precum genul alimentar se poate împrumuta la o nișă mai mică. Dacă subiectul care vă interesează pare prea mare, încercați să găsiți un subiect mai mic pe care să vă concentrați.

După ce aveți încredere că aveți o bază mare de idei de conținut din care să trageți, este timpul să determinați cât de profitabil va fi nișa dvs..

Pasul 3: Determinați potențialul de câștig de nișă

Așa cum am menționat mai devreme, dacă intenționați să generați bani pe blogul dvs., va trebui să fiți sigur că veți avea potențial câștigător. Există o serie de modalități de a afla acest lucru. Vă recomandăm să urmați aceste instrucțiuni pas cu pas pentru a analiza fiecare nișă pe care o luați în considerare:

 1. Folosiți Google Planificator de cuvinte cheie a descoperi volumul și tendințele pentru cuvintele tale cheie. După căutarea unui lot de cuvinte cheie, utilizați opțiunea „Obține volumul de căutare” pentru a vizualiza statistici, inclusiv căutarea lunară medie. În mod similar, puteți utiliza trenduri Google de asemenea, pentru a vedea dacă cuvintele dvs. cheie sunt populare în prezent.
 2. Aflați cât de popular este subiectul dvs. căutând bloguri active și site-uri. Gândiți-vă la blogurile pe care le vizitați constant pentru a citi subiectele preferate. Mai sunt în funcțiune? Unele bloguri publică chiar și declarații lunare sau trimestriale, astfel încât puteți vedea dacă obțin un profit.
 3. Citi cu atenţie Forum și panouri de mesaje legate de pasiunea ta. Reddit este un forum deosebit de mare, deoarece au forumuri pentru aproape toate subiectele imaginabile. Dar dacă sunteți pasionați de ceva, probabil că vizitați deja forumuri relevante (de exemplu, mulți utilizatori WordPress vizitează în mod regulat StackExchange si Forumul Envato).
 4. Verifica social media hashtag-uri și pagini de fan legate de subiectul dvs. Vedeți dacă oamenii sunt interesați și vorbesc activ despre nișa și / sau cuvintele dvs. cheie.
 5. Cel mai important – este acolo potențial de afiliere? Unul dintre cele mai rapide moduri de a-ți monetiza blogul este prin adăugarea de link-uri de afiliere la produsele sau serviciile recomandate menționate în postările tale. Înregistrare pentru programe de genul Shareasale,CJ afiliat și chiar Amazon pentru a găsi sute de oferte de produse și servicii legate de nișa dvs. (pur și simplu asigurați-vă că urmați toate Orientări FTC atunci când utilizați link-uri de afiliere).

Cu cât sunt mai multe aceste căi care au rezultate pozitive, cu atât este mai probabil să câștigați bani din crearea unui blog în nișa respectivă.

Combinând acest pas cu cele două precedente, ar trebui să vă puteți baza pe o nișă de care sunteți pasionați, oferă mult spațiu pentru conținut unic și are un potențial de câștig. Desigur, acesta este doar începutul. Acum că aveți o minte în minte, să vorbim despre cum puteți crea un conținut minunat pentru aceasta.

Instrumente cheie pentru optimizarea conținutului de nișă al blogului tău

Dacă doriți să aveți succes în nisa aleasă, conținutul dvs. trebuie să fie ambele valoros cititorilor și optimizat pentru motoarele de căutare. Cel mai bun mod de a vă optimiza conținutul este să vă asigurați că acesta este de înaltă calitate și să utilizați cuvinte cheie eficiente. Din fericire, există câteva instrumente care vă pot ajuta în acest sens.

Captura de ecran a planificatorului de cuvinte cheie google

Planificatorul de cuvinte cheie Google, de exemplu, este un instrument gratuit care vă permite să căutați cuvinte cheie înrudite pe baza subiectului nișei dvs. De asemenea, afișează volumul de căutare, pentru a vă ajuta să determinați ce subiecte sunt populare. Nu trebuie decât să introduceți subiectul dvs. de nișă și să generați o listă de cuvinte cheie.

Folosind aceste cuvinte cheie, puteți începe să creați idei de postare Generatorul de idei de pe Hubspot:

captură de ecran a generatorului de idei de pe hubspot

Acesta este un alt instrument gratuit care, atunci când este combinat cu cuvintele cheie, vă poate ajuta să creați titluri de post optimizate. Trebuie doar să introduceți cuvintele cheie, apoi să faceți clic pe Dă-mi idei de blog! pentru a genera rubrici potențiale.

Desigur, există și o mulțime de plugin-uri WordPress care sunt concepute pentru a vă ajuta să creați conținut minunat. Instrumente ca acestea vă pot asigura că conținutul dvs. de nișă este relevant, util și optimizat pentru motoarele de căutare. Iată câteva ghiduri pentru a vă ajuta.

 • Construiește un calendar editorial în WordPress (și folosește-l efectiv). Un calendar editorial este o modalitate excelentă de a rămâne la curent cu subiectele dvs. și de a organiza diverși autori. Din fericire, WordPress face ușor crearea și programarea postărilor cu ajutorul acestor pluginuri extraordinare din calendarul edicortial.
 • Aflați cum puteți organiza conținut pe site-ul dvs. WordPress. Scrierea de conținut excelent este doar o parte din ceea ce face un blog popular. Creșteți citirea și implicarea cu aceste sfaturi și instrumente pentru organizarea conținutului blogului dvs..
 • Sursați și distribuiți conținut relevant pe site-ul dvs. WordPress cu instrumente utile. Conținutul cu cheie de la zero este doar o modalitate de a adăuga informații valoroase pe site-ul dvs. pentru cititori. O altă opțiune este curatarea și partajarea de conținut nemaipomenit de pe întregul web, iar cu aceste trei pluginuri puteți adăuga rapid și cu ușurință fluxuri pe site-ul dvs. alimentat WordPress astăzi.

Când sunteți un blogger nou, este important să începeți cu fundamentul potrivit. Știi exact care este nișa ta, merge mult până te ajută să-ți creezi blogul, să-ți găsești audiența, să generezi conținut relevant și să îți monetizezi site-ul (dacă este cazul).

Aveți întrebări despre găsirea unei nișe pentru noul dvs. blog? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me