Când sunteți în modul de generare de idei înainte de a vă așeza și de a lucra pe un nou site, este ușor să vă pierdeți. Până la urmă, te-ai confruntat cu un milion de posibilități diferite și toate arată minunat. Este tentant să aruncăm tot și chiuveta de bucătărie într-un site doar pentru că poți. Și deși nu este nimic în neregulă cu asta pe propriul site găzduit local pentru testarea testelor, probabil că nu este o abordare bună pentru site-urile client..


Dacă am aflat ceva despre utilizabilitatea web, este mai puțin cu siguranță mai mult. Și dacă doriți să păstrați vizitatorii pe site-ul dvs., trebuie să vă gândiți la experiența utilizatorului final de la bun început. Asta înseamnă înapoi când veniți cu conceptul și aspectul de bază al site-ului. Experiența utilizatorului este un lucru care are un impact direct asupra modului în care vizitatorii interacționează cu site-ul dvs. și determină în mare măsură dacă vor rămâne sau nu suficient de mult pentru a se converti. Iată câteva moduri prin care vă puteți asigura că concentrarea dvs. rămâne pe experiența utilizatorului în timpul etapelor de proiectare și dezvoltare.

Gândiți-vă la preferințele site-ului dvs.

Cu toate că nu fiecare client pe care îl primiți va gândi exact așa cum faceți, poate fi util să vă extrageți din preferințele personale atunci când vă gândiți la designul site-ului. La urma urmei, modul în care te simți când privești un site joacă un rol major în modul în care primești conținutul acestuia. Același lucru este valabil și pentru vizitatorii site-ului dvs. ideal. Câteva preferințe universale includ:

Text scanabil

Chiar dacă aveți multe de spus, este o idee proastă să supraîncărcați vizitatorii cu o tonă de text. Cel puțin, nu sunt blocuri dense. Textul trebuie să fie scanabil, care este exact cum sună: paragrafe scurte, o mulțime de subpoziții și liste și utilizarea de imagini pe fiecare pagină. Aceasta descompune blocuri de text care ar putea face ca vizitatorii să strălucească.

Spatiu alb

Am spus-o o dată și o voi spune din nou: mai puțin este mai mult. Construirea unui site ușor de utilizat înseamnă să te gândești la designul general al acestuia și care include locul în care te hotărăști nu pentru a plasa obiecte. O cantitate sănătoasă de spațiu alb în jurul textului și imaginilor oferă vizitatorilor o cameră de respirație. De asemenea, mai bine le permite să proceseze ceea ce privește și face conținutul mai „scanabil”.

Alegeri de fonturi

google-fonturi-WordPress

Voi păstra acest lucru simplu și simplu: nu folosiți fonturi greu de citit. Săriți cu bucle și scenariul cret. Lipiți fonturile simple care sunt recunoscute universal în toate tipurile de browser. Și dacă doriți să vă asigurați bine și sigur că vizitatorii dvs. vor avea cea mai bună experiență posibilă, integrați fonturile Google în site-ul dvs. Acest lucru se realizează cu ușurință prin intermediul Fonturi Google WP conecteaza.

Linkuri identificabile (și de lucru)

Destul de simplu: asigurați-vă că legăturile din corpul postărilor dvs. și din alte părți sunt ușor de reperat. Trebuie subliniate cel puțin sau o culoare diferită decât textul corpului. De asemenea, asigurați-vă că toate linkurile funcționează. Unul dintre cele mai frustrante lucruri pe care le poate experimenta un vizitator pe site-ul dvs. este o legătură ruptă, așa că nu o lăsa să se întâmple! Verificator de legături stricate pluginul vă poate ajuta să preveniți acest lucru și să vă asigurați că atunci când un utilizator face clic, va ajunge la destinația dorită.

Cercetarea industriei

Un alt aspect al ușurinței cu utilizatorii de care trebuie să acordați atenție este relevanța industriei. Acest lucru are la fel de mult legătură cu designul ca atributele anterioare, dar cântărește mult mai mult la așteptare decât orice altceva. Așteptările vizitatorilor diferă de la industrie la industrie și trebuie să fiți conștienți de aceste aspecte de la început.

De exemplu, să zicem că construiți un site pentru un agent imobiliar. Un potențial vizitator pe site-ul agentului imobiliar ar veni să se aștepte ca tema site-ului să arate într-un anumit mod și să includă anumite funcții, cum ar fi conectivitatea MLS, tururi virtuale etc. Deși nu trebuie să rămâneți întotdeauna „în interiorul cutiei” din punct de vedere al designului estetic, este obligatoriu să includeți funcțiile corespunzătoare asociate cu o anumită industrie pe site. În caz contrar, stai să încurci cel mai bine vizitatorii și să îi înstrăinezi în cel mai rău caz.

Gândiți-vă la Navigare

Un site WordPress ușor de utilizat va avea ușor de localizat și de utilizat. Ca atare, nu ar trebui să încercați să deveniți prea creativi cu modul în care gestionați meniurile. Meniurile care se încadrează în mai multe meniuri drop-down nu vă vor face prieteni. Meniurile care sunt ascunse undeva vor face ca vizitatorii dvs. să lucreze inutil din greu pentru a vă accesa conținutul. Nu este ceea ce vrei să faci. În schimb, plasați meniurile de navigare într-un loc proeminent – de obicei de-a lungul vârfului site-ului sau în partea stângă.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. are o bară de căutare ușor accesibilă. Din nou, nu face mai greu decât trebuie să fie vizitatorii dvs. pentru a găsi conținutul pe care îl caută.

Google sitemap

În cele din urmă, asigurați-vă că site-ul dvs. web are o sitemap. Deși acest lucru nu afectează neapărat experiența utilizatorului, acesta va ușura citirea site-ului de către motoarele de căutare, ceea ce îl ajută să se ridice mai mult și, la rândul său, încurajează mai mult trafic. Sitemap Google pluginul este o alegere bună, deoarece face foarte simplă crearea unei hărți a site-ului pentru Instrumentele pentru webmasteri Google.

Luați în considerare dispozitivele utilizate

O componentă cheie a ușurinței în utilizare implică recunoașterea faptului că oamenii vor accesa site-ul dvs. de pe diferite dispozitive. Alegând o temă receptivă, veți aborda această problemă într-o singură abordare. În acest fel, veți fi sigur că site-ul va arăta așa cum v-ați propus pe smartphone-uri, tablete și computere desktop. Elementele de navigație vor fi întotdeauna deasupra faldului pentru un acces ușor, iar butoanele vor fi dimensionate corespunzător pentru dispozitivul pe care este vizualizat. Imaginile se vor regla pentru a se potrivi ecranului la îndemână. Sensibilitatea este calea de urmat pentru ca site-ul dvs. să fie cât mai prietenos cu utilizatorii.

Optimizați pentru viteză

tinypngCât de rapid impactul paginilor site-ului dvs. are un impact asupra ușurinței generale a utilizatorului. De exemplu, dacă un site se încarcă lent, dar un vizitator știe deja exact ce trebuie să facă clic pentru a ajunge acolo unde trebuie să meargă, acel vizitator va fi frustrat între timp. Așadar, folosiți un bun simț. Evitați imaginile care sunt imense și / sau comprimați-le folosind un instrument de genul TinyPNG și Smush. Aceste instrumente vor reduce considerabil dimensiunea fișierelor de imagine.

Pentru a reduce timpii de încărcare pe întregul site, puteți utiliza un plugin caching ca de exemplu W3 Cache totală pentru a grăbi lucrurile, de asemenea.


Multe dintre sfaturile prezentate mai sus sunt cele mai bune practici standard pentru web-ul pe care ar trebui să-l utilizați indiferent de platforma pe care construiți un site. Cu toate acestea, CMS WordPress simplifică crearea unui site mai ușor de utilizat datorită unora dintre calitățile sale inerente și capacității de a-și extinde funcțiile prin intermediul pluginurilor. Și faptul că puteți oferi o experiență ușor de utilizat, este sigur că vă veți repeta clienții și recomandările.

Ce atribute asociați cu site-uri pe care le considerați ușor de utilizat? Ce sunt must-have-urile, în opinia dumneavoastră? Dacă credeți că mi-a lipsit ceva sau pur și simplu doriți să vă oferiți doi centi, vă rugăm să nu ezitați să faceți acest lucru în comentarii. Suntem întotdeauna nerăbdători să auzim ce ai de spus!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me