Cum să faceți backup pentru site-ul dvs. WordPress (manual sau via plugin)

Cum să faceți backup WordPress

Ți-ai pierdut vreodată site-ul WordPress? Sau tocmai ai pierdut site-ul WordPress? Poate că ai căzut victimă unui hacker rău intenționat. Poate că site-ul dvs. web s-a rupt doar după instalarea unui plugin defect, a unei teme sau a unui add-on. Poate că găzduirea dvs. a eșuat – câinele rău a mâncat serverul. Este înfricoșător, nu? Nu, nu câinele; pierzându-vă site-ul. Și puteți înnebuni * dacă nu știți ce să faceți pentru a restabili iubitul dvs. site WordPress în gloria sa anterioară.


Ei bine, ghiciți ce: Nu trebuie să transpirați un pic cu o soluție de rezervă fiabilă în loc. Nu trebuie decât să apăsați butonul de restaurare și Viola! – faceți o copie de siguranță și funcționați. Vezi ce am făcut acolo?

În această postare, aflați că backup-ul site-ului dvs. WordPress este extrem de ușor. Înveți să creezi copii complete ale afacerii tale bazate pe WordPress, astfel încât să te poți odihni mai ușor, mai ales când se întâmplă urâtul. Scoateți un stilou și niște hârtie și pregătiți-vă să dețineți backup-uri WordPress ca un șef. Gata? Bine, să trecem mingea.

De ce trebuie să păstrați copii de rezervă ale site-ului dvs. WordPress

Înainte de a ajunge la detaliile cele mai suculente, nu eram demult încurcate cu această afacere de backup. Habar n-aveam despre ce era vorba în lumea de rezervă a unui site. Heck, habar nu aveam cum să creez copii de rezervă complete ale site-ului meu WordPress până când circumstanțele nu mi-au forțat mâna. A trebuit să învăț după ce am fost hacked și să învăț că am făcut-o.

Ca un începător, ești atât de confuz ca mine. Iată, așadar, câteva Q & As rapide.

Ce este o copie de rezervă?

Răspunsul este destul de simplu. O copie de rezervă este pur și simplu o copie a site-ului dvs. pe care o puteți reinstala (restaura) în cazul în care ceva nu merge bine. Este o măsură sigură de siguranță, care te scutește de stres excesiv. Este ca o poliță de asigurare care protejează tot efortul, timpul și banii investiți pe site-ul dvs. WordPress.

Ce include o copie de rezervă?

Acum, pentru a vă oferi o imagine mai clară, voi analiza în continuare ceea ce constituie o copie de rezervă fullWordPress. Site-ul dvs. WordPress este format din două componente, prima fiind fișiere de site-uri web adică fișiere cu temă / plugin, scripturi, media etc care alcătuiesc structura site-ului dvs. și oferă funcționalitate. Atunci avem un Baza de date MySQL care stochează postările, comentariile și opțiunile pe care le setați în zona dvs. de administrator WordPress.

De ce am nevoie să fac backup la site-ul meu?

Majoritatea gazdelor web ieftine vor vorbi despre oferirea de copii de rezervă, dar tot ceea ce fac este să facă backup doar bazei de date MySQL, dacă fac backup la toate. Nu vă fac copii de siguranță fișierele, ceea ce înseamnă că nu puteți recupera modificările pe care le aduceți temei dvs., de exemplu, dacă este corupt. Este, de asemenea, destul de dificil să solicitați o copie a site-ului dvs. web din copiile de rezervă ale acestora, deci este cel mai bine să faceți backup pentru site-ul dvs. Știi, doar pentru a te asigura că totul este în siguranță.

Copia de rezervă completă pe care vă ajutăm să o construiți aici va avea grijă de fișierele dvs., precum și de baza de date. Aceasta înseamnă că în cazul în care pierdeți site-ul, trebuie doar să reinstalați backup-ul și munca dvs. este finalizată. Din acest motiv, să creăm copii de rezervă complete ale site-ului dvs. WordPress.

Metoda 1: Backup WordPress prin găzduire

Backup-uri gestionate de furnizorul de găzduire

Prima dvs. opțiune este să alegeți pur și simplu o companie de găzduire care completează copii de zi cu zi complete ale site-ului dvs. WordPress. De exemplu, găzduirea WordPress WP Engine Managed oferă backup-uri automate zilnice pentru toate fișierele principale, temele și plugin-urile WordPress, precum și baza de date (inclusiv toate suporturile dvs. media). În plus, puteți iniția propriile backup-uri în orice moment (cum ar fi înainte de o actualizare majoră WordPress sau când schimbați teme).

Dacă doriți să duceți copiile de rezervă gestionate de furnizorul dvs. de hosting la nivelul următor, conectați-vă din când în când și descărcați propria copie a fișierului zip pentru a vă păstra pe hard disk. Niciodată nu poți fi prea în siguranță.

Metoda 2: Backup WordPress manual

Directorul dvs. WordPress conține sub-foldere, de ex. conținut wp, wp-include etc și fișiere, de ex. wp-config.php, fișiere cu temă și plugin, etc, solicitate de site-ul dvs. WordPress. Folderul wp-conține toate temele, plugin-uri, cache și încărcări, printre altele. Nu vă puteți permite să pierdeți aceste date. Wp-admin conține toate fișierele solicitate de zona dvs. de administrator WordPress, astfel încât nu vă puteți permite să pierdeți acest lucru. Dosarul wp-include conține fișiere de bază WordPress. Acesta este folderul în care trăiește tot codul principal WordPress. Cu siguranță nu doriți să pierdeți acest cod.

Pasul 1: Backup-ul fișierelor dvs. WordPress manual

Pentru a crea o copie a fișierelor dvs. WordPress, trebuie doar să descărcați întregul dvs. director WordPress. Cum? Vă puteți conecta la serverul dvs. prin intermediul cPanel sau folosind un SFTP program.

Backup prin cPanel

Acest lucru este atât de ușor încât îl poți face în timpul necesar pentru a prepara o cană de cafea. Iată procedura:

 • Conectați-vă la gazda web și navigați la cPanel. Pentru majoritatea gazdelor web, cPanel este de obicei prima pagină pe care o întâlniți când vă autentificați
 • Navigați la File Manager, ceea ce ar trebui să vă conducă la dvs. public_html sau Acasă director
 • De aici, trebuie doar să localizați directorul dvs. WordPress. Acesta este folderul pe care doriți să îl faceți backup
 • Din păcate, nu puteți descărca folderul WordPress în Manager fișiere fără să îl comprimați mai întâi. Nu vă faceți griji, însă, nu este dificil să comprimați un folder
 • Faceți clic pe directorul dvs. WordPress și selectați Comprima din bara de meniu. Alternativ, faceți clic dreapta pe folder și alegeți Comprima din meniul derulant de opțiuni care apare
 • Alegeți tipul de compresie, de ex. ZIP, Tar, GZIP etc din caseta de dialog care se deschide. Merg mereu cu o arhivă ZIP
 • Apoi trebuie doar să lovești Comprimați fișierele buton și așteptați ca procesul să-și ruleze cursul. Serverul dvs. vă va salva folderul WordPress comprimat
 • Faceți clic pe arhiva pe care tocmai ați creat-o și alegeți Descarca din meniu. Alternativ, faceți clic dreapta pe arhivă și alegeți Descarca.
 • Alegeți o locație sigură pe hard disk și salvați backup-ul
 • Si asta e!

Bacsis: Încărcați copia de rezervă în contul dvs. Dropbox, Google Drive, ardeți-o pe un DVD / CD, trimiteți-o prin e-mail etc – trebuie doar să vă asigurați că aveți mai multe copii pentru a vă asigura că nu vă pierdeți site-ul în cazul în care unul dintre copii va muri.

Dacă gazda dvs. web folosește un alt panou de control, de ex. vDeck, Plesk, etc, trebuie doar să localizați Managerul dvs. de fișiere și să urmați doar procesul adică. Găsiți Manager fișiere> Localizați directorul dvs. WordPress> Compress> Descărcați. Repetați în mod regulat.

Backup prin SFTP

Vă recomandăm să folosiți un manager de fișiere popular, cum ar fi FileZilla sau Transmite pentru că sunt ușoare și ușor de utilizat. În primul rând, va trebui să instalați aplicația pe computer și să vă preluați datele de autentificare SFTP din contul de găzduire.

Conectare SFTP cu Transmitere

În continuare, conectați-vă la managerul de fișiere la alegere (folosim Transmit în acest exemplu) și introduceți detaliile pentru site-ul dvs., inclusiv un pseudonim, adresa URL a site-ului dvs. web, numele dvs. de utilizator și parola SFTP unice și schimbați numărul de port la 2222.

Copiere și descărcare fișiere SFTP

După ce v-ați conectat, ar trebui să vedeți toate fișierele dvs. WordPress. Pur și simplu selectați toate fișierele dvs., faceți clic dreapta și selectați opțiunea „Descărcați elementele selectate”. După ce ați descărcat, asigurați-vă că fișierele sunt închise și dați fișierului un nume memorabil, cum ar fi data de astăzi.

Pasul 2: Backup-ul dvs. manual de bază de date WordPress

Acum că avem o copie nouă a fișierelor dvs. WordPress, să facem o copie de rezervă a bazei de date WordPress, astfel încât să putem avea o copie de rezervă completă care va veni la îndemână în acea proverbială zi ploioasă. Acest lucru este, de asemenea, atât de ușor încât veți face o copie de rezervă a site-ului dvs. oricând fără a sparge transpirația.

Navigați doar la panoul dvs. de găzduire și localizați phpMyAdmin. Pentru utilizatorii de cPanel, va fi găsit Instrumente de baze de date:

how-to-backup-ta-WordPress-site-ul alege-phpMyAdmin

Cu toate acestea, în funcție de găzduirea dvs., acesta poate fi localizat în altă parte. De exemplu, utilizatorii WP Engine își pot localiza phpMyAdmin din tabloul de bord al utilizatorului principal făcând clic pe pictograma chevron de lângă instalarea / instalațiile dvs.:

Acces WP Engine phpMyAdmin

După ce vă conectați la phpMyAdmin, ar trebui să vedeți un panou de administrare principal:

Pagina principală phpMyAdmin

Selectează Baze de date tab pentru a lista bazele de date. Dacă ați instalat site-ul dvs. WordPress folosind platforme terțe precum Softaculous sau Mojo Marketplace, poate nu aveți idee cu ce bază de date să lucrați. Ce sa fac?

Din Managerul de fișiere, navigați la directorul dvs. WordPress și localizați fișierul wp-config.php. Faceți clic dreapta pe fișier și alegeți vizualizarea. În fereastra care se deschide, doriți să localizați această linie:

define ('DB_NAME', 'nume_ baza de date');

Numele bazei de date este valoarea conținută în cel de-al doilea set de ghilimele unice, care este „nume_ bază de date” în exemplul nostru de mai sus. Înarmat cu aceste informații, localizați-vă baza de date în phpMyAdmin. Faceți clic pe baza de date pentru a o deschide. Ar trebui să vezi ceva precum:

Exemplu de baze de date phpMyAdmin

Selectați toate tabelele pe care doriți să le faceți backup, bifând casetele de selectare. Faceți clic pe „Verificați toate” din partea de jos pentru a selecta toate simultan. După ce ați selectat tabelele, faceți clic pe butonul Export tab. Selectați metoda de export și setați formatul la SQL:

Exportați baza de date phpMyAdmin

Loveste Merge buton și salvați baza de date într-un folder securizat de pe computer. Nu uitați să salvați copii în aceleași locații în care ați salvat copii ale fișierelor dvs. WordPress. Asta este, aveți acum o copie de rezervă completă a site-ului dvs. WordPress!

Folosind o configurație diferită? Dacă gazda dvs. nu furnizează cPanel, vă rugăm să verificați acest lucru Postare de rezervă WordPress la Codex.

Bacsis: Creați copii de rezervă obișnuite, în funcție de frecvența de a posta pe site-ul dvs. WordPress. Dacă postezi 50+ postări pe zi, trebuie să creezi copii de rezervă mai regulat decât cel care postează o dată pe lună. În afară de asta, luați în considerare dacă gazda dvs. Web oferă o soluție de rezervă fiabilă.

Continuăm, să automatizăm backup-urile WordPress folosind câteva pluginuri de backup WordPress. Sunt doar pentru copii de rezervă manuale, deoarece în acest fel ai controlul complet. La fel, iată o mână de plugin-uri WordPress de rezervă grozave pe care le puteți utiliza pentru a automatiza procesul.

Metoda 3: Backup WordPress automat cu plugin-uri

Pluginurile de backup WordPress adaugă elementul de ușurință la crearea de copii de rezervă fiabile pentru site-ul dvs. WordPress. Tot ce trebuie să faceți este să instalați pluginul dvs. de rezervă preferat WordPress, să configurați câteva setări și sunteți bine.

VaultPress Premium Backups de Automattic

VaultPress pentru WordPress

VaultPress a fost creat de Automattic pentru a face o copie de siguranță și securizare a site-ului. VaultPress efectuează copii de rezervă automate zilnice ale site-ului dvs. web care sunt stocate în siguranță în afara locului. Iar utilizarea lor pentru restaurarea site-ului dvs. web este la fel de ușoară precum logarea în contul dvs. și apăsarea unui buton.

Alte caracteristici oferite de VaultPress includ duplicarea și migrarea site-ului (trebuie să iubesc aceste copii complete), scanarea malware și a virusului, repararea automată a fișierelor și chiar apărarea împotriva spamului. Începând de la doar 39 USD pe an ca parte a JetPack Personal, acesta este un supliment de securitate foarte accesibil în care merită să investești.

BackupBuddy Premium WordPress Plugin

Plugin BackupBuddy WordPress Backup

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Al doilea plugin premium de backup WordPress de pe lista noastră de astăzi este BackupBuddy by iThemes. Puteți utiliza pluginul pentru a crea o bază de date completă și o rezervă de fișiere și / sau muta site-ul dvs. pe un alt server cu ușurință.

Puteți face backup site-ului dvs. pe hard disk și la o varietate de servicii de stocare externe, inclusiv Amazon Web Services, Rackspace, e-mail, FTP, Dropbox și BackupBuddy Stash, printre altele.

Planificați backup-uri cu WordPress cu BackupBuddy în timp ce sunteți din mers și beneficiați de un serviciu de backup ca niciun altul. Prețul începe de la 80 USD pe an pentru o licență unică de site, deși iThemes oferă și un pachet Gold pe viață, la o taxă unică de 297 USD, care oferă o utilizare nelimitată a pluginului, ceea ce îl face să fie perfect pentru companii.

Plugin WordPress Duplicator gratuit

Plugin WordPress Duplicator gratuit

Cu peste 1 milion de instalări active, Duplicator este mai mult decât pluginul dvs. de rezervă tipic. În primul rând, Duplicator vă ajută să clonați sau să migrați site-ul dvs. într-o altă locație cu ușurință. Această caracteristică principală o face o soluție de rezervă puternică.

Chiar dacă nu vă va permite să planificați copii de rezervă, acesta vă aruncă automat baza de date într-un fișier SQL și o salvează într-o arhivă ZIP împreună cu fișierele dvs. WordPress. Apoi creează un fișier PHP special care vă permite să reinstalați backup-ul cu ușurință. Trebuie doar să încărcați arhiva ZIP și fișierul PHP pe serverul dvs., iar restul este simplu. Vreau mai mult? Checkout Duplicator Pro care adaugă mai multe caracteristici, inclusiv backup-uri de planificare, conectare la spațiul de cloud, notificări prin e-mail, asistență profesională și multe altele.

BackWPup Plugin WordPress gratuit

BackWPup Plugin WordPress gratuit

BackWPup este un popular plugin de backup WordPress care vă ajută să creați copii de rezervă complete ale site-ului dvs. WordPress, și să salvați același lucru într-o locație externă, cum ar fi Dropbox, Amazon S3, FTP, RackSpace Cloud și multe altele.

Puteți programa copii de rezervă complete, ceea ce înseamnă că întregul dvs. site WordPress, fișiere și toate, vor fi în siguranță întotdeauna. În plus, puteți verifica / repara și optimiza baza de date, iar dacă aveți nevoie de mai mult suc, puteți merge pentru versiunea pro.

ActualizarePlus Backup și restaurare Plugin gratuit pentru WordPress

Plugin de Backup WordPress UpdraftPlus

Unul dintre cele mai bine cotate plugin-uri de rezervă pentru WordPress, UpdraftPlus adaugă distracție și ușurință la backup-ul site-ului dvs. WordPress. Cu o serie de funcții dulci, inclusiv copii de rezervă pentru Amazon S3, Google Drive, FTP, Dropbox, e-mail și alte opțiuni de stocare, restaurare rapidă, programare, duplicator de site-uri, capacitate de a împărți site-uri mari în mai multe arhive și multe altele, nu mergeți greșit cu UpdraftPlus (și dezvoltatorii oferă și o versiune pro, care împachetează destul de bine, dacă doriți mai multe funcții).

Resurse conexe

Cauți să aflați mai multe despre susținerea site-ului dvs. WordPress? Am găsit aceste suplimente pentru plăcerea ta:

 • Backup WordPress în Cloud cu BackWPup
 • 10 povești de backup pentru WordPress care ar putea să îți omoare site-ul
 • Cele mai bune plugin-uri BackUp pentru site-uri WordPress
 • Plugin BackupBuddy WordPress Backup
 • Cum să testați backup-urile site-ului WordPress

La sfârșitul zilei, a avea o soluție de rezervă fiabilă în loc este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru afacerea dvs. bazată pe WordPress. Orice se poate întâmpla în orice moment, dar cu copii de rezervă în loc, veți evita stresul nedorit. Doar apăsați pe restaurare și vă întoarceți în afaceri.

Am acoperit metodele noastre, dar cum vă faceți backup site-ului dvs. WordPress? Care este pluginul sau serviciul dvs. preferat de backup WordPress? Vă rugăm să ne împărtășiți cu noi în comentarii. Ne mai vedem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map