Cum să crești vizibilitatea online pentru site-ul tău de comerț electronic

WordPress este un instrument puternic pentru crearea de bloguri, pagini de destinație, portofolii, directoare de afaceri și chiar magazine online. Este ușor de utilizat și oferă funcții flexibile, așa că nu trebuie să surprindă faptul că tot mai mulți antreprenori aleg WordPress pentru a-și începe afacerile. Dar, cu toată această concurență sporită, cum puteți crește vizibilitatea online pentru site-ul dvs. de comerț electronic WooCommerce, pentru a vă asigura că publicul dvs. țintă vă vede produsele?


Din fericire, ați făcut deja o alegere excelentă folosind WordPress. După cum am menționat anterior, două dintre cele mai bune părți ale WordPress sunt caracteristicile ușoare și flexibile. WordPress este construit pe cod sigur și valid, cu opțiuni intuitive pentru crearea de conținut. În plus, este o platformă suficient de puternică pentru a funcționa excelent pentru aproape orice tip de afacere, deoarece trebuie doar să instalezi un plugin pentru a adăuga funcții așa cum ai nevoie de ele – cum ar fi instalarea WooCommerce pentru a începe propriul magazin. Este atât de ușor.

Dar, după ce ați aflat cum puteți construi un magazin online cu WooCommerce, puteți face câteva lucruri pentru a crește vizibilitatea online pentru magazinul dvs. de e-commerce. Iată 5 moduri ușoare prin care poți începe.

1. Porniți Blogging

Top 10 motive pentru care ar trebui să începeți un blog cu WordPress

Un magazin online este o modalitate excelentă de a vinde produse sau servicii, mai ales că WordPress face atât de ușor. Dar unul dintre cele mai bune moduri de a vă crește vizibilitatea online pentru site-ul dvs. de e-commerce este cu un blog. Iată câteva puncte cheie de care trebuie să ții cont atunci când pornești un blog.

Creați conținut excelent

În primul rând, acordați-vă timp pentru a crea conținut de care vă va bucura publicul țintă. Nu uitați că obiectivul dvs. este să atrageți potențiali clienți, așa că scrieți despre subiecte legate de nisa dvs. de produse. Dacă vindeți purificatori de aer, scrieți despre poluanții obișnuiți ai aerului, cum să-i combateți și despre cele mai bune filtre pentru persoanele cu alergii. Dacă dețineți o boutique de modă, poate doriți să faceți blog despre festivalurile viitoare, aspectele celebrităților și tendințele Instagram. Ai ideea.

Adăugați legături interne

Următorul pas este să vă conectați la propriile articole din articole. În funcție de nișa dvs., este posibil să aveți conținut „piatră de temelie” la care doriți să faceți legătura când este relevant. Așadar, pe măsură ce creați conținut nou, este bine să țineți cont de articolele dvs. existente. De exemplu, din moment ce WPExplorer este un blog WordPress, rezultă că unul dintre articolele noastre principale este despre cel mai bun hosting WordPress, atunci când este firesc, adăugăm un link la acesta.

Includeți produsele în postări

Deoarece încercați să creșteți vânzările de produse folosind un blog, ar trebui să promovați cu adevărat produsele dvs. în blog. WooCommerce face acest lucru extrem de ușor datorită încorporatului, unul singur Comenzile scurte WooCommerce.

Shortcodes WooCommerce

Comenzile scurte WooCommerce utilizate în tema Noir WordPress.

Pentru a face legătura cu anumite produse, utilizați ID-urile produsului (pe care le puteți vedea în tabloul de bord WordPress sub WooCommerce> Produse când faceți clic pe fiecare articol):

[ID-uri de produse = "1, 2, 3, 4"]

Puteți arăta doar articolele dvs. de vânzare, precum și adăugați mai multe atribute de coduri scurte precum produse pe pagină și numărul de coloane:

[vânzare_produse per_page = "6" coloane = "3"]

Există mai multe atribute din care să alegeți (faceți clic pe linkul de mai sus pentru a afla mai multe). Așadar, dacă dețineți un magazin pentru animale de companie și scrieți despre îmbogățirea animalelor, vă puteți conecta la unii dintre cei mai vândut copaci de pisici și chiar le puteți comanda după rating sau popularitate. Aceasta este o modalitate excelentă de a canaliza traficul de pe blog direct către magazinul tău.

2. Concentrați-vă pe SEO

SEO ar trebui să fie unul dintre accentele principale ale oricărui blog sau magazin online. S-a spus adesea că „conținutul este rege” atunci când se referă la SEO, dar scrierea de conținut uimitor nu garantează că articolul sau produsul dvs. se vor clasifica în motoarele de căutare precum Google sau Bing.

Există o mulțime de ghiduri despre cum să vă îmbunătățiți SEO SEO, dar când vine vorba de SEO pentru comerț electronic, pariul cel mai bun este de obicei să utilizați un plugin populat SEO cu o extensie WooCommerce.

Utilizați un plugin SEO bun

Când vine vorba de WordPress SEO, există două pluginuri principale pe care majoritatea utilizatorilor le aleg – fie pachetul All in One SEO, fie SEO Yoast. Cu adevărat nu puteți greși cu oricare dintre opțiuni, deoarece ambele oferă funcții cheie, cum ar fi un sitemap XML (care este absolut necesar pentru ca motoarele de căutare să găsească, să gatească și să indexeze paginile importante), evaluarea conținutului și redirecționarea linkurilor. În plus, ambele oferă o extensie WooCommerce pentru a facilita administrarea SEO a magazinului.

WooCommerce All-In-One-SEO Pack Integration Free Plugin

Liberul WooCommerce – totul într-un pachet SEO extensia adaugă noi opțiuni pentru tipul dvs. personalizat de „produse”. Astfel puteți gestiona cu ușurință titlul, descrierea, cuvintele cheie și atributele titlurilor pentru toate articolele din magazinul dvs..

Yoast Woocommerce SEO

În mod implicit, pluginul gratuit Yoast SEO adaugă faimosul lor manager SEO la paginile de produse, astfel încât să vă puteți optimiza conținutul (bazat pe testul de citire Flesch, lungimea conținutului și vocea pasivă), densitatea cuvintelor cheie, link-uri, meta-descriere și titlul SEO pentru motoarele de căutare , imagini și multe altele. Dar, pentru a rămâne în fața concurenților, s-ar putea să doriți să luați în considerare prima Yoast WooCommerce SEO supliment pentru funcții avansate, cum ar fi pin-uri bogate pentru produse, pâine de cumpărături și sitemap-uri optimizate (pluginul va elimina automat paginile cu rezultatele filtrului).

3. Implică-te pe Social Media

Odată cu configurarea blogului dvs. și cu magazinul dvs. SEO gestionat, următorul pas este să vă folosiți de socializare, pentru a crește vizibilitatea online pentru magazinul dvs. de e-commerce. Rețelele de socializare pot fi o sursă uriașă de trafic pentru magazinul dvs., iar prin oferirea de oferte exclusive legate de distribuirea socială puteți prinde cu ușurință clienți noi cu puțin sau fără efort.

Oferiți cupoane sau oferte exclusive

Cupoane și oferte WooCommerce

O opțiune este de a crea cupoane sau oferte special pentru adepții dvs. de socializare. WooCommerce include o caracteristică încorporată pentru a crea cupoane bazate pe procente, suma în dolari sau un produs specific. De asemenea, puteți adăuga o dată de expirare personalizată pentru o „vânzare la ora fericită” sau puteți seta o limită de utilizare, astfel încât doar „primii 15 clienți vor economisi 15%” pentru a crea un sentiment de urgență. Acesta este un mod minunat de a atrage atenția unui nou client pe social media și de a-i convinge să finalizeze o achiziție.

Activați un bonus „Adresați-vă unui prieten”

Consultați-un prieten pentru WooCommerce de WPGens

O altă opțiune este de a oferi un stimulent clienților dvs. actuali să recomande marca dvs. prietenilor și familiei lor cu un promo „refer-a-prieten”. În acest fel, când un client curent își împarte legătura cu prietenul lor, primește o reducere de 10 USD în contul lor, iar prietenii lor primesc un cupon de 10 USD aplicat la prima lor achiziție.

Pentru a adăuga propriile dvs. oferte de cuvânt, puteți încerca Consultați un prieten pentru pluginul gratuit WooCommerce extensie. Pluginul creează un sistem simplu de trimitere cu un link unic pentru fiecare dintre clienții dvs. pentru a partaja. Apoi, pe măsură ce se referă la utilizatori noi, pluginul generează automat cupoane de utilizare unică pentru ambele părți – tot ce trebuie să faceți este să vă așezați și să urmăriți trimiterile.

4. Păstrează-l interesant

Crearea de conținut și oferte pentru publicul tău este o modalitate excelentă de a-ți reveni pe oameni, dar cum găsești oameni noi care să îți viziteze magazinul? Desigur, puteți utiliza metode tradiționale de publicitate, dar aici sunt câteva idei de marketing pe care le puteți utiliza pentru a menține interesanta promovarea site-ului dvs.:

  • Rețea și postare de invitați pentru alte bloguri pentru a ajunge la noi audiențe
  • Începeți un buletin informativ (folosim și recomandăm MailChimp) pentru a vă împărtăși noi postări de blog și a următoarelor vânzări / evenimente din magazin
  • Rulați un cadou pentru ca clienții să intre pentru a câștiga un articol din magazinul dvs. (ne place să folosim Rafflecopter) cu social media și newsletter ca opțiuni de intrare
  • Publicați articole tematice pentru sărbători care rotunjesc colecțiile de produse pentru NYE, 4 iulie, noul an școlar etc.
  • Lucrați cu influenți sociali pentru a afla cuvântul despre marca dvs. (vă rugăm să rețineți: acest lucru poate fi scump, chiar FOARTE scump, dar în funcție de nișa dvs. este una dintre cele mai profitabile investiții pe care le puteți face în afacerea dvs.)

Există tone pe care le puteți face pentru a continua promovarea magazinului dvs. de e-commerce. Trebuie doar să fii persistent și creativ pentru a continua să crești vizibilitatea online atunci când îți stabilești site-ul.

5. Înregistrează-te la Google

Compania mea Google

În sfârșit, vă recomandăm cu încredere să vă faceți configurarea magazinului Compania mea Google dacă aveți o locație fizică. Astfel poți crea sau revendica înregistrarea companiei pe Google Maps, adăuga informații relevante (cum ar fi ore sau meniuri), răspunde la recenziile clienților pe Google și chiar promovează evenimentele viitoare. Urmați doar începeți ghidul pentru a vă verifica și optimiza afacerea.

Compania mea Google include, de asemenea, un tablou de bord util, astfel încât să puteți vedea cum utilizatorii își găsesc profilul de afaceri online, la ce fac clic și unde se află (geografic vorbind). Aceste informații vă pot ajuta să vă ajustați operațiunile de afaceri și strategiile de marketing pentru a atrage mai mult baza de clienți și pentru a crește vizibilitatea online.

Cum puteți crește vizibilitatea online pentru site-ul dvs. de comerț electronic

Sperăm că ai reușit să înveți ceva nou din cele 5 sfaturi despre cum să crești vizibilitatea online pentru magazinul tău. Sau poate cel puțin câteva sfaturi au fost utile pentru afacerea dvs. Administrarea oricărei afaceri se poate simți copleșitoare uneori, dar cel puțin dacă alegeți WordPress site-ul dvs. web poate fi ceva mai ușor de gestionat. Dar crearea unui blog, concentrându-vă pe SEO, utilizând social media, promovând conținutul dvs. și folosind instrumente precum Google în avantajul dvs., există cu siguranță potențial de a crește vizibilitatea online pentru site-ul dvs. de comerț electronic..

Aveți alte întrebări despre cum să creșteți vizibilitatea online? Sau mai multe sfaturi pentru alți proprietari de site-uri de comerț electronic? Lasă doar un comentariu mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me