Creșteți ratele de conversie

Rulează un magazin de comerț electronic? Sau poate dețineți o afacere cu amănuntul din cărămidă și mortar cu o nouă platformă pe web? Sau vindeți produse sau servicii folosind web-ul ca portal pentru comunicarea cu potențiali clienți?


Dacă da, aș spera că acest articol este distractiv și perspicace. Ce ai putea face eventual pentru a obține un procent mai mare din vizitatorii unici să cumpere de la tine? Ei bine, asta depinde foarte mult de tipul de industrie sau de nișă. Există însă multe lucruri pe care le poți încerca pe toate nișele.

Înainte de a începe, aș dori să abordez câteva lucruri despre ratele de conversie.

  • Nu orice vizitator este un potențial client. Nu vă învingeți cu ratele de conversie proaste.
  • Ignorați zgomotul, dacă site-ul dvs. web aterizează pe prima pagină a unui site web popular, acesta va anula ratele de conversie.
  • Diferite industrii și produse diferite joacă reguli diferite. Anumite produse au rate de conversie mai mari decât altele.

Direcționarea demograficului potrivit poate face minuni pentru ratele de conversie generale. Dându-ți seama cine sunt clienții tăi, unde sunt, în ce etapă de viață se află, este posibil să-ți acceseze site-ul prin intermediul dispozitivelor mobile, nivelul veniturilor și gradul lor de educație sunt incredibil de importante în determinarea succesului oricărei activități de comerț electronic și de asemenea foarte util în campaniile de marketing. 

Am simțit că ar fi criminal să nu menționez asta. Însă, toate lucrurile avute în vedere, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru site-ul dvs. web pentru a crește ratele de conversie pentru traficul pe care îl primiți în prezent.

Percepția valorică este totul

Aveți o scurtă fereastră de oportunitate pentru a arăta potențialului dvs. client că aveți ceva de valoare care să-i ajute pe ei sau afacerile lor. Dacă reușești să-ți convingi vizitatorul că ar fi mai bine cu produsul tău decât fără, contabilizând costurile pe care le vor suporta pentru achiziționarea produsului, ai făcut-o!

Nu aveți încredere în mine? „Marjele pentru iPhone 6 și 6 Plus după costurile componente, asamblarea, testarea, garanția și deprecierea variază între 56% și 59%, ceea ce este aproape de iPhone-urile anterioare. – Forbes

iPhone

De ce oamenii sunt dispuși să plătească mult mai mult decât ceea ce este nevoie pentru a crea un telefon? – Credibilitate și acceptare socială, cel puțin în acest caz. Dar afacerea dvs. nu are valoarea de brand a Apple. Prin urmare, trebuie să lucrăm la asigurarea, transmitem informații despre produsul dvs. rapid și eficient.

O imagine și o copie excelentă a produsului este primul pas crucial în propunerea dvs. de valoare

Trebuie să lucrați la furnizarea de imagini și copii excelente ale produsului. Imagini multiple din unghiuri diferite, cu iluminare și fundal adecvate, de preferință cu zoom. Copii de produs cu informații complete despre produse, dar concis.

Nu contează ce vindeți, scutece sau telefoane mobile de top, capacitatea dvs. de a comunica valoarea oferită de produsul dvs. este totul. Dacă nu reușiți să faceți acest lucru în mod eficient, restul este doar academic. Compania dvs. nu va fi o afacere mare, dacă nu realizați vânzări. Și nu veți face niciodată, dacă eșuați constant testul de propunere de valoare al unui potențial client.

După ce dovediți unui potențial client că produsul dvs. are ceva de valoare de oferit, aveți o șansă. Cum poți face asta? Construiți un magazin online mai bun. Există o mulțime de teme grozave pe WordPress cu WooCommerce sau orice alt magazin de e-commerce încorporat.

chic-WordPress temă

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Unul dintre preferatele noastre este Chic, un magazin și un blog modern și elegant, perfect pentru prezentarea de produse și blogging-uri despre industria dvs. conexă (Vânzarea machiajului? Adăugați tutoriale de machiaj folosind produsele dvs. în blogul dvs. Vânzarea unei linii de tricouri? Blog despre stil personal și tendințe … precum tricourile tale. Ai ideea).

the-retailer-receptiv-WordPress temă

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

O altă opțiune excelentă este tema de vânzare cu amănuntul de vânzări. Dacă aveți o linie de produse mai diversificată, Retailerul include tone de site-uri web utile și șabloane de pagini de produse care vă vor ajuta să începeți să vă prezentați tot ce aveți de oferit. Există desigur tone de alte teme din care să alegeți și, după ce îl găsiți pe cel care reprezintă cel mai bine produsele dvs. online, este timpul să efectuați câteva completări pe site-ul dvs..

Ceea ce vei avea de asemenea nevoie

Odată ce un client își dă seama că există un produs care i-ar putea plăcea, sunt mult mai mulți pași între a face plăcere și a face clic pe butonul de cumpărare final și finalizarea achiziției.

Gateway-uri de plată

Există încă o mulțime de oameni care sunt foarte preocupați de predarea detaliilor cardului de credit pe internet. Vrei să te asiguri că oamenii au toate metodele posibile de plată pe diferite gateway-uri de plată în cât mai multe valute. 

De asemenea, veți dori să vă asigurați că nu vă veți desface o parte mare din veniturile dvs. în taxe de tranziție pentru diferite gateway-uri. Site-urile care furnizează atât o poartă de plată cu card de credit, cât și PayPal tind să aibă o rată de conversie mai mare decât site-urile care oferă doar una dintre aceste opțiuni.

Dacă utilizați WooCommerce, opțiunile pentru verificare, transfer bancar, numerar la livrare și plăți PayPal standard sunt toate standard. Dar poate că doriți să acceptați plățile cu cardul de credit prin Stripe, Authorize.net sau PayPal Pro. Folosind descărcări digitale ușoare? Verificați pagina extensiilor lor pentru a găsi suplimente pentru gateway-urile pe care clienții dvs. le solicită. Există sute de plugin-uri gratuite și premium pentru a adăuga mai multe gateway-uri de plată la magazinul dvs., indiferent de platforma de e-commerce pe care o utilizați.

Viteza site-ului și UX

Viteza site-ului este absolut crucială pentru fiecare site, fiecare secundă contează. Site-urile lente cu timp de încărcare lungă afectează semnificativ linia de jos – O întârziere de o singură secundă vă poate aduce rata de conversie a scăzut cu 7%.  Experiența necorespunzătoare a utilizatorului înseamnă că nu veți avea oameni care stau pe site-ul dvs. prea mult timp și asta se traduce prin venituri mai mici. Avem tone de articole grozave despre accelerarea WordPress, dar aici sunt câteva pentru a vă începe:

  • Îmbunătățiți viteza de încărcare a site-ului dvs. WordPress cu memorarea în cache
  • 5 instrumente pentru a testa performanța și viteza site-ului WordPress
  • Plugin-uri gratuite pentru a accelera site-ul dvs. WordPress

Un site web snappy și caracteristici bune de navigare vor face ca orice site web, în ​​special site-urile de comerț electronic să fie mult mai bune. O reproiectare te poate costa destul de mult, un design rău ar putea să te coste totul. Nu sunteți sigur de unde să începeți? Încercați să utilizați un plugin de mapare a căldurii pentru a vedea unde fac clic clienții și începeți să modificați designul dvs. pentru a ghida vizitatorii către locul în care doriți să facă clic..

Marketing prin e-mail

Rămâne o metodă foarte eficientă pentru a readuce clienții pe site-ul dvs. web care cumpără lucruri. Ați primit un cod de e-mail al unei persoane, deoarece probabil că au efectuat achiziții pe site-ul dvs. web înainte, acestea au o tendință mult mai mare de a cumpăra pe site-ul dvs..

Ratele de conversie prin e-mail sunt cu siguranță mai bune decât căutarea socială. Utilizați e-mail marketing pentru a crește volumul de vânzări și pentru a stimula conversia vânzărilor. Unul dintre cele mai bune moduri de a vă crește lista de e-mailuri este cu ajutorul pluginurilor. Este posibil ca unii să nu îi iubească, dar opțiunile opt sunt o modalitate dovedită de a crește abonații.

Bloom: Previzualizare live

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Bloom este unul dintre cele mai populare plugin-uri de stimulare a conversiilor de pe piață chiar acum, cu un motiv întemeiat. Este ușor de instalat, personalizat și implementat pentru aproape orice utilizator. Există tone de șabloane încorporate, opțiuni de dispunere, fonturi și chiar urmărire încorporată pentru a vă ajuta să creați cea mai bună opțiune posibilă pentru site-ul dvs. Web.

Popup Maker Plugin

Căutați o opțiune gratuită? Încerca Pop-up Maker. Chiar dacă este gratuit, acest plugin este livrat cu o serie de funcții pentru personalizare (pur și simplu încărcați-vă temele optin), direcționare pe conținut, ferestre pop-up responsive și multe altele.

Evaluarea produsului și recenzii

70% dintre oameni vor consulta o recenzie sau o evaluare înainte de a efectua o achiziție, iar recenziile clienților cresc conversia produsului cu până la 74%, puteți citi mai departe pe PeopleClaim. Evaluări și recenzii este o verificare automată a sistemului și a jucătorilor săi. Este frumusețea pieței libere în acțiune. Produsele bune se vând mai mult, produsele rele dispar.

taqyeem-rating-comentarii-plugin

Multe dintre temele de afaceri și multifuncționale, cum ar fi Total, includ deja mărturii ale clienților ca tip de post personalizat. Sau dacă utilizați WooCommerce, evaluările și recenziile clienților sunt încorporate direct (ar trebui să fie activate în mod implicit). Dar dacă tema dvs. nu are mărturii care vă plac, aruncați o privire la aceste plugin-uri ușor de mărturie pentru WordPress și pluginurile noastre de rating și recenzii preferate.

Informații despre evoluția coșului și abandonarea abandonului

Urmărirea progreselor este utilă, spun un client în procesul de achiziție – rămân un număr specific de pași în procesul de achiziție. Scurt este mai bun, nimănui nu-i place să petreacă mai mult timp decât este necesar verificând coșul și efectuând plăți.

Aproape două treimi din toate coșurile sunt abandonate din motive precum costurile de livrare și timpul necesar pentru livrare. Recuperarea coșurilor abandonate și reducerea ratelor de abandonare a coșurilor este un subiect în sine. Articolul lui Kevin Gold despre Standardul de marketing pentru căutare este foarte util pentru a vă ajuta să aflați cum puteți reduce ratele de abandonare a coșurilor.

woocommerce-recuperare-abandonat-cart

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Din nou, răspunsul se află într-un plugin. Descărcările WooCommerce și Easy Digital ambele au pluginuri extraordinare pentru coșuri abandonate, pe care le puteți implementa pentru a urmări clienții care adaugă produse în coș, dar nu procedează la achiziționare. În ambele cazuri, pluginul trimite pe e-mail cumpărătorii potențiali pentru a le reaminti ceea ce le lipsește (și puteți include chiar și coduri cupon pentru a le atrage).

Adăugați credibilitate

Securitatea este bună, asigurându-vă că cumpărătorii dvs. știu că investiți în cel mai bun proces de securitate este mai bun. Oamenii vor să se simtă în siguranță atunci când se predă banii prin internet. Câteva ștampile de aprobare (vizibile pe tranzacții, ecrane pre-tranzacție și subsoluri de site-uri web) de la agențiile de rating de afaceri și lideri în domeniul securității internetului sunt foarte utile pentru a adăuga credibilitatea site-ului dvs..

Un alt mod de a-ți arăta credibilitatea este cu un certificat SSL. Aceasta este o necesitate dacă aveți un magazin online. Dar chiar dacă promovați doar un produs, văzând că acel mic simbol de blocare în bara de navigare este un potențial de încredere uriaș pentru clienții potențiali și pentru doar 7,88 USD de la NameCheap (sau o altă companie din domeniu), este o investiție demnă.

Sisteme de asistență și retururi

Întrebările frecvente, chat-urile în direct, asistența 24 * 7 prin telefon și prin e-mail sunt o necesitate absolută, dacă doriți să concurați cu cei mai buni din afacerea de comerț electronic. Dacă site-ul dvs. web este relativ mai mic și nu vă puteți permite personalul suplimentar, poate vă va servi un sistem de întrebări frecvente cuplat cu un mecanism de asistență. De fapt, tocmai am vorbit despre cum să configurați un helpdesk cu WordPress și am împărtășit câteva teme nemaipomenite cu dvs. (puteți adăuga chiar și asistența dvs. pe site-ul dvs. curent dacă aveți capabilități multisite WordPress).

Un sondaj realizat de BoldSoft a relevat că 63% dintre respondenți care au avut un chat live au raportat că este probabil să se întoarcă pe site, 62% au fost destul de siguri că ar putea să cumpere din nou de pe site și 38% dintre respondenți au finalizat achizițiile în timpul unui chat în direct în desfășurare. Deci, dacă nu doriți să configurați un helpdesk separat, puteți apela la pluginuri de chat live.

wordpress-live-chat-plugin-wpexplorer

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

De departe unul dintre cele mai bune pluginuri de chat live este Live Chat pentru WordPress (convenabil, nu). Ceea ce face din aceasta o opțiune excelentă pentru orice întreprindere mică este faptul că este un plugin (spre deosebire de un serviciu), deci nu există costuri lunare recurente pentru utilizarea acestuia. Trebuie doar să instalați, să personalizați pielea și să permiteți consola de chat să înceapă să ajute clienții.

Proces / înregistrare opțiune

Colectarea unui ID de e-mail este o idee grozavă, dar niciodată nu obligă oamenii să se înregistreze pe site-ul dvs. web. Dacă puteți face acest lucru astfel încât oamenii să poată cumpăra fără să se înregistreze, vă rugăm să faceți acest lucru. Dar oferă întotdeauna înregistrarea ca opțiune. Faceți procesul de înregistrare cât mai ușor și fără durere.

Adăugarea de autentificări sociale la WordPress este o altă idee excelentă, veți primi, de asemenea, o mulțime de informații despre utilizator, care se vor dovedi utile în viitoarele eforturi de marketing.. 26% dintre utilizatori ar abandona un coș după adăugarea produselor, dacă încercați să impuneți înregistrarea obligatorie.

autentificare socială userpro

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

UserPro este probabil cea mai cunoscută opțiune din acest câmp. Cu 6 opțiuni populare de conectare la rețelele de socializare, posibilitatea de sincronizare cu alte pluginuri populare precum WooCommerce & bbPress, ecusoane și realizări ale utilizatorilor (excelent pentru onorarea celor mai buni clienți, sau recenzori frecventi), integrarea newsletter-ului și o mulțime de opțiuni de personalizare nu este de mirare acest plugin are vânzări de peste 10k.

Mecanisme excelente de căutare și filtrare

Oamenii care cumpără pe internet au o mulțime de opțiuni. Utilizatorii care folosesc căutarea pe site sunt de 5 până la 6 ori mai mari să facă o achiziție. Dacă site-ul dvs. web este mare, nepătruns și dificil de navigat chiar și cu funcții de navigare bune, o funcție de căutare internă avansată, cu un mecanism de filtrare eficient, este de dorit, având în vedere dimensiunea catalogului tipic al site-ului de comerț electronic..

SearchWP

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Plugin-ul preferat pentru job este SearchWP. Chiar nu veți găsi un plugin de căutare mai avansat acolo. Setările detaliate vă vor ajuta cu adevărat să vă ajutați clienții. Dacă trebuie să mergeți cu o opțiune gratuită, Relevanssi este un început bun (dar nu poate fi comparat cu SearchWP).

Transport gratuit

Livrarea gratuită câștigă întotdeauna puncte cu utilizatorul. Dacă nu puteți oferi livrare gratuită pentru toată lumea, cel puțin o oferiți celor mai buni clienți sau persoanelor care achiziționează mai mult decât o valoare monetară specifică simultan. WooCommerce are chiar o funcție încorporată pentru cupoane, așa că de ce să nu creați o reducere gratuită pentru expediții pentru cumpărăturile peste o anumită sumă (pentru că să fim sinceri, care nu este tentat de un cupon de livrare gratuit).

Dacă nu oferiți transport gratuit, faceți-vă evident imediat ce cineva adaugă un produs în coșul său, întârzierea introducerii de noi costuri nu va aduce beneficii în favoarea dvs.. 61% dintre clienți sunt cel puțin „oarecum probabil” să anuleze achiziția dacă nu este oferită transport gratuit.

Butoanele de apel la acțiune

Un simplu bine plasat butonul de apel la acțiune vă poate trimite ratele de conversie prin acoperiș! Vezi acest caz din Aerul naturii unde, într-un CTA, a crescut conversia cu o rată de 591%. Si ghici ce? Dacă utilizați Total (sau oricare dintre celelalte teme de pe web care vin cu constructorul de pagini de drag & drop Visual Composer), există un apel la un model de acțiune încorporat. Adăugați-l strategic în paginile de domiciliu și produse pentru a atrage atenția cititorilor.

Întoarcerea vizitatorilor

Vizitatorii care se întorc sunt mult mai ușor de convertit decât vizitatorii pentru prima dată, de fapt de șase ori mai ușori. Vizitatorii de întoarcere și vizitatorii pentru prima dată sunt semnificativ diferiți, deci tratează-le diferit. Încercați să personalizați experiența vizitatorilor cu întoarcere, din nou codurile promoționale fac minuni, astfel încât, poate, puteți personaliza factura WooCommerce Client pentru a include o reducere specială pentru achiziția lor de retur.

Si mult mai mult!

Puteți utiliza oferte promoționale, optimizați pentru comerț electronic online și așa mai departe. Numărul de lucruri pe care le puteți face pentru a crește conversia și volumul de vânzări este nesfârșit. Ceea ce am descris mai sus sunt puține tehnici încercate și testate de către firmele de comerț electronic.

Unele dintre tehnicile menționate pot funcționa mai bine decât altele pentru dvs., dar vă cunoașteți baza de clienți. Sau cel puțin, îi vei cunoaște în timp ce implementează unele dintre etapele de mai sus. Încercați o combinație dintre trucurile prezentate în tandem cu un marketing eficient și o reevaluare constantă a site-ului dvs. web – ar putea îmbunătăți site-ul dvs., iar clienții vor lua notă!

Este randul tau

Încercați întotdeauna lucruri noi în comerț electronic. Ceea ce funcționează pentru altcineva poate să nu funcționeze pentru tine. Spuneți-ne care este strategia dvs., ce a funcționat sau ce nu. Ne-ar plăcea să împărtășim câteva dintre sfaturile dvs. cu ceilalți cititori. Urale ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me