Alcătuirea unui portofoliu este importantă pentru studenții care solicită anumite programe de studii sau se pregătesc să se angajeze în cariera lor. Mulți angajatori sau clienți (sau universități, dacă este pentru un program școlar) cer probe de muncă ca parte a procesului de angajare (sau acceptare), deoarece este o modalitate pentru ei de a vedea ce sunteți capabil să faceți și tipul de muncă pe care Am mai făcut-o înainte. Un portofoliu este cea mai bună modalitate de a prezenta aceste probe și de a le păstra gata de afișare.


În acest articol ne vom concentra asupra avantajelor oferite de un portofoliu și folosirea WordPress pentru a crea portofolii care vor face căutarea dvs. de locuri de muncă să fie un succes. Asadar, haideti sa începem!

De ce ai un portofoliu online?

Cu avansări în tehnologie și aproape toată lumea care folosește internetul, tot mai mulți studenți păstrează copii electronice ale portofoliilor online și chiar creează site-uri web pentru a le adăposti. Utilizarea unui portofoliu online vă poate facilita lucrurile pe măsură ce începeți în cariera:

  • Portofoliile online devin o parte a prezenței dvs. generale online, mai ales dacă includeți linkul pe profilurile dvs. de socializare, astfel încât potențialii angajatori, clienți sau clienți să vă poată găsi cu ușurință munca atunci când vă caută.
  • Este ușor să furnizați un link către site-ul dvs. și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la dimensiunile fișierelor pentru atașamentele de e-mail sau trimiterea unui fax mare.
  • Puteți include linkul din CV-ul dvs., astfel încât managerii de angajare să știe exact unde vă pot găsi munca.

Deținerea unui portofoliu online arată, de asemenea, potențialilor angajatori că puteți utiliza cel puțin un sistem de gestionare a conținutului și că sunt familiarizați cu modul în care funcționează site-urile web. Într-o perioadă în care oameni de toate vârstele și seturile de abilități caută locuri de muncă, acest lucru vă poate oferi un avantaj față de alți candidați.

Noțiuni introductive cu WordPress

Utilizarea WordPress pentru a vă crea portofoliul online este destul de simplă. Dacă aveți deja un cont cu WordPress.com, luați în considerare trecerea (sau cel puțin adăugarea unui nou site) la WordPress.org-ul gazdar propriu – este mult mai versatil în ceea ce privește personalizarea și veți avea un control mult mai mare asupra modului în care site-ul dvs. arată și funcționează.

Chiar dacă sunteți complet nou pentru WordPress, vă recomandăm să începeți cu găzduirea de sine stătătoare. Există o mică taxă lunară de găzduire și o taxă anuală de înregistrare a domeniului, dar costurile și responsabilitatea adăugată merită să ai controlul deplin asupra site-ului tău de portofoliu. Există, de asemenea, un aspect bonus: înregistrarea numelui dvs. de domeniu înseamnă că nu veți avea subdomeniul .wordpress.com, deci adresa dvs. web va părea mai profesională.

Costul poate fi un factor imens pentru studenți, așa că, în timp ce cercetați companiile de găzduire, verificați dacă au prețuri speciale pentru studenți. Bluehost și SiteGround sunt două care oferă planuri studenților.

Atunci când alegeți numele dvs. de domeniu (numele site-ului dvs.), este cel mai bine să folosiți propriul nume – va fi mai probabil să apară în căutări. Poate doriți să luați în considerare utilizarea unei linii de etichetă, pentru a face foarte clar despre ce este vorba site-ul dvs..

Selectarea unui portofoliu Tema WordPress

În continuare, alegeți o temă pentru site-ul dvs. O temă de bază a blogului va răspunde probabil nevoilor dvs., dar dacă doriți să vă evidențiați portofoliul, ar trebui să aveți o temă concepută să prezinte conținutul portofoliului. Avem o listă cu unele dintre portofoliile noastre preferate de portofoliu teme WordPress.

Temele gratuite sunt o modalitate excelentă de a începe, dar în general nu au caracteristicile suplimentare sau opțiunile de personalizare pe care le veți găsi într-o temă premium. Dacă doriți să creați un portofoliu online profesionist, atunci ar trebui să luați în considerare actualizarea la versiunea pro a temei dvs. (dacă este cazul) sau să cumpărați o temă premium, care poate varia în preț de la 2 la 199 $. Temele pot fi achiziționate de pe mai multe piețe online, precum ThemeForest, Creative Market, StudioPress, Fasole cu temă, Teme elegante și atât de multe altele.

Iată doar câteva dintre preferatele noastre:

Demo total de portofoliu în casetă de portofoliu

Total este alegerea noastră principală datorită ușurinței de utilizare, a opțiunilor puternice și a flexibilității. În timp ce această temă este o temă polivalentă de drag and drop, portofoliul încorporat îl face excelent pentru crearea unei colecții online a operei tale. Și există o mulțime de demo-uri pentru a alege dintre cele pe care le puteți utiliza pentru a începe.

temă portofoliu wordpress

Ceapă de Shindiri Studio este o temă de portofoliu uimitoare, cu machete multiple. Alegeți o grilă, o grilă de zidărie, un portofoliu tip sticky sau stil de agenție pentru a vă afișa proiectele.

Mesa gratuit pentru WordPress

terasă de stâncă este o temă de bloguri cu aspect de zidărie gratuită, care poate fi folosită cu ușurință pentru un portofoliu online. Cu suport pentru imagini, galerii, audio, video și citate, această temă este o modalitate excelentă de a afișa media online.

Portofoliu Vong - Portofoliu responsiv Tema WordPress

Nord de la Array Themes este o opțiune uimitoare pentru construirea unui portofoliu online. Această temă are tot ceea ce ai nevoie, inclusiv un blog util, un portofoliu uimitor și pagini ușoare (arhive, contact și lățime completă) pentru a-ți prezenta corpul de lucru.

Galerie Pro Tema

Galerie Pro de la StudioPress este o opțiune excelentă dacă vă place să folosiți cadrul Genesis. Această temă curată, minimă și, desigur, modernă, este o modalitate ușoară de a adăuga bio și portofoliul dvs. pe site-ul dvs. WordPress.

Ananas gratuit WordPress

Ananas este o simplă temă de blog gratuit, cu un aspect curat de o singură coloană. Designul minimal al acestei teme este perfect pentru prezentarea ultimelor lucrări pe măsură ce o produceți și din moment ce tema acceptă mai multe formate media (imagine, audio, video, citat) și include opțiuni de proiectare de bază, puteți lăsa lucrarea dvs. să strălucească.

Utilizarea unui plugin de portofoliu

O altă opțiune, dacă nu vă place oricare dintre temele de portofoliu, este să adăugați un plugin de portofoliu. Există o mulțime de plugin-uri gratuite de portofoliu în depozitul WordPress pe care îl utilizați pentru a adăuga un portofoliu la aproape orice temă. Pentru a adăuga un plugin, accesați Plugin-uri în meniul Admin și faceți clic pe Adăuga nou pentru a răsfoi opțiunile gratuite.

Există, de asemenea, atât de multe plugin-uri excelente de portofoliu, care au mai multe caracteristici și funcționalități decât omologii lor gratuite. Am mai vorbit despre plugin-uri de portofoliu WordPress, dar, în cazul în care v-ați ratat, iată câteva dintre pluginurile noastre preferate:

Plugin esențial portofoliu plugin wordpress

Grila esentiala by themepunch este unul dintre cele mai vândute plugin-uri de portofoliu și cu un motiv întemeiat. Cu acest plugin puteți crea orice stil de grilă de portofoliu pe care doriți să utilizați aspectele, rândurile și coloanele incluse, surse de conținut, animații, preîncărcătoare, skins, culori personalizate și multe altele

plugin pentru wordpress portofoliu grilă media

Grid media by LC Web este o opțiune excelentă care vă oferă machete nelimitate. Utilizați constructorul de grile vizuale pentru a aranja fotografiile, videoclipurile, linkurile și fișierele audio în grile pline de răspuns.

jurnal instagram portofoliu plugin wordpress

Jurnalul Instagram by C Rivers este un plugin de portofoliu unic care atrage imaginile din portofoliu din ceva pe care majoritatea dintre noi îl folosim deja – Instagram. Capturați imagini în curs de desfășurare a proiectelor dvs. curente și adăugați-le în portofoliul de site-uri web cu acest plugin!

Alegerea conținutului dvs.

Înainte de a începe să adăugați conținut în portofoliul dvs., asigurați-vă că știți ce doriți să includeți! Întrucât este posibil să nu fi făcut încă multă muncă profesională în domeniul dvs., este bine să utilizați lucrări academice, proiecte de clasă sau prezentări și orice proiecte de servicii comunitare pe care le-ați făcut. Dacă aveți un CV sau CV, poate doriți să creați și o pagină pentru asta.

Încercați să includeți mostre relevante pentru câmpul pe care îl introduceți. Dacă sunteți scriitor, folosiți proiecte de scriere și publicații. Dacă sunteți un artist sau un inginer sau dacă sunteți într-o meserie, cum ar fi tâmplărie, încărcați imagini cu lucruri pe care le-ați proiectat, creat, construit sau fixat. Oamenii de știință ar putea furniza rapoarte de laborator. Contabilii ar putea include rapoarte și analize financiare. Ai ideea.

Când adăugați eșantioane de muncă, scrieți o scurtă descriere a fiecăruia pentru a oferi un context. S-ar putea să doriți să explicați care a fost proiectul și cum a oferit (sau ar oferi) un beneficiu pentru cineva sau altfel contribuie la acest domeniu. Iată un exemplu simplu împreună cu un link către documentul încărcat:

worksampledescription

Nu vă înnebuniți cu numărul de eșantioane pe care le încărcați. Portofoliul dvs. va crește așa cum faceți, astfel încât să nu simțiți că aveți nevoie de tone de umplutură. Alege-ți cele mai bune proiecte, 10-15 este suficient și organizează-le în categorii în funcție de tipul de proiect. Acest lucru va face mai ușor pentru angajatori să găsească probe relevante.

Încărcarea de probe

Nu este greu să încărcați mostrele de lucru pe WordPress, dar timpul și efortul implicat pot varia în funcție de formatul eșantioanelor. Dacă aveți copii sau imagini electronice, atunci sunteți toate setate. Dacă nu, trebuie să achiziționați unele.

Copii în format tipărit, rapoarte și fotografii tipărite pot fi scanate în fișiere PDF. Realizați fotografii digitale cu obiecte fizice, cum ar fi picturi sau sculpturi. Muzica și videoclipurile pot fi înregistrate sau editate în formate digitale. Orice ai alege să încarci, asigură-te că fișierele sunt salvate într-o locație dedicată mostrelor de lucru, astfel încât să știi exact unde să le găsești.

După ce aveți copiile digitale gata, este timpul să încărcați! Conectați-vă la contul dvs. WordPress și accesați pagina dvs. de administrator. Navigați la media media și selectați Adăuga nou:

adăugați media

În ecranul Încărcare nou media, puteți glisa și arunca fișierele în casetă sau puteți face clic pe butonul Selectati fisierele buton pentru a căuta fișierele de încărcat.

Adăugarea de mostre în portofoliul dvs.

Acum că aveți tema sau plugin-ul instalat și mostrele (și orice alte fișiere) încărcate, puteți adăuga lucrările în portofoliul dvs. În Admin, navigați la pagina Portofoliu și faceți clic pe Adăuga nou. Acest lucru va deschide editorul de text.

newportfoliopost

Pentru majoritatea temelor și pluginurilor, adăugarea unei noi postări de portofoliu este la fel de ușoară precum adăugarea unei postări pe blog. Pentru majoritatea portofoliilor, veți adăuga un titlu, o descriere și o imagine afișată ca în mod normal. Însă este posibil să aveți câmpuri suplimentare disponibile pentru a introduce informații suplimentare despre eșantion pentru locație, dată, context, etc. Unele teme cu portofolii, cum ar fi Total, pot include chiar și metaboxii galeriei în care puteți încărca toate galeriile sau imaginile glisante pentru postarea dvs..

galerie-meta-box

După ce toate informațiile de care aveți nevoie sunt completate, faceți clic pe Publicare. Ta-da! Acum ați adăugat cu succes un eșantion de lucru în portofoliul dvs. WordPress. Repetați acești pași pentru fiecare eșantion pe care doriți să îl adăugați.


Prezentarea celor mai bune lucrări într-un portofoliu este importantă pentru a face o impresie bună atunci când solicitați locuri de muncă sau programe academice. Utilizarea unui portofoliu online vă va ajuta să vă separați și mai mult și să ajungeți la o audiență mai largă – și WordPress este unul dintre cele mai bune instrumente pentru a face acest lucru. Există o mulțime de resurse pentru crearea unui portofoliu minunat, așa că distrați-vă!

Ai mai creat un portofoliu online? Te gândești să creezi unul? Împărtășește sfaturile tale sau pune orice întrebare în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me