Cum să creezi o postare pe blogul WordPress

Deci vrei să fii blogger. Asta-i grozav! Dar dacă ești nou în această întreagă activitate de blogging și nu știi primul lucru despre scrierea unei postări pe blog? Poate aveți deja experiență de scriere, sau poate nu. Tot ce știi este că ai lucruri de împărtășit cu restul lumii. În acest articol, vă vom ajuta să începeți prin a vă plimba prin a scrie prima postare și a o publica cu WordPress.


Începeți cu o idee

Așa cum vă va spune orice scriitor experimentat, scrierea este grea – mai ales să începeți. Dar nu fi intimidat! Tot ce trebuie pentru a începe este o idee. Dacă aveți deja o idee sau chiar mai multe, este excelent! Dacă nu, această secțiune vă va ajuta să începeți să faceți idei despre lucruri despre care să scrieți (și poate să vă inspirați încă ceva pentru cei care aveți deja idei).

În primul rând, trebuie să răspundeți la câteva întrebări. Care este scopul blogului tău? Este intenționat să fie despre orice și orice, sau este doar să completezi o anumită nișă în blogosferă? Identificarea obiectivelor dvs. pentru blog vă va ajuta să veniți cu idei de postare.

O parte din a veni cu idei de postare are un motiv pentru postare. De ce scrii postarea? Ce intenționezi să faci, dacă este ceva? Motivul ar putea fi la fel de simplu ca „postez doar pentru că pot”, dar iată câteva întrebări pentru a vă gândi (care, apropo, ar putea avea legătură și cu scopul blogului și nu doar cu postarea) :

  • Scrieți tutoriale?
  • Împărtășirea rețetelor?
  • Informarea maselor despre o cauză sau un subiect important?
  • Împărtășirea gândurilor și opiniilor tale?
  • Furnizarea de expertiză?
  • Actualizarea prietenilor și a familiei despre viața ta?

Orice ai decide să scrii, importantul este că scrii despre ceea ce vrei sau despre ceea ce îți pasă. Scrierea pentru blogul tău nu este aceeași cu scrisul pentru închiriere – poți alege subiectele tale fără a fi nevoie să le primești sau să fie revizuite de nimeni. Poate este vorba de un rabat în legătură cu o problemă controversată. Poate este sfatul sau un tutorial pe care doriți să vi l-a oferit cineva. Poate că ți-a plăcut foarte mult un meme, sau o rețetă, o carte sau un film. Poate tocmai ați postat o postare pe care altcineva a scris-o că v-a plăcut. Sunteți limitat doar de ceea ce puteți găsi.

Scrierea postării tale

Scrierea postării dvs. pe blog

Nu există un mod corect sau greșit de a scrie o postare pe blog, dar există un proces de bază pe care îl urmăresc majoritatea scriitorilor: Brainstorm. Contur. Proiect. Revizui. Corectează. Publica.

După ce ai enumerat câteva idei și ai ales un subiect, îți poate fi util să planifici ce vrei să scrii. Un contur servește drept ghid pentru ceea ce va spune postul tău. Dar nu toate postările vor necesita un contur, deci nu simți că trebuie să ai una de fiecare dată.

Ce se întâmplă dacă, contur sau nu, nu știi ce să spui? Este în regulă. Doar scrie. Actul de a scăpa cuvinte pe pagină va curge mai multe cuvinte și, înainte de a ști, veți fi scris mai multe paragrafe, poate chiar mai multe pagini. Nu contează dacă ceea ce ai scris este suficient sau prea mult sau bun sau chiar publicabil – aceasta este doar prima proiect. (Acordat, uneori puteți obține corect în primul moment – dar nu vă așteptați!)

Următorul pas este revizuire. Ca și în ceea ce privește conturarea, acesta nu este un pas pe care trebuie să îl faceți de fiecare dată; puteți alege să publicați pur și simplu primul draft așa cum este. În funcție de cine sunt cititorii dvs. și de cât de profesional vă prezentați, poate fi benefic să faceți cel puțin o revizuire. Puteți privi ceea ce ați scris, decideți ce este important și puteți schimba ceea ce este incorect sau nu are sens.

Corectură este important. Corectarea automată face mult pentru dvs. ortografie, dar nu poate verifica contextul cuvintelor pe care le introduceți. Așa că amintiți-vă să faceți o mică corecție pentru a vă asigura că utilizați o engleză bună și nu aveți nicio eroare. Dacă doriți ca cineva să vă privească postarea înainte de a scrie, apucați un prieten sau un coleg de încredere.

Optimizarea motorului de căutare WordPress

Deoarece blogul dvs. este pe internet, este important să vă amintiți de SEO în timp ce vă scrieți postarea. Există tone de învățat despre SEO (există bloguri întregi dedicate acestuia, cum ar fi Yoast și Moz) și nu vom putea să acoperim totul despre WordPress post SEO în această postare. Dar unul dintre cele mai importante puncte SEO de reținut atunci când scrieți postarea dvs. este Cuvinte cheie.

Cuvintele cheie sunt subiectul postării dvs. și probabil că veți folosi aceleași cuvinte cheie de mai multe ori pe măsură ce scrieți mai multe postări pentru blogul dvs. Motoarele de căutare (cum ar fi Google sau Bing) vor observa când adăugați conținut în mod regulat și când vor apărea aceleași cuvinte sau fraze scurte. Acest lucru vă va ajuta să vă clasificați în rezultatele căutării pentru acești termeni, ceea ce va face mai ușor pentru noi cititori să vă găsească. Pentru a vă ajuta cu postarea dvs. SEO, puteți lua în considerare și un plugin gratuit de genul Yoast SEO sau Totul într-un SEO care adaugă opțiuni SEO chiar pe pagina dvs. de postare.

Acum aveți elementele de bază despre cum puteți scrie o postare pe blog. Dacă mai doriți sau aveți nevoie de ajutor pentru scriere, există o mulțime de alte resurse disponibile. Dar acum vom trece la publicarea postării tale.

Crearea unei postări în WordPress

Acum, există câteva modalități prin care poți face ca schița ta să fie publicată pe WordPress. Primul, și cel mai ușor, este să îl scrieți chiar în WordPress. Pur și simplu conectați-vă pe site-ul dvs. și adăugați o nouă postare, pe care o puteți face în unul dintre cele trei moduri:

  1. Faceți clic pe pictograma semnului plus din antet.
  2. Din tabloul de bord WP Admin, accesați Postări din meniul barei laterale și faceți clic pe Adăuga nou.
  3. De asemenea, din tabloul de bord WP Admin, utilizați widgetul Quick Draft.

Trei modalități de a adăuga o postare WordPress

Indiferent de opțiunea cu care mergeți, faceți clic în caseta editor de text și începeți să tastați. Dacă nu o publicați imediat – de exemplu, dacă trebuie să vă opriți în mijlocul scrierii sau doriți să o revizitați mai târziu – faceți clic pe Salveaza schita buton. Acest lucru va salva proiectul, astfel încât să puteți reveni la el mai târziu, chiar dacă vă deconectați.

Și nu uitați să optimizați SEO titlul postării. Încercați să alegeți ceva atrăgător pe care oamenii vor dori să facă clic. De asemenea, ar trebui să adăugați câteva cuvinte cheie, pentru ca, în speranță, să apară în rezultatele căutării.

Salveaza schita

Al doilea mod de a adăuga proiectul dvs. la WordPress este să vă scrieți postarea într-un program de procesare a textului și să o copiați și să o inserați în editorul de text din WordPress. Acest lucru poate fi complicat, deoarece uneori, formatarea se va schimba sau va crea probleme atunci când o copiați și o lipiți, așa că dacă doriți să parcurgeți acest traseu, vă recomandăm să folosiți un editor de bază precum Notepad sau TextEdit.

Ștergeți formatarea postării

Dacă doriți cu adevărat să utilizați Word sau Pagini, atunci asigurați-vă că vă inserați conținutul în fila „text” atunci când creați postarea dvs. WordPress. Dacă uitați și lipiți conținutul în fila „vizuală”, puteți utiliza butonul „ștergere formatare” pentru a elimina formatele de text (bold, italic, strikethrough) – dar va trebui totuși să faceți clic pe fila text pentru a căuta orice întinderi sau etichete.

Formatarea postării

După ce ați creat conținutul dvs., îl puteți îmbunătăți adăugând formatarea. WordPress are o mulțime de opțiuni excelente încorporate în editorul de posturi pentru a vă ajuta să faceți mai lizibil conținutul dvs., atât pentru cititorii umani reali, cât și pentru motoarele de căutare. Pentru a le vedea pe toate, faceți clic pe „Bara de instrumente” pentru a deschide chiuveta din bucătărie.

Formatare postare blog bucătărie bucătărie

Cele elementare

Unele opțiuni importante pe care este probabil să le utilizați ar trebui să fie evidente din pictogramele butonului. Listele îngroșate, italice, subliniate, punctate și ordonate ar trebui să fie familiare. Acestea sunt instrumente importante pentru a ajuta la creșterea lizibilitate a postărilor dvs. de blog și pentru a vă accentua cuvintele cheie pentru motoarele de căutare.

Formatare postare blog

Adăugarea de link-uri la postări

Când creați postarea dvs., poate doriți să adăugați link-uri către conținuturi conexe. Asta e super! Legătură face ca conținutul tău să fie mai valoros pentru cititorii tăi, în plus motoarele de căutare le place atunci când te conectezi la surse de renume. Doar evidențiați textul la care doriți să adăugați un link (numit text ancoră) și faceți clic pe butonul de introducere / editare a linkului. Asigurați-vă că atunci când introduceți linkurile dvs. pentru a bifa caseta pentru a deschide linkul într-o nouă fereastră sau filă, în acest fel cititorii dvs. vor rămâne în continuare pe site-ul dvs..

Formatarea linkurilor de postare pe blog

Un alt sfat de legătură este să adăugați un atribut de titlu în partea „text” a editorului (și dacă nu doriți să faceți acest lucru sau nu știți cum, am creat un plugin simplu care va adăuga automat atribute de titlu Pentru dumneavoastră). Titlurile legăturilor sunt importante, întrucât aceștia permit cititorilor să știe unde le trimiteți, precum și pentru SEO, deoarece puteți adăuga o descriere mai bună (cu cuvinte cheie) pentru link-ul dvs., spre deosebire de a se baza pe textul ancora.

Adăugarea rubricilor și subpozițiilor

Ar trebui să adăugați rubrici la fiecare postare pe care o scrieți. Acestea pot fi chiar aceleași rubrici pe care le-ați folosit atunci când ați prezentat inițial postarea. Titlurile vă ajută cititorii să vă navigați în conținut și să vă urmeze fluxul de gânduri. Pentru SEO, dvs. structura rubricii spune motoarelor de căutare care este conținutul cel mai important (deci nu uitați de aceste cuvinte cheie).

Formatare rubrici postare pe blog

Doar faceți clic pe caseta derulantă pentru a selecta rubricile. De obicei, titlul postului dvs. de blog va fi o rubrică 1 (care folosește eticheta de formatare H1), ceea ce înseamnă că este cea mai importantă frază de pe pagină. După aceea, ar trebui să folosiți rubrici H2 pentru secțiunile principale de conținut, urmate de subpozițiile H3 de mai jos. Puteți continua (H4, H5, H6), dar dacă nu aveți de-a face cu un conținut foarte detaliat, acesta este de obicei excesiv, iar după titlurile H3, puteți pur și simplu să folosiți text cu caractere aldine.

Publicarea postării tale

WordPress include câteva opțiuni pentru momentul în care te pregătești să-ți publici postarea. Puteți alege dacă doriți ca publicarea dvs. să fie publică sau protejată prin parolă5 și dacă doriți să o publicați imediat sau să o programați pentru a fi publicată automat la data și ora viitoare. Există, de asemenea, un buton pentru previzualizarea postării, astfel încât să puteți vedea cum va arăta live.

publica

Categorii și etichete WordPress

De asemenea, aveți opțiunea de a adăuga categorii și etichete la postarea dvs., pe care vă recomandăm să o faceți înainte de a publica. Categoriile sunt mai largi și ar trebui să fie subiectele generale pe care le acoperă blogul tău. De exemplu, aici la WPExplorer categoriile blogului nostru includ Teme WordPress, Sfaturi, Recenzii, Cadouri și alte câteva. Etichetele sunt mai specifice și ar trebui să fie foarte concentrate. Dacă s-au adăugat etichete la această postare, ar putea fi bloguri, scrieri, începători, bloguri SEO sau ceva similar.

După cum puteți vedea, categoriile și etichetele sunt foarte importante pentru site-ul dvs. SEO și, odată ce aveți mai multe postări, ar trebui să adăugați una sau mai multe categorii și etichete la fiecare. le va ajuta să le menținem organizate pentru referințe viitoare și vor ajuta cititorii în timp ce navighează pe postările tale.

categories_tags

Imagini WordPress

Ultima opțiune pe care o puteți adăuga este o imagine prezentată. Puteți introduce tot felul de suporturi în postarea dvs. WordPress, dar imaginea prezentată este selectată folosind opțiunea din dreapta conținutului dvs..

WordPress Featured Image

Imaginile prezentate sunt un instrument excelent, deoarece acestea vor apărea în rezultatele căutării imaginilor. Când încărcați o nouă imagine, amintiți-vă să oferiți imaginii voastre un titlu bun, pregătit pentru SEO și text alt. Titlul imaginii este mai mult pentru accesibilitate și va fi folosit de cititorii de ecran, în timp ce textul alt este ceea ce vor vedea motoarele de căutare.

Adăugarea de imagini WordPress prezentate

Cu toate aceste opțiuni setate, sunteți în sfârșit gata să vă publicați postarea! Doar faceți clic pe butonul Publica buton și ai terminat. Faceți clic pe butonul pentru a vă trimite postarea în direct, unde oamenii și motoarele de căutare o pot găsi!

Trebuie să faceți o schimbare?

Dacă simți vreodată nevoia să te întorci și să schimbi ceva sau dacă îți dai seama că ai făcut o greșeală, poți să te întorci oricând să editezi postările publicate. Puteți face acest lucru din widgetul „Lucrurile dvs.” de pe tabloul de bord sau de pe ecranul „Toate mesajele”.

Concluzie

Scrierea primei tale postări pe blog poate fi înfricoșătoare, dar nu trebuie să fie! Urmați sfaturile din acest articol pentru a scrie și publica o postare pe blog pe WordPress și veți fi în curând bloguri ca un profesionist. Cum a fost să scrii prima ta postare? Cum te-ai simțit când ai dat clic pe Publicare? Distribuie poveștile tale în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me