creați legături pentru logodnă

Când oamenii vă lovesc blogul, în general, fac una dintre cele două acțiuni:


  1. Sări direct
  2. Începeți să citiți

Astăzi vreau să mă concentrez asupra acelei a doua acțiuni, deoarece cineva care începe a citi este la începutul unei călătorii de care ar trebui să preiați controlul. Un vizitator care citește textul de pe site-ul dvs. nu oferă de la sine nimic de valoare – cheia este să valorificați angajamentul inițial și, în final, să-l determinați pe vizitator să efectueze orice acțiune principală dorită..

Există mai mulți factori (cum ar fi designul și copia) care intră în joc pentru a determina cât de angajați sunt vizitatorii dvs. și cât de probabili sunt să se convertească. Cu toate acestea, un factor extrem de influent, dar foarte rar discutat este hyperlinkul simplu. Realitatea este că legăturile sunt instrumente extraordinar de puternice și pentru a ignora cele mai bune practici în ceea ce privește crearea lor poate rezulta ca blogul tău să funcționeze ca o sită, fiecare gaură reprezentând un link.

În această postare vreau să vă ajut pe multe dintre aceste găuri. Urmărind și punând în aplicare sfaturile de mai jos, este posibil să observați rate de implicare și conversii îmbunătățite în timp, iar dintr-un punct de vedere mai puțin tangibil, veți îmbunătăți drastic experiența vizitatorului..

Cum să-ți format legăturile

Să începem cu elementele de bază absolute. Fiecare link de pe site-ul dvs. ar trebui să fie clar reprezentat la fel de un link – adică ar trebui să se distingă în mod clar de celelalte text din pagină și ar trebui să fie evident că este un link.

În anii 90, o legătură era de obicei albastră și subliniată astfel. Oamenii s-au obișnuit cu un link căutând un anumit mod și astfel s-ar confunda dacă s-ar confrunta text subliniat de aceeași culoare cu textul corpului sau text care a fost o culoare diferită, dar nu a fost subliniate.

Deși textul albastru subliniat este în continuare minunat ca o legătură, în prezent, hyperlinkurile care nu sunt subliniate sunt comune și sunt complet acceptabile. Cu toate acestea, ar trebui să vă asigurați în continuare că linkurile dvs. ies în evidență în mod clar. Nu lăsați utilizatorul cu nicio confuzie cu privire la ceea ce este sau nu este un link în niciun moment al site-ului dvs. Deși legăturile subliniate nu sunt la fel de răspândite în aceste zile, este înțelept să nu subliniați niciun text de pe site-ul dvs., ca regulă generală, decât dacă este un link. Majoritatea oamenilor încă asociază text subliniat pe web cu hyperlink-uri și, ca atare, ar trebui rezervat doar pentru hyperlink-uri. Dacă doriți să subliniați textul, utilizați cu caractere aldine pentru a evidenția fraze cheie (de exemplu, acest lucru este cu adevărat important) și cursiv pentru a sugera o inflexiune în vocalizarea unui cuvânt (de ex. I într-adevăr vreau sa citesti asta).

Text ancorat

Pentru cei care nu știu, textul de ancorare este pur și simplu cuvintele folosite într-un link, dintre care cel mai frecvent este „faceți clic aici”. Textul de ancorare este enorm de important din mai multe motive (optimizarea motorului de căutare WordPress fiind un exemplu evident), dar în acest post vreau să mă concentrez asupra utilizabilității, prin care mă refer în esență la ușurința cu care cineva poate înțelege la ce duce o legătură inainte de fac clic pe ea.

Utilizatorii de Internet sunt în mare parte destul de înțelepți în aceste zile și, ca atare, nu au nevoie de mână care se țin în același mod ca și acum 10-15 ani. Nu mai este necesar să prefaci fiecare legătură cu „faceți clic aici” text de ancoră – în schimb este mult mai util pentru vizitator să fie descriptiv și mult mai bine ca „fluxul” de text să încorporeze legături intuitiv. De exemplu, luați în considerare următoarele două texte de ancorare:

  1. Pentru a afla mai multe despre produsele noastre, faceți clic aici.
  2. Aflați mai multe despre produsele noastre.

Al doilea text de ancoră iese în evidență mai mult, este mai ușor de înțeles și mai ușor de făcut clic pe. Pe scurt, este cu mult superior alternativei „faceți clic aici”. Ar trebui să te străduiești întotdeauna să incluzi text de ancoră relevant pentru context pe blogul tău.

În ceea ce privește prezentarea, este mai bine să excludem semnele de punctuație din textul de ancoră. În plus, este important să rămâneți consecvenți în modul în care excludeți semnele de punctuație din textul ancoră, deoarece acest lucru va face utilizatorul să facă mai previzibil și mai plăcut.

Titlul textului

În esență, există două elemente care descriu o legătură și îi ajută pe utilizatori să decidă dacă trebuie sau nu să facă clic pe ea. Primul (și cel mai important) este textul ancoră, dar nu trebuie ignorat valoarea textului din titlu.

În majoritatea browserelor desktop textul titlului legăturii este micul text popup care apare când treceți peste un link (pentru care a fost definit textul de titlu):

Titlul linkului

Dacă textul ancoră oferă context, textul de titlu oferă clarificări. Exemplul de mai sus este unul perfect – textul de ancoră și textul corpului înconjurător ne determină să credem că legătura duce la ceva legat de (a) Jakob Nielsen și (b) reputația sa de „rege al uzabilității” și textul din titlu. clarifică faptul că link-ul duce la o biografie găzduită pe un anumit site web. Nu ar fi fost practic să includem textul de titlu ca text de ancoră, dar servește ca informații suplimentare utile.

Așadar, utilizați textul titlului ori de câte ori este potrivit. Nu este întotdeauna necesar să folosiți textul de titlu – de exemplu, într-o situație în care textul de tip ancoră va duce în totalitate la clar. Iată două exemple comune ale acestui fapt:

În postarea mea recentă de pe WPExplorer, „Tabelul periodic al pluginurilor WordPress (și Topul meu 5)„, am enumerat cele mai bune 5 pluginuri dintre cele 108 cele mai descărcate pe WordPress.org.

Textul de ancoră al primului link include titlul postării la care este legată. Textul de ancoră al celui de-al doilea link furnizează numele site-ului web către care se leagă. În ambele cazuri, nu există niciun beneficiu real în repetarea textului ancoră ca text de titlu sau în includerea a ceea ce ar fi cel mai probabil informații inutile ca text de titlu.

Dacă doriți exemple suplimentare de utilizare eficientă a textului de titlu, treceți peste fiecare link-uri din acest post. Unii nu au un titlu (și ar trebui să fie evident de ce), în timp ce alții o fac.

Deschiderea Windows-ului în filele noi (sau nu)

Când vine vorba de utilizabilitatea web, am constatat că întrebarea dacă se deschid legături în file noi este adesea un punct de conținut. Având în vedere problema mare, punctul meu de vedere este următorul: dacă ar trebui să deschideți sau nu legături într-o nouă filă, depinde în totalitate de legătură.

Permiteți-mi să îmi explic punctul de vedere solicitându-vă să luați în considerare ce valoare există într-un link care se deschide într-o nouă filă. Dacă se deschide un link într-o nouă filă, pagina web pe care utilizatorul a fost inițial a rămas deschisă, iar ecranul rămâne la ultima lor poziție pe pagină. Prin urmare, dacă aveți motive să credeți că cineva ar dori să exploreze un link pe blogul dvs., dar să se întoarcă atunci când a terminat cu devierea sa, ar trebui să deschideți linkul într-o nouă filă.

Din partea flip, dacă aveți motive să credeți că un anumit link reprezintă o rută clară departe de pagina existentă, are sens ca link-ul să se deschidă în aceeași filă.

Pentru a vă oferi exemple despre legăturile care trebuie deschise în filele existente sau noi, să aruncăm o privire asupra exemplului de text din titlu pe care l-am folosit mai sus:

În postarea mea recentă de pe WPExplorer, „Tabelul periodic al pluginurilor WordPress (și Topul meu 5)„, am enumerat cele mai bune 5 pluginuri dintre cele 108 cele mai descărcate pe WordPress.org.

Ambele linkuri se deschid în file noi. De ce? Deoarece ambele reprezintă o deviere temporară de la această postare – link-uri pe care ai putea alege să le explorezi înainte de a reveni pentru a citi restul acestei postări. În mod similar, puteți alege să nu le explorați deloc. În orice caz, se deschid în file noi, astfel încât să puteți reveni la această postare cu ușurință atunci când sunteți gata.

Acum uitați-vă la următoarea imagine:

Ecran de link anterior al postării

Acesta este un ecran de fundal al unei postări recente WPExplorer, la sfârșitul secțiunii de comentarii. Legătura din partea dreaptă jos a paginii ar trebui să se deschidă în fila existentă. De ce? Deoarece utilizatorul a ajuns la sfârșitul paginii și, ca atare, a digerat probabil conținutul postării existente și este gata să continue. Acesta este doar un exemplu – legăturile care ar trebui să se deschidă în fila existentă pot fi de fapt în orice poziție pe un site. Alte link-uri care ar trebui să se deschidă în filele existente includ elemente de navigare (o bară de navigare de sus sau o listă de categorii, etc) și Apeluri la acțiune (cum ar fi o casetă de abonare la newsletter).

Un argument popular împotriva acestei abordări este că alegerea dacă se deschide sau nu într-o nouă filă trebuie lăsată utilizatorului. Într-o lume ideală care ar fi cazul, dar există două motive pentru care nu este:

  1. Nu toți utilizatorii sunt suficient de înțelepți pentru a deschide link-uri în filele noi atunci când este potrivit pentru ei să facă acest lucru.
  2. Chiar și cel mai savuros utilizator poate deschide în mod greșit o legătură într-o filă existentă, atunci când ar fi fost mai bine pentru ei să o fi deschis într-o nouă filă.

Este vorba despre tot ce trebuie să spun pe subiectul linkurilor – dacă implementați ghidurile de mai sus pe blogul dvs. sunt sigur că veți observa un salt al valorilor populare de implicare, cum ar fi timpul pe site, rata de respingere și acțiunile medii per vizitator. Nu numai că, dar vizitatorii site-ului dvs. se vor bucura de o interfață de utilizator mult mai intuitivă sub forma unor link-uri etichetate și descrise clar care le direcționează în mod corespunzător.

Cheia este să țineți mereu minte vizitatorul – ca experiența de a naviga pe site-ul dvs. să fie o bucurie ar trebui să fie întotdeauna prioritatea. Nu luați comenzi rapide, precum deschiderea orbă a tuturor linkurilor din filele noi sau grăbirea modului în care formatați legăturile – lucrați pentru a ajuta utilizatorul (mai degrabă decât pentru a le frustra) și veți culege recompensele.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me