Cum să creați un eBook promoțional pentru site-ul dvs. WordPress (în 4 pași)

Poate v-ați distrat cu ideea de a scrie o carte electronică de ceva vreme, dar încă nu v-ați apropiat de asta. La urma urmei, crearea unei cărți electronice este prea grea și necesită mult timp, nu-i așa?


Deși alcătuirea unei cărți electronice promoționale nu are nicio plimbare în parc, o puteți face dacă vă gândiți. În plus, publicarea unei cărți electronice aduce multe avantaje, cum ar fi să vă permită să vă promovați site-ul și să vă stabiliți ca o autoritate în domeniul dvs..

În acest articol, am creat un proces în patru pași pentru a vă ajuta să creați prima dvs. carte electronică promoțională, care acoperă totul, de la planificare la publicare. Să ne scufundăm corect!

Pasul 1: alegeți instrumentele potrivite

Primul pas către procesul de scriere a cărților electronice este găsirea instrumentelor potrivite. Scrierea unei cărți electronice este cu mult diferită de o postare obișnuită pe blog din punct de vedere al formatării, deci va trebui să găsiți instrumente care vă pot ajuta să abordați acel aspect, precum și unele altele. Având în vedere acest lucru, am pus laolaltă o scurtă listă a instrumentelor noastre preferate de scris, separate în patru categorii în beneficiul dvs..

1. Scrierea și editarea

 • Microsoft Word. Probabil că ești deja familiarizat cu acesta. Este unul dintre cele mai bune instrumente pentru a face brainstorming și a scrie orice tip de conținut. În plus, vă permite să configurați macro-uri complexe să se ocupe de sarcini repetitive, care poate fi un salvator de timp semnificativ.
 • documente Google. Pe hârtie, Google Docs este foarte similar cu Microsoft Word, cu excepția caracteristicilor sale superioare de colaborare. Dacă lucrați cu un editor și aveți nevoie să rămâneți la curent cu modificările și revizuirile, acest instrument ar trebui să fie corect pe aleea dvs..

2. Formatare și conversie

 • PublishXpress. PublishXpress oferă conversii fără probleme la .ePub și .mobi formate. Tot ce trebuie să faceți este să încărcați fișierul sursă, să alegeți o copertă și să faceți clic pe butonul Convertit buton.
 • Anthologize. Anthologize este un plugin WordPress care transformă postările WordPress în PDF cu doar câteva clicuri.

3. Instrumente All-in-One

 • Pressbooks. Acest puternic plugin WordPress vă permite pentru a planifica, scrie, edita, format și publica cărți electronice chiar din tabloul de bord.
 • Calibru. Această aplicație pentru desktop oferă o suită completă de caracteristici pentru a scrie, formata, publica și chiar converti cărți electronice între mai multe tipuri de fișiere.

4. Instrumente WordPress

 • PDF & Print de BestWebSoft. Ce să oferiți un conținut premium sau gratuit pe site-ul dvs. ca pdf? Acest plugin gratuit adaugă butoane PDF și Print la postările dvs., astfel încât cititorii dvs. să poată descărca sau imprima cu ușurință conținutul dvs. pentru citirea ulterioară.
 • Exportator PDF simplu. Aveți nevoie să exportați toate mesajele dvs. sau toate tipurile de postare personalizate? Acest plugin gratuit în vrac exportă mesajele dvs. într-un singur fișier PDF, făcând procesul rapid și ușor.

Pasul 2: Începeți să vă scrieți cartea electronică promoțională

După ce ați găsit instrumentele potrivite, este timpul să vă rotiți mânecile și să începeți să scrieți. Această fază poate fi îndelungată și poate deveni frustrantă, de aceea este important să te respecți de un proces care funcționează pentru tine. Cu asta în minte, iată cum noi gestionați sarcinile de scris lungi:

 1. Alege un subiect. Aceasta este o decizie personală, dar pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să alegeți un subiect despre care sunteți pasionați și cunoscuți.
 2. Cercetare. Cercetează-ți subiectul și începe să te gândești la ce informații o vor face în cartea ta electronică.
 3. Alcătuiți un contur. După ce ați cercetat cu atenție ideile, creați o imagine pentru proiectul dvs. Nu există reguli dure și rapide pentru a face acest lucru, dar puteți căuta întotdeauna un șablon pentru a vă începe.
 4. Scrieți primul proiect. Stați jos și începeți să tastați – în funcție de gustul personal, acest pas poate include cantități generoase de cafea. S-ar putea să doriți să evitați editarea în această etapă, deoarece vă poate încetini.
 5. Editează și șlefuiește schița. În mod ideal, ar trebui să faceți o mică pauză între completarea primei versiuni și editare. Verificați ideile pe care le-ați ratat, repetarea cuvintelor, probleme cu fluxul și, bineînțeles, greșeli gramaticale și dactilografii.
 6. Corectează. Acest pas este cel mai bine gestionat de o pereche proaspătă de ochi, așa că ar trebui să vă gândiți la externalizarea unui editor. Un redactor bun ar trebui să surprindă tot ceea ce ați ratat în pasul anterior.
 7. Publicați-vă cartea electronică. Vom vorbi mai multe despre cum să publicați cartea electronică în continuare, așa că continuați să citiți!

Când vine vorba de scrierea de conținut în format lung, cum ar fi o carte electronică, se plătește să fie cât mai structurat posibil, iar descompunerea procesului în mai multe etape va face efortul mult mai puțin stresant decât abordarea acestuia fără un plan..

Pasul 3: Formatează-ți cartea electronică

O captură de ecran a unei coperți de cărți electronice.

Un exemplu de copertă atractivă pentru cărți electronice.

După ce ați terminat de scris cartea electronică, este timpul să lucrați la aspectul și formatarea acesteia, apoi să convertiți documentul în tipul de fișier dorit. Obținerea formatării pentru dreptul dvs. de carte electronică este esențială, astfel încât să se redea corect pe toate tipurile de afișaje, în special în cele cu factori mici.

Când sunteți mulțumit de aspectul și formatul cărții dvs. electronice, trebuie să-l transformăm într-un tip de fișier adecvat pentru a minimiza erorile de compatibilitate. Acestea sunt cele mai populare formate de fișiere de carte electronică în acest moment:

 • PDF: Acest tip de fișier este extrem de comun datorită gamei sale largi de compatibilitate.
 • Mobi: Mobipocket-ul (sau mobi) Formatul este ideal dacă aveți nevoie pentru a reda conținut complex cu ușurință și flexibilitate.
 • ePub: Acest format popular de cărți electronice oferă o experiență solidă și este susținut de majoritatea software-urilor de citire.

Dintre aceste trei, PDF este de departe cel mai popular format datorită suportului său principal. Cu toate acestea, în aceste zile, majoritatea oamenilor sunt susceptibili să aibă acces la software-ul de citire care acceptă o gamă largă de tipuri de fișiere, astfel încât nu este necesar să alegeți PDF în mod implicit dacă compatibilitatea este principala dvs. preocupare.

Pasul 4: Încărcați și publicați cartea dvs. electronică

După toată munca grea, tot ce a mai rămas este să-ți publici cartea electronică și să aștepți ca recenziile strălucitoare să înceapă să curgă. Există două opțiuni principale atunci când vine vorba de publicare, așa că haideți să consultați avantajele fiecăruia pentru a vă ajuta să faceți o decizie.

Publicați-vă cartea

Prima dvs. opțiune este să vă auto-publicați cartea. Aceasta înseamnă că nu va trebui să treceți printr-un agent de distribuție și este la fel de simplu ca să încărcați cartea electronică pe site-ul dvs. WordPress și să accesați Publica buton. Auto-publicarea poate fi cea mai bună rută dacă lucrați cu un buget limitat sau nu doriți să vă împărtășiți profiturile cu un distribuitor online. În plus, vă permite să păstrați controlul asupra întregului proces, ceea ce vă poate salva o mulțime de dureri de cap.

Folosind Descărcări digitale ușoare (EDD) plugin, puteți gestiona întregul proces chiar din tabloul de bord WordPress. De fapt. avem chiar și un întreg ghid de descărcare simplă digitală care vă va conduce prin procesul de configurare a magazinului online pentru prima dată.

Pluginul Descărcare digitală ușoară.

Dacă doriți să vă oferiți cartea electronică gratuit, Descărcări gratuite suplimentul pentru EDD vă permite să faceți acest lucru fără a obliga cumpărătorii să parcurgă procesul de efectuare a plăților obișnuite. În schimb, tot ce trebuie să facă este să furnizeze e-mailul în schimbul cărții dvs. electronice.

Contactați un distribuitor

A doua opțiune când vine vorba de publicare este utilizarea unui distribuitor de cărți electronice. Cu un distribuitor, pur și simplu încărcați cartea electronică, stabiliți un preț și vă așezați în timp ce fac toată munca grea pentru dvs. (în schimbul unei taxe, desigur). Unele dintre serviciile noastre preferate de distribuție includ SmashwordsDraft2Digital, și Amazon Kindle Direct Publishing.

Dacă nu aveți timp să vă ocupați de toate minutele de publicare a cărții dvs. electronice, serviciul potrivit de distribuție vă poate lua o mare încărcare de pe umeri. Cu toate acestea, rețineți că majoritatea serviciilor vin cu ghiduri proprii și va trebui să le ocupați pentru a vă actualiza cartea electronică și pentru a primi plăți. Dacă nu vă deranjează aceste mici dezavantaje, atunci luați în considerare opțiunea.


Publicarea unei cărți electronice poate fi un efort frustrant dacă nu știți de unde să începeți. Totuși, abordarea proiectului cu un plan solid în minte ar trebui să vă ajute să terminați mai repede și să vă salvați multe dureri de cap.

Iată cei patru pași principali pentru obținerea primului dvs. e-book promoțional scris și publicat:

 1. Găsiți instrumentele potrivite pentru job.
 2. Stai jos și scrie.
 3. Formatează-ți cartea electronică.
 4. Publicați-vă cartea electronică pe site-ul dvs. web sau utilizând un serviciu de distribuție.

Cum abordați proiecte complexe de scriere, cum ar fi cărțile electronice promoționale? Partajează experiențele tale cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me