Cum să alegeți un plugin de gestionare a evenimentelor pentru site-ul dvs.

WordPress este o platformă open-source care oferă un cadru solid pentru multe tipuri de site-uri web. Cu toate acestea, oferă puțin în calea caracteristicilor specifice nișei. Dacă doriți să creați altceva decât un simplu blog sau un site de afaceri, este posibil să aveți nevoie de acces la mai multe funcționalități.


Acest lucru este valabil dacă doriți să promovați evenimente prin intermediul site-ului dvs. web. Va trebui să puteți enumera evenimentele, să oferiți un mod de cumpărare a biletelor ș.a. Implementarea acestor funcții de la zero necesită mult timp, dar pluginul potrivit poate face ca acest lucru să se realizeze în cel mai scurt timp.

În această postare, vom vorbi despre ce caracteristici aveți nevoie pentru site-ul dvs. de evenimente și cum să alegeți dreptul plugin de gestionare a evenimentelor open-source. Să începem!

De ce ai nevoie de un plugin de gestionare a evenimentelor

Site-ul dvs. web poate fi o modalitate excelentă de a scoate cuvântul despre evenimentele viitoare de toate tipurile. Acest lucru vă va permite să găzduiți toate informațiile necesare într-un singur loc și să atrageți noii participanți potențiali prin traficul motoarelor de căutare.

Exemplu evenimente

Gazduirea evenimentelor este, de asemenea, o aplicație foarte scalabilă pentru site-ul dvs. Puteți doar să enumerați unul sau două evenimente sau să creați un întreg site web bazat pe promovarea și gestionarea concertelor, întâlniri, conferințe, jocuri sau o combinație a acestora.

Cu toate acestea, în oricare scenariu, veți avea nevoie de mai multe funcționalități decât poate oferi WordPress singur. Nu ne înșelați – WordPress face o bază excelentă pentru site-ul dvs. de evenimente. Este ușor de utilizat, flexibil și sigur. Totuși, veți dori câteva funcții suplimentare, cum ar fi:

 • O modalitate de a afișa și de a vă organiza evenimentele
 • Un calendar în care puteți afișa toate evenimentele viitoare într-un singur loc
 • Funcționalitate pentru a permite vizitatorilor să cumpere bilete
 • Posibilitatea de a gestiona informațiile și înregistrările participanților

Nici unul dintre acestea nu este ușor cu o instalare implicită WordPress, dar toate pot fi surprinzător de simple cu pluginul potrivit.

Ce să cauți într-un plugin pentru evenimente

În primul rând, este inteligent să cauți o soluție de gestionare a evenimentelor open-source. WordPress în sine este open-source, ceea ce înseamnă că codul sursă poate fi modificat în orice fel doriți. Același lucru este valabil și pentru majoritatea pluginurilor WordPress.

Acest lucru este important, deoarece înseamnă că veți avea o libertate totală în ceea ce privește modul de funcționare a site-ului dvs. web pentru evenimente. Chiar dacă doriți să păstrați lucrurile simple chiar acum, pe drum, veți avea opțiunea de a modifica funcțiile și funcționalitățile pentru a se potrivi cu nevoile dvs. exacte.

Pluginuri gratuite pentru evenimente WordPress.org

Nu este greu să găsești plugin-uri de gestionare a evenimentelor – există o mulțime de opțiuni gratuite în Directorul de pluginuri WordPress (căutați doar „eveniment”), precum și oferte premium de la diverși dezvoltatori. Trucul constă în alegerea celui mai potrivit pentru site-ul dvs..

Un plugin de înregistrare a evenimentelor pentru WordPress poate oferi o gamă largă de funcționalități. Să ne uităm rapid la cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aibă soluția aleasă, astfel încât să știi pe ce să te concentrezi:

 • Un tip de post personalizat pentru evenimente. La fel ca modul în care un plugin de comerț electronic, cum ar fi WooCommerce, va adăuga o nouă opțiune de produse pe site-ul dvs., un plugin pentru evenimente ar trebui să vă ofere o modalitate de a crea tipuri de posturi pentru evenimente. Acest lucru vă va permite să vă păstrați evenimentele separate de celălalt conținut al site-ului dvs. (cum ar fi postări și pagini). În plus, acest lucru face mai ușor să adăugați informații suplimentare la fiecare eveniment, inclusiv prețuri și locații.
 • Un calendar de evenimente. De asemenea, este util să aveți un calendar care să afișeze toate evenimentele într-un singur loc. Acest lucru face mai ușor pentru vizitatori să vadă tot ce este disponibil, fără a fi nevoie să caute pe mai multe pagini diferite. În cazul în care văd un eveniment din calendar care îi interesează interesul, ar trebui să poată face clic pentru a afla mai multe despre el.
 • Funcționalitate ticketing și înregistrare. Cu excepția cazului în care toate evenimentele dvs. sunt gratuite, este logic să activăm achizițiile online. Oamenii vor avea mai multe șanse să se înscrie dacă pot finaliza întregul proces de înregistrare pe site-ul dvs. Această funcționalitate ar trebui să fie, de asemenea, flexibilă – permițându-vă să setați prețuri, să oferiți niveluri diferite de bilete etc..

Desigur, există și alte caracteristici care pot veni la îndemână. De exemplu, unele plugin-uri pot oferi funcționalitatea pentru a vă ajuta să gestionați și evenimente. Aceasta ar putea include o modalitate de a vedea și gestiona toți participanții la un eveniment și de a scana biletele. Cu toate acestea, cele trei caracteristici de mai sus pot fi considerate indispensabile dacă doriți să promovați evenimente prin intermediul site-ului dvs..

Alegeți soluția potrivită de gestionare a evenimentelor pentru dvs.

După ce știi ce cauți, să alegi o soluție de înregistrare a evenimentelor open-source nu este prea dificil. În următorii trei pași, vă vom parcurge procesul.

Pasul 1: Faceți o listă cu funcțiile dorite

Acest prim pas necesită înțelegerea exactă a ceea ce doriți să faceți prin intermediul site-ului dvs. Aceasta înseamnă să răspunzi la întrebări precum:

 • Ce tipuri de evenimente veți promova?
 • Nu trebuie decât să enumerați câteva evenimente sau multe dintre ele?
 • Majoritatea evenimentelor dvs. sunt gratuite sau vin cu un preț?
 • Ce fel de informații trebuie să furnizați pentru participanții potențiali?
 • Cât de mari vor fi evenimentele tale și cât de mult ai nevoie pentru a le gestiona?

Aceste răspunsuri vor oferi indicii cu privire la tipurile de funcții de care aveți nevoie. De exemplu, dacă intenționați să enumerați evenimente mari regulate, va trebui să aveți un calendar robust și o mulțime de funcții de gestionare. Pe de altă parte, dacă promovezi câteva evenimente mici aici și acolo, nevoile tale vor fi mai simple.

În acest moment, puteți merge mai departe și puteți face o listă de caracteristici dorite din soluția dvs. de gestionare a evenimentelor. În cele mai multe cazuri, aceasta ar trebui să includă trei mari am discutat mai devreme (un tip de post de evenimente, un calendar și funcționalitatea ticketing). Cu toate acestea, veți dori, de asemenea, să includeți orice caracteristici unice pentru site-ul și nevoile dvs. specifice.

Pasul 2: Decideți dacă doriți o soluție gratuită sau premium

Dacă sunteți familiarizați cu WordPress, probabil știți că plugin-urile vin în câteva soiuri standard. Unele sunt gratuite, în timp ce altele au un preț atașat. Multe sunt, de asemenea, de natură freemium, ceea ce înseamnă că au atât o versiune gratuită, cât și o versiune premium.

Ce tip de plugin optezi va depinde în mare măsură de doi factori:

 1. bugetul tău. Dacă nu ai fonduri cu care să lucrezi, un plugin gratuit poate fi un pariu mai sigur. Pe de altă parte, dacă bugetul îți permite, un plugin premium poate fi o investiție demnă dacă merită să câștigi bani prin evenimentele tale. În funcție de plugin și de nivelul pe care îl alegeți, acest lucru vă poate costa oriunde între 50 și câteva sute de dolari.
 2. Nevoile tale. De regulă, pluginurile premium oferă funcții mai avansate decât alternativele gratuite. Deci, cea mai bună alegere va depinde parțial de câtă funcționalitate aveți nevoie și dacă doriți să vă păstrați site-ul evenimentelor simple sau să includeți funcții complexe.

În multe cazuri, un plugin freemium este de departe cel mai bun pariu. Acest lucru se datorează faptului că puteți începe pe nivelul liber, fără a risca ceva. Puteți afla cum funcționează pluginul și puteți decide dacă funcționalitatea sa principală va satisface sau nu cerințele dvs. Apoi, puteți face upgrade dacă și când decideți că aveți nevoie de acces la un set mai mare de funcții.

Ca exemplu, să ne uităm pluginul Event Espresso.

EventEspresso

Această soluție de gestionare a evenimentelor are o versiune literară, Event Espresso Decaf, care este listată în Directory Plugin WordPress. Include funcționalitate de ticketing și înregistrare, e-mailuri de confirmare automată și chiar aplicații care vă pot ajuta să scanați bilete și să urmăriți prezența în timpul evenimentelor.

Apoi, există versiunea premium, care este și ea o opțiune open-source:

EventEspresso Pro

Aceasta include funcții suplimentare, cum ar fi un calendar robust de evenimente și posibilitatea de a crea mai multe opțiuni de prețuri și bilete. Unele dintre aceste funcții pot fi, de asemenea, achiziționate ca suplimente de sine stătătoare, care este un alt drum pe care îl puteți lua. Cu o combinație potrivită de un plugin gratuit și câteva suplimente, puteți obține adesea tot ce aveți nevoie la un cost de pornire destul de mic..

Pasul 3: evaluați lista scurtă de pluginuri

După ce știi ce cauți, nu mai rămâne decât să începi să explorezi piața. Puteți consulta directorul de pluginuri WordPress, piețele premium precum CodeCanyon și site-uri de dezvoltatori independenți (trebuie doar să vă asigurați că veți obține pluginul dvs. dintr-o sursă de renume).

Pe măsură ce creați o listă scurtă de pluginuri pentru calendarul de evenimente care vă plac, veți dori să le evaluați cu atenție. Pentru a face acest lucru, va trebui să luați în considerare:

 • Set de caracteristici: Furnizează pluginul toate caracteristicile esențiale din lista dvs.?
 • Prețuri: Plug-ul se va încadra în bugetul dvs. (inclusiv nivelurile premium și suplimentele, dacă este relevant)?
 • Evaluări și recenzii: Ce au de spus alți utilizatori despre plugin?
 • Compatibilitate: Pluginul este actualizat și este compatibil cu versiunea dvs. de WordPress (și cu tema dvs. WordPress sau cu alte pluginuri)?
 • A sustine: Dezvoltatorul oferă suport pentru plugin, în mod ideal, prin mai multe canale?

În cele din urmă, dacă este posibil, veți dori să testați un plugin de gestionare a evenimentelor înainte de a vă angaja. Dacă nu există o demo disponibilă, apucați versiunea gratuită și configurați-o pe un site web de testare. Uneori, să te descurci cu un plugin este cea mai bună modalitate de a determina dacă îți place să-l folosești pe termen lung.


Dacă doriți să încurajați un nivel ridicat de prezență la evenimentele dvs., veți avea nevoie de setul potrivit de instrumente. O soluție flexibilă și open source vă va permite să alegeți și să alegeți ce caracteristici aveți nevoie. Acest lucru poate fi realizat cu ușurință prin construirea site-ului dvs. cu WordPress și prin creșterea prin intermediul pluginului potrivit.

Care este instrumentul dvs. preferat de gestionare a evenimentelor? Povestește-ne despre asta în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me