Platforma WordPress este folosită de persoane și organizații de pe glob pentru găzduirea de conținut web dinamic. Este posibil să nu vă dați seama, dar o mare parte din blogurile populare, site-urile de știri și blogurile rulează pe WordPress. Acest CMS popular (sistemul de gestionare a conținutului oferă un cadru pentru lucrul cu text, imagini și video.


Cât de popular este acest sistem de gestionare a conținutului (CMS)? Atât de popular încât este contabil pentru aproximativ 30% din TOATE site-urile web pe internet.

Fiecare instalare a WordPress începe cu o temă. Temele controlează aspectul unui site web prin intermediul foilor de stil care definesc culorile, fonturile și marginile pentru paginile web. Puteți căuta online teme populare WordPress, unele dintre ele fiind gratuite, în timp ce altele necesită achiziție.

Dar ce se întâmplă când doriți să instalați sau să schimbați teme și WordPress începe să arunce erori sau să nu funcționeze corect? Verificați sfaturile de mai jos pentru sugestii de depanare.

1. Migrează în siguranță

Migrează la noua temă în siguranță

Dacă recent ați trecut de la o temă WordPress la alta sau intenționați să o faceți în viitorul apropiat, atunci ar trebui să vă așteptați la niște denivelări în drum. Migrarea între teme poate implica o mare parte de modificări de configurare care pot necesita unele depanări.

Pentru început, asigurați-vă că căutați pentru noi teme dintr-o sursă de încredere. Vă recomandăm site-uri precum Directorul oficial WordPress, ThemeForest, Elegant Themes, etc. Evitați să căutați și să descărcați copii ilegale „gratuite” de teme premium. Aceste site-uri pot oferi teme care includ inadvertență sau intenționat bug-uri sau alte probleme de securitate cunoscute.

Înainte de a continua, faceți o copie de rezervă completă a site-ului și temei vechi înainte de a lansa orice activitate de migrare (deși există multe alte sfaturi pe care le puteți utiliza pentru a schimba în mod sigur tema WordPress).

După ce sunteți gata să treceți la noua temă, conectați-vă la consola de administrare WordPress și navigați la fila „Aspect”. Faceți clic pe butonul „Activare” de lângă tema dorită. Rețineți că o migrație poate dura o perioadă semnificativă de timp și poate fi actualizată în etape.

2. Actualizați link-uri

Actualizați și salvați Permalink-uri

Când instalați o nouă temă pe site-ul dvs. WordPress, aceasta poate include modificări de configurare a modului în care sunt gestionate sub-paginile dvs. Aceasta poate duce la un nou format URL care poate provoca erori pentru vizitatorii dvs..

Pentru a atenua problema adresei URL, accesați consola de administrare și utilizați fila „Setări”. Apoi mergeți la Submeniul „Legături permanente”. Derulați în jos și faceți clic pe „Salvați modificările” pentru a vă încărca legăturile permanente. Acest lucru ar trebui să actualizeze toate adresele URL ale paginilor dvs. pentru a fi conectate corect.

3. Rulați Actualizări Tema

Pentru a vă păstra computerul personal și smartphone-ul fericit și sănătos, trebuie să executați periodic actualizări software. Acestea pot include o combinație de caracteristici noi și îmbunătățiri de securitate sau patch-uri. Saltul unei actualizări vă poate lăsa vulnerabil la un cyberattack.

Același scenariu este valabil și pentru gazdele și temele WordPress. Dacă există o eroare de securitate în tema dvs., hackerii ar putea fi capabili să se infiltreze în sistemele dvs. de back-end și pot expune informații sensibile. Dezvoltatorii își actualizează constant temele pentru a îmbunătăți performanța și a bloca problemele de securitate.

Când o nouă actualizare pentru tema dvs. WordPress devine disponibilă, veți vedea o bulă de notificare pe consola de administrare. Accesați fila „Actualizări” din „Acasă” și confirmați decizia dvs. de a trece la o nouă versiune a temei selectate. Anumite teme acceptă, de asemenea, verificarea și instalarea automată a actualizărilor. De exemplu, dacă utilizați o temă achiziționată de la Themeforest, atunci pluginul Envato Market este un element obligatoriu. Acest plugin facilitează instalarea și actualizarea întregii dvs. teme Envato și a achizițiilor de plugin-uri din tabloul de bord WordPress.

Linia de jos este să instalați doar cea mai recentă versiune a unei teme sau puteți să vă confruntați cu mesaje de eroare cu privire la incompatibilitatea fie cu platforma WordPress, cu plugin-uri, fie cu ambele.

4. Verificați Setările site-ului

Verificați Setările site-ului

Când lucrați cu o temă complexă, care a fost personalizată în trecut, poate fi dificil să faceți ca mediul dvs. WordPress să se coreleze corect cu numele dvs. de domeniu. Domeniul unui site web este adresa URL principală utilizată pentru accesarea vizitatorilor, adică adresa .com sau .net.

Rularea unei instanțe WordPress nu vă oferă automat acces la un nume de domeniu. Trebuie să obțineți unul prin intermediul unui registrator web. După finalizarea tranzacției, puteți instrui numele domeniului să îndrepte spre site-ul dvs. WordPress.

Dacă aveți probleme cu tema dvs. WordPress și vă chinuiți să o navigați printr-un browser web, începeți prin deschiderea consola de administrare și accesând meniul general „Setări”. De acolo, derulați în jos în secțiunea unde definiți ce adrese web să utilizați.

Pentru câmpul „Adresa WordPress”, asigurați-vă că ați introdus adresa URL sau adresa IP corectă care indică serverul dvs. WordPress principal. Dacă utilizați un furnizor de găzduire bazat pe cloud, aceste informații ar trebui să vă fie furnizate. În câmpul „Adresa site-ului”, introduceți numele de domeniu pe care doriți să îl conectați la site-ul dvs. Asigurați-vă că includeți „http: //” (sau chiar mai bine „https: //” dacă ați adăugat SSL pentru WordPress) la începutul adresei.

5. Examinați utilizarea pluginurilor

Examinați utilizarea pluginurilor

Când ați blocat rezolvarea unei probleme cu o temă WordPress, privirea pluginurilor poate fi un pas util de făcut. Plugin-urile sunt mici scripturi sau instrumente create de dezvoltatorii de software care pot fi adăugate pe site-ul dvs. WordPress cu un singur clic. Adesea adaugă funcții utile, dar poate complica și configurarea unei teme.

De exemplu, este posibil să instalați un plugin care adaugă suport pentru comentarii la postările de pe blog. Ca parte a procesului de instalare, noi personalizări vor fi făcute temei dvs. existente pentru a putea afișa comentariile în coeziune cu restul site-ului. S-ar putea să descoperiți că pluginul are un impact neașteptat asupra altor părți ale instalării WordPress.

Pentru a restrânge sursa unei probleme, mai întâi dezactivați toate pluginurile de pe site-ul dvs. și apoi reactivați-le pe rând. După ce ați stabilit ce plugin este de vină pentru problemă, verificați actualizările software de la consola de administrare pentru a rezolva problema. S-ar putea să fiți nevoit să ajungeți la contactarea dezvoltatorului, dacă mai există o problemă. În funcție de posibilitatea de a ajuta sau nu, este posibil să fie nevoie să dezinstalați complet pluginul de pe site-ul dvs..

SFAT: Pentru a evita erorile pluginului, asigurați-vă că nu instalați mai multe pluginuri în același scop. În experiența noastră, majoritatea conflictelor de plugin-uri și teme apar din cauza funcționalității duplicate. Lipiți un singur plugin pentru fiecare caracteristică pe care doriți să o adăugați pe site-ul dvs. Mai multe plugin-uri seo, glisiere premium sau creatori de pagini vor cauza probleme.

6. Accelerarea performanțelor

Adesea, puteți instala o temă WordPress și puteți constata că viteza și performanța site-ului dvs. web sunt afectate negativ. Acest lucru ar putea fi din cauza modului în care tema își încarcă resursele înainte de a afișa conținut în browserul unui vizitator.

Este important să faceți un pas înapoi și să luați în considerare modul în care vă găzduiți site-ul. Gestionarea unei instalări locale a WordPress poate avea mai multe probleme decât merită. Dacă faceți acest lucru, vă va obliga să mențineți hardware-ul fizic și să permiteți unei rețele suficient de rapide pentru a gestiona tot traficul pe care îl așteptați.

Conform testării vitezei efectuate de Gazduire Canada pe mai mult de 1.000 de site-uri din SUA și Canada, timpul mediu de încărcare a variat între 226ms și 2.850ms. Evident, vrei să fii la capătul de jos. Utilizați acest instrument gratuit pentru a verifica viteza site-ului. Dacă este rău, s-ar putea să ia în considerare trecerea gazdelor.

Nu sunteți sigur de unde să începeți? Există multe liste și articole care acoperă cele mai bune găzduire WordPress, totuși alegerea # 1 aici la WPExplorer este WP Engine. Este ceea ce folosim (alături de Cloudflare) pentru a obține viteze rapide și un scor perfect de 100 în Google PageSpeed ​​Insights.

Trecerea la o platformă WordPress găzduită elimină problemele de performanță pe site-ul dvs., economisind și bani. Site-ul dvs. va sta în cloud și va rula pe hardware virtualizat într-un centru de date mai mare.

Un mare beneficiu al site-urilor WordPress găzduite de cloud este flexibilitatea de a extinde rapid cererea. Dacă tema dvs. WordPress necesită încărcarea resurselor grele la fiecare vizită, atunci furnizorul dvs. de cloud poate automatiza furnizarea rețelei și a serverului atunci când vi se cere.

Dar nu te opri doar cu o mai bună găzduire WordPress. Există multe alte sfaturi și trucuri pe care le puteți încerca să grăbiți WordPress. S-ar putea să doriți să luați în considerare adăugarea unui CDN, smulgerea imaginilor, limitarea revizuirii postului sau alegerea pur și simplu a unei teme WordPress mai bune. Toate acestea pot ajuta la reducerea drastică a timpilor de încărcare a paginii.

7. Verificați dacă există în cache

Cache motor WP

Veți observa că atunci când migrați la o nouă temă WordPress sau efectuați o personalizare la cea existentă, modificările pot dura o perioadă lungă de timp pentru a fi reflectate în propriile teste ale browserului. Acest lucru se datorează unui proces cunoscut sub numele de cache. Navigatoarele vor stoca anumite date la nivel local, astfel încât acestea să poată fi încărcate mai rapid în viitor.

În ceea ce privește o temă WordPress, browserele vor memora în mod cache informații despre foile de stil, cum ar fi fonturi, culori și machete, deoarece aceste elemente se schimbă mai rar decât textul și conținutul de imagini din pagini. Dar dacă intenționați să efectuați un set mare de modificări ale temei dvs. WordPress, poate doriți să luați în considerare ștergerea sau dezactivarea temporară a memoriei cache a browserului. În funcție de modul în care ați adăugat memorie în cache pe site-ul dvs. WordPress, există câteva moduri diferite de a face acest lucru.

Ștergeți-vă memoria cache

Primul pas ar trebui să fie ștergerea (sau „purjarea”) memoriei cache a bazei de date. Dacă utilizați găzduire, cum ar fi WP Engine, puteți șterge cu ușurință pagina, CDN-ul și memoria cache a obiectelor din tabloul de bord WordPress. Această opțiune se află în Motor WP> Setări generale. Trebuie doar să faceți clic pe butonul „Purge All Caches”.

Dacă utilizați un plugin de memorie în cache, va trebui să localizați setările pluginului pentru a șterge memoria cache. De exemplu, utilizatorii WP Super Cache pot merge la Setări> WP Super Cache și pot folosi butonul „Șterge memoria cache”..

În continuare, dacă utilizați un CDN terț, va trebui să ștergeți și memoria cache. De exemplu, dacă utilizați Cloudflare pur și simplu conectați-vă la contul dvs. Apoi faceți clic pe site-ul dvs. apoi pe opțiunea „cache” din meniul de navigare. Faceți clic pe butonul „Purge Everything”. Așteptați aproximativ 30 de secunde și site-ul și CDN ar trebui să fie gata să re-cache toate paginile dvs. cu modificările dvs..

NOTĂ: În timp ce puteți dezactiva complet cache-ul (fie printr-un plugin de memorie cache sau CDN), vă recomandăm să ștergeți (sau să ștergeți) manual atunci când efectuați modificări. În acest fel, puteți menține viteza și performanța site-ului dvs. în urma scăderii.

8. Reveniți la o temă de bază

Când toate celelalte nu reușesc, luați în considerare redirecționarea site-ului dvs. WordPress într-o temă de bază. Una fără teme complexe pentru copii sau personalizări bazate pe pluginuri. Aceasta este cea mai eficientă metodă pentru orice problemă de temă pe care nu o puteți rezolva folosind celelalte sfaturi descrise în acest articol. Gândește-te ca și cum ai începe cu o pânză goală.

Deseori apar probleme care apar din personalizări incorect codificate sau din conflicte de pluginuri (după cum am menționat anterior). Cel mai bun mod de a evita acest lucru este să alegeți o temă care să răspundă nevoilor dvs. din mers. Ai nevoie de legături sociale în antet? Apoi, asigurați-vă că tema pe care o alegeți include această caracteristică. Vrei un portofoliu? Din nou, asigurați-vă că tema pe care o alegeți include un tip de post personalizat încorporat în portofoliu.

Aveți nevoie de ajutor în alegerea unei teme? Iată o listă cu unele dintre cele mai bune teme WordPress disponibile. Majoritatea sunt teme flexibile, polivalente, ceea ce le face potrivite pentru majoritatea nișelor web.

Linia de jos

Datorită unei multitudini de opțiuni de personalizare și a unei filozofii „plug and play”, WordPress a adus lumea designului site-urilor la îndemâna oricui (aproape) care este capabil să pornească un computer și să navigheze pe internet. Dezavantajul acestui lucru este că mulți oameni care nu sunt tehnici construiesc site-uri web. Dar nu este nevoie să vă frustrați atunci când software-ul nu se comportă corect.

Din fericire, așa cum am încercat să subliniem în acest articol, dacă rămâi calm și urmează doar o strategie pas cu pas, există șanse mari să poți finaliza sarcini de bază, cum ar fi instalarea sau schimbarea temelor cu succes. Mulțumesc pentru lectură și mult noroc!

Căutați mai multe sfaturi pentru soluționarea problemelor? Iată încă 10 probleme frecvente de temă WordPress, plus cum să le rezolvi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me