cPanel și Plesk sunt două dintre cele mai cunoscute panouri de control astăzi. Ambele au un set superb de caracteristici și sunt cu siguranță înaintea celorlalte. Fiecare concurează pe aceeași piață, cPanel având o ușoară margine datorită popularității sale. Astăzi voi compara cPanel cu Plesk cot la cot. Până la sfârșitul articolului, puteți judeca cel mai bine ce panou de control este cel mai bun pentru gestionarea propriului reseller sau a găzduirii WordPress.


cPanel pentru WordPress

cPanel trebuie să fie cel mai popular panou de control de pe Pământ. Aproape fiecare utilizator care a găzduit un site web cel puțin o dată, îl cunoaște. Este unul dintre cele mai ușor de gestionat și a fost acolo pentru totdeauna. Are peste 70 de milioane de site-uri web găzduite și este utilizat în mai mult de 70 de țări. Chiar dacă acestea sunt numere impresionante, acest lucru nu transformă neapărat cPanel în cea mai bună soluție pentru găzduirea WordPress. Cu toate acestea, acesta oferă avantajului panoului, deoarece toată lumea știe să-l folosească până acum.

Prețuri

Dacă doriți să găzduiți site-ul dvs. web folosind cPanel, trebuie să știți că modelul de prețuri s-a schimbat recent și a fost primit cu reacții negative la nivel general. Modelul de preț anterior a fost excelent pentru orice utilizator inițiator, admin și chiar utilizator pro. Nu a stabilit nicio limită pentru cantitatea de conturi pe care s-ar putea crea, toate pentru un preț net de 35 USD. Acest plan poate fi folosit și pe orice cloud, VPS sau chiar server dedicat.

Noul model de prețuri, pe de altă parte, limitează sever conturile. Solo și admin planurile sunt inutile dacă intenționați să utilizați propriul server. Doar nu poți. Pentru serverele cloud mici, acestea pot fi utile în funcție de ceea ce intenționați să faceți. cPanel limitează suma pe conturi și fiecare cont poate avea un singur domeniu. Puteți vedea că planurile Solo și Admin sunt extrem de limitate.

Pro planul permite doar 30 de conturi și va servi orice utilizator care dorește să-și extindă afacerile, dar planul Premier este acela unde lucrurile încep să plece spre sud. Premier planul costă 45 USD, dar în plus, aveți o limită de 100 de conturi. După ce această limită este atinsă, va trebui să plătiți 0,20 USD pentru fiecare cont nou. Dacă intenționați să utilizați un server mare cu clienții, este posibil să plătiți un preț mare pentru acesta. Orice afacere de găzduire cu peste 300 de conturi va plăti aproximativ 85 USD comparativ cu cei 35 de dolari.

În plus, planurile mai mici nu vă vor permite să găzduiți cPanel pe un server dedicat, astfel încât utilizatorul normal care dorește doar 20 de site-uri web pe un singur cont pe propriul său server dedicat va plăti prețul complet de 45 USD. să-l folosească. Cu siguranță nu este o bună practică de afaceri.

Cele elementare

Lăsând la o parte monstruosul nou model de licențiere, cPanel are multe de oferit. Voi începe cu elementele de bază.

Panoul de control este împărțit în panoul de control al utilizatorului WHM și cPanel. Pentru acest articol mă voi concentra exclusiv pe partea clientului cPanel, deoarece aceasta este partea pe care o vei folosi cel mai mult. Aș putea explora WHM-ul backend și l-aș putea compara cu backendul Plesk într-un articol viitor.

Panoul client este îngrijit și poate fi transformat de la întuneric la lumină în cel mai scurt timp. Cele mai importante părți pentru orice instalare WordPress sunt File Manager, Managerul MultiPHP și PHPMyAdmin unde veți încărca / crea baza de date.

Manager de fișiere

Chiar dacă managerul de fișiere a fost renovat cu un stil nou, rămâne bunul vechi Manager de fișiere pe care cu toții îl iubim / urâm. Managerul de fișiere vă permite să creați foldere și fișiere, să le mutați, să împachetați și să despachetați fișierele și să le ștergeți. Marea majoritate a acțiunilor se realizează prin intermediul mouse-ului, dar acceptă o introducere a tastaturii, cum ar fi tasta de ștergere.

Instalarea WordPress pe cPanel nu este atât de simplă dacă ai lipsă de Softaculous Installer, care este un plugin pentru terți care poate fi instalat pe cPanel pentru a ușura durerile de instalare. Întrucât acest lucru nu face parte din cPanel, nu voi trece în revistă un astfel de plugin. Crearea unei noi instalări WordPress va însemna că va trebui să încărcați manual fișierul zip pentru WordPress și să îl despachetați pe noul dvs. domeniu sub folderul public_html, care va fi cel vizibil pe web.

Editarea fișierelor este ușoară cu Managerul de fișiere și vă va permite să vedeți fișiere cu coduri de culori, în funcție de tipul de fișier selectat în meniul de sus.

DNS

Editorul de zone vă va permite să creați, să modificați și să ștergeți intrări DNS pe cPanel. Chiar dacă este ușor de utilizat, nu este atât de intuitiv dacă obișnuiești să adaugi intrări la DNS.

Va trebui să utilizați această metodă pentru a adăuga o înregistrare A pentru site-ul dvs. în cazul în care aveți nevoie sau adăugați înregistrări CNAME pentru a valida domeniul în cazul în care doriți să utilizați servicii SMTP de la terți.

Mysql

Opțiunea Mysql Baze de date vă va permite să creați, să modificați și să ștergeți o bază de date. Procesul este destul de simplu, dar nu vă va permite să încărcați o copie de rezervă a bazei de date după ce ați creat crearea, lucru care va trebui să faceți dacă intenționați să încărcați un site web final pe cPanel.

Procesul vă permite să creați baza de date, să creați utilizatorul, apoi să le atribuiți bazei de date. Întregul proces este simplu pentru nou-începător, dar nu este atât de cool pentru expert.

Importarea unei baze de date este locul în care cPanel arată că este fața urâtă, acolo nu este deloc importator! Va trebui să utilizați bunul vechi phpMyAdmin pentru a importa baza de date, ceea ce nu va folosi deloc multi-threading, ceea ce înseamnă că importurile de baze de date mari pot fi o problemă cu cPanel, deoarece procesul poate fi real lent și să dureze timp pentru a termina.

E-mailuri

Partea de conturi de e-mail a cPanel este cea mai bună parte. Configurarea este super ușor de urmărit și vă va permite să creați conturi cu ușurință. Fiecare cont poate fi gestionat din Verifica mail-ul buton și puteți chiar să selectați serviciul de e-mail pe care doriți să-l utilizați. Conectați dispozitivele practic, butonul vă va spune cum să setați parametrii cPanel pe dispozitiv, în funcție de tipul de dispozitiv pe care intenționați să îl utilizați.

WordPress

cPanel are acum opțiunea de a instala automat WordPress prin instalarea modulului cPanel de la terți pentru WordPress. Ani de zile, singura opțiune absolută disponibilă a fost instalatorul Softaculous Apps.

Programul de instalare vă va permite să faceți o instalare a WordPress cu 1 clic, aproape că încă trebuie să configurați unele setări pentru a începe o instalare.

Instrumentul WordPress cPanel se găsește sub Software-ul site-ului și vă permite să instalați WordPress cu ușurință, dar cu controale limitate pe site-ul dvs. Modulul terț softaculous este încă mai bun.

Mai multe lucruri

cPanel vine cu câteva funcții suplimentare. Panoul vă permite să controlați lățimea de bandă, să verificați accesul brut, are un editor metric, un blocant IP și un acces SSH (în funcție de activarea contului respectiv). Panoul este disponibil în mai multe limbi, fără restricții pentru selecție și poate instalați certificatele SSL automat prin utilizarea certificatului automat cPanel Comodo. Ori de câte ori creați un nou domeniu, cPanel va emite un certificat pentru acesta. Puteți modifica acest comportament în WHM, dar presupun că nimeni nu va dori să atingă acest lucru, deoarece este practic SSL gratuit pentru toată lumea. Folosirea criptării Let’s este de asemenea acceptată, dar nu este setată implicit.

Subdomenii

Crearea unui subdomeniu pe cPanel este la fel de ușoară ca să faceți clic pe un buton.

Aceasta nu necesită nicio altă configurație. De asemenea, puteți utiliza acest modul pentru a configura o redirecționare pentru acel subdomeniu.

Backup

Expertul de rezervă funcționează așa cum era de așteptat, permițându-ți să creezi o copie de rezervă pentru întregul cont.

Soluția de backup de pe cPanel are mai multe limitări. Chiar dacă acum sunt acceptate copii de rezervă incrementale, nu puteți seta o copie de rezervă pentru fișierele de domeniu, baza de date și e-mailurile separat, trebuie să creați o copie de rezervă completă pentru a putea restaura ulterior. Puteți descărca copii de rezervă separate directorul de bază și baza de date, dar acest lucru nu vă va permite să restaurați backup-ul ulterior. De asemenea, nu există nicio modalitate de a importa backup-uri specifice de pe server în sine, doar copiile de rezervă complete ale contului sunt disponibile pentru restaurarea directă.

PHP multiplu

Puteți alege dintr-o mare varietate de versiuni PHP din panoul de control în sine, comutatorul trebuie să dureze doar câteva secunde și se face prin configurare în .htaccess folderul de acasă..

cPanel acceptă până la PHP 7.3 și până la PHP 5.6, chiar dacă PHP 5.6 este acum depășit.

Performanţă

Chiar dacă cPanel a trecut prin mai multe actualizări pentru viața produsului. Compania refuză în continuare să implementeze nginx în mod corespunzător. Primul alfa este gata de testare, dar nicăieri aproape de nivel, alte panouri de control sunt acum. Aceasta înseamnă că, deși cPanel este ușor de utilizat, are tone de opțiuni și este bine cunoscut, performanțele nu vor fi bune în comparație cu alte panouri care folosesc nginx. Dacă doriți să știți de ce nginx este atât de bun pentru WordPress, ar trebui să citiți articolul meu aici.

Chiar dacă cPanel are planuri pentru nginx, compania nu este pasionată de acel server web, iar asistența timpurie face imposibilă recomandarea în acest moment. Acest lucru lasă cPanel să folosească doar Apache. Nu există nicio sumă de optimizare care ar putea transforma un server cPanel care rulează Apache mai bine decât un alt server care rulează un alt panou de control cu ​​nginx nativ. Trebuie să luați în considerare acest lucru înainte de a merge complet pe cPanel. Pentru câteva domenii, acest lucru nu poate fi o problemă, dar pentru site-urile foarte aglomerate cu multe vizite, acesta poate fi un factor decisiv.

Învelirea cPanel

Avem un panou de control, care este foarte ușor de utilizat și toată lumea îl știe. Acesta vă va permite să reglați fără probleme toate proprietățile de găzduire, are un sistem de backup utilizabil, cu limitări și vă va permite să comutați între versiunea PHP fără probleme. Punctele negative se învârt în jurul lipsei de suport nginx, un importator adecvat pentru baze de date (forțându-vă să importați baze de date direct de la phpMyAdmin, care este de neiertat de standardele de astăzi), lipsa unui manager WordPress șlefuit, nici o clonare ușoară sau punerea în scenă și un model de licențiere. asta a devenit din ce în ce mai rău cu care ar putea veni industria.

Plesk pentru WordPress

Plesk a fost competiția directă pentru cPanel până acum câteva luni. Spun asta pentru că proprietarul Plesk, Oakley Capital a cumpărat cPanel. Aceasta înseamnă că ambele panouri de control sunt acum deținute de aceeași companie. Deci, deși sunt concurenți direcți, este posibil să fie oferiți opțiuni diferite, astfel încât să nu se lupte între ei. Aceasta nu este, de asemenea, o veste bună, deoarece modelul recent al prețurilor ar putea însemna foarte bine că va veni și la Plesk în continuare, ceea ce ar putea fi un dezastru pentru noi.

Plesk a avut unele reacții anul trecut, când au decis să schimbe modelul de prețuri și să perceapă mai mult pentru fiecare licență, dar comparând-o acum cu cPanel, este o alternativă mult mai bună. Degetele încrucișate nu fac o altă modificare a licențelor pentru a imita ceea ce au făcut cu cPanel.

Prețuri

Plesk oferă un punct de intrare în Web Admin Edition pentru până la 10 domenii în care cPanel oferă un singur cont cu un singur domeniu. Doar de la început puteți vedea că Plesk oferă multe altele. Web Pro Edition se află chiar în fața contului Solo de pe cPanel. Deci, în principiu, aveți 30 de domenii complete cu subdomenii nelimitate la același preț pe care le obțineți un singur cont / domeniu pe planul solo cPanel. Ridicol!

Web Pro Edition îmbunătățește limita de domeniu la 30. Dar aceasta este în continuare o sumă mică pentru un utilizator de putere, chiar și fără limită de cont. Plesk nu va număra subdomeniile spre limita domeniului și puteți avea câte doriți. Toate planurile poate fi folosit pe un server dedicat deşi. Deci nu va trebui să cumpărați Web Host Edition pentru a putea instala panoul de control pe propriul server dedicat. Notă – acesta este ceva ce nu puteți face cu cPanel, care vă va obliga să cumpărați licența Premier. Ediția web gazdă este și mai puternică. Acesta are un preț la fel ca licența Premier pe cPanel. Diferența este că, în loc să limitați conturile la 100, nu aveți limite la conturi sau domenii.

Toate planurile Plesk au Kit-ul de instrumente WordPress, care este, practic, divinitate oricărui manager WordPress (rămâneți agendat în timp ce vă arăt de ce mai târziu).

Cele elementare

Plesk este diferit de cPanel și, în unele aspecte, este mult mai ușor de manevrat. Interfața are două vizualizări diferite: vizualizarea de găzduire și vizualizarea utilizatorului electric. În vedere de gazduire, cel pe care îl vedeți în prezent, meniul este împărțit în Planuri de servicii / abonamente, clienți și domenii. În Power User View, cel ideal pentru majoritatea utilizatorilor care nu sunt companii de găzduire, veți vedea doar Domenii, baze de date și Manager de fișiere împreună cu panoul de configurare (Service Management). Ambele vizualizări vă permit să controlați totul dintr-o singură interfață. Acest lucru este în contrast cu cPanel care împarte opiniile cu WHM (control root) și vizualizarea cPanel (client).

Fereastra principală arată, de asemenea, Controlul de ieșire a corespondenței, clienți, abonamente și planuri de servicii. În modul de utilizare utilizator afișează cantitatea de domenii, e-mailuri și așa mai departe.

Vizualizarea domeniului este identică pentru ambele moduri și este disponibilă din punctul de intrare al panoului de control. Dacă sunteți client, puteți vedea această vizualizare și pentru domeniile dvs. Acest lucru este similar modului Reseller de pe cPanel. Dar Plesk este mult mai confortabil, permițând mai multe domenii pe fiecare cont. Întrucât cPanel nu prevede și vă impune să definiți contul respectiv ca Revanzator.

Meniul abonament arată în detaliu vizualizarea proprietăților domeniului dvs., cu tot ceea ce este disponibil într-o singură fereastră compactă. Informația este mai strânsă și mai bine organizată decât cPanel.

Fereastra principală vă permite să controlați totul din versiunea PHP, jurnalele, accesul FTP, setările Mail, Managerul de fișiere, certificatele furnizate de Let’s Encrypt, configurare avansată (nginx inclus), reguli de rescriere și DNS, printre altele. Totul este aici, mai bine distribuit, mai strâns și cu o dispunere mai bună decât pe cPanel unde totul este amestecat.

Manager de fișiere

Managerul de fișiere este cu adevărat genial. Nu numai că funcționează exact la fel ca cPanel, ci este mai rapid, necesită mai puține resurse de browser, poate edita fișiere cu adevărat mari fără probleme și vă permite să împachetați, să despachetați și să încărcați fișiere. Singurul punct în care cPanel este mai bun este în încărcarea fișierului. Plesk tinde să fie mai lent și nu va permite încărcări mari de fișiere, unde pe cPanel îl puteți seta practic la nici o limită.

Editarea fișierului este foarte puternică și compactă. Apare pe aceeași fereastră și structura directorului / fișierului este afișată pe antet.

DNS

Plesk vă permite să adăugați intrări DNS cu ușurință. Nu are editare tipică cPanel. Fiecare intrare este editată separat, unde pe cPanel puteți edita pe grup (un punct pentru cPanel). Editarea este, de asemenea, mai simplă. Nu trebuie să adăugați punctul final sau să aveți mare grijă de modul în care postați textul, deoarece editorul DNS rezolvă de obicei orice neconcordanță înainte de actualizarea intrărilor.

Setul de instrumente WordPress

Unul dintre cele mai puternice puncte în favoarea Plesk este gloriosul set de instrumente WordPress. Instrumentul este pur și simplu genial. Acesta vă va permite să creați rapid o instalare WordPress, să schimbați parolele, să detașați o instalare, să scanați instalarea WordPress existentă pentru a le adăuga în sistem, a clona, ​​a copia și a face o etapizare cu un singur clic!

Setul de instrumente WordPress vă va permite, de asemenea, să gestionați Securitate, cu un set de căsuțe pe care le puteți activa / dezactiva. De asemenea, puteți activa rapid modul de întreținere, indexarea motorului de căutare, modul de depanare și puteți activa Protecția parolelor, toate cu un singur clic. Dacă ați instalat Plesk cu nginx nativ ca un server web puteți de asemenea activa nginx cache. Acest lucru adaugă un impuls incredibil în ceea ce privește performanța, nu numai pe site-ul dvs., ci pe serverul dvs. cu o singură alternativă.

Abilitatea de a clona, ​​copia și configura configurația este esențială. Este unul dintre punctele cele mai puternice către utilizarea Plesk în loc de cPanel. Lucrul nu se termină nici acolo. Aveți posibilitatea de a adăuga pluginuri și teme și puteți chiar configura „pachete” ca un set de pluginuri și un set de teme pentru instalarea ușoară cu un singur clic pentru orice site web nou.

Opțiuni avansate

Pentru cei din partea utilizatorului de putere, Plesk are câteva opțiuni uimitoare pentru a-ți optimiza site-ul. Încă de la început, puteți instala Apache și nginx împreună, acestea pot fi utilizate într-o serie de combinații. De exemplu: Apache ca un webserver, Apache ca un server web cu nginx ca proxy, nginx ca un server web și, de asemenea, nginx ca un server web cu cache nginx. Răcește drept?

Modul nginx nativ poate fi activat cu ușurință pentru un site, pur și simplu dezactivând modul Proxy, care va dezactiva Apache și apoi folosind PHP-FPM cu Nginx. Acest lucru nu se poate realiza încă cu cPanel. De asemenea, puteți activa cache-ul nginx și tastați orice reguli suplimentare nginx pe care doriți în directivele suplimentare nginx. Acestea sunt aplicate imediat ce faceți clic pe butonul Aplicați.

Control SSL

Certificatele sunt gestionate prin Let’s Encrypt în parteneriat cu Plesk. Nu puteți emite numai certificate nelimitate pentru domeniile dvs., de asemenea, puteți emite un certificat wildcard pentru domeniul principal. Prefer modul de manipulare a certificatelor Plesk, deoarece puteți controla procesul, contrar cPanel care emite automat certificate. Pe cPanel puteți dezactiva procesul, dar nu îl puteți controla singur. Partea de reînnoire se face automat, dar puteți forța o reînnoire, ceea ce este excelent pentru orice utilizator de energie.

PHP multiplu

Butonul Multi PHP vă permite să controlați versiunea PHP pe care doriți să o executați site-ul dvs. Procesul se realizează intern, fără utilizarea unui .htaccess, deoarece folosim nginx pe acest exemplu. Durează 5 secunde pentru a finaliza și toate aplicațiile sunt gestionate de FPM.

Noua versiune 7.3 este de asemenea disponibilă și poate fi instalată din meniul de actualizare a pachetelor de la Plesk.

Mailurile

Meniul de e-mail este destul de ușor, vă permite să creați un e-mail nou, să gestionați înainte și să configurați controlul de ieșire a poștelor. De asemenea, puteți verifica e-mailul dvs. din acest meniu.

Performanţă

Plesk vine cu o listă de proces inclusă care vă permite să monitorizați procesul în timp real. Acest lucru este similar cu ceea ce WHM are, dar mult mai ușor de consultat, deoarece nu pare o pagină de text linux ca pe cPanel. Dacă aveți același panou unificat înseamnă, de asemenea, că în modul utilizator de alimentare, aveți voie să verificați toate acestea pe aceeași interfață. Un bonus mare! Pe cPanel trebuie să vă întoarceți la WHM dacă ați gestionat site-ul dvs. pe cPanel pe vizualizarea domeniului.

Backup

Controlul de rezervă Plesk este cu mult superior celui din cPanel. Aveți voie să creați copii complete, copii de rezervă incrementale, să adăugați servicii de stocare externe, cum ar fi Dropbox, Google Drive sau un server FTP. Opțiunile de bază sunt gratuite, de exemplu, puteți adăuga suplimentul Google Drive și îl puteți configura pentru crearea copiilor de rezervă direct pe Google Drive.

Dar funcționalitatea programului necesită o licență lunară de abonament suplimentară. Târgul este corect. Copie de rezervă locală și backup FTP sunt gratuite și puteți chiar să programați ore specifice pentru o copie de rezervă. Partea interesantă este că procesul de restaurare vă permite să restaurați anumite părți, cum ar fi doar fișiere de domeniu, numai e-mailuri sau chiar numai baza de date sau toate dintr-o dată, unde pe cPanel puteți face doar o restaurare completă. Acest lucru este deosebit de util.

Performanţă

Așa cum am explicat înainte, Plesk vă permite să utilizați nginx ca principal webserver în timp ce cPanel nu va face acest lucru. Acest lucru oferă în sine Plesk avantajul în raport cu performanța pură. Nu numai că, versiunea curentă vă permite, de asemenea, să activați și să personalizați cache-ul nginx. Care dintre ei poate îmbunătăți performanța site-ului dvs. chiar și fără a utiliza deloc cache-ul WordPress. Acest lucru a pus Plesk deasupra performanței cPanel înțelept. În plus, este un vis al utilizatorului de energie, deoarece vă permite să configurați toți acești parametri, fără să fiți nevoiți să vă conectați la utilizatorul rădăcină linux..

Înveliți Plesk

Plesk este clar un produs genial. Vă permite să aveți cât mai multe domenii doriți, nu sunt limitate de cont și nu trebuie să setați un utilizator ca revânzător. Acest lucru transformă Plesk într-un sistem mult mai ușor de manipulat. Mai ales dacă doriți să gestionați mai multe domenii simultan, în cazul cPanel, trebuie să o faceți de către clientul cPanel și cPanel WHM, care este într-adevăr o durere.

Plesk include și Setul de instrumente WordPress. Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am văzut într-un panou de control. Este cu mult înaintea cPanel în aproape toate felurile, încât abia acum nu pot justifica costul cPanel. Pentru orice utilizator de putere, alegerea este într-adevăr una fără creier. Ai un control mult mai bun asupra WordPress, opțiune de clonare directă / copiere / înscenare, capacitatea de a activați Apache sau Nginx ca un server web, amestecă-l cu nginx ca proxy sau chiar cu cache nginx și toate acestea în timp ce folosești un panou de control centralizat.

Vizualizările de gazduire și de putere sunt superbe pentru a personaliza panoul și la nevoile dvs. Opțiunile de rezervă sunt, de asemenea, superioare, având opțiunea de a crea copii de rezervă programate la nivel local și FTP și chiar având servicii externe (cum ar fi Amazon, Google Drive și Dropbox) ca partener de rezervă. Puteți restaura, de asemenea, anumite elemente cum ar fi fișiere de domeniu, e-mailuri sau doar baza de date. Ceea ce în sine este excelent dacă aveți o problemă de plugin sau o actualizare eșuată.

Pe partea negativă nu este prea mult de vorbit. Licența a fost o problemă anterioară noii licențe cPanel, dar este o problemă care nu este în prezent.

Este mai bun cPanel sau Plesk?

Am fost în afacerea de găzduire de ani buni și după ce am încercat fiecare panou de control existent, pentru mine alegerea este clară. Plesk oferă aceleași lucruri pe care le face cPanel dar mai bine. Fiecare aspect este mai bun. O interfață mai bună, o mai bună dispunere, o mai bună gestionare a domeniilor, un sistem de backup mult îmbunătățit, un instrument cu adevărat puternic precum WordPress Toolkit și capacitatea de a avea Apache și nginx sau chiar nginx singuri ca principal server web. Singurul lucru pe care cPanel trebuie să-l ofere chiar acum este aspectul familiar. Pentru mine, orice altceva este mai bun pe Plesk.

Dacă luați în considerare și modelul de licențiere, întreaga dezbatere devine un punct de vedere. Plesk oferă mai multe pentru același preț. Dacă sunteți încă pe partea de cPanel, știți că plătiți pentru recunoașterea mărcii. Dar la momentul scrierii, Plesk este produsul mai bun acum. Dacă intenționați să găzduiți propriile site-uri WordPress și doriți cel mai bun panou acolo, Plesk va fi cu siguranță noul vostru cel mai bun prieten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me