WordPress devine rapid un nume al gospodăriei dacă nu este deja. Este peste tot, această frumusețe benignă, care alimentează unele dintre cele mai bune site-uri web și aplicații web pe care le-a văzut vreodată în lume. Este o premieră CMS și o platformă de blog care este nu numai extrem de versatilă, ci și uimitor de ușor de învățat și de utilizat. De ce altfel WordPress ar crește în popularitate în fiecare zi care trece?


Dar ceea ce vedeți la suprafață atunci când configurați și lansați WordPress este doar o mică parte din ceea ce se întâmplă în spatele scenei. De fapt, UI-ul frumos pe care îl iubim cu toții nu este nimic în comparație cu patul activității în culise. Ce vreau să spun este, WordPress rulează pe două tehnologii web oarecum complicate, cunoscute sub numele de PHP și MySQL.

Alte tehnologii care joacă un rol includ JavaScript, este jQuery pentru veri, CSS și HTML. Temele WordPress (și chiar plugin-urile) sunt scrise în principal în PHP și se bazează pe bazele de date MySQL pentru a fi rulate. De asemenea, acestea depind de tehnologiile web menționate anterior. Toate aceste tehnologii trebuie să lucreze împreună.

Acum ca începător, este posibil să nu înțelegeți că, pentru ca platforma WordPress, temele și pluginurile să funcționeze la unison, dezvoltatorii folosesc un set de coduri standardizate, altfel cunoscute colectiv ca etichete PHP. Aceste coduri pe care le prezentăm în postarea de astăzi, arătându-ți cum sunt utile. Vom arunca câteva exemple undeva aici pentru o măsură bună, așa că pregătiți-vă să aveți o explozie în călătoria dvs. tematică!

Tema Anatomie

anatonmy-de-a-WordPress temă

O temă WordPress nu este altceva decât doar câteva fișiere PHP legate între ele. Vine cu un fișier de stiluri CSS care este responsabil pentru aspectul temei (și site-ului) dvs. Însă la elementele de bază, o temă WordPress este doar câteva fișiere PHP. Mai sus este o imagine a unui mare tuts + fisa de cheats pentru anatomia unei teme WordPress. Pentru a crea o temă WordPress, veți avea nevoie de următoarele fișiere:

 • header.php– Acest fișier șablon conține informațiile din antet, care apar în fișierul secțiune și înainte de deschidere etichetă. Aici adăugați metadate, titlu de site și link către fișa de stil CSS, printre altele.
 • index.php – Acesta este principalul model de corp pentru tema (sau site-ul) dvs. WordPress. Scopul său este de a reuni celelalte fișiere, incluzându-le folosind etichete șablon (mai multe despre etichetele șablon într-o clipă).
 • sidebar.php – Aceasta este secțiunea cu bara laterală. Puteți plasa widgeturi, categorii, meniuri suplimentare, formular de căutare și orice altceva vă place
 • footer.php – Aceasta este secțiunea de subsol. Adăugați informațiile dvs. de copyright, link-uri RSS, widget-uri, link-uri, pictograme sociale etc.
 • page.php – Ori de câte ori creezi o pagină pe site-ul tău bazat pe WordPress, acesta este modelul responsabil
 • single.php – Acest fișier șablon poartă o singură postare pe blog
 • comments.php – Modelul responsabil pentru comentariile acestora
 • 404.php – Șablonul afișat atunci când cititorul dvs. întâlnește eroarea infamă 404 care nu a fost găsită
 • search.php –  Oferă cititorilor dvs. șansa de a găsi conținut pe site-ul dvs. WordPress
 • searchform.php – Veți avea nevoie de un formular de căutare pentru a oferi funcționalitatea menționată mai sus, acum nu vă va oferi?
 • archive.php – Pentru că găsirea conținutului pe care l-ați publicat în 2008 nu va fi o problemă
 • funcții.php – Puneți aici toate funcțiile speciale și chiar și plugin-urile personalizate. Pentru compatibilitatea cu teme încrucișate, vi se recomandă să adăugați cod personalizat ca pluginuri autonome. Puteți adăuga meniuri suplimentare, activa widget-uri și multe altele. Acest fișier vă oferă atât de multă putere pentru a vă transforma site-ul / tema WordPress, după cum doriți.
 • style.css – Acesta nu este un fișier șablon PHP ca atare. Dar este fișierul în care adăugați stilurile CSS pentru a controla estetica. De asemenea, vine cu antetul de informații pentru tema dvs. WordPress.

Fără îndoială, puteți să construiți o temă cu mai puține șabloane, dar nu am recomanda să faceți un obicei din ea. La urma urmei, aveți nevoie doar de cele 10 fișiere de mai sus pentru a crea o temă WP standard. Treisprezece nu este o cifră mare, acum nu? Pe scurt, index.php poate arăta ca ceva:// Introduceți aici conținutul principal, includeți buclaContinuând, să vorbim despre un fragment de cod numit bucla.

Bucla

În unele serii de postare anterioare, cum ar fi popularul Tutorial WordPress: Cum să creăm o temă WordPress din HTML, am menționat bucla, deși în trecut. Deci, ceea ce face ca bucla să fie fragmentul popular? Ei bine, fără această bucată specială de cod, ar trebui să codați fiecare mesaj, împreună cu extrase, în tema dvs. WordPress. Ați face acest lucru de fiecare dată când ați postat un articol nou.

Efortul și timpul pe care l-ați pierde ar deveni albastru și rigid. Amprenta de carbon pe care ai lăsat-o în urmă – după ce-ți-ai lucrat scuze de moarte – ar sfâșia o gaură de dimensiunea celor douăsprezece stadioane yankee în stratul de ozon. Ei bine, am întins excesiv faptele (sau lipsa acestora), dar ați fi binefăcători dacă ați codat fiecare postare pe site-ul dvs. WordPress manual.

Bucla este un salvator de viață. Aruncați următorul fragment de cod oriunde se află în fișierele de șabloane WordPress și veți enumera toate postările pe care le-ați creat vreodată:

De obicei folosim bucla din index.php pentru a afișa o listă de postări, dar nu ne simțim liber să experimentăm; adăugați-l oriunde doriți să listați postările. Mai mult, adăugați etichete HTML și PHP personalizate în buclă pentru a vă personaliza postările după cum considerați potrivite. Vorbind despre etichete, ce este disponibil în WordPress?

Includeți etichete

wordpress-tag-uri

Etichetele includ etichetele sunt pur și simplu coduri PHP pe care le utilizați în orice fișier șablon pentru a include (sau mai bine zis) alte fișiere șablon din folderul dvs. cu temă WordPress. Iată despre ce vorbim:

 • – Folosiți acest lucru în index.php pentru a apela (sau a include) fișierul header.php. Acesta va prelua header.php și va afișa conținutul său în index.php – despre asta este inclus un fișier.
 • – Include sidebar.php
 • – Include fișierul șablon footer.php
 • – Quick Quiz: Ce credeți că face acest tag include?

Etichete pentru Bloginfo

Există o altă categorie de etichete de șabloane pe care le vom numi pur și simplu etichete bloginfo. Ei joacă un rol, care este să aducă informații despre site-ul dvs. WordPress din baza de date. Aceasta este în principal informațiile pe care le alimentați site-ului dvs. WordPress din zona dvs. de administrare prin intermediul Profil de utilizator și Setări -> General. Odată ce informațiile sunt preluate din bazele de date, aceste etichete vor fi afișate aceleași pe site-ul dvs. pe măsură ce le puneți.

Puteți modifica ușor structura bloginfo, astfel încât în ​​loc să afișați doar informațiile preluate, o puteți utiliza (informațiile) în altă parte din codul dvs. PHP. Cât de convenabil? Mai multe despre asta într-o clipă. Iată cele mai comune etichete bloginfo:

 •  – Acesta afișează titlul blogului / site-ului dvs. WordPress
 • – Această etichetă de șablon afișează adresa URL a blogului tău
 •  – Aceasta afișează descrierea, sau mai degrabă linia de etichetă, a blogului tău.
 •  – Afișează setul de caractere utilizat pentru codificarea site-ului. Standard este UTF-8
 •  – Aceasta arată adresa URL a fișei de stil CSS a temei dvs. active
 •  – Afișează versiunea WordPress pe care o utilizați
 •  – Afișează limba WordPress
 •  – Afișează URL-ul pentru fluxul RSS 0,92
 • – Afișează URL-ul pentru fluxul RSS 2.0

Există alte câteva etichete bloginfo puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți tema WordPress. Acum despre această mică modificare a bloginfo-ului am vorbit acum câteva secunde. Până acum, foloseam Modificăm acest lucru pentru: . Permiteți-mi să descompun parametrii:

 • $ spectacol  Acesta este cuvântul cheie pe care îl utilizați pentru a denumi informațiile pe care doriți să le preluați din baza de date. Exemplele includ „nume”, „url”, „descriere”, „admin_email” etc
 • $ filtru – Acest lucru vă permite doar să filtrați informațiile preluate. În mod implicit, este setat pe „brut”, ceea ce înseamnă că valoarea show-ului $ este returnată așa cum este. Setarea acestei opțiuni pe „afișare” va face ca valoarea spectacolului $ să fie trecută mai întâi prin funcția wptexturize (). Cu toate acestea, nu transpirați în acest moment.

Iată un exemplu: Să presupunem că dorim să aducem și să afișăm linia de etichetă (descrierea site-ului), care este ca „Cele mai bune teme WordPress premium”, am primi mai întâi aceste informații folosind această etichetă …

… la care se încarcă descrierea site-ului $ site_description. Pentru a afișa descrierea site-ului pe site-ul dvs., utilizați aceasta:

Acest lucru vă oferă: Eticheta dvs. este: Cele mai bune teme WordPress premium

Notă: Există multe alte tipuri de etichete de șablon care îți permit să obții mult mai mult cu site-ul tău WordPress. Acestea sunt clasificate în diferite seturi și anume etichete generale, etichete de autor, postează etichete de miniatură, etichete de categorie, și legătură Etichete printre alții. Le poți folosi chiar și în buclă, așa că da, ar trebui să te distrezi.

Fișă de stil tematică

Am menționat style.css mai devreme. Din nou, de ce este important fișierul style.css? În primul rând, oferă detalii despre tema dumneavoastră. Aceste informații intră în antetul foii de stil, care ajută la identificarea temei în timpul selecției în zona de administrare. Ca atare, nu există două teme care să aibă aceleași detalii în anteturile foilor de stil. Iată un exemplu de antet al foii de stil:

/ *
Numele temei: numele dvs. de temă
Tema URI: https://www.yoursite.com/yourtheme
Autor: numele tău
Autor URI: https://www.yoursite.com/
Descriere: Această temă WordPress răspunde 100% bla bla...
Versiune: 1.0
Licență: GNU General Public License V2 sau o versiune ulterioară
URI de licență: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Etichete: aur, o coloană, bara laterală stângă, grilă responsivă, etc.
Domeniu de text: nume de utilizator
* /

Această informație vine mai întâi (sau la început) în stil.css. În afară de asta, asigurați-vă că:

 • Urma Standarde de codare CSS
 • Folosiți CSS valide
 • Minimizați CSS
 • Adăugați stiluri prietenoase pentru imprimare
 • Stilează toate elementele HTML

Gânduri finale

Această foaie de înșelăciune este doar o resursă rapidă care vă va ajuta să începeți pe măsură ce învățați dezvoltarea temei WordPress. Folosind etichetele și fragmentele pe care le-am împărtășit aici, puteți dezvolta rapid o temă standard și o puteți îmbunătăți fără a sparge transpirația. Desigur, trebuie să continuați să învățați dezvoltarea temei WordPress și pentru asta vă recomandăm WordPress Codex, tuts+, Threehouse, și ThemeShaper printre alte resurse de renume.

În afară de aceasta, vă rugăm să nu ezitați să vă împărtășiți sfaturile, trișele, fragmentele sau orice altceva aveți în minte în comentariile de mai jos. Ne-ar plăcea să aflăm unde sau cum înveți despre WordPress. Ne mai vedem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me