Cele mai bune practici UX pentru WordPress și afacerea dvs. online

Probabil știți deja cât de ușor este să porniți un site web cu WordPress. Dar după ce adăugați funcții și conținut, lucrurile se complică rapid. Unul dintre aspectele importante pe care trebuie să le țineți cont sunt cele mai bune practici UX pentru WordPress. Experiența utilizatorului (UX) deține cheia succesului dvs. în afaceri. Utilizatorii sunt cei care cumpără bunurile și serviciile dvs., nu motoarele de căutare.


Este comun să găsiți proprietari de site-uri web sau chiar dezvoltatori și designeri care confundă UX cu User Interface (UI). Atât UX-ul și UI sunt strâns legate, dar sunt suficient de diferite pentru a justifica o explicație.

Diferența dintre UX și UI

Pentru a înțelege mai bine, să le definim următorii termeni:

Utilizabilitatea web: Este ușurința de utilizare a unui site web.

Interfață utilizator (UI): Un loc în care oamenii interacționează cu mașinile. De exemplu, un buton este o parte a interfeței cu utilizatorul. Dezvoltatorii folosesc instrumente pentru a dezvolta o interfață de utilizator care ar trebui să se alinieze cerințelor de afaceri.

Experiență utilizator (UX): Acest lucru se referă la utilizatori și la modul în care se simt despre site-ul dvs. Proiectanții trebuie să se asigure că experiența utilizatorului este întotdeauna de top și interacțiunea utilizatorului este plăcută.

De exemplu, o temă WordPress cu experiență de utilizator excelentă poate avea multe interfețe de utilizator (cum ar fi tema Total), dar fiecare dintre ele trebuie să ofere cea mai bună experiență de utilizator posibilă pentru nișa dvs. specifică.

Dacă aveți un site web corporatist, pagina de start ar trebui să clarifice care este afacerea dvs., care sunt filozofiile / valorile dvs. de bază și, eventual, să vă afișeze produsele sau să ofere o modalitate de a obține o ofertă. Multe site-uri web corporative folosesc o fotografie mare „deasupra faldului” sau un videoclip de fundal al birourilor lor. Poate își prezintă principalele produse, cum sunt făcute și ce beneficii oferă. Dacă rulați un site web corporativ, este important să vă prezentați cazul imediat.

Proiectarea site-urilor agenției corporative

Vanilie Proiectarea site-ului web al agenției folosind tema Total WordPress este un exemplu excelent de a arăta despre ce este afacerea dvs. deasupra faldului.

Pentru alte nișe, diferiți factori pot intra în joc. Dacă sunteți blogger, oamenii vor să afle mai multe despre dvs. personal, experiența și competența dvs., astfel încât să se concentreze pe a vă face transparent și posibil să inducați încredere. Dacă sunteți un muzician decât ați evidențiat mai bine muzica și cel mai recent album sau artă EP.

Usability < User Interface < User Experience

Utilizabilitatea bună este o parte integrantă a Grozav interfața cu utilizatorul. O interfață de utilizator este o față a prezenței online a mărcii dvs., deoarece influențează direct experiența utilizatorului. Acum știm care este diferența, să trecem la cele mai bune practici UX pentru WordPress.

UX Best Practices pentru WordPress

WordPress este un CMS care excelează la furnizarea instrumentelor pentru a-ți construi site-ul, dar nu garantează că va fi perfect în orice mod. Aveți nevoie de cele mai bune practici ale UX pentru ca acesta să merite timpul vizitatorilor dvs. și să creeze încredere de la prima interacțiune cu marca dvs..

Design curat și simplu

Știți ce atrage cel mai mult oamenii? Un design curat și simplu. Este comun să găsiți dezvoltatori care lucrează mereu pentru a obține un site web plin de funcții. Dar, de multe ori, ei uită care este adevăratul motiv pentru care construiesc site-ul web. Utilizatorilor nu le pasă de funcționalitate decât dacă nu pot utiliza site-ul cu ușurință.

Cele mai bune practici UX pentru WordPress: Design curat și simplu

Este o idee bună să vă întrebați în continuare „Vizitatorii sau administratorii site-ului vor putea să-l folosească fără dificultăți sau confuzii?” Acest lucru vă va asigura că designul dvs. final respectă standardele actuale de proiectare. Dacă la orice pas răspunsul este „nu”, atunci trebuie să vă întoarceți la tabloul de desen și să vă gândiți cum să îl faceți mai intuitiv.

Când utilizatorii dvs. aterizează pe pagini concentrate, neclintite, vă oferă mai multe șanse să le convertiți în abonați și / sau clienți. Oamenilor nu le place să gândească din greu când navighează. Este treaba ta să faci asta pentru ei. Vestea bună este că majoritatea celor mai bune teme WordPress oferă un design simplu și fără confuzie, care poate fi personalizat cu ușurință. Dacă doriți să proiectați site-ul dvs. WordPress, asigurați-vă că vă respectați simplitatea. Îți oferă mai multă flexibilitate și piese mobile mai puțin care se pot rupe.

Design web responsiv

Unul dintre aspectele cruciale ale experienței utilizatorului modern (UX) este de a avea un design web sensibil. Dispozitivele mobile au preluat internetul. Am auzit că oamenii își desfășoară întreaga afacere pe smartphone-uri, în special cu creșterea dispozitivelor de 5,5 inci și mai mari. Acest lucru face important ca site-urile WordPress să fie receptive și să se adapteze la toate dimensiunile ecranului, dar și la toate rezoluțiile de ecran și ecranele de retină.

Cele mai bune practici UX pentru WordPress: Design responsiv

Nu numai că aveți un design receptiv îmbunătățește experiența utilizatorului, dar vă îmbunătățește și traficul. Timpul locului este ceva pe care Google îl folosește în aceste zile pentru a măsura cât de mulțumiți sunt utilizatorii atunci când fac clic pe site-ul dvs. Web în SERP (paginile cu rezultatele căutării). Dacă aceștia petrec mai puțin timp decât în ​​celelalte rezultate lângă dvs., înseamnă că ceva nu este corect cu site-ul dvs. web și îl muta mai departe în SERP-uri..

Două lucruri importante pe care le puteți îmbunătăți întotdeauna pe site-ul dvs. web:

  • Calitatea informațiilor
  • Modul în care sunt prezentate informațiile

O experiență bună a utilizatorului înseamnă că site-ul web furnizează informații utile pe toate ecranele.

Navigare ușor de utilizat

Aproape toate celelalte site-uri web pe care le văd astăzi au o arhitectură informațională complexă asociată cu acesta. Au pagini sau postări pe mai multe niveluri. Un proiectant trebuie să lucreze cu un dezvoltator pentru a se asigura că vizitatorul poate naviga cu ușurință prin intermediul site-ului web printr-o navigare corespunzătoare. WordPress vine cu toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a adăuga un meniu de navigare, dar puteți adăuga întotdeauna un mega meniu plugin, cum ar fi Meniu Uber, dacă aveți o mulțime de link-uri pentru a include.

Cele mai bune practici UX pentru WordPress: Navigare ușoară

De asemenea, ar trebui să alegeți o structură simplă de legătură permanentă, dacă este posibil. Cu excepția cazului în care rulați un site de știri sau publicați mai multe articole pe zi, vă sugerez să mergeți cu o structură „Nume de postare” (puteți utiliza acest ghid pentru a schimba permalink-urile pentru a face și comutarea).

Majoritatea oamenilor nu se bazează doar pe navigare atunci când navighează. Un site web cu utilizare bună ar trebui să includă:

  • Caseta de căutare
  • Firimituri de pâine
  • Categorii
  • Arhive

Unul dintre cele mai populare pluginuri WordPress, Yoast SEO, vă oferă o opțiune de a adăuga pesmet la tema dvs. WordPress. Tema Total WordPress este compatibilă cu SEO Yoast și este ușor de adăugat pesmet.

Crearea multor moduri diferite pentru ca utilizatorii să navigheze pe site-ul dvs. asigură o mai bună utilizare și o experiență de utilizator mai plăcută pentru aceștia.

Proiectare în jurul conținutului

Fără conținut, niciun site web nu este complet. Designul excelent poate fi atractiv, dar conținutul vă va ajuta să vă vindeți afacerea către publicul țintă. Aspectul axat pe conținut nu este numai plăcut pentru ochi, ci permite utilizatorilor să-și digere ușor conținutul. Cu cât utilizatorii conțin mai mult conținut, cu atât știu mai mult despre tine și au încredere în tine, cu atât vei avea mai multe oportunități.

Un design UX bazat pe cele mai bune practici va avea întotdeauna în vedere textul mai întâi. Selectați tipografia potrivită pentru nișa dvs. și creați UX în jurul conținutului.

Evidențiați părți importante ale conținutului dvs. pentru a rupe linia textului și a face scrisul dvs. mai interesant.

Conținutul dvs. ar trebui să arate bine. Tipul, dimensiunea și culoarea potrivite a fontului pot face ca conținutul să strălucească și îi face pe utilizatori să se intereseze de ceea ce aveți de spus. Formatarea ar trebui să completeze și fluxul de conținut. Formatarea corectă înseamnă că utilizați rubrici și subpoziții, liste de buletă, lungimea diferită a propoziției, că utilizați cuvinte cu caractere aldine sau italice pentru a evidenția cuvinte importante, imagini, liste etc. Toate acestea fac ca conținutul dvs. să fie mai interesant de citit.

Utilizați Micro-interacțiuni

Micro-interacțiunile sunt un mod simplu prin care vizitatorul interacționează cu site-ul dvs. web. Acestea includ efecte subtile atunci când faceți clic pe antetul articolului sau în sfera de instrumente, efectele de defilare și defilare sau o animație pentru pictograme în timp ce descărcarea este în curs de desfășurare, etc..

Cele mai bune practici UX pentru WordPress: Micro-interacțiuni Descărcare animație

Microinteracțiile au două avantaje majore:

  • Încurajați interacțiunile
  • Dă feedback

Acest lucru nu pare prea mult, dar în realitate joacă un rol crucial în cele mai bune practici UX pentru WordPress. Microinteracțiile sunt mici recompense pentru utilizatorii dvs. Îmbunătățiți experiența utilizatorului prin implementarea acestora.

Concluzie

Crearea unui site web atrăgător nu este o sarcină simplă. WordPress face ușor pentru oricine să creeze un site web în câteva minute, dar necesită multe gânduri pentru a crea o UI suficient de utilizabilă cu un UX extraordinar. Ar trebui să încercați întotdeauna să luați în considerare modul în care vizitatorii vor folosi o pagină sau o secțiune și apoi să implementați funcțiile și funcționalitățile. De asemenea, este important să vă asigurați că site-ul dvs. web este tolerant la erori, astfel încât să vă asigurați că aveți un șablon personalizat de 404 pagini. Pagini inexistente sau de eroare pot fi puncte de pornire, nu doar punctele de impas.

Dacă sunteți nerăbdător sau nu aveți timp și efort pentru a vă concentra pe cele mai bune practici UX pentru WordPress, puteți pur și simplu să obțineți una dintre temele noastre WPExplorer realizate manual. Toate folosesc cele mai bune practici ale UX și sunt un bun punct de plecare pentru designul oricărui site nou.

Experiența utilizatorului este un comerț complex și nu este posibilă includerea tuturor conceptelor într-o singură postare pe blog. Sperăm că articolul oferă o introducere a celor mai bune practici UX pentru WordPress și ceva la care să vă gândiți când creați sau cumpărați următoarea dvs. temă WordPress.

Ce părere aveți despre cele mai bune practici UX pentru WordPress? Tema dvs. actuală WordPress oferă experiență bună utilizatorilor dvs. și de ce? Ascult.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me