Cele mai bune instrumente online pentru a vă urmări concurența

Atunci când conduci orice companie sau site web, trebuie să păstrezi file pe mediul de afaceri din jurul tău. Este important să vă analizați, să stabiliți standarde, să atingeți obiective și să monitorizați și să îmbunătățiți SEO. Din fericire, nu este prea greu în această lume prietenoasă cu internetul. Există multe instrumente online gratuite care vă pot ajuta să aflați ce se întâmplă în nișa dvs. și să vă inspirați. Pe lângă utilizarea acestora pentru a urmări valorile site-ului propriu, puteți utiliza aceste instrumente online pentru a urmări concurența.


Dacă vă întrebați de ce trebuie să vă bazați pe instrumentele online pentru a vă urmări concurența, iată câteva motive solide:

  • Puteți fi la curent cu ultimele tendințe și evenimente
  • Poate fi o sursă de inspirație atunci când ați rămas fără idei
  • Te ajută să strategizezi și să ții pasul cu concurența
  • Te ajută să stabilești standarde pentru propria ta afacere sau site-ul web
  • Nu este rău să înveți de la cei care au primit-o corect

Ceea ce a spus – să intrăm în unele dintre cele mai bune instrumente online pentru a urmări concurența.

1. Alerte Google

Alerte Google este instrumentul tău special pentru a urmări orice cuvânt cheie pe care îl dorești – numele tău, afacerea sau concurența ta. Puteți păstra cuvintele de căutare la fel de înguste sau cât de detaliate doriți. Google Alerts caută pe web orice mențiune a acestor cuvinte și vă avertizează prin e-mail. Chiar dacă cuvintele cheie sunt menționate ca un link, veți auzi despre el.

Instrumente online pentru a urmări concurența dvs. - Google Alerts

Pur și simplu trebuie să alegeți cuvintele pe care doriți să le urmăriți și să specificați sursele pe care doriți să le monitorizeze Google. Sursele pot fi la fel de variate ca bloguri, web, știri, videoclipuri, cărți sau discuții. Puteți să o mențineți în orice regiune geografică anume sau să vă aruncați plasa peste tot pe glob. E-mailurile pot fi primite în orice moment pe care îl selectați, sau chiar ca o notă într-un singur mail.

Pe lângă faptul că vă ajută să păstrați filele pe mențiunile sociale ale companiei dvs., veți ști, de asemenea, cât de vizibilă este concurența dvs..

2. Site Explorer

Cum identificați site-urile de top din nișa dvs.? Explorator de site-uri te pot ajuta aici. Vă ajută să identificați site-uri care beneficiază de maximă autoritate de domeniu și backlinks de cercetare. Acest lucru vă oferă o măsură a etapelor pe care trebuie să le faceți pentru a ajunge în partea de sus a domeniului dvs..

Știm cu toții că backlink-urile de înaltă calitate vă pot îmbunătăți SEO. Folosind Site Explorer, puteți afla site-urile de top din nișa dvs. și apoi răsfoiți prin linkurile descoperite recent care se îndreaptă spre site-ul concurentului. Prin simpla comparație cu profilul de backlink al concurentului dvs., veți avea o idee corectă despre cum să vă îmbunătățiți propriul profil de backlink..

Explorer de legături

Explorer de legături (încă în versiune beta) va înlocui curând acest instrument. Noul instrument utilizează algoritmi mai rafinați pentru a determina autoritatea domeniului și pentru a analiza backlink-urile. Și, cu un cont Moz gratuit, puteți ridica 10 întrebări pe lună. Instrumentul afișează, de asemenea, un scor de spam care dezvăluie câte site-uri similare au fost penalizate de Google. Veți putea să evaluați calitatea linkurilor de intrare către site-ul dvs. și să urmăriți atât adresele dvs. proprii, cât și adresele URL ale concurentului..

3. Instrumente care vă ajută să descoperiți CMS / Teme / Pluginuri

Foarte des, întâlnim funcții pe alte site-uri web pe care vrem apoi să le implementăm pe cont propriu. De unde știm ce software a fost folosit de site-ul respectiv pentru a implementa această caracteristică? Ei bine, aceste instrumente online pentru a vă urmări concurența vă pot ajuta și aici.

În primul rând, poate doriți să știți ce folosește site-ul web CMS. Pentru a face asta, pur și simplu vizitați Ce SMC și introduceți adresa URL a site-ului. Acest instrument este destul de precis și detectează peste 378 de sisteme de gestionare a conținutului. Un alt instrument IsItWp, verifică dacă site-ul web folosește WordPress, precum și tema și detaliile pluginului.

Ce SMC

Pentru a afla tema sau pluginurile pe care le folosește orice site web WordPress, încercați Ce este tema WordPress. Puteți afla, de asemenea, folosind extensii de browser, cum ar fi WPSniffer pentru Chrome (sau încercați unul dintre celelalte instrumente pe care le recomandăm în ghidul nostru despre cum să spunem dacă un site utilizează WordPress).

Important de reținut aici este că aceste instrumente nu pot afișa teme sau pluginuri personalizate. Dar în astfel de cazuri, puteți face clic dreapta pe site-ul web și căutați codul care este dezvăluit pentru a detecta CMS, teme și pluginuri.

Și dacă concurența dvs. are un site web foarte rapid, veți dori să aflați mai multe despre serviciile lor de găzduire. Există și un instrument pentru asta – WhoIsHostingThis. Deși nu este întotdeauna exact (un CDN vă poate arunca în afara cursului), merită încercat.

4. construit cu

builtWith este un favorit al multor designeri web. Acest instrument de profil pentru site-uri web poate dezvălui o serie de tehnologii utilizate pe orice pagină. Acesta acoperă peste 25000 de tehnologii de internet care includ analize, publicitate, hosting, CMS și multe altele. Tendințele tehnologiei Internet vă ajută să urmăriți săptămânal modificările de utilizare a tehnologiei internetului.

builtWith

Puteți afla ce site-uri folosesc coșuri de cumpărături, analize, găzduire și filtrare rezultate în funcție de locație, trafic, verticală și altele. Puteți aduna o mare parte din informațiile de care aveți nevoie despre alte site-uri web pentru a vă îmbunătăți informațiile despre vânzări, precum și cota de piață.

builtWith este un instrument mai bun decât mulți din aceeași clasă, iar pentru rezultate mai rapide puteți pur și simplu să activați o extensie crom.

5. similarWeb

Web similar vă oferă o imagine de ansamblu a oricărui site web a cărui adresă URL o introduceți – a dvs. sau a concurentului dvs. Ce este mai mult, dacă adăugați o altă adresă URL, puteți compara cele două site-uri web, fie în întregime, fie pe bază de pagină după pagină. Este excelent pentru a verifica modul în care vă măsurați până la site-urile dvs. de la egal la egal. De asemenea, se clasifică pe site-ul dvs. web în ceea ce privește traficul pe care îl primește la nivel global, precum și pe bază de țară și categorie.

SimilarWeb

Pentru orice adresă URL pe care o introduceți, aceasta distribuie traficul în mai multe grupuri – trafic de pe telefoane mobile / de pe desktop, vizite totale pe o perioadă de timp, durata vizitei, rata de respingere și numărul de pagini pe vizită. Multe alte valori sunt, de asemenea, urmărite – defalcare înțeleptă a traficului, site-uri care se conectează înapoi la această adresă URL și cuvintele cheie de top care generează trafic. Veți afla, de asemenea, despre procentul total de trafic generat de fiecare canal social și de alte site-uri web pe care utilizatorii dvs. le vizitează. O listă de site-uri similare și concurente este de asemenea disponibilă.

6. Alexa

Ultimul instrument din lista noastră de instrumente online pentru urmărirea concurenței dvs. este Alexa. Acest instrument de clasare a paginilor vine de la Amazon și este excelent dacă doriți să urmăriți concurența răspândită pe tot globul.

Alexa

Vă permite să aruncați o privire mai atentă asupra cuvintelor cheie și a linkurilor concurentului dvs. și să comparați site-ul dvs. web cu cel al concurenței dvs. Veți putea compara valorile traficului de mai multe site-uri web și multe altele. Coșul de instrumente de analiză competitivă include suprapuneri de audiență, site-uri de top, găsiți site-uri similare, site-uri care leagă, vizitatori unici, site-uri de ecran și site-uri de top.

Alexa este disponibil și ca extensie browser pentru un acces mai ușor.

Gânduri finale cu privire la cele mai bune instrumente online pentru a urmări concurența

Nicio firmă sau site web nu operează izolat. Dacă doriți să atrageți trafic pe site-ul dvs. web și să creșteți rata de conversie, este important să știți ce se întâmplă în mediul dvs. de afaceri. Aceste instrumente online pentru a urmări competiția dvs. vă pot ajuta să rămâneți la curent cu tendințele și evenimentele din nișa dvs. Toate sunt instrumente excelente pentru a ajuta la evaluarea performanței proprii față de concurenții și colegii tăi, precum și pentru a genera potențial noi oportunități pe măsură ce optimizați propriul site.

Dacă aveți întrebări sau comentarii de adăugat, lăsați-ne o notă mai jos. Ne-ar plăcea să vă cunoaștem gândurile!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me