Ce nu ți-a spus nimeni despre WordPress când ai început

WordPress câștigă în popularitate și o serie de proprietari de site-uri web îl adoptă ca sistem de gestionare a conținutului lor. Scriu această postare pentru a împărtăși câteva indicii cu oameni care abia încep cu WordPress sau o folosesc de puțin timp pentru a-i ajuta să evite multe greșeli comune. Voi prezenta câteva fapte, sper să clarific câteva concepții greșite și vă voi oferi câteva sfaturi care să vă ajute.


Date despre WordPress

În primul rând, iată câteva date despre WordPress care să ajute la consolidarea caracterului extraordinar al acestui CMS.

WordPress este single-ul cel mai popular CMS.

Să începem cu acest fapt incontestabil. WordPress alimentează 30% din site-urile web pe internet. Corporațiile, celebritățile, blogurile, artiștii creativi, magazinele online și altele folosesc WordPress ca platformă pentru site-urile lor web. Astfel, puteți vedea că WordPress este extrem de popular.

WordPress este gratuit.

Și acesta este un fapt. Dar aceasta nu este întreaga poveste. Software-ul care este WordPress poate fi descărcat gratuit. Există, însă, și alte elemente esențiale, cum ar fi găzduirea, numele de domeniu, temele și plugin-urile care se pot adăuga la cost.

În plus, dacă nu sunteți tipuri Do-it-yourself, va trebui să plătiți unui dezvoltator pentru a rezolva problemele de depanare sau pentru a personaliza WordPress pentru a se potrivi nevoilor dvs. Pentru a avea o idee mai clară despre cât de mult vă va costa să construiți un site web cu WordPress, consultați această postare.

Există un plugin pentru (aproape) totul.

Gândiți-vă la orice funcție doriți pentru site-ul dvs. web. Este posibil ca o căutare a unui plugin pentru această funcție să poată lansa mai multe opțiuni. Pluginurile sunt minunate și vă oferă libertatea de a adăuga o serie de funcții pe site-ul dvs. web. Există aproape 50000 de plugin-uri gratuite Directory Plugin WordPress.  Dacă alegerea dvs. este pentru un plugin premium pentru o mai bună asistență de care beneficiază aceste plugin-uri, consultați CodeCanyon.

O bună găzduire este extrem de importantă.

Când ajungeți corect la ea, toate serviciile de găzduire sunt de două tipuri: găzduire comună și găzduire dedicată. Gazduirea în comun este ceea ce vedeți în mod obișnuit pe internet. Este destul de potrivit pentru site-uri web mici sau bloguri cu un număr scăzut de vizitatori. Pentru site-urile web mai mari care gestionează traficul intens de utilizatori, găzduirea partajată pur și simplu nu o va face. Aceste site-uri web pot opta pentru servicii dedicate de găzduire WordPress administrate sau orice alt serviciu de găzduire care poate aloca resurse suficiente site-ului web în mod special. Amintiți-vă, atunci când vine vorba de găzduire, este destul de mult la ceea ce plătiți este ceea ce obțineți.

Temele premium oferă, de obicei, suport mai bun decât temele gratuite.

În general, temele premium sunt mai bine întreținute, actualizate periodic și se bucură de un sprijin mai mare din partea autorilor. Multe dintre cele mai bine cotate teme premium lansate în trecutul recent au un cod curat, o structură flexibilă pe care o puteți construi și o funcționalitate grozavă. Și toate acestea sunt pe lângă un design bun. Dar ca în orice lucru din viață, asigurați-vă că vă faceți cercetarea înainte de a cumpăra o temă. Piețele de piață precum Themeforest, Creative Market și Mojo sunt formate din mii de dezvoltatori individuali, astfel încât suportul și actualizările pe care le primiți vor varia de la un produs la altul.

Concepții greșite despre WordPress

Când faceți prima cercetare pe WordPress, există câteva concepții greșite comune pe care le-ați putea confrunta. Dar nu vă faceți griji – suntem aici pentru a le ajuta să le clarificăm puțin și să elaboreze, astfel încât să puteți înțelege mai bine WordPress în ansamblu.

WordPress este ușor.

Este adevărat, WordPress este ușor. Dar acest lucru nu înseamnă că descărcați WordPress, apoi stai pe loc și urmărești ca site-ul tău să se contureze magic. Nu, trebuie să lucrezi și tu. Ceea ce este ușor cu WordPress este că urmând instrucțiunile, puteți avea un site web barebones în loc în cel mai scurt timp. Din acel moment, puteți prelua site-urile de cunoștințe WordPress pe site și doriți să le extindeți. Deoarece este gratuit, îl puteți instala local și crea orice număr de site-uri de testare și încercați-vă cunoștințele în mod liber.

Ca utilizator, trebuie să fii proactiv și să te familiarizezi cu modul în care funcționează WordPress. Acest lucru nu este prea greu, având în vedere numărul de tutoriale, cursuri, videoclipuri de instruire, podcast-uri și bloguri care vă pot ghida în călătoria dvs. WordPress. După aceea, puteți afla exact cât este necesar pentru a rula site-ul dvs. Web sau a parcurge întreaga distanță și a prelua și unele abilități de dezvoltare. Ține de tine.

Actualizarea WordPress este la doar un clic distanță.

Este posibil să fi auzit acest lucru de multe ori – Actualizarea WordPress este la fel de ușoară ca un singur clic. Dar nu este chiar atât de simplu. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să verificați ce se schimbă parcurgând schimbul de date. Și dacă nu ai nevoie de o caracteristică, poți sări peste actualizarea respectivă. Cu toate acestea, cel mai bine este să efectuați toate actualizările de securitate pe instalarea WordPress.

În mod implicit, toate actualizările minore ale nucleului WordPress sunt efectuate automat. Cu actualizări majore, veți vedea o notificare pe Panoul de bord pe care va trebui să faceți clic pentru a o actualiza. Când vine vorba de teme și pluginuri, actualizările automate sunt dezactivate. Trebuie să alegeți să actualizați la primirea notificărilor pe tabloul de bord.

Dacă doriți să aveți mai mult control asupra modificărilor din WordPress, puteți face modificări simple la fișierul wp-config.php sau puteți adăuga filtre la fișierele funcții.php ale temelor și pluginurilor. Puteți alege să activați sau să dezactivați actualizările automate pentru fiecare în parte. Consultați acest Ghid rapid pentru actualizarea WordPress pentru a afla mai multe despre actualizări.

WordPress se referă în general la WordPress.com.

Majoritatea newbies-urilor se încadrează în acest aspect, neștiind nici măcar WordPress.org. WordPress.org este organizația care oferă software gratuit de tip open source pe care îl puteți descărca și instala oriunde și utiliza pentru a vă construi site-ul. WordPress.com este un serviciu care folosește același software și oferă spațiu serverului și alte servicii pentru blogul dvs. (dacă doriți mai multe detalii, consultați ghidul nostru pentru diferențele WordPress.com față de WordPress.org).

Cu WordPress.org, vă bucurați de o libertate totală de a vă gestiona site-ul și de a-l genera bani. Când creezi un site web cu WordPress pe un server la alegere, deții site-ul și poți face aproape orice. Dimpotrivă, ai puțin control asupra unui blog pe WordPress.com. Este important să fiți conștienți de ceea ce doriți, înainte de a configura site-ul dvs. – libertatea pe care WordPress.org o oferă sau comoditatea WordPress.com. Schimbarea unui blog care rulează de la WordPress.com la WordPress.org poate fi destul de dezordonată.

WordPress nu este destinat dispozitivelor mai mici.

Anul trecut, traficul de pe telefoanele mobile a depășit traficul de pe desktopurile tradiționale. Dacă site-ul dvs. web nu este accesibil de pe telefoane mobile, veți pierde mare parte din trafic. WordPress a răspuns rapid tendinței și în ultimii ani, temele WordPress au evoluat pentru a se adapta perfect la orice dimensiune a ecranului. Un exemplu excelent este Tema noastră WordPress de drag and drop total, care prezintă un design sensibil la fluide, care este comun celor mai bine temate coduri de astăzi.

WordPress nu este sigur.

Acesta este mai înfricoșător decât adevărul real. WordPress nu este mai mult sau nu mai puțin sensibil la amenințările de securitate decât orice alte CMS. Având în vedere că nicio componentă de software nu este călcată, WordPress se află printre primele locuri în ceea ce privește securitatea. Cert este că WordPress este mult mai larg prezent pe internet încât devine un ținta de alegere pentru hackeri. Nu uitați, WordPress este un software open source care are o comunitate activă mare, care raportează erori în mod continuu și le rectifică aproape imediat.

WordPress este doar pentru bloguri.

Acest lucru a fost valabil în urmă cu mai bine de un deceniu, când Matt Mullenweg a conceput-o ca o platformă de publicare personală. Cu toate acestea, WordPress a evoluat astăzi pentru a satisface o gamă largă de site-uri web, iar astăzi, celebrități, case de muzică, bloguri tehnologice, centre de știri, reviste de modă, studiouri de design, portofolii și magazine online, toate au site-urile lor pe WordPress. Mai mult, există sute de teme WordPress care răspund fiecărei nișe. Acest lucru face ușor construirea site-urilor web în mai multe categorii.

Prea multe plugin-uri pot încetini site-ul.

Luați acesta cu un bob de sare. Întrebarea de aici este mai mult despre calitatea pluginurilor pe care le instalați. Atâta timp cât plugin-urile sunt codate curat, actualizate regulat și ai suficient spațiu pentru server, poți instala ca mai multe pluginuri fără a afecta performanța site-ului. Cu toate acestea, ar trebui să omiteți un plugin care adaugă prea multe solicitări HTTP, crește interogările bazei de date sau consumă prea multă putere de procesare. Un singur plugin cu cod greșit vă poate reduce site-ul. Pluginurile pot fi, de asemenea, un punct de intrare pentru software-ul rău intenționat. Așadar, este important să ecranizați plugin-urile pentru a le califica și a le testa, înainte de a le activa pe un site live.

Câteva sfaturi de bază pentru WordPress

Acum că știți un pic despre ce vă puteți aștepta de la WordPress, iată câteva sfaturi cheie pentru a vă menține pe calea cea bună atunci când utilizați WordPress.

Folosiți pluginuri DOAR atunci când este necesar.

Nu este necesar să accesați un plugin ori de câte ori trebuie să adăugați o funcție. WordPress are multe funcții integrate pe care ar trebui să le explorezi pentru a vedea dacă îți îndeplinește nevoile. Tema dvs. se poate împacheta și în unele funcții. Multe alte funcții sunt posibile cu ajutorul unor coduri simple. Verificați aceste opțiuni înainte de a găsi un plugin.

Pluginurile inactive sunt un risc de securitate.

Dacă nu veți folosi un plugin pentru o perioadă, este mai bine să îl ștergeți complet de pe WordPress, nu doar să îl dezactivați. Atâta timp cât un plugin se află în WordPress-ul dvs., acesta poate fi sensibil la software-ul rău intenționat, chiar dacă este inactiv. Are sens să țineți cont de pluginurile dvs. și să le ștergeți pe cele pentru care nu aveți nevoie.

Uită-te dincolo de conținut.

Deși este adevărat că conținutul este un generator de trafic cheie pentru orice site web, crearea de conținut excelent pentru site-ul dvs. web este doar un început bun. După cum vă va spune orice expert SEO, faptul că Google vă va găsi cu ușurință și vă va pune în partea de sus a paginii cu rezultatele căutării este o muncă extrem de grea. Plugin SEO Yoast vă va ajuta să obțineți postările potrivite pentru motoarele de căutare. Puteți face, de asemenea, un pic mai ușor pentru motoarele de căutare să vă găsească trimitând sitemap-uri către Google. Faceți un pas mai departe și înregistrați-vă cu Google Analytics pentru a obține informații despre ceea ce faceți corect și greșit atunci când vine vorba de traficul de site-uri. Puteți utiliza, de asemenea, Google Search Console pentru a vă ajuta să înțelegeți cum interacționează site-ul dvs. web cu motorul de căutare Google.

Faceți întotdeauna modificările dorite în Temele copiilor.

Nu vă încurcați cu temele implicite în timp ce faceți modificări ale temei. Lucrați întotdeauna cu o temă pentru copil pentru a efectua orice schimbare doriți. În acest fel, când actualizați tema implicită, toate personalizările nu se vor pierde.

Dacă sunteți la dispoziție, aflați totul despre cârlige, filtre și acțiuni.

Când sunteți mai familiar cu WordPress, luați ceva timp pentru a afla despre cârlige, filtre și acțiuni. Acest lucru vă poate ajuta să interacționați mai confortabil cu WordPress. Aflați mai multe despre asta aici.

Stai calm când te confrunți cu probleme.

Într-o etapă sau alta, este posibil să aveți probleme cu probleme precum WordPress, erori de bază de date, ecran alb al morții și altele asemenea. Nu uitați că mulți alți utilizatori WordPress s-au confruntat cu aceste probleme înaintea dvs. și au postat soluții online. Soluțiile de bază de depanare WordPress pot fi găsite cu ușurință online. Trebuie doar să stai calm și să cauți soluții adecvate pentru situația ta specifică.

Asta nu e tot

Există mai multe reguli de bază pe care trebuie să le acordați atenție, cum ar fi:

  • Backup-ul și securitatea sunt importante.
  • Începeți să vă construiți lista de e-mailuri din prima zi.
  • Utilizați Categorii și etichete pentru postări și pagini chiar de la început.
  • Folosiți un favicon.
  • Optimizați site-ul pentru viteză și performanță.

Dar să-l păstrăm pentru o altă postare. Nu există niciun sfârșit al învățării cu WordPress!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me