Markdown pentru WordPress

Dacă ați folosit vreodată comenzi rapide sau chiar fila Visual, atunci când scrieți postări pe blog, știți cât de ușor este să convertiți text simplu în HTML prin WordPress. Bloggerul mediu profită cel mai probabil de fila de editare vizuală, dar știați că există o modalitate potențial mai rapidă de a pompa mesajele de pe blog în timp ce obțineți aceeași formatare frumoasă?


Se numește marcaj și a obținut o popularitate destul de mare cu oamenii care sunt dispuși să învețe câteva scurtături simple în timp ce scriu cu text simplu.

Ideea este să uiți complet de mouse-ul tău, să ții mâinile pe tastatură și să grăbești procesul de scriere și formatare. Scriitorul vede doar text simplu, dar cu biți de sintaxă este redat imediat în HTML atunci când este publicat. Partea interesantă este că nu trebuie să vă gândiți la o codificare complicată, iar butoanele de formatare de bază din editorul WordPress pot fi lăsate și singure..

Ce este Markdown pentru WordPress?

Mai exact, marcarea pentru WordPress este o sintaxă de formatare creată de John Gruber și Aaron Swartz în 2004.

Markdown a devenit mai mult decât s-ar fi putut aștepta creatorii săi, de vreme ce vedem forme ale marcajului inițial în diferite software și instrumente de creare de conținut. de exemplu, puteți observa o formă de marcaj în software-ul de editare roman sau într-un editor de text de bază.

Markdown funcționează înlocuind codul HTML mai complicat, făcând procesul mai ușor pentru non-codificatori.

De exemplu, dacă doriți să introduceți un antet, nu ar fi necesar să faceți clic pe meniul vertical Header. Și nu va trebui să introduceți ceva de genul:

Acesta este antetul meu de exemplu

În schimb, tot ce trebuie să faceți este să pocniți în trei semne de lire înainte de text pentru a obține același rezultat. La fel ca următoarea linie:

### Acesta este antetul meu de exemplu

Să aruncăm o privire la un exemplu mai extins pentru a demonstra elemente precum liste, text cu caractere aldine și link-uri:

### Acesta este antetul meu de exemplu

Acum voi scrie un nou paragraf. Scrierea de propoziții obișnuite este exact aceeași, dar vreau și acest cuvânt să fie ** îndrăzneț **.

În continuare, vreau să creez o listă:

* Lista articolului 1
* Lista articolului 2
* Lista articolului 3

Da, și aș dori să includ un [link] (http://www.wpexplorer.com).

Hashtagurile, parantezele și asteriscurile vor părea confuze chiar acum, dar există o listă de referință a acestor comenzi rapide, astfel încât să le puteți învăța în cel mai scurt timp.

Asteriscurile și alte elemente sunt destinate să înlocuiască complet codificarea HTML, oferind în același timp același rezultat exact.

De exemplu, bitul de mai sus returnează aceeași formatare ca următorul HTML:

Acesta este antetul meu de exemplu

Acum voi scrie un nou paragraf. Scrierea de propoziții regulate este exact aceeași, dar vreau să fie și acest cuvânt îndrăzneţ.

În continuare, vreau să creez o listă:

 • Articolul nr. 1
 • Articolul nr. 2
 • Articolul nr. 3

Oh da, și aș dori să includ un link.

HTML arată mult mai complicat, nu? Ei bine, cu puțină practică devine astfel. La urma urmei, tastarea asteriscurilor înainte de fiecare element de listă este mai ușoară pentru majoritatea oamenilor în comparație cu

 • înainte de un element de listă, apoi colțul de închidere din spatele elementului.

  În general, de-a lungul anilor au fost adăugate numeroase elemente de marcaj pentru a le imita pe cele ale HTMLului.

  Ghidul dvs. de pregătire pentru marcaj

  Cum aflați ce elemente de marcaj să utilizați în locul articolelor HTML obișnuite?

  WordPress are un ghid complet de marcaj chiar aici.

  Partea interesantă este că le puteți trata ca și comenzi rapide de calculator, amintindu-le de cele pe care intenționați să le utilizați și să le uitați de elementele care nu sunt relevante.

  Cum avantajează Markdown pentru bloggerii WordPress?

  Bloggerii sunt în două categorii diferite: Cei care folosesc mouse-ul pentru a face clic pe butoanele editorului și cei care scriu totul în HTML.

  Majoritatea bloggerilor nu sunt experți în HTML, deci primul grup pare mai probabil. Cu toate acestea, ambele grupuri pierd timpul într-un fel.

  Markdown este menit să vă mențineți mâinile pe tastatură, îmbunătățindu-vă accentul și grăbind procesul de creare a postărilor de pe blog. Nu numai asta, dar marcarea nu este atât de dificil de învățat atât timp cât alegi elementele pe care le folosești cel mai mult.

  De exemplu, unele bloguri au numeroase legături în fiecare postare. În acest caz, marcajul „linkuri in linie” pare a fi unul bun de reținut:

  Un [link] (http://example.com „Titlu”).

  Alte bloguri pot insera blocaje în toate postările, ceea ce face ca elementele de marcare a blocajelor să fie destul de importante:

  > Text citat.
  >> Citat citat.

  În general, este o problemă de preferință. Dar marcarea pentru WordPress este similară cu comenzile rapide pentru bancheri și contabili. Odată învățați, este greu de imaginat viața fără ei.

  Activarea marcajului pe propriul dvs. site WordPress

  La un moment dat, puteți activa marcarea direct parcurgând filele Setări și scriere din WordPress. Cu toate acestea, actualizările mai recente pe WordPress au inclus unele dintre elementele de marcaj fără nicio activare la sfârșitul tău. De exemplu, dacă încercați câteva dintre exemple de marcaj din tabloul de bord (apoi apăsați Enter) destul de des este inițiată marcarea și veți vedea formatarea corectă.

  Pentru tot ceea ce a rămas, va trebui să activați un plugin care acceptă marcarea.

  Din fericire, mai multe plugin-uri gratuite sunt disponibile pentru a vă profita. Unele dintre preferatele noastre includ:

  Jetpack este cel mai promițător, deoarece unele dintre celelalte nu sunt actualizate (din cauza faptului că WordPress a inclus atât de multe dintre elementele marcante cu actualizări recente).

  Cu Jetpack trebuie să instalați pluginul, apoi să mergeți la Setări> Scriere> Redactare.

  Aici veți găsi un buton care vă solicită să activați sintaxa de marcare a textului simplu.

  Comenzile rapide de deconectare Toți utilizatorii WordPress ar trebui să știe

  Deoarece marcarea a evoluat atât de mult, utilizatorii WordPress medie nu trebuie să cunoască fiecare comandă rapidă. Prin urmare, am pus laolaltă o listă a comenzilor rapide de marcaj pe care ar trebui să le rețineți ca blogger WordPress:

  Cap

  # Antetul 1
  ## Antetul 2
  ### Antetul 3
  #### Antetul 4
  ##### Antetul 5
  ###### Antetul 6

  Italice și text îndrăzneț

  * Italice au asteriscuri pe ambele părți *
  ** Textul cu caractere aldine are două **

  Link-uri Inline

  Un [link] (http://example.com „Titlu”).

  Imagini din interiorul postării tale

  ![Text alternativ] (/ filename.png "Titlu")

  Aici veți alcătui un alt text relevant și un titlu. Apoi, ar fi necesar un nume exact de fișier.

  O listă cu buline

  * Articol
  * Articol
  - Articol
  - Articol

  Atât asteriscurile, cât și punctele funcționează bine atunci când se construiește o listă cu buline.

  O listă numerotată

  Acest lucru nu este altfel decât crearea unei liste într-un procesor de texte:

  1. Item
  2. Articol

  Liste mixte

  1. Item
  2. Articol
  * Mixt
  * Mixt
  3. Articol

  Rezultatul:

  1. Articol
  2. Articol
   •  Amestecat
   • Amestecat
  3. Articol

  Standard Blockquotes

  > Textul citat merge aici.

  Ar trebui să iei în considerare învățarea marcajului pentru WordPress pentru bloggingul tău?

  Răspunsul la această întrebare vă revine în totalitate, dar, așa cum am vorbit mai sus, marcarea pentru WordPress este obligată să faciliteze scrierea pentru utilizatorii obișnuiți. Similar cu comenzile standard ale browserului și software-ului, este nevoie de câteva minute pentru a afla scurtăturile de marcaj. După aceea, poate fi necesar să marcați foaia de referință pentru o actualizare.

  Este revigorant odată ce începeți să aflați elementele de marcaj mai comune, deoarece veți crea postările de pe blog mai rapid și vă veți simți ca un lucrător mai profesionist în proces.

  Dacă aveți întrebări despre marcaj pentru WordPress, informați-ne în comentariile de mai jos!

 • Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me