Ce este comerțul fără cap și cum vă poate avantaja?

Ce este comerțul fără cap și cum vă poate avantaja?

Gestionarea așteptărilor clienților în peisajul digital de astăzi poate fi destul de dificilă. Generarea de plumb și crearea de conținut sunt doar două dintre cele mai costisitoare articole implicate, cu atât mai puțin livrarea unei experiențe interesante. În acest sens, s-ar putea să vă întrebați dacă există o modalitate mai eficientă de a vă gestiona conținutul și soluțiile de comerț electronic.


Din fericire, abordarea comerțului fără cap face exact asta. Acesta este un mod pentru care puteți adăuga funcționalități de comerț electronic pe site-ul dvs. web, profitând în același timp de conținutul care vă conduce traficul. În plus, veți avea un control mai bun despre modul în care componentele site-ului dvs. Web funcționează împreună.

În acest articol, vă vom prezenta conceptul de comerț fără cap. Apoi vom discuta despre toate avantajele și contra și vom explica cum să începeți cu un sistem fără cap. Sa trecem la treaba!

Nu-ți pierde capul: ce să știi despre decuplare

Când vorbim despre site-uri web și sisteme de gestionare a conținutului (CMS), avem tendința de a ne referi la două componente principale. Acestea sunt capetele „frontale” și „înapoi” ale unui site web. Partea frontală se referă la partea clientului sau, mai simplu, la partea de site cu care vor vedea și interacționa clienții.

Partea din spate este partea de administrare, unde puteți introduce conținut și puteți face ajustări ale designului și funcționalității:

Tabloul de bord WordPress

Comerț fără cap implică ceea ce se numește CMS „decuplat”. Aceasta înseamnă să deconectați capetele din față și din spate ale site-ului dvs. web. Când vă decuplați soluția de comerț din interfața dvs. cu public și mergeți fără cap, vă eliberați în esență pentru a explora mai multe opțiuni de livrare front-end. În cele din urmă, acest lucru vă poate ajuta să atingeți un nou nivel de flexibilitate cu privire la modul în care și unde vor fi livrate conținutul dvs. și produsele dvs. vor fi disponibile pentru cumpărare.

În esență, veți termina cu o interfață back-end care vă permite să creați și să adăugați conținut într-o bază de date cu ușurință. Toate funcționalitățile dvs. de gestionare a comerțului electronic pot fi gestionate separat.

În consecință, conținutul dvs. poate fi gestionat aproape oriunde prin diferite interfețe de programare a aplicațiilor (API). Acest lucru face mai ușor să creezi o sursă de conținut pentru livrare la multe puncte finale, inclusiv dispozitive care aparțin în continuă creștere Piața Internet of Things (IoT).

De ce să luăm în considerare o abordare a comerțului fără cap

Este important să rețineți că nu toată lumea va beneficia de decuplarea site-urilor web. Cu toate acestea, în anumite situații, aceasta poate fi o abordare foarte valoroasă. Vei dori să analizezi complet opțiunile și nevoile de comerț electronic înainte de a ieși cu ghilotina.

Unele dintre elementele care trebuie luate în considerare atunci când decideți dacă comerțul electronic fără cap este potrivit pentru dvs. include:

 • Conținut: Site-urile care conțin un conținut puternic pot maximiza livrarea aceluiași conținut la mai multe puncte finale, fără a-și dubla eforturile sau resursele.
 • Angajament: O abordare fără cap poate deschide oportunitatea de a stimula implicarea prin Inteligență Artificială (AI) și Realitate Augmentată (AR), fără o nouă bază de date.
 • Experiență: puteți crea o experiență satisfăcătoare și perfectă pentru clienți într-o multitudine de dispozitive dintr-o singură bază de date.

Adoptarea unei abordări fără cap a managementului site-ului dvs. web poate deschide cu adevărat noi oportunități pentru livrarea și marketingul dvs. de conținut. Dacă sunteți în căutarea unei soluții foarte agile și flexibile, o arhitectură fără cap ar putea fi potrivită pentru dvs..

În plus, când vine vorba de comerțul electronic, un sistem fără cap are multe avantaje. Când decuplați administrarea site-ului, asta înseamnă că sistemul dvs. de inventar și de gestionare a produselor nu mai trebuie legat de CMS.

Cu alte cuvinte, puteți utiliza platforma de livrare a conținutului ales prin partea din spate a site-ului dvs. web, fără să vă faceți griji cu privire la modul în care va afecta aspectele de afaceri. Prin intermediul API-urilor, veți putea furniza o experiență de cumpărături exact cum doriți.

Dezavantajele potențiale ale comerțului fără cap

Cu toate acestea, comerțul fără cap nu poate fi pentru toată lumea. Este important să remarcăm câteva dezavantaje potențiale ale acestei abordări. Dacă căutați o soluție integrală cu mai puține componente de întreținut, de exemplu, este posibil ca această configurare să nu fie potrivită pentru dvs..

Există câteva alte dezavantaje potențiale de reținut, inclusiv:

 • Este posibil să aveți nevoie de mai multe resurse pentru a gestiona un sistem fără cap.
 • Dacă sunteți un utilizator nou CMS, este posibil să nu aveți abilitățile tehnice necesare pentru a gestiona un sistem fără cap.
 • Un sistem decuplat poate avea mai multe puncte finale ale utilizatorului, ceea ce poate duce la creșterea costurilor de dezvoltare.
 • Probabil nu veți avea acces la o previzualizare live a produsului frontal pe măsură ce îl dezvoltați.
 • Există mai multe afișaje frontale potențiale de gestionat.

După cum am menționat, dacă sunteți în căutarea unei soluții off-the-raft și gata de plecare, aceasta nu poate fi ceea ce căutați. Veți avea nevoie de o echipă extrem de implicată, cu cunoștințe și înțelegere a API-urilor de comerț electronic pentru a face succesul decuplării.

Începeți cu o abordare a comerțului fără cap

Începeți cu o abordare a comerțului fără cap

Acum că știți ce este arhitectura fără cap și înțelegeți avantajele și contra, implică, să aruncăm o privire la ce este nevoie pentru a atinge această structură. Când vă decuplați, puteți dintr-o dată să aveți multe interfețe de utilizator front-end. Vă puteți conecta apoi sistemul de back-end prin API-urile de comerț electronic.

Aceasta înseamnă că comerțul electronic și funcționalitatea de gestionare a produselor devine separată de gestionarea conținutului. Cu instrumentele potrivite, puteți realiza acest lucru prin CMS-uri existente, cum ar fi WordPress.

Există, de asemenea, mai multe pluginuri pe care le vom analiza în scurt timp. În primul rând, însă, este o idee bună să înțelegem pe deplin anumite nuanțe despre sistemele decupulate și fără cap:

 • necuplată: Conținutul va fi disponibil prin intermediul punctelor finale ale API, dar sistemul este încă implicat în procesul de livrare către stratul de prezentare front-end.
 • acefal: Conținutul va fi disponibil prin punctele finale ale API, dar sistemul este reactiv și presupune că livrarea de conținut este îngrijită de un alt program.

Aceasta înseamnă că, dacă executați WordPress și doriți să creați un sistem cu adevărat fără cap, veți avea nevoie probabil de instrumente suplimentare pentru a face acest lucru. Desigur, asta dacă nu plănuiți singur să programați toate elementele necesare.

Dacă știți că nu veți folosi afișarea front-end pe care o oferă WordPress, poate doriți să începeți prin instalarea unui plugin de tipul WP Headless. Plugin-urile dezvoltate pentru crearea WordPress fără cap nu sunt atât de abundente și tind să lipsească de recenzii. Cu toate acestea, WP Headless este un bun exemplu de ceea ce veți găsi în ceea ce privește funcționalitatea.

Acest plugin va dezactiva în esență accesul la partea frontală a site-ului dvs. web pentru oricine nu este un utilizator alocat. De exemplu, dacă trimiteți unui alt editor de site un link permanent, acestea vor fi duse pe pagina de editare a postării. Blocarea accesului general la pagina principală a site-ului dvs. web este unul dintre primii pași în decuplarea configurației WordPress.

După ce ați eliminat accesul frontal la site-ul dvs. web, va trebui să începeți să vă construiți depozitul de conținut. Unul dintre pluginurile care pot fi utile în acest sens este Câmpuri personalizate avansate:

Câmpuri personalizate avansate

Acest plugin este destul de popular și este foarte recomandat. Îl puteți utiliza pentru a adăuga câmpuri personalizate pentru aproape orice caz de utilizare. În plus, puteți dezvolta rapid câmpuri care vor apărea pe ecranul dvs. de editare post, fără să vă faceți griji despre cum vor apărea datele în tema dvs..

Pe măsură ce îți creezi arhitectura fără cap, organizarea datelor cu câmpuri personalizate poate fi utilă ulterior. Dacă veți apela datele dvs. prin API-uri, veți putea obține informații direcționate extrem de specifice și specifice pentru a le oferi noilor dvs. puncte finale.

Instrumente pentru dezvoltatori pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a merge fără cap

Deși poate părea un sistem fără cap poate fi complicat, ai nevoie doar de câteva limbaje comune de programare pentru ca acesta să funcționeze. Pentru a lucra cu o structură fără cap, veți dori să puteți naviga și scrie posibil Foile de stil în cascadă (CSS) și HTML.

JavaScript poate fi folosit și pentru a efectua aproape toate apelurile de care aveți nevoie pentru a livra conținut. Va trebui doar să decideți cu ce tip de bază de date doriți să lucrați. Dacă utilizați WordPress, de exemplu, veți dori să înțelegeți și să puteți naviga într-o bază de date PHP.


Crearea unei soluții de e-commerce fără cap pentru site-ul dvs. de marketing și comerț electronic poate fi o alegere benefică. Cu această configurare, veți putea menține flexibilitate și viteză, crescând în același timp numărul de puncte finale ale utilizatorului pentru care puteți transmite experiențe.

Desigur, există câteva argumente pro și contra de care trebuie să țineți cont. Deși comerțul electronic fără cap poate fi benefic pentru site-urile web cu conținut ridicat, veți avea nevoie de o echipă cu cunoștințe și de resurse adecvate pentru a utiliza conținutul dvs. prin intermediul API-urilor. Nu uitați, însă, că există plugin-uri utile dacă utilizați WordPress.

Aveți întrebări despre comerțul fără cap și dacă este potrivit pentru dvs.? Întrebați în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map