Este aproape inevitabil ca la un moment dat în viața site-ului dvs. WordPress să vă confruntați cu un conflict major de pluginuri.


Când apar aceste conflicte, nu este niciodată o problemă între două pluginuri minore. Aproape că puteți garanta că cel mai important plugin de pe site-ul dvs. va fi direct afectat, aducând întreaga funcționalitate care se prăbușește în jurul vostru.

Această afirmație este 50% paranoia și 50% motiv. Cele mai importante plugin-uri pe care le utilizați sunt puse în conflict cu ceilalți din cauza complexității lor. Indiferent dacă site-ul dvs. este difuzat în jurul unui plugin de gestionare a evenimentelor, a unui plugin de comerț electronic sau a altceva în întregime, puteți fi sigur că acesta va fi victima principală în orice conflict care apare.

Este aproape imposibil să evitați conflictele în întregime dacă utilizați o mulțime de plugin-uri. Cu toate acestea, există câteva metode pe care le puteți utiliza pentru a menține conflictele și problemele cu plugin-uri la un nivel absolut absolut.

Evitați plugin-urile învechite

Dacă trebuie să utilizați un plugin pentru o anumită caracteristică, asigurați-vă că a fost actualizat recent și că este compatibil cu cea mai recentă versiune a WordPress.

Dacă pluginul nu a fost actualizat de dezvoltatorul său în peste șase luni, există șanse mari să conțină codul depășit. Acum că WordPress încearcă să-și scurteze ciclul de dezvoltare, acest lucru devine și mai important.

Plugin-uri de rezervă înainte de a actualiza orice

Plugin-uri-Folder

Majoritatea oamenilor își vor actualiza pluginurile și site-ul web fără a se gândi. Ar trebui să executați cele mai recente versiuni ale software-ului pe site-ul dvs. web, dar nu ar trebui să fiți nechibzuit când efectuați aceste actualizări.

Ca și în cazul actualizării software-ului principal WordPress, este o practică bună să aveți copii de rezervă complete și utilizabile ale întregului site înainte de a face modificări majore. Dacă aveți copii de rezervă, vă permiteți să restaurați versiunile mai vechi ale fiecărui plugin în cazul în care ceva nu merge bine și trebuie să faceți o revenire la versiunea anterioară.

Există servicii precum VaultPress asta vă va permite să faceți backup pentru tot, deși pur și simplu puteți descărca wp-content / plugins folder folosind un program FTP cum ar fi FileZilla.

Creați o versiune de dezvoltare locală a site-ului dvs.

Utilizați o aplicație precum MAMP sau WAMP pentru a crea o versiune a site-ului dvs. web pe computerul dvs. local.

Puteți utiliza apoi această versiune locală a site-ului dvs. ca mediu de testare pentru actualizarea la fiecare plugin instalat. Acest lucru vă permite să testați actualizările fiecărui plugin funcționează fără a provoca conflicte cu ceilalți.

Dacă apar conflicte, atunci acestea nu se întâmplă pe versiunea live a site-ului dvs. Puteți testa și regla pluginurile pe versiunea de dezvoltare până când sunteți fericiți că totul funcționează.

Apoi, la acel moment, puteți actualiza versiunea live.

Actualizați pluginurile individual

Poate fi tentant să selectezi toate pluginurile tale și să le actualizezi WordPress în același timp. Este cu siguranță un economisitor de timp dacă totul merge conform planului.

Dacă există o problemă cu unul dintre pluginuri după o actualizare, vă veți bucura că ați petrecut câteva minute în plus pentru actualizarea fiecărui plugin individual. Utilizarea acestei metode vă permite să vedeți exact ce plugin a provocat conflictul și apoi să restaurați imediat versiunea anterioară dintr-o copie de rezervă.

Actualizându-le pe toate în același timp, riscați să vă petreceți o parte semnificativă din timpul dvs. descoperind plugin-urile aflate în conflict..

Găsirea conflictului

Punctul anterior este o bună practică, dar nu ceva ce majoritatea oamenilor sunt dispuși să-și petreacă câteva minute în plus. Dacă ați actualizat toate pluginurile în același timp, rămâneți cu două opțiuni și doriți să le evitați pe a doua, dacă este posibil.

1. Restaurați pluginurile

Puteți restaura complet completele de rezervă pe care le-ați luat chiar înainte de actualizare. Apoi actualizați fiecare plugin, la un moment dat, pentru a găsi cel care provoacă conflictul.

Dacă răspunsul dvs. la primul punct a fost „Oh, da. Trebuia să le susțin mai întâi. ” Îmi pare rău pentru tine că ai fost redus la utilizarea punctului doi.

2. Procesul manual

Nu aveți nicio copie de rezervă. Ați actualizat toate pluginurile simultan pentru a economisi timp și acum ceva important este stricat. Acum vă confruntați cu sarcina laborioasă de a verifica manual fiecare plugin pentru a găsi conflictul.

Pentru a face acest lucru, trebuie să dezactivați fiecare plugin instalat.

Când sunt dezactivate toate, puteți activa pluginul principal care are problema și vă asigurați că funcționează corect – este posibil ca acesta să fie pluginul spart.

Apoi, trebuie să activați fiecare plugin, unul câte unul și să verificați dacă s-a produs conflictul. Dacă aveți o mulțime de plugin-uri instalate, acest lucru vă poate lua ceva timp.

Pentru a înrăutăți situațiile, după ce ați constatat acest conflict, va trebui să lăsați al doilea plugin dezactivat sau să încercați să găsiți versiunea instalată înainte de actualizare – presupunând că știți care este numărul de versiune..

Această metodă manuală poate dura mult timp pentru a completa și cauza probleme majore de funcționalitate pe site-ul dvs. în timp ce îl efectuați. Cel mai bine este să încercați să evitați acest scenariu în întregime, fiind proactivi, luând copii de rezervă și având un plan pentru actualizarea site-ului dvs. Web.

Folosiți forumurile de asistență pentru pluginuri pentru a rezolva conflictul

După ce ați localizat pluginul care ofensează, este bine să vă îndreptați către forumul său de asistență. Acestea se găsesc, de obicei, pe pagina WordPress.org pentru plugin, dacă este disponibil liber, sau pe site-ul pluginului sau dezvoltatorului, dacă este un plugin premium.

Plugin Forum

Este posibil să nu sunteți prima persoană care a avut conflictul. Dacă sunteți norocosul pacient zero pentru această problemă, ar trebui să creați un fir pe forum sau să trimiteți dezvoltatorilor un e-mail pentru a începe să investigheze problema..

Pentru a începe propriul thread de forum va fi necesară crearea unui WordPress.org cont dacă nu aveți unul sau conectați-vă la contul pe care l-ați creat atunci când ați achiziționat pluginul premium.

Înlocuiți pluginul minor dacă rezolvarea nu este posibilă

Este posibil să nu existe o soluție a conflictului. S-ar putea să rămâneți fără altă opțiune decât să transmiteți funcțiile acelui plugin. Cel puțin ca soluție pe termen scurt.

Vor fi disponibile și alte pluginuri care îndeplinesc aceeași funcție. Petreceți ceva timp căutând un plugin de înlocuire și nu folosiți doar primul pe care îl găsiți. Găsiți unul cu sprijin bun și a fost actualizat recent de dezvoltatorii acesteia.

Poate chiar merită să-ți faci timp să contactezi dezvoltatorii noului plugin și să îi întrebi dacă conflictul pe care l-ai întâmpinat cu pluginul anterior a fost o problemă pentru ei.

Amintiți-vă că nu sunteți legat de niciun plugin anume și dacă nu puteți găsi unul care să facă exact ceea ce doriți, poate fi o idee să găsiți pe cineva care să creeze cod personalizat pentru site-ul dvs. web, care înlătură necesitatea unui plugin complet.


Deși puteți utiliza pluginuri pentru practic orice lucru pe WordPress, este posibil să nu fie cea mai bună opțiune disponibilă pentru dvs..

Dacă utilizați pluginuri pentru a efectua sarcini simple, este o opțiune mult mai inteligentă pentru a afla cum să le înlocuiți cu cod personalizat. Puteți învăța singur, sau puteți cineva să scrie codul specific necesar pentru a îndeplini sarcina să îl adăugați la tema dvs..

Fiecare plugin pe care îl utilizați jetoane la controlul pe care îl aveți pe site-ul dvs. web și pune sănătatea sa pe termen lung în mâinile dezvoltatorilor terți.

Este posibil ca acest dezvoltator să nu poată ține completul complet la zi. Codul lor poate fi dezordonat și poate avea găuri și probleme neintenționate. Poate pur și simplu utiliza o funcție care este deja folosită de un alt plugin pe care l-ați instalat.

Oricare ar fi problema, poate fi evitată de obicei prin înlocuirea pluginului cu cod personalizat care folosește mai puține resurse și este mai puțin probabil să provoace alte probleme..

Ați experimentat conflicte majore de pluginuri pe site-ul dvs. web? Cum le-ai rezolvat? Ne-ar plăcea să aflăm despre asta în comentarii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me