Dacă un serviciu CDN funcționează alături de site-ul dvs. alimentat WordPress este un lucru foarte bun dacă site-ul dvs. este vizitat în întreaga lume. Mai ales dacă site-ul tău are mari resurse și când mă refer la active, mă refer la toate acele javascript, CSS și fișiere imagine neplăcute.


Aceste active de pe site-ul dvs. sunt printre primele subiecte care au nevoie de un CDN. Dacă site-ul dvs. este un blog minuscul, probabil că nu va conta, deoarece timpul de încărcare va fi neglijabil, dar, ce se întâmplă cu cei mari?

Pentru acest experiment, voi înființa o CDN77.com cont pentru site-ul meu de jocuri tehnologice / video, este un site foarte costisitor „înțelept în ceea ce privește activele”, cu o dimensiune de nu mai puțin de 2,4 MB și mai mult de 95 de solicitări. În termeni de laici, este greu să-l încarce browserul și serverul. Fiind o revistă cu tone de știri, nu există nicio modalitate de a îmbunătăți acest lucru. Serverul este deja unul de înaltă performanță, iar nevoia de a reduce conținutul este, cu siguranță, fără efect.

Există tone de site-uri ca acestea pe internet. Aud voci despre cât de inutil este un CDN pentru orice fel de site (mare sau mic) și pur și simplu nu pot să nu mă mir de acele tipuri de comentarii.

În acest articol de azi, voi examina de ce CDN-urile sunt importante și contează (foarte mult). Veți vedea, cu numere și dovezi, de ce să aveți un CDN contează mult, mai ales dacă aveți clienți departe de locul în care se află serverul dvs. Trebuie să încărcați un site cu puține active este un lucru, dar site-urile medii spre mari vor beneficia foarte mult și vă voi arăta de ce …

Benchmark cu și fără un CDN

În scopul acestui experiment, voi folosi Instrumente Pingdom. Dintre toate instrumentele gratuite pe care le poți găsi pentru a testa viteza și timpul de încărcare efectiv al site-ului, Pingdom Tools este unul dintre cele mai bune (și mai exacte). Măsurările pingdom includ timpii de așteptare pentru active care pot fi externe și, cel mai important, asincrone. Timpul de încărcare pentru un utilizator final este, așadar, puțin mai scurt. În primul rând, vom încărca site-ul direct de pe server, fără CDN. Luați în considerare faptul că serverul este deja destul de rapid, un Xeon care rulează la 3,3 GHz pe Nginx cu cache FastCGI nu are nicio mică probabilitate și ar trebui să se încarce destul de rapid de unul singur.

Fără CDN77 din San Jose, California

În imagine puteți vedea că timpul total de încărcare este de aproximativ 2,64 secunde, pentru acest experiment am folosit serverul San Jose din California, SUA, deoarece serverul meu este situat în Carolina de Nord, SUA, timpul de încărcare ar trebui să fie suficient de scăzut. Pe ecranul din dreapta, puteți vedea toate resursele (activele) încărcate cu timpul lor real.

Fără CDN77 din Stockholm, Suedia

După cum puteți vedea, de îndată ce cererea vine dintr-un loc îndepărtat, lucrurile încep să scadă … Site-ul web a coborât scorul la 86 și acum timpul de încărcare este în jur de 5.20s, acest lucru se întâmplă atunci când peste 95 de solicitări au să călătorească pe tot globul. Luați în considerare viteza luminii și toate acele fișiere neplăcute nu vor face decât să crească timpul total de încărcare, nu există niciun fel de drum.

Cu CDN77 din San Jose, California

Acum activăm CDN77, astfel încât să înceapă să recupereze automat toate activele și să vedem ce se întâmplă …

Acum acesta este primul dezavantaj al utilizării unui CDN. Dacă este interpretată în mod necorespunzător, ar putea duce la o opinie greșită conform căreia CDN nu funcționează. Prima dată când este încărcat site-ul web, serviciul CDN trebuie să preia activele de pe serverul de origine și să le încarce din cea mai apropiată locație unde a fost solicitat. Puteți vedea clar timpul de încărcare a crescut efectiv la 6,36s și pe imaginea din dreapta puteți vedea de ce. Pe Antetul răspunsului X-Cache este răspunsul.  Serviciul CDN a răspuns cu un „MISS“ indicând clar că activul nu a fost memorat anterior și că trebuia să fie încărcat „pe mână”, aceasta este ceea ce face ca soluția CDN să fie mai lentă, dar numai la prima încărcare. Deoarece activul trebuie să facă o întoarcere de la serviciul CDN înapoi la serverul de origine și apoi la rețeaua internă și la cel mai apropiat server din locația solicitată. Turul dus-întors nu este atât de lent la urma urmei, dar parametrul X-Cache vă va ajuta în mod clar să identificați când este în cache sau nu. Acum, Pingdom Tools este cool sau nu?

Cu CDN77, a doua rulare

Să vedem ce se întâmplă într-o a doua rundă …

E viu! Acum vorbim. Puteți vedea că timpul de încărcare a scăzut la 2.48, care este acum mai rapid decât valoarea de referință inițială fără CDN. De asemenea, pe imaginea din dreapta puteți vedea acum “LOVIT” afișată în antetul răspunsului, semnalând browserului că solicitarea a fost memorată în cache și că a fost furnizată de la cel mai apropiat server până la acea locație, fără a mai fi nevoie să mai faceți tururi.

Ce zici de exteriorul SUA

În exemplul precedent, am văzut că atunci când utilizați site-ul în afara SUA și în afara țării în care se află site-ul, lucrurile au început să se facă urât, să vedem ce se întâmplă cu CDN activat.

Prima încărcare din stânga ne-a oferit un timp mai mult sau mai puțin similar cu referința inițială, dacă nu mai bine. Acest lucru este fără ca cererea reală să fie memorată în cache, acum, pe imaginea din dreapta puteți vedea clar îmbunătățirea și nu este una mică. Acum am plecat de la 5.20s fără CDN la o bătaie de cap 2.34s pentru a încărca întregul site, aceasta este o îmbunătățire a mai mult de 2X deoarece acum doar fișierele PHP de bază sunt încărcate de pe serverul de origine, în timp ce toate celelalte active sunt încărcate local de pe serverul Stockholm pe CDN77 !

Vrei o dovadă? Lucru sigur. Aici este:

cdn77-datacentere

Acum, să mergem la extrem …

Fără CDN77 din Melbourne, Australia

test03-01

Încărcarea site-ului din Australia este la fel de dureroasă fără CDN și site-ul meu s-a transformat acum în cel mai lent dintre grămadă, oferind un scor de 77 și un C, oh bine..

Cu CDN77 din Melbourne, Australia

test03-02

Cu CDN77 activat, creșterea vitezei este impresionantă și aproape o diferență de 2X. Scorul este din nou la A, dovedind încă o dată că CDN funcționează de fapt, așa cum ar trebui să fie.

Să punem toate acestea în perspectivă, trebuie să o facem?indicator de referință comparație

Acest grafic aproape că vorbește de la sine despre modul în care CDN îmbunătățește de fapt performanțele legate de locul în care se află site-ul. Dacă cititorii / clienții dvs. accesează site-ul în aceeași țară / locație în care se află serverul dvs., de ce să cereți un CDN corect? Nu va îmbunătăți lucrurile. În cel mai bun caz, va ajuta serverul dvs. doar cu resursele și va reduce timpul procesorului implicat, dar acesta nu va îmbunătăți timpul de încărcare.  Dar, de îndată ce unul dintre cititorii dvs. încearcă să acceseze site-ul din afara țării în care se află serverul dvs., îmbunătățirea performanței merge la 2X, foarte ușor. Nu este nici un refuz, poți merge înainte și să faci singur toate aceste teste. CDN contează foarte mult dacă site-ul dvs. este citit din întreaga lume și va ușura, de asemenea, cerințele de lățime de bandă pe serverul dvs..

Concluzie

Să ai un CDN pe site-ul tău internațional este o necesitate. Fie un blog de tehnologie, o revistă digitală sau un site de produse. Dacă vă pasă de performanță și clienții / cititorii dvs. sunt localizați în întreaga lume, CDN va accelera într-adevăr site-ul dvs. WordPress. De asemenea, cu cât mai multe active se încarcă de site-ul dvs. din diverse locații, cu atât îmbunătățirea este mai mare. A avea CDN nu este totuși o pată de trandafiri. Gestionarea corespunzătoare a serviciului este esențială pentru performanța sa. Nu uitați, prima solicitare va fi întotdeauna mai lentă, având în cache CDN site-ul corect este foarte important.

În articolul următor, vom examina cum să configurați corect CDN77 serviciu cu WordPress, cum să-ți configurezi locațiile și să profite la maxim de acesta, astfel încât să poți experimenta aceleași avantaje ca în acest articol. Rămâneți aproape!

Servicii CDN gratuite

Nu uitați să consultați postarea noastră cu cele mai bune servicii CDN gratuite de acolo. Unele dintre acestea sunt 100% gratuite până la un anumit punct, în timp ce altele sunt gratuite în timpul unei perioade de încercare. Deși CDN77 este o opțiune bună, ne-am dori să consultați aceste alte servicii grozave, astfel încât să puteți alege cel mai bine pentru dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me