Ar trebui să alegeți o temă WordPress gratuită sau premium

Dacă abia începeți un nou proiect, poate fi dificil să decideți dacă alegeți o temă WordPress gratuită sau premium. Deși temele premium sunt în general considerate alegerea superioară, aceasta nu este întotdeauna cazul.


În acest articol, comparăm teme gratuite și premium în funcție de criteriile de preț, suport, securitate și actualizări, capacitate de utilizare și calitate. De asemenea, avem în vedere beneficiile alegerii unei teme freemium. Asadar, haideti sa începem…

Valoare pentru bani

Total

Prețul este diferența evidentă atunci când alegeți o temă WordPress gratuită sau premium. Mulți oameni care încep doar se tem să plătească pentru o nouă temă atunci când nu știu dacă proiectul lor se va derula de fapt.

Cu toate acestea, deși inițial o temă gratuită este „gratuită”, realitatea este că dacă doriți să creați un site web profesionist sau lucrativ, va trebui să faceți achiziții în altă parte. Temele gratuite, în general, nu vin cu funcții extinse. Prin urmare, este posibil să vă coste mult peste prețul unei teme premium pentru a vă actualiza site-ul web cu pluginurile premium necesare de care aveți nevoie pentru un site web complet eficient.

De asemenea, temele premium vin adesea cu numeroase suplimente ascunse, ceea ce le face o valoare excelentă pentru bani. Multe teme premium vin cu plugin-uri premium deja încorporate. De exemplu, propria noastră temă Total vine cu Visual Composer, Slider Revolution și altele, incluse fără costuri suplimentare (plus actualizările temelor sunt gratuite pe viață).

ThemeForest oferă o selecție de oferte pentru hosting și domenii dacă achiziționați una dintre temele lor premium. Sau dacă vă alăturați unui club tematic precum WPMU DEV, veți avea acces la o serie de accesorii suplimentare, cum ar fi pluginuri, asistență, securitate și multe altele.

Sfat: Cercetați exact ce este inclus cu o temă înainte de a o descărca pentru a evita dezamăgirea și cheltuielile suplimentare.

Suport din partea dezvoltatorilor

A sustine

Unul dintre cele mai strălucitoare contraste între teme gratuite și premium este suportul oferit. Dezvoltatorii de teme gratuite au un buget extrem de limitat. Acest lucru poate duce la imposibilitatea de a oferi asistență imediată de înaltă calitate. Deși asistența este de obicei disponibilă, asistența 24/7 nu este o temă gratuită oferită în general.

Temele premium, în general, au fie echipe mai mari de dezvoltatori, sisteme de asistență mai bune în loc, fie o combinație a ambelor. De obicei, sunt oferite tutoriale video și documentație, forumuri și asistență prin e-mail, iar multe oferă asistență non-stop. Așadar, dacă conduceți o afacere online sau nu aveți o experiență vastă în WordPress, o temă premium cu suport de top poate fi calea de urmat..

Sfat: Verificați întotdeauna cum este susținută o temă înainte de a lua o decizie finală.

Securitatea și actualizările site-ului web

Repositoriu WordPress

În general, se presupune că temele premium sunt mai sigure decât temele gratuite. Totuși, acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Teme gratuite de WordPress în Depozitul WordPress parcurgeți un proces riguros de revizuire. Acest lucru asigură că temele disponibile în depozit sunt de un standard ridicat, elementele de securitate fiind o parte principală a criteriilor.

Temele premium pot fi mai mult dintr-o pungă mixtă cu securitate, deoarece oricine poate crea o temă premium și o poate vinde. Cu toate acestea, dacă îți cumperi tema de la dezvoltatori de renume sau de la un magazin de teme binecunoscut (cum ar fi Themeforest, StudioPress, Anariel Design, Elegant Themes, etc), atunci ar trebui să poți dormi ușor.

Temele premium de la dezvoltatori renumiți sunt, în general, cele mai sigure teme disponibile. Aceste companii au bugete mari și numeroși dezvoltatori dedicate securității. Greselile sunt găsite și remediate rapid, deoarece orice încălcări de securitate ar putea afecta serios vânzările viitoare ale temei.

Temele premium sunt de obicei actualizate mai regulat. Actualizările sunt adesea ca răspuns la modificările de bază ale WordPress și la cele mai recente vulnerabilități de securitate. Ciclul de actualizare tinde să nu fie la fel de regulat sau consecvent cu temele libere. Deci, cu cât tema devine mai veche, cu atât este mai deschisă încălcărilor de securitate.

Sfat: Cumpărați întotdeauna teme premium din surse de renume și teme gratuite din depozitul WordPress pentru a vă asigura o temă sigură de înaltă calitate.

Calitatea proiectării și funcționalității temei

ThemeForest

Calitatea designului poate diferi foarte mult între o temă WordPress gratuită sau premium. În general, temele premium populare oferă un nivel de calitate mai ridicat. Design-urile sunt profesionale în ceea ce privește aspectul și estetica lor, funcțiile avansate și funcționalitatea sunt încorporate și se pune accentul pe utilizare.

Acestea fiind spuse, unele teme premium merg prea departe, inclusiv mormane de funcționalități care sunt mai bine deservite de pluginuri. Acest lucru va provoca o umflătură tematică, încetinind site-ul dvs. și afectând performanțele acestuia. Și dacă decideți să schimbați temele în viitor, migrarea conținutului dvs. nu va fi un proces ușor.

Un alt punct de luat în considerare atunci când alegeți între o temă WordPress gratuită sau premium este faptul că este posibil să nu aveți nevoie de multe dintre funcționalitățile pe care le oferă o mulțime de teme premium. Dacă optați pentru o temă gratuită ușoară, puteți instala cu ușurință câteva plugin-uri WordPress pentru a aduce unele îmbunătățiri impresionante. Investind în constructorul de pagini și în alte pluginuri avansate, puteți actualiza rapid aspectul site-ului dvs., precum și adăuga funcții suplimentare de care aveți nevoie.

Sfat: Citiți recenziile temelor pentru a înțelege bine calitatea și performanța generală a unei teme.

Usability

Douăzeci și șaptesprezece

Utilizabilitatea unei teme WordPress este un factor extrem de important de luat în considerare atunci când selectați o nouă temă pentru site-ul dvs. WordPress. Din păcate, capacitatea de utilizare pentru creatorii de site-uri, precum și pentru utilizatorii site-ului, poate fi o parte – ceea ce lipsește cu o temă gratuită. Cu toate acestea, dacă aveți experiență limitată folosind WordPress, acest lucru poate funcționa în favoarea dumneavoastră. Simplitatea temelor gratuite și lipsa caracteristicilor îi fac de multe ori să fie rapid și ușor de configurat.

Dezvoltatorii de teme premium tind să se concentreze pe proiectarea de teme cu o utilizare impresionantă, atât pe partea frontală, cât și pe cea din spate. Utilizabilitatea de back-end premium vă va economisi mult timp și efort atunci când lucrați site-ul dvs. Și important, vă va permite să vă bucurați de procesul de personalizare. O experiență eficientă și de succes a utilizatorilor pentru vizitatorii dvs. va crește, de asemenea, timpul de utilizare pe site și va îmbunătăți conversiile site-ului.

Sfat: Consultați demo-urile tematice pentru a vă bucura de experiența utilizatorului pentru vizitatori.

Gânduri finale pe o temă WordPress gratuită sau premium

Încă nu sunteți sigur în legătură cu plata pentru o temă premium? Apoi, o temă freemiumă poate fi o alegere bună pentru dumneavoastră. O temă freemium este o temă gratuită care poate fi actualizată oricând. Aceasta înseamnă că, dacă la un moment dat în viitor, decideți că aveți nevoie de caracteristicile și funcționalitățile avansate ale unei teme premium, puteți trece cu ușurință la versiunea premium fără a fi nevoie să migrați efectiv la o nouă temă.

Ar trebui să aveți o idee bună despre ce oferă temele WordPress gratuite și premium. Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, asigurați-vă că faceți cercetarea. Și descărcați întotdeauna tema dvs. dintr-o sursă de încredere.

Vei alege o temă WordPress gratuită sau premium pentru proiectul tău? Sau o temă freemium este cea mai bună opțiune pentru tine? Vă rugăm să vă împărtășiți gândurile în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me