Dacă vă faceți viața din dezvoltarea de site-uri WordPress, șansele sunt bune, aveți cel puțin o familiaritate curioasă cu PHP și, cel mai probabil, ceva mai mult.


Poate puteți personaliza teme – sau chiar construi una de la zero – și să acționați ca un administrator adecvat pentru clienții dvs. Chiar și așa, este posibil să întâlniți o ocazie în care setul dvs. de abilități nu se potrivește cu ceea ce dorește clientul. Și asta poate fi un adevărat bătaie. Fie ești obligat să externalizezi o parte din proiectul tău sau să-l anulezi cu totul. Niciun scenariu nu este ideal.

Dacă vă confruntați din ce în ce mai des cu această problemă, s-ar putea să fie momentul să luați în considerare adăugarea dezvoltării back-end la lista dvs. de oferte. Cu toate acestea, ar trebui să iei în considerare câteva lucruri înainte de a intra în dezvoltare.

Dezvoltarea în afara WordPress

Dezvoltarea ulterioară înseamnă că vă veți aventura în afara teritoriului de dezvoltare WordPress cu care vă familiarizați cel mai mult. Acest lucru poate fi înfricoșător, deoarece aventura în orice lucru nou este înfricoșător. Ceea ce încerc să spun este că nu totul va arăta functions.php. Și este perfect în regulă, atât timp cât știi asta.

Unul dintre cele mai mari lucruri pe care le veți întâlni se numește Programare orientată spre obiect (sau OOP pe scurt). WordPress nu îl folosește, dar poate doriți să-l adăugați la lista de servicii din cauza flexibilității sale. În plus, este utilizat de o mulțime de alte cadre de acolo (mai multe despre asta mai târziu).

Deci, pentru cei neinițiați, OOP folosește clase pentru a grupa funcțiile. Aceste funcții pot fi trimise ulterior pentru a fi puse în acțiune. În loc să scrieți o serie de funcții așa cum faceți în PHP (o abordare imediată a cauzelor și efectelor) cu OOP, trebuie să vă așezați și să vă gândiți cum va fi structurat codul dvs. înainte de a scrie o singură linie. S-ar putea să pară descurajant, dar dacă ai o idee pentru organizare, ai putea excela aici.

Un exemplu foarte bun de acest tip de dezvoltare este oferit de Jay Hoffman din Cuplul. Este Boilerplan WordPress Plugin de Tom McFarlin, care oferă o vedere unghiulară a modului în care poate fi utilizată OOP. În primul rând, este vorba despre crearea structurii și apoi despre crearea a ceea ce doriți.

Când creezi cu WordPress, este ușor să iei multe lucruri de fapt. Este echipat să facă o mulțime de lucruri fără ca tu să fii nevoit să ridici un deget. Despre care cu siguranță nu mă voi plânge. Dacă te aventurezi în afara WordPress, vei observa rapid că alte cadre nu au totul încorporat, ceea ce înseamnă că va trebui să le construiești singur. Ceea ce creați va fi mai puțin umflat decât WordPress, dar va dura mult mai multă muncă. Acesta este doar un avertisment realist și nu este menit să vă descurajeze să încercați. Sunt doar un mare credincios în abordarea lucrurilor cu ochii larg deschiși.

Carry-Overs de dezvoltare front-end

În calitate de dezvoltator front-end, probabil că aveți multă experiență în lucrul cu PHP și, în general, să săpați în cod în fișierele cu temă WordPress. Și, cu siguranță, asta vă va ajuta să faceți saltul în dezvoltarea de fonduri, nu va fi totul și să închei toată pregătirea, sunt trist să spun.

Sigur, veți aduce o înțelegere solidă a HTML și PHP. Sperăm că și unele Javascript. Veți ști totul despre modul în care toate componentele importante de cod merg împreună pentru a crea un site web. Și, probabil, veți putea să vă uitați la codul de pe majoritatea site-urilor și să înțelegeți ce făcea dezvoltatorul, chiar dacă nu puteți să scrieți singur acest anumit cod în acest moment..

Și din moment ce vorbim despre chestiuni legate de server aici, aș fi amintit dacă nu am menționat faptul că tot timpul petrecut pentru remedierea site-urilor WordPress va fi util. Dacă v-ați ocupat vreodată de un site spart – cine nu? – știi ordinea operațiunilor pe care trebuie să o rezolvi. Acest proces pas cu pas este ceva care se aplică în mod direct la dezvoltarea de fundal și pe care probabil îl veți folosi în mod regulat.

Invata ceva nou

Deși nu există niciun motiv pentru care avea pentru a intra într-o dezvoltare de bază, poate fi o mișcare inteligentă pentru mulți dezvoltatori WordPress. De ce? Se reduce la un termen cheie: diversificare.

Cu cât cunoașteți mai multe domenii de dezvoltare, cu atât veți primi mai multe locuri de muncă. Vă puteți gândi la el ca la instrumente adăugate în caseta de instrumente. Toate aceste abilități pe care le acumulează direct în dolari și cenți în ceea ce privește ceea ce poți crea pentru clienții tăi. Și de câte ori este nevoie să externalizezi aspecte ale unui proiect sau chiar să derulezi proiecte, cu atât vei fi mai bine.

Desigur, trebuie spus ceva pentru a fi specialist. Acest lucru are, cu siguranță, și avantajele sale, mai ales dacă veți fi cunoscuți ca fiind cei mai buni din joc. Dar, întrucât acest titlu este rezervat pentru puțini limitați, s-ar putea să fie o opțiune mai bună să vă diversificați portofoliul și să oferiți o varietate mai largă de servicii, astfel încât să puteți servi o gamă mai largă de clienți.

Deci, de unde să începi? Ce aspect al dezvoltării de tip back-end ar trebui să vă aruncați mai întâi? Ei bine, depinde de tine. Există o mulțime de opțiuni disponibile, care se pot simți puțin descurajante. Prea multe opțiuni pot fi uneori o povară. Încercați să vă gândiți la ce aspecte de dezvoltare sunteți confortabil în prezent și ce doriți să explorați în continuare. Dacă deja sunteți foarte bine cu PHP, poate doriți să încercați Laravel. Dacă sunteți bine cu Javascript, Expres ar putea fi o opțiune bună pentru dumneavoastră.

Dacă îți place să trăiești periculos, scufundă-te în Rubin pe șine. Și asta doar zgârie suprafața. Există prea multe cadre pentru a fi numite aici. Știi doar că nu există nicio lege care să spună că trebuie să fii priceput la toate. Dar daca tu vrei a deveni Mai Mult abilitate cu dezvoltarea back-end, opțiunile dvs. sunt larg deschise. Și fiecare are o documentație de asistență amplă și implicare a comunității pentru a vă ajuta să ieșiți la fiecare pas. Și cu cât înveți mai multe, cu atât vei descoperi cum toate aceste cadre pot funcționa împreună cu un singur obiect în minte: crearea de site-uri web mai bune.

Concluzie

Este normal să ezităm perspectiva de a urmări dezvoltarea finală atunci când lucrezi ca dezvoltator WordPress front-end de ceva timp. Dar doar pentru că ceva poate fi considerat o provocare nu înseamnă că ar trebui să îl evitați. De fapt, învățarea de noi abilități vă poate consolida ofertele de servicii și vă poate face un dezvoltator mai solicitat și vital pentru o gamă mai largă de clienți.

Și cel puțin, ar trebui să vedeți că abilitățile dvs. de dezvoltare front-end se îmbunătățesc. Cu cât înțelegeți mai bine cum funcționează lucrurile pe partea din spate, cu atât veți fi mai abili la scrierea codului curat și la anticiparea unor eventuale probleme. Practic ceea ce spun este acesta: chiar dacă decideți să nu oferiți acest serviciu clienților, totuși nu va strica să îl învățați.

Oferiți dezvoltare de bază, împreună cu lucrări front-end? Vă gândiți să vă extindeți setul de abilități? Sau sunteți mulțumit de locul în care vă aflați. Mi-ar plăcea să vă aud gândurile!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me