WordPress API-ul WP REST v1.2.3 adaugă extensibilitate și funcționalitate unui sistem de gestionare a conținutului deja robust și de încredere. Oferă un beneficiu semnificativ oricărui dezvoltator WordPress, sau oricărui utilizator cu nevoi de afaceri specializate, în dezvoltarea aplicațiilor de nișă. Încorporarea funcțiilor de design REST și a tipurilor de posturi personalizate în codul WordPress îl transformă într-un cadru de aplicații complet nou, care se poate adapta la tipuri de date personalizate, poate folosi noi ecosisteme software-ca-serviciu și rămâne relativ ușor de înțeles și de întreținut.


Această API promite o rentabilitate fiabilă a investiției de timp și bani, deoarece funcționalitatea sa principală este mai puțin probabilă să se rupă atunci când sunt introduse noi tipuri de date sau când se schimbă protocoale terțe, O interfață RESTful de programare a aplicației (API) oferă dezvoltatorului o flexibilitate funcțională WordPress care, de asemenea, își va extinde longevitatea ca instrument reutilizabil.

Acest articol prezintă avantajele pentru utilizatori și dezvoltatori, descriind pe scurt importanța REST ca un concept general de design web și ca caracteristică specifică WordPress. Utilizarea îmbunătățirilor post-WordPress v3, cum ar fi tipurile de post personalizate implementate de utilizator, extinde ceea ce este deja un backend popular dincolo de gestionarea conținutului într-un furnizor reutilizabil de servicii personalizate pe care un dezvoltator le poate construi în perioade de timp rezonabil de scurte. Aceste îmbunătățiri majore, CPT și REST, aduc ele însele funcționalitate și extensibilitate unui produs software binecunoscut și foarte stabil.

Ce este REST?

REST (transfer de stat reprezentativ), folosind Protocolul de transfer hipertext (HTTP), este un concept de design web care oferă avantaje esențiale pentru WordPress, cum ar fi:

  • Un cadru agnostic care asigură o stabilitate mai mare pe măsură ce tipurile de date se schimbă.
  • Capacitatea de a interacționa cu o gamă mai largă de obiecte și verbe moștenite.
  • Interoperabilitate pentru a rula cu noi protocoale de autentificare.
  • Interfețe reutilizabile indiferent de protocoalele native precum JSON și AJAX.
  • Integrare back-end cu plugin-uri diverse și alte servicii-ca-serviciu.
  • Scalabilitate pe măsură ce noile interfețe de aplicație sunt dezvoltate.

Cum funcționează REST pentru tine?

WordPress-lucru-pentru-tine

Arhitectură și interfață de programare a aplicațiilor (API)

Rețelele și hardware-ul computerului apar de obicei ca baza a oricărui model de design software clasic; interfața umană „soft” este deasupra. Arhitectura de referință Open Systems Interconnect (OSI) arhivează șapte niveluri distincte precum un tort de nuntă, cu interfața de programare a aplicației (sau API) deasupra. WordPress este o aplicație software care funcționează în acest strat API.

Orice aplicație se află pe partea de sus a unui sistem de operare atunci când subdivideți în continuare API-ul de top. Aplicația transformă datele culese din stocarea locală, conexiunile de rețea sau internetul, în informații utile în conformitate cu protocoalele prestabilite, regulile preprogramate și procedurile. Un browser este un exemplu de aplicație care rulează pe un sistem de operare.

Obiectele de date hipermedia interacționează în acest grup de memorie urmând specificațiile de cod (cum ar fi „verbele” GET, PUT și DELETE HTML), precum și standarde de autentificare de securitate precum OAuth, CORS și SSL. Probabil ați creat software pentru clienții care au capturat anumite obiecte „plutitoare” în acest pool de memorie. API-urile specializate sunt concepute pentru a capta (interacționa cu) anumite tipuri de obiecte.

RESTARE ca angajator software de egalitate de șanse

REST diferă de modelele mai vechi de aplicații web în modul în care definește în mod larg sau REprezintă modul în care obiectele sunt găsite în memorie. O gamă mai largă de obiecte „plutitoare libere” în memorie sunt aduse „la bord” (Slita Transfer) deoarece API-ul REST nu este restricționat de modul în care „vede” datele prin reguli stricte, definiții, specificații sau protocoale. Adoptarea unui proiect REST elimină nevoia de a construi API-uri separate pentru fiecare proiect nou. Acest proiect de software are, de asemenea, o mai mare flexibilitate în ceea ce privește modificările viitoare fie în date sau protocoale.

De ce decuplarea este importantă pentru tine

Termenul de agnostic este folosit pentru a descrie un design web REST, deoarece a fost decuplat (sau neconectat) din multe constrângeri ale protocoalelor și specificațiilor mai vechi. Această decuplare este deosebit de importantă, deoarece datele trec de la o concentrare mai veche a hipertextului la o definiție mai largă și mai largă a hipermedia, extinzând țesătura hipertextă a datelor hiperlegate pentru a include grafică și video. Decuplarea unui design web de regulile și specificațiile stabilite este importantă pe măsură ce definițiile se schimbă.

Conceptele mai ample de date combinate cu interoperabilitatea în utilizarea, de exemplu, verbe HTTP și sintaxă, îmbunătățesc extensibilitatea și scalabilitatea designului web. Dezvoltatorii pot aplica aceleași operațiuni de bază („verbe moștenitoare”) la obiecte mai deschise, fără software-ul „de rupere”. REST analizează o gamă largă de limbi și specificații, fără prejudecăți sau preconcepții. Ați putea considera REST ca un traducător universal al noilor interacțiuni între sistemele moștenite și paginile dvs. de web WordPress.

Adrese URL și Internet of Things (IOT)

Internet of Things în curs de dezvoltare (IOT) forțează, de asemenea, schimbări în universul obiectelor și modul în care sunt descrise în, de exemplu, WordPress. Luați în considerare modul în care aceste obiecte sunt identificate folosind identificatorul universal al resurselor (URI) și localizatorul de resurse uniform (URL) și subcomponentele denumirii resurselor uniforme (URN)..

Comparați, de exemplu, adresele URL care descriu protocoale diferite pentru același domeniu ca http://mydomain.com și ftp://mydomain.com. Pe măsură ce IOT se extinde, numele, locația și metodele de recuperare ale URI vor avea o diversitate mai mare și necesită o mai mare flexibilitate în gestionarea diferențelor granulare. REST, ca concept de design web, ajută mai degrabă decât să împiedice dezvoltarea software-ului.

RESTFUL Framework Application Application WordPress

wp-rest-api

De la taxonomii la tipuri de poștă personalizate

Tipuri de post nelimitate și pods, ambele enumerate în secțiunea plugin din WordPress.org sub cuvântul cheie tipuri de post, furnizează automat modificări de cod la activare, care vă permit, de exemplu, să creați tipuri de post personalizate definite de utilizator (CPT) cu propriile lor taxonomii.

Cu toate acestea, aceste pluginuri oferă doar modificări de cod fișierelor de bază WordPress. Niciunul dintre pachetele software enumerate nu va completa codul necesar pentru afișarea CPT-urilor și taxonomiilor înregistrate în tema instalării. Toate pachetele necesită fie o codare manuală suplimentară, fie achiziționarea de suplimente software care pot face modificări ale software-ului meniu fără niciun cod manual suplimentar. Un alt plugin de luat în considerare este Interfață de utilizator personalizată de tip de webdev Studiouri. De asemenea, actualizează doar fișierele principale ale WordPress.

De la sistemul de gestionare a conținutului la cadrul de aplicații

Dezvoltatori, de atunci WordPress v3.0 „Thelonius”, își pot înregistra propriile CPT-uri și, astfel, transforma cadrul clasic al sistemului de gestionare a conținutului WordPress (CMS) în aplicații cu tipuri de date personalizate. REST extinde capacitatea caracteristicilor la protocoale, specificații și tehnologii software precum JSON și AJAX. Dacă vă câștigați viața ca dezvoltator, contează cât de bine și rapid traduceți nevoile unui client într-o aplicație software ușor de operat, pe care o cunosc și au încredere.

Există atât o versiune de lucru, cât și o versiune beta WP REST API v2.0-beta4. Utilizați versiunea beta numai în scopuri de testare; nu o instalați niciodată pe un site de producție.

WordPress personalizat pentru aplicații viitoare

În rezumat, API-ul REST și CPT-urile nu sunt caracteristici ale nevoilor tipice ale utilizatorului final WordPress. Cu toate acestea, dacă sunteți dezvoltator, vi se plătește pentru a satisface nevoile de afaceri ale unui client, dincolo de furnizarea unui sistem de gestionare a conținutului stabil, dar „în afara raftului”. Ai nevoie de un cadru care să promită o rentabilitate a investiției de timp și bani. Orice utilizator WordPress dorește un cadru de încredere stabil, care este mai puțin probabil să se rupă atunci când protocoalele se schimbă sau un tip de date este modificat pentru a reflecta noi atribute. O API REST îmbunătățește această certitudine în fiabilitate și performanță.

Încorporarea API REST și luarea în considerare a CPT-urilor cu taxonomii specializate este întotdeauna o activitate demnă. API-ul REST oferă oportunitatea pentru o acoperire mai largă a funcționalității adăugate din surse externe și o mai mare durabilitate în proiectarea aplicației dvs., deoarece se adaptează mai ușor la modificările viitoare ale protocoalelor. Instalarea acestei API și a CPT-urilor vă va asigura că veți satisface nevoile clienților dvs. în moduri rentabile acum și în viitor.

Cum găsiți API-ul REST cu care să lucrați? Ești încântat de viitorul WordPress cu această nouă funcționalitate? Spuneți-ne în comentarii!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me