Îmi amintesc că mi-am creat primul blog WordPress. Am petrecut ore întregi urmărind ghiduri online pentru a descărca WordPress, încercând să-l încarc din nou și apoi să-mi dau seama cum să configurați o bază de date.


Doar fiecare modificare a FTP a ajuns până la serverul live și am sperat că blogul nu se va întuneca dacă am greșit un semn de întrebare.

WordPress a crescut între timp. Companiile mass-media folosesc WordPress ca principal mod de comunicare cu lumea. Accesați Tech Crunch sau New Yorker și vizualizați html-ul sursă. Veți găsi că site-ul web este construit folosind WordPress. Beyonce? Da. Sapă WordPress.

În același timp, WordPress are această reputație teribilă printre dezvoltatori. Stereotipul este acela de script-uri care încarcă fișiere prin FTP, fără a utiliza controlul versiunii și, în general, renunțând la fiecare principiu sănătos al dezvoltării de software cunoscut omenirii.

Evident, nu este o acuzație corectă. WordPress a crescut. Obține un caracter deplin API REST anul acesta. Acum puteți instala WordPress și dependențe din linia de comandă folosind WP-CLI.

Dezvoltatorii WordPress și designerii temei sunt în creștere. Roots.io este un exemplu de tratare a proiectelor WordPress ca orice proiect de dezvoltare software grav. Nu se confruntă cu încărcarea FTP drag-n-drop. În schimb, folosesc git pentru controlul versiunilor și capistrano pentru implementări.

Joel din Fog Creek Software a scris despre celebrul 12 pași către un software mai bun, iar unul dintre acestea a fost o problemă sau un tracker de erori. El are dreptate. Este greu să-ți amintești toate diferitele cereri de funcții și erori din cap. Este și mai greu să ne amintim toți pașii pentru reproducerea erorilor, ceea ce așteptat utilizatorul și ce au primit de fapt.

Există doar atât de multe note post-not pe birou. WordPress în sine folosește Trac ca următor al problemei sale. Am lucrat cu Redmine, un alt instrument de urmărire a problemelor open-source și de gestionare a proiectelor, pentru că sunt la Planio, care oferă gazduire Redmine și git hosting.

Cazul de utilizare tipic al unui tracker de probleme

Așadar, imaginați-vă că creați un nou plugin pentru WordPress. Ai o echipă mică pe treabă – un dezvoltator sau doi, un designer și un tip de afaceri.

Nu mai ești o echipă dintr-o singură persoană. Nu lucrați cu toții într-o singură locație, deoarece, bine, munca la distanță este minunată, iar emisfera nordică nu este atât de distractivă în timpul iernii.

Un utilizator trimite un e-mail spunând că pluginul „nu funcționează”. Dacă aveți cu adevărat noroc, veți obține o captură de ecran care arată un mesaj de eroare de „nu funcționează”.

Trimiteți e-mailul în jurul. Cineva trimite e-mailuri înapoi cu o întrebare despre ce browser foloseau și, dintr-o dată, aveți un fir Gmail de 12 e-mailuri. Există câteva probleme prezentate aici, iar urmărirea problemelor vă ajută să rezolvați aceste probleme.

Cele trei bucăți critice din fiecare eroare fixabilă

Primul este că aveți nevoie de trei lucruri pentru fiecare raport de eroare:

  1. Ce pași a făcut utilizatorul care a dus la o eroare?
  2. Ce a așteptat utilizatorul să vadă?
  3. Ce a văzut efectiv utilizatorul?

Trebuie să puteți reproduce eroarea, deoarece este foarte greu să remediați o eroare pe care nu o puteți vedea în acțiune. În al doilea rând, trebuie să vă asigurați că eroarea este, de fapt, o eroare sau dacă utilizatorul se aștepta că ceva nu vă oferă software-ul dvs..

Iată un alt mod de a o pune:

Și nu puteți renunța la persoana care raportează eroarea cu linia clasică: „Nu este o eroare. Este o caracteristică!”Dacă nu știți la ce se aștepta persoana în schimb.

Utilizarea unui tracker de probleme cum ar fi Mină roșie înseamnă că aveți un mod standardizat de a primi aceste informații.

Există un singur mod în care te poți asigura că o sarcină nu va fi îndeplinită niciodată: sugerează vag ca echipa să facă ceva în acest sens. Dacă nu este atribuit unui „proprietar”, acesta nu se va finaliza.

Urmărirea problemelor vă obligă să atribuiți o problemă unei persoane la un moment dat, astfel încât să știți întotdeauna cine deține în prezent o eroare sau o sarcină. În același timp, problemele trec printr-un flux de lucru cu diferite stări, cum ar fi „În desfășurare”, „QA / Testing” sau „Pregătit pentru implementare”.

Majoritatea urmăriților vă vor oferi rapoarte pe baza stării actuale a unei probleme, astfel încât să puteți vedea volumul curent de lucrări în desfășurare și cât mai rămâne de făcut. Puteți crea chiar și diagrame care sunt popularizate în metodologii agile.

Integrați cu strictețe Git-ul în fluxul dvs. de management al proiectelor

Așa cum am menționat mai sus, utilizarea git-ului în procesul de dezvoltare WordPress vă va face viața mult mai ușoară atunci când lucrurile nu merg bine. Git îți oferă un buton rebobinare pe codul dvs. și puteți crea mai multe versiuni paralele ale site-ului dvs..

De fiecare dată când „comiteți” un nou cod în depozitul git, creați un punct natural pentru a discuta modificarea bazei de cod. În plus, consider că este mai ușor să discutăm problemele bazate pe codul real angajat decât pe idei vagi.

Acolo strălucește următorii de probleme, deoarece Redmine, de exemplu, este strâns integrat cu git sau svn. Puteți vedea rapid cine a comis ce s-a opus problemelor și apoi puteți discuta despre aceste probleme.

Creați un sistem pentru dezvoltarea dvs. WordPress

Un tracker de probleme vă va ajuta să vă extindeți dincolo de dvs. înșivă. Vei fi sigur că problemele nu se strecoară prin fisuri.

La Planio, majoritatea clienților noștri folosesc Redmine găzduit pentru urmărirea proiectelor de dezvoltare software, inclusiv proiectele WordPress. Urmărește bug-uri, funcții noi și sprinturi în legătură cu controlul versiunii.

Redmine, la fel ca WordPress, este open source, astfel că obțineți avantajul de a nu fi blocat în software-ul proprietar. Și ca WordPress, puteți externaliza găzduirea către cineva ca noi la Planio sau o puteți instala chiar dacă doriți Redmine.org.

Este randul tau

Deci – cum să vă gestionați fluxurile de lucru? Ați încercat Redmine? Ne-ar plăcea să vă auzim mai jos gândurile și comentariile!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me