Majoritatea blogurilor încep ca o operație de o singură persoană. Aveți un subiect care vă interesează cu adevărat și lansați un site pentru a vorbi despre acesta. După un timp, site-ul începe să crească și pur și simplu nu există suficient timp pentru a crea atât de mult conținut pentru cât v-ați dori cu adevărat, sau puteți simți că are nevoie de o voce nouă pentru a reîmprospăta lucrurile. Pentru a-și continua creșterea, luați decizia pe care trebuie să o luați în câțiva scriitori.


Înainte de a vă transforma blogul într-un site web cu mai mulți autori, ar trebui să puneți la dispoziție câteva procese fundamentale. Veți avea nevoie de lucruri precum ghidurile de contribuții și un calendar editorial pentru a vă face viața mai ușoară în viitor.

Odată ce site-ul funcționează cu mai mulți participanți, gestionarea totul devine ceva mai dificilă. Există diverse îndatoriri editoriale, cum ar fi păstrarea la curent a mai multor scriitori și toate termenele de atribuire pentru aceștia, precum și asigurarea faptului că conținutul scris se potrivește viziunii dvs. despre site și este publicat regulat..

Să aruncăm o privire la câteva sfaturi care să vă ajute în gestionarea blogului dvs. cu mai mulți autori și să vă păstrăm sănătos pe măsură ce site-ul dvs. crește.

1. Lucrați întotdeauna înainte

Acest lucru este strâns legat de calendarul editorial pe care l-ați creat înainte de a lansa site-ul (nu ați creat un calendar editorial, nu-i așa?). Când aveți mai mulți scriitori pentru un site, este bine să atribuiți subiecte în avans, fiecare cu termen limită cu cel puțin o săptămână înainte ca postarea să fie programată în direct.

Lucrând înainte în acest mod vă oferă timp pentru a edita postarea, a da feedback scriitorului și vă asigură că aveți conținut pregătit pentru site timp de câteva săptămâni. Cu mult conținut programat în avans, atunci aveți libertatea de a aduce postări înainte în programul de publicare pentru a acoperi orice probleme pe care le aveți cu scriitorii dvs..

Pregătirea îți va salva sănătatea mai mult decât orice alt sfat din această listă.

2. Creați o pagină „Scrieți pentru noi”

WriteForUs

Dacă sunteți deschis să fiți aruncați de scriitori, ar trebui să aveți o pagină pe blogul dvs. care să le ușureze abordarea.

Această pagină ar trebui să includă toate informațiile de care va avea nevoie scriitorul pentru a vă juca corect. Aceasta ar putea include un link către ghidul dvs. de contribuție, metoda exactă în care doriți să fiți închiși sau pur și simplu doar undeva unde pot introduce informațiile lor, astfel încât să le puteți aborda.

Această pagină este un instrument care să vă ușureze viața în viitor. Cu cât site-ul tău crește, cu atât mai mulți scriitori vor dori să scrie pentru tine. Dacă nu există procese clare în loc, vă veți petrece cea mai mare parte a timpului plimbându-vă prin gropi de la scriitori într-o serie de stiluri, niciunul dintre acestea nu poate fi potrivit pentru site-ul dvs..

3. Alocați un singur editor

La începutul blogului tău ar trebui să existe o singură voce editorială. Indiferent dacă ești tu sau cineva pe care îl angajezi pentru a face treaba, ar trebui să aibă o mână în fiecare post publicat pe site-ul tău. A avea un singur editor, împreună cu ghidurile dvs. de contribuție, vă permite un stil consecvent pe întregul site, care va fi atât pentru scriitorii dvs. cât și pentru cititorii dvs..

Pe măsură ce site-ul crește, poate fi necesar să adăugați editori suplimentari pentru diverse secțiuni sau pur și simplu pentru că există prea multă muncă pentru o singură persoană. Dacă aveți o voce clară pentru site de la început, atunci o modalitate de a completa aceste funcții de redactor ar fi prin promovarea contribuitorilor dvs. obișnuiți care și-au arătat calitatea. Ei sunt deja obișnuiți să lucreze cu stilul stabilit de editorul principal și vor putea să le aplice pentru orice scriitori noi care vor scrie pentru ei în viitor.

4. Creați o bază de date Writer

Vei fi abordat de o mulțime de scriitori care doresc să scrie pentru site-ul tău. Unele vor fi grozave, altele nu. Oricum ar trebui să aveți aceste informații în mână, precum și datele de contact ale acestora, ce misiuni au finalizat sau au rămas restante și cum să le plătiți odată ce misiunea le-a fost predată.

O bază de date pentru scriitori este un mod ideal de a face acest lucru. Nu trebuie să fie nimic fantezist și puteți pur și simplu să creați o foaie de calcul cu toate aceste informații sau să folosiți un instrument CRM online.

Cu toate acestea, abordați baza de date, ar trebui să fie un lucru pe care îl actualizați în mod constant cu fiecare scriitor nou și cu fiecare misiune pe care o oferiți scriitorilor actuali.

5. Comunică cu scriitorii tăi

Tu trebuie sa comunicați cu scriitorii dvs. în mod regulat. Această comunicare poate varia de la a avea un e-mail de răspuns pentru noii scriitori care doresc să scrie pentru tine, până la feedback despre proiectele pe care le-au trimis scriitorii actuali. Cu cât comunici mai mult cu scriitorii tăi, mai ales atunci când încep să lucreze pentru tine, cu atât mai mult vei ieși din ele.

Totuși, nu doriți să vă bombardați scriitorii cu e-mailuri în timp ce încearcă să scrie o postare pentru dvs. Ar trebui să fiți disponibili pentru a răspunde la întrebările lor și pentru a le oferi feedback dacă au nevoie.

De asemenea, ar trebui să comunicați întotdeauna prompt cu ei, odată ce misiunea este făcută și este timpul să le plătiți. Nu există nimic care să acopere mai rapid o relație de lucru decât scriitorii care trebuie să vă alunge pentru o plată promisă.

Fii prietenos și profesionist și asta te va vedea prin cele mai multe situații. Aceste comunicări sunt o modalitate bună de a evalua adevărata personalitate a scriitorului. Dacă nu comunică bine cu tine, de ce ai vrea să lucrezi cu ei în viitor? Este întotdeauna mai ușor să lucrezi cu un scriitor bun, care este profesionist față de un scriitor grozav, care este neplăcut.

Comunicarea profesională din ambele părți este extrem important.

6. Prezintă-ți scriitorii

Am mai vorbit despre asta înainte, dar utilizați un plugin precum Fanciest Author Box pentru a vă prezenta tuturor scriitorilor. Scriitorilor le place să-și vadă numele într-un byline sau o casetă de autor pe un site web. Dacă au unele mijloace pentru a face legătura cu activitatea lor pe site-ul dvs., primiți gratuit marketing de la ei atunci când își împărtășesc munca pe rețelele de socializare.

Pe lângă faptul că le oferi fiecărui autor propria arhivă de post – ceea ce se va întâmpla atunci când le oferiți autentificări individuale, mai degrabă decât să utilizați o autentificare a unui autor invitat – puteți crea o pagină a unui contribuabil care listează pe toți scriitorii dvs. și le va oferi mândria de a deține ceea ce scrie . Acest lucru îi va face să lucreze mai mult pentru tine și le va oferi acea apăsare în plus pentru ca fiecare articol pe care îl scriu pentru site-ul tău să fie de cea mai înaltă calitate de care sunt capabili..

Un alt mod de a vă prezenta scriitorilor care contribuie în mod regulat este să le oferiți o „promovare”. Dă-le un titlu în căsuța lor de autor care reflectă contribuția pe care o aduc pe site-ul tău și le rupe de colaboratorii generali. Ar putea fi ceva la fel de simplu ca să-i numim „scriitor senior” sau să-i facem pe scriitorul principal pentru un anumit subiect. Le va crește profilul și îi va face să muncească mai mult pentru a se distinge de mulțime pentru a-și justifica înălțarea deasupra celorlalți scriitori.

Aveți alte sfaturi suplimentare?

Sper că aceste sfaturi vă vor ajuta în procesul dificil de gestionare a unui site web cu mai mulți autori. Aceasta nu este în niciun caz o listă extinsă de sfaturi, dar aceste sfaturi ar trebui să vă țină pe cale cu o mulțime de probleme care vor apărea.

Gestionați un site web cu mai mulți autori? Aveți sfaturi pe care nu le-am abordat aici? Ne-ar plăcea să aflăm de la dvs. în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me