5 tipuri de asistență de fiecare nevoie de web designer

5 tipuri de asistență de fiecare nevoie de web designer

Administrarea unui site web nu este ușoară, cu atât mai puțin atunci când vă aflați în fruntea propriei dvs. companii de design independent. Alături de activitatea dvs. de creație, vă așteptați să jonglați propriul site, precum și nevoile clienților.


Indiferent dacă ești singur sau ai o echipă în spatele tău, poate deveni copleșitor. Întreruperile tehnice constante, căderea traficului de vizitatori sau malware-ul cu care nu sunteți echipat să faceți față vă pot lăsa să vă simțiți fără speranță și frustrați.

Există însă și alte locuri de transformat; dacă vă chinuiți să rămâneți la curent cu toate aceste probleme, utilizarea unei echipe de asistență specializată este o modalitate excelentă de a vă întoarce în picioare, astfel încât să puteți uita aceste probleme și să reveniți la proiectare!

1. Suport pentru gazduire web

Suport pentru găzduire web

Un designer web nu este nimic fără site-uri web și toate site-urile web au nevoie de găzduire. În cazul în care apar probleme tehnice, primul care este consultat este adesea furnizorul de hosting. De obicei este gratuit și o majoritate oferă asistență 24/7.

Nu uitați, alegerea unei gazde solide ar trebui să fie prioritatea. Unul care are asistență utilă, copii de rezervă gratuite, securitate de bază și funcții SEO și optimizare WordPress sunt aspecte de care ar trebui să fii atent. Nu este nevoie să scoateți sute pentru funcții inutile. Cel mult, va trebui să o îmbunătățiți doar cu software de securitate sau optimizare suplimentară SEO.

Pe scurt: căutați o gazdă web care să ofere cea mai mare parte sau tot ceea ce aveți nevoie. Asistența care dorește să lucreze cu dvs. este indispensabilă și orice suplimente care elimină nevoia de copii de rezervă ale unor terțe părți sau apartamente de securitate sunt foarte bune.

Puteți merge pentru companii mai mari, cum ar fi Siteground sau Bluehost, dar uneori optarea pentru o afacere mai mică este mai bună, deoarece poate oferi asistență specializată.

De obicei, vă recomandăm găzduirea WordPress administrată, deoarece în majoritatea cazurilor primiți ceea ce plătiți. Cea mai bună alegere a noastră este WP Engine (care este WPExplorer), care oferă live chat și suport de bilet. În funcție de planul pe care îl alegeți, acestea oferă și asistență telefonică pentru planurile la nivel de creștere și scară. Alte opțiuni excelente includ Kinsta și Flywheel (deși puteți verifica cea mai bună listă de găzduire WordPress, dacă doriți să vedeți mai multe).

Fii atent la o companie cu o echipă prietenoasă care oferă asistență de e-mail și telefon. Verificați recenziile online pentru companii bune care acordă prioritate serviciilor pentru clienți și nu veți greși.

2. Suport pentru temă și plugin

Suport pentru temă și plugin

Dacă utilizați teme sau pluginuri realizate de dezvoltatori terți, este posibil să vă confruntați cu probleme sau conflicte la un moment dat. Tăiați imagini, dispărând postări pe blog și așa mai departe. Puteți face acest lucru cu dezvoltatorul și deseori sunt fericiți să arunce o privire și să ofere sugestii. Majoritatea site-urilor premium cu tema sau plugin conțin un forum sau cel puțin comentarii unde puteți posta despre problema dvs. Nu uitați să fiți sincer când solicitați ajutor. Dacă ați făcut modificări sau personalizări de unul singur, asigurați-vă că dezvoltatorul este conștient, astfel încât acestea vă pot ajuta mai bine.

Dacă problema este mai profundă decât ar putea ajuta, sau doriți pur și simplu o echipă dedicată, un serviciu tipic de suport WordPress va funcționa bine. Doar asigurați-vă că oferă suport pentru temă și plugin. Două companii care sunt WPFixIt, un serviciu de remediere rapidă cu o taxă unică și WPMaintainer, cu echipa sa de proiectare mai pricepută, dar foarte profesională.

3. Actualizări WordPress și suport tehnic

Actualizări WordPress și asistență tehnică generală

Dacă utilizați WordPress, probabil știți că acum nu este întotdeauna ușor de gestionat. În fiecare zi, un plugin trebuie actualizat, site-ul trebuie modificat și din când în când ceva explodează. Aceasta se aplică atât site-urilor proprii, cât și celor ale clienților. Ești un designer! Ar trebui să lucrați la crearea unui nou site web sau a unei teme, fără a trata probleme tehnice minore.

Din fericire, există o mulțime de servicii de întreținere WordPress care fac aceste sarcini manuale mai puțin agravante și vă permit să reveniți la lucrurile distractive. Exemple includ Maintainn, WP Curve, WP Butler și multe altele (doar faceți clic pe link pentru a vedea mai multe). Alege unul care oferă serviciile de care ai nevoie, în primul rând, în timp ce rămâi într-un buget rezonabil. Cât valorează timpul pentru tine?

Ca o notă suplimentară: în timp ce este posibil să nu poată automatiza actualizările pluginului pentru dvs., compania dvs. de găzduire ar putea să vă ajute în continuare. Căutați o gazdă care acceptă WordPress și care vă oferă asistență pentru problemele pe care le puteți folosi. Nu toate gazdele oferă asistență WP, așa că vedeți dacă este familiar cu platforma înainte de a apela la ele pentru asistență.

Asistență tehnică generală

Nu utilizați WordPress? Asistența tehnică poate să nu fie la fel de ieftină. Aproape fiecare designer web cunoaște un pic de HTML, CSS sau Javascript – dar atunci când apar probleme majore, este posibil să nu știi ce să faci.

Înainte de a decide un consultant IT, căutați recenzii în afara site-ului și vedeți ce au de spus utilizatorii. Poate însemna diferența dintre alegerea unei companii care nu merită mult, chiar o înșelătorie simplă sau o investiție de calitate.

4. Securitatea și backup-urile site-ului

Securitatea și Backup-urile site-ului

Când îți pui site-ul acolo, te deschizi pentru un eventual atac. Site-urile nevinovate pot fi transformate în vectori pentru distribuirea de malware, sau ransomware-ul ar putea pune mâna pe fișierele cruciale și să solicite plata. Deși rare, aceste situații sunt o amintire cruntă a importanței securității online.

Din fericire, funcțiile de securitate tind să vină la pachet cu alte servicii IT. Cu toate acestea, dacă ați luat o mentalitate de siguranță sau ați decis să omiteți asistența tehnologică generală, un instrument care pune site-ul dvs. în blocare ar putea fi ceea ce aveți nevoie.

Pentru securitate, vă recomandăm cu mare succes Sucuri – o suită de asistență care este excepțional de accesibilă pentru tot ce oferă. De asemenea, puteți achiziționa un firewall care vine cu protecție DDoS. Deși există o mulțime de plugin-uri și o modalitate de a vă îmbunătăți securitatea WordPress, un serviciu profesionist precum Sucuri este apărarea finală (pentru dvs. și clienții dvs.).

La fel ca în cazul companiilor IT, verificați recenziile înainte de a investi într-un serviciu de securitate sau backup.

Copiile de rezervă

Menținerea site-ului dvs. web susținut, deși adesea trecute cu vederea, este unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le facă fiecare proprietar de site. Nu veți ști cât de mult v-ați ratat acele poze sau postări de blog sau fișiere de bază de date până când nu au mai dispărut – șterse de un virus sau de un dezastru natural sau de o altă calamitate. Vă recomandăm să învățați cum să faceți backup pentru cont propriu WordPress, indiferent dacă este manual sau cu un serviciu cum ar fi VaultPress.

Majoritatea apartamentelor de servicii tehnice vin cu copii de rezervă, astfel încât este posibil să nu fie necesar să cheltuiți suplimentar pentru asta. Gazde, servicii de securitate, pachete de asistență tehnică – mai mult decât probabil, unul dintre ele are această caracteristică crucială. Dacă aveți ghinion, căutați un serviciu de genul WP Site Care. Copii de rezervă zilnice, mai multe planuri accesibile, cantități generoase de spațiu … Este tot ceea ce ar trebui să cauți.

5. Suport SEO

Suport SEO

Este nevoie de multă muncă pentru a îmbunătăți SEO-ul dvs. WordPress; cel mai bine este să o faci când pornești de la zero, mai degrabă decât la mijloc. Cu toate acestea, serviciile pe care le poate oferi optimizarea SEO sunt de neprețuit pentru creșterea vizitatorilor site-ului.

În timp ce căutați un specialist SEO, este important să fiți atenți la practicile înșelătoare care vă pot deteriora clasamentele de căutare sau vă pot scoate din motoare în întregime. Acest ghid prin Google prezintă doar câteva practici umbroase pe care le poți întâlni.

Dar nu lăsa acest lucru să te descurajeze. Doar asigurați-vă că vă faceți întotdeauna cercetarea pe o companie înainte. Am dori să putem recomanda o companie specifică pentru acest lucru, dar să fim sinceri, depinde de afacerea și locația dvs. Dacă ești o pizzerie, te descurci mai bine cu specialiștii locali în SEO – probabil oameni cu un birou în orașul tău. Aceștia ar trebui să cunoască zona și să vă ajute să vizați cuvinte cheie precum „cea mai bună pizza Toronto” sau „pizza din centrul orașului” dacă este locul în care vă aflați. Întreprinderile online (cum ar fi WPExplorer) pot face bine doar cu o companie de la distanță, dar, de preferință, una specializată în industria lor. Pentru WPExplorer, am căuta pe cineva care să înțeleagă nișa WordPress. Ai ideea.

Nu mai sunt dezastre

Indiferent dacă este vorba despre o firmă bine pusă la punct sau o persoană singură care face prima scufundare în freelancing, este important să existe o rețea de asistență care să vă atragă atunci când există o criză.

Asigurarea că gazda dvs. de alegere este utilă și dedicată clienților săi poate face minuni. Însă, dacă vă simțiți în nevoie de puțin sprijin suplimentar, există o mulțime de companii acolo, mai mult decât dispuse să-și asume volumul de muncă. Așa cum am menționat anterior, verificați recenziile (sau chiar contactați direct compania) pentru a fi sigur că cel pe care îl alegeți este potrivit pentru dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map