5 sfaturi esențiale pentru contabilitate WooCommerce

Contabilitatea poate fi dureroasă, dar știm cu toții că este o necesitate. Dacă doriți ca afacerea dvs. să crească (sau chiar să continue să funcționeze), trebuie să aveți numărul dvs. în ordine și să vă pregătiți pentru fiecare sezon fiscal.


Gândul la sezonul fiscal îți provoacă stres și anxietate? Te temi să prepari acele formulare fiscale pentru magazinul tău online WooCommerce? Simțiți că nu veți vedea informațiile despre afaceri, așa cum ar trebui, deoarece gestionați contabilitatea într-o foaie de calcul?

Dacă răspunsul este da, atunci aceste 5 sfaturi esențiale de contabilitate WooCommerce ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie! Pune în aplicare aceste sfaturi și vei fi perfect pregătit data viitoare pentru sezonul fiscal!

Înainte de a vă copleși, permiteți-ne doar să facem acest lucru spunând că sfaturile pe care le-am prezentat mai jos nu vor adăuga lucrări suplimentare în programul dvs. deja ocupat. De fapt, probabil că îți vor reduce volumul de muncă! Implementați sugestiile noastre de mai jos și următorul sezon fiscal, veți lovi cu piciorul în picioare cu un pahar de vin în mână.

Sunteți gata să vă scufundați? Vom începe cu elementele de bază!

1. Determinați regulile privind impozitul pe vânzări și Nexus

Când vă configurați magazinul online și vă pregătiți să vindeți produsele sau serviciile dvs., unul dintre primele lucruri la care trebuie să vă gândiți este impozitele. Deși nu este cel mai atractiv subiect, trebuie să fie abordat. La început se poate simți ca un obstacol, dar WooCommerce vă oferă numeroase resurse pentru a vă sprijini configurarea impozitelor. Vestea bună este că, după ce veți avea în vedere regulile privind impozitul pe vânzări, veți putea configurați WooCommerce pentru a percepe taxa de vânzare automat!

Determinați regulile privind impozitul pe vânzări și Nexus

Notă – trebuie să bifați caseta „pentru a activa ratele și calculele de impozitare” în Setări generale pentru a activa fila Setări fiscale.

Vă recomandăm să vă întâlniți cu un contabil pentru a vă asigura că vă înțelegeți complet obligațiile fiscale. Locația afacerii dvs., produsele pe care le vindeți și nexusul fiscal vor determina ratele de impozitare pe care trebuie să le percepeți. Rețineți că acestea pot varia în funcție de județ, stat și țară.

Poate nu trebuie să percepeți impozitul pe vânzări sau poate sunteți unul dintre norocoșii care percepe tuturor clienților o rată stabilită. Dacă nu, este posibil să fiți nevoit să calculați și să percepeți impozitul pe baza adresei de expediere a clientului. Dacă acesta este cazul, vă recomandăm cu tărie să vă luați timp pentru a examina și a vă stabili taxele.

… Și asta ne aduce la următorul pas!

2. Configurarea regulilor fiscale în WooCommerce sau utilizați un plugin de gestionare a taxelor

După ce ați stabilit obligațiile fiscale pentru afaceri, este timpul să vă configurați taxele în magazinul dvs. online. WooCommerce în sine oferă posibilitatea de a percepe impozitul pe vânzări pentru fiecare comandă în mod automat. Poate calcula și percepe automat taxele în funcție de produsele clientului, adresa de expediere și / sau zonele dvs. fiscale. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vindeți ceva, WooCommerce poate percepe automat taxa de vânzare corespunzătoare.

Dacă afacerea dvs. ” nexus fiscal vă solicită să percepeți impozitul pe vânzări pe baza adresei de expediere a clientului sau în mai multe state sau țări, este posibil să fiți nevoit să configurați sute de reguli fiscale (precum și să vă asigurați că acestea sunt actualizate în permanență). Dacă acesta este cazul, un plugin de calcul automat al taxelor se poate dovedi extrem de util.

Setări pluginJar TaxJar

Plugin-uri cum ar fi TaxJar și Avalara AvaTax vă vor gestiona automat toate calculele fiscale și chiar vor ajuta la raportarea și depunerea acestor taxe. Vor transmite apoi aceste informații pentru a vă asigura că impozitul pe vânzări este încasat corect în comanda dvs. WooCommerce.

Deci, ce plugin de calcul fiscal trebuie să alegeți? TaxJar și Avalara sunt cele mai populare opțiuni. Vă sugerăm să le evaluați pe cele două în ceea ce privește prețul și caracteristicile pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru afacerea dvs. Puteți afla că prețurile TaxJar sunt mai mici, dar Avalara oferă mai multe funcții.

3. Sincronizați datele WooCommerce cu o platformă de contabilitate

Acum, după ce v-ați configurat să percepeți impozitul pe vânzări, următoarea întrebare este: cum îl veți urmări? Va trebui să fiți în măsură să prezentați și să vă taxați impozitul pe vânzări și va trebui să vă asigurați că numerele indicate sunt corecte. Sfatul nostru de a urmări impozitul pe vânzări, împreună cu alte cifre notabile, cum ar fi veniturile din vânzări, este să sincronizați datele dvs. cu o platformă de contabilitate.

Sincronizați datele WooCommerce cu o platformă de contabilitate

WooCommerce este o platformă de comerț electronic, nu o platformă de contabilitate. Nu oferă nivelul de colectare a datelor contabile pe care trebuie să le pregătiți pentru sezonul fiscal sau pentru a vedea informații cruciale despre performanța afacerii dvs. Cu toate acestea, puteți introduce toate datele dvs. WooCommerce într-o platformă de contabilitate pentru a vă urmări îndeaproape finanțele, precum și pentru a avea toate datele într-un singur loc..

Cea mai populară platformă de contabilitate este QuickBooks. Există mai multe versiuni diferite de QuickBooks, iar cea mai populară este QuickBooks Online. Puteți accesa această platformă de pe orice dispozitiv, în orice moment. QuickBooks oferă funcții incredibil de utile, cum ar fi urmărirea ușoară a cheltuielilor (doar fotografiați o chitanță!), Precum și opțiuni de facturare.

QuickBook-urile vă vor costa între 40 și 70 USD pe lună și vă vor plăti rapid singur în cantitatea de timp și de muncă pe care vă economisește. De fapt, s-ar putea ajunge la automatizarea multor lucrări pentru care ar trebui să plătiți un contabil.

Configurarea companiei QuickBooks va dura de obicei aproximativ 30 de minute și vă recomandăm să vă întâlniți cu un contabil pentru cele mai bune practici în timpul configurarii.

După ce ați configurat QuickBooks, puteți începe să introduceți datele dvs. de vânzări WooCommerce în QuickBooks. Deși tehnic puteți introduce vânzările WooCommerce manual, ar putea dura destul de mult timp dacă aveți mai mult de o mână de comenzi. Din fericire, există modalități de automatizare a acestui proces!

Sincronizare QuickBooks pentru WooCommerce de MyWorks

Sincronizarea QuickBooks pentru WooCommerce by MyWorks va sincroniza automat toate datele WooCommerce cu platforma de contabilitate QuickBooks..

Recomandarea noastră de top este să sincronizăm datele WooCommerce cu QuickBooks folosind automat Sincronizare QuickBooks pentru WooCommerce de MyWorks Software. Sincronizarea va prelua toate vânzările, clientul, produsul, inventarul, datele de plată și multe altele și le va sincroniza către QuickBooks. Totul se va întâmpla automat și în timp real, fără a fi nevoie de un timp suplimentar de efort din partea dvs..

Rezultatul? Toate datele dvs. de vânzări se vor sincroniza automat cu QuickBooks și vor fi clasificate corect! Vă puteți urmări veniturile, cheltuielile, costul bunurilor și multe altele! Nivelurile de inventar vor rămâne la zi între WooCommerce și QuickBooks!

4. Urmăriți și raportați cifrele cheie

Urmăriți și raportați cifrele cheie

După ce sincronizați magazinul WooCommerce cu o platformă de contabilitate, cum ar fi QuickBooks, veți putea monitoriza mai atent starea de sănătate a afacerii dvs. urmărind cifrele importante. Aceste cifre cheie includ veniturile, cheltuielile, costul bunurilor vândute și profiturile.

Platformele de contabilitate simplifică executarea acestor rapoarte și QuickBooks creează chiar tablouri de bord de ansamblu care vă permit să monitorizați sănătatea afacerii dvs. dintr-o privire. Așa cum am spus anterior, prin sincronizarea datelor dvs. de vânzări WooCommerce în platforma dvs. de contabilitate, veți avea în permanență un număr precis și, în consecință, veți putea monitoriza starea de sănătate a afacerii dvs. în orice moment.!

Vă recomandăm să executați rapoarte și reconcilierea conturilor de multe ori. A face acest lucru este ca și cum ai merge la medic – cel mai bine este să verifici în mod regulat și să surprinzi orice probleme înainte de a se dezvolta!

Una dintre cele mai importante cifre de monitorizat este fluxul de numerar. Dacă nu aveți deja un cont de afaceri separat, vă recomandăm să creați unul. Menținerea finanțelor afacerii separate de finanțele personale va face totul mult mai ușor. Cel mai simplu mod de a vă asigura că afacerea dvs. câștigă bani este să vă urmăriți fluxul de numerar. Urmăriți ce intră și urmăriți ce iese pentru a fi sigur că puteți îndeplini toate obligațiile financiare la timp.

În continuare, vă sugerăm să vă urmăriți inventar și costul mărfurilor vândute. Aceasta este o cifră-cheie pentru a înțelege ce efectuați efectiv din fiecare produs vândut. S-ar putea să descoperiți că pierdeți bani cu anumite vânzări de produse! QuickBooks poate calcula cu ușurință acest lucru pentru tine, așa că va trebui doar să fii atent la cifre.

Un alt important este cheltuieli! Platforma dvs. de contabilitate va putea, de asemenea, să vă clasifice cheltuielile – așa că acordați atenție numerelor totale, precum și numerelor individuale. Vă sugerăm, de asemenea, clasificarea cheltuielilor dvs. ca fiind fixe sau ca variabile.

În continuare, asigurați-vă că vă urmăriți totalul vânzări și profituri, chiar înainte de sezonul fiscal. Va trebui să luați în considerare cheltuielile cu impozitul care vin sezonul fiscal și să alocați bani deoparte pentru a le acoperi.

5. Cunoaște-ți termenele

Cum să planificați postările WordPress în volum

Lipsa unui termen limită este ca și cum ai lipsi o zi de naștere – cu excepția birourilor fiscale nu va uita niciodată greșeala pe care ai făcut-o! Căutați-vă termenele, adăugați-le în calendar, setați alarme, faceți orice trebuie să vă amintiți. Există chiar și servicii premium, cum ar fi CalendarZoom Compliance Calendar pe care îl puteți utiliza pentru a ține la curent programul de raportare. Nu uitați să depuneți la timp!

Rețineți că este posibil să fie nevoie să depuneți impozite trimestriale. Dacă nu sunteți sigur, consultați contabilul. Sunt cei mai buni prieteni ai tăi când vine vorba de numere!

În timp ce vă puteți externaliza contabilitatea, dacă vă pregătiți din timp și puneți sisteme automatizate în funcțiune, nu veți avea de ce să vă faceți griji pentru data viitoare în care va veni sezonul fiscal! Acum puteți să vă luați la revedere de la acele bătăi de cap din contabilitate și cutii de pantofi pline cu chitanțe și să vă salutați la contabilitate fără probleme și fără griji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me